Байдън: Върховенството на бялата раса е отрова

Байдън: Върховенството на бялата раса е отрова
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че трябва да се направят промени в американските закони, за да се премахне расовата дискриминация, пише БГНЕС. В изявление, публикувано по повод Международния ден за премахване на расовата дискриминация, Байдън категорично заяви, че "системният расизъм и върховенството на бялата раса са грозни отрови, които отдавна измъчват САЩ".

 

Американският президент подчерта още, че расизмът и ксенофобията са глобални проблеми, но трябва да се направят и вътрешни реформи.

"Трябва да променим законите, които дават възможност за дискриминация в нашата страна, и трябва да променим сърцата си“, каза Байдън и добави, че неговата администрация „няма да се свени да се ангажира с усилената работа, за да ликвидира вредното наследство от робството и нашето отношение към индианците. Нужна е ежедневната работа за справяне със системния расизъм и насилието срещу чернокожи, латиноамериканци, азиатци и други малцинствени общонсти". 

Байдън припомни, че още в първия си ден на поста той е подписал президентска заповед, която установява цялостен правителствен подход към расовата справедливост. 
 

Източник: БГНЕС

Коментари

 • Костов

  22 Март 2021 12:21ч.

  Все по-видно е, че този човек не е годен да бъде държавен ръководител. При това - на най-могъщата държава в света.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бог да прости,

  22 Март 2021 12:29ч.

  Империята на доброто, преди!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  22 Март 2021 12:30ч.

  Майкъл Джаксън успя от черен да стане бял. Байдън ще трябва да опита от бели, да направи внуците си черни. Дано миряса след това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  22 Март 2021 12:32ч.

  "Все по-видно е, че този човек не е годен да бъде държавен ръководител. При това - на най-могъщата държава в света." Не е голям проблем, защото САЩ вече не са "най-могъщата държава в света." А и проблемите с които се борят са САМО техни проблеми.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Новите социалисти в САЩ

  22 Март 2021 12:35ч.

  замениха класовата борба и борбата за "социална справедливост" с расова борба и борба за "расова справедливост".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отче Ваш

  22 Март 2021 12:36ч.

  Бог да прости, Империята на злото !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SFSFD

  22 Март 2021 12:41ч.

  Хора! Да престанем с тази дискриминация! Да се хванем за ръце всички! И да заживеем всички като бели хора!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поручик Галицин

  22 Март 2021 12:42ч.

  Така е като си бил втори при Обама ставаш като него! Питам се обаче дали фамилията Клинтън и фамилилията Буш са щастливи от това и го подкрепиха? Америка да му мисли защо вече не е Тръмп!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поручик Галицин

  22 Март 2021 12:44ч.

  Мили Господи, пази хората от такива идиоти!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SFSFT

  22 Март 2021 12:50ч.

  0-ли 1-ци. Хванете се на кръгово хоро. Така ще сте в АКТ У АнЛНИ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • passer-by

  22 Март 2021 12:52ч.

  този доказан психопат и шайката сатанисти около него да ми посочат поне един негър или арабин, сътворил нещо значимо в сферата на науката и технологиите /в арабския халифат всички открития са правени от арийци - перси, гърци, арменци и платени европейци - венецианци, генуезци, французи/...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Якоб Кройцфелд Алцхаймер

  22 Март 2021 12:52ч.

  За какви расистки закони бълнува спъващият се Джо ? В Америка от 70-те години на 20-ти век няма расистки закони. За какво "сиситемно насилие" говори Джо ? Какво системно насилие има срещу азиатците в САЩ ? Та поне 1/3 от университетите са пълни с жълти, които нямат и помен от дискриминация ? Последният спомен от насилие над жълти в САЩ бе от ЛА през 1992, но тогава черни громяха магазините на азиатците и последните се принудиха да се отбраняват сами от маймунските тълпи ! Изброявайки всите раси и етноси , "страдащи" от "бялото превъзходство" , защо скромно са пропуснати коренните жители на САЩ - индианците ? Изобщо , оставяйки настрана невменяемия дедо, какво смята да прави "Президент" Харис с 200 и кусур милиона бели американци ? В концлагери ли ще ги слага ? В роби на черните ли ще ги превръща ? Дали на ВВ Путин няма да му дойде "дюшеш", да отвори един хуманитарен мост към Владивосток , и да даде политическо убежище на милиони преследвани бели американци ? Те и без това в Далечния Изток ще се чувстват като у дома си , ще се заселят , ще се заемат с тяхната предприемчивост и създадат един "американски Сибир" ... Това ли иска Харис ? ;-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джо

  22 Март 2021 12:55ч.

  се опитва да открадне усмивката на Джим Кери.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  22 Март 2021 12:58ч.

  В САЩ евреите са 2%, черните - 13%, латиното - 16%. Или общо са 31% от населението. Останалите са бели. Кабинета на Байдън е от 16 души. Трима евреи, трима черни и трима латино. Което е 56%. Т.е. САЩ се управляват от МАЛЦИНСТВАТА. В резултат, кой е дискриминиран? Вицепрезидент е черна със съпруг евреин - двоен удар. Не случайно Байдън я нарича ПРЕЗИДЕНТ на САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СфДт

  22 Март 2021 12:59ч.

  Да системата не работи! Овчата битка при която, не заменяме роби. Не работи! Заменяме роби за овце!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко-български адвокат в САЩ

  22 Март 2021 13:00ч.

  Днес по Хоризонт говори преуспял 40годишен български адвокат в щатаЛос Анжелис.Той каза че Байдън никога нямало да спечели ако не е била ''епидемията''Даде пример с негов колега който живее в щат Лос Анжелис но е получил по пощата бюлетина за гласуване в Пенсилвания където живял преди 10тина години.Пощата препратила плика от първоначалния адрес в Пенселвания.Адвоката казва така-формално няма как да се докаже злоупотреба.Та от мен .Умрели избраха Байдън.Може и да му говорят от отвъдното.И махалото ще полети с допълнително ускорение в обратна посока.След 4г Тръмо ще има картбланш.Но ще е на възраста на Байдън.Кой ли ще е вицето му?Майкъл Флин ми се види подходящ.От друга страна дълбоката държава не сдава лесно позиции.Кланът Кенеди е ярък пример.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  22 Март 2021 13:01ч.

  Ами той просто изговаря на глас това, което очаква Америка. защо трябва да му се сърдим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • вече става все по-ясно

  22 Март 2021 13:03ч.

  Нали знаете кой мрази белите най-много... и това е от стотици, ако не от хиляди години. Сега имат всички инструменти да почнат пълномащабна война срещу врага им. Това е третата световна война - "бого......" срещу бели!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SFTсф

  22 Март 2021 13:05ч.

  Машалах. Пак някояй, който си мислеше, че е открил Хамерика не знае за какво е открил.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Може...

  22 Март 2021 13:14ч.

  Ама пък без нея сте за никъде ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  22 Март 2021 13:15ч.

  Империята на злото , която сее смърт по света и печели от кръвта на убитите , върви към пълно самоунищожение ! Когато Господ иска да накаже някого най-напред му взима ума като на Байдън !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  22 Март 2021 13:46ч.

  Освен, че е главният САЩисан, тоз другар деменцията яко го гази. Бърникат и обаче и разни леми на демокрацията. Извън това, Бидона не е казал нищо по-различно от фактите. Дисонанса идва от това, че неотдавна бе забранено (за кой ли исторически път), да се говори, че имало "раси". В същност основният враг на световните напоителни системи "Доларес" е ... бялата раса. Която пък, не се смейте, е с около 2% по-малко интелигентна от най-умните: - азиатците (жълтата раса). И без да споменаваме в дълбочина, несъразмерно големите, унищожителни войни със сумарно стотици милиони жертви е редно да видим в тях приоритетите. Те се разиграват всред държавите в Европа! Последното дирижирано нашествие тук през 2016г. - "бежанците" на Танте - бе също специално насочено насам. Сега пък, дълбоката държава им отвори границите си и цитираните по-горе проценти (в детайлите има грешни проценти - а те в същност съвпадат с общият брой 500 милки...) ще бъдат много сериозно изменени. Не е нужно да се рови издълбоко, та да видим, как налице е патологична обсесия срещу белите - предлог стари "грехове" срещу "други" някакви. Но нека също се сетим, че забраната да се говори, за това или онова - този, онзи, засяга точно определени промъкнали се и изкачили се до върха на пирамидата в династичните върхушки на Стара, Средновековна и Модерна Европа. И хоп - налице е изненада. Властващите династии в САЩ са свързани кръвно с англосаксонските... и сега те всичките пък са се втурнали и подгонват глуповатите бели да целуват разни крачка... Но пооо-хубаво е да не мисля излишно и не се чудя - съвсем се обърках вече. Дето оня шоп викал: - На луди ни направиха бе, на шилета ниедни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Между другото

  22 Март 2021 13:51ч.

  "Байдън: Върховенството на бялата раса е отрова" Изречено от бял на върха на обществената пирамида. Така е. Той е живото доказателство за това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Може от 70те години да няма закон,

  22 Март 2021 14:04ч.

  против цветнокожите. Но на ниво междучовешки отношения нещата много не са се променили. Америка, която беше 100 госини крайно нацистки настроена към негрите /"ами вие защо биете негрите?"/, сега поне във висшите ролитически сфери започна да изпада в другата крайност. Също като Западна Европа и особено Германия, която десетки години носеше кръста на "нацизма", при Меркел изпадна в другата крайност да толерира цветнокожите пришълци. Както първото, така и второто е опасно за обществото. Но, за да се уравновесят нещата трябва да се мине и този етап. Точно както днес в Македония минават през етапа на "македонците са по-висша нация, понеже са славяни, а българите по-нисша понеже са татари".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Dora

  22 Март 2021 14:12ч.

  Дълбоката държава си назначи сламено чучело за президент, за да му дърпа конците съобразно нейните стратегически цели.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  22 Март 2021 14:26ч.

  Хайде да подадем обща жалба срещу бидето... за расизъм срещу белите. ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  22 Март 2021 14:37ч.

  Тоа па ( Бай Дън ) к'ви глупости дърдори . Ма така е склери , така е , има расизъм в САЩ , ама расизъм спрямо белите хора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прозорец на Овертън

  22 Март 2021 14:41ч.

  Ако Мандела беше казал, след изборите че черните са отрова.... Или Си Зи Пин че жълтите са отрова? Прозорецът на Овертън действа с пълна сила, всеки момент ще обявят убийците на бели за светци а педофилите за пророци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • полароид

  22 Март 2021 14:41ч.

  Верно е. Гледаш го бял, като напудрено с Johnson&Johnson подсечено бебешко дупе, а душата му от черна, по-черна. Следващият път, падането на бялата пудра от "лествицата" ще бъде фатално, а падението ще бъде аплодирано от целия свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българина

  22 Март 2021 14:50ч.

  Само дето не обяви война срещу ГОИТЕ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  22 Март 2021 15:34ч.

  Аз съм за Бай Дън, и следователно срещу бялата раса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Явно

  22 Март 2021 15:55ч.

  бял човек, който е против расата си, против семейството и народа си, лесно би превъзмогнал срама си с подходящо количество ответни звонкови знаци, те не миришат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin на 22.03.2021 в 15:34

  22 Март 2021 18:01ч.

  Може да се водиш бял, но не всички "бели" са бели. Параден пример е Бидона и няма противоречие с него. Щото и с останалите като него е същото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  22 Март 2021 18:33ч.

  Каква усмивка, какво детско щастие, излъчва Лимонаденият Джо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  23 Март 2021 1:47ч.

  Гледам фотото и се сещам, че горби вече си има последовател...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • драги зрителе и радиослушателе

  23 Март 2021 11:11ч.

  Как сте ходиле досега “натровени” с тез бели задници, ни ви знам, но на мен не ми пука. Бай Дън да го духа, на отиване и на връщане.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи