Байдън обиди журналист: "Глупав кучи син. Каква инфлация!"

Байдън обиди журналист: "Глупав кучи син. Каква инфлация!"
Президентът на САЩ Джо Байдън нарече кореспондента на Fox News "кучи син", след като журналистът се опита да му зададе въпрос за инфлацията в страната. Това се случи на среща на държавния глава с неговите икономически съветници в Белия дом. Байдън не е знаел, че в този момент микрофонът му е включен.

 

Преди срещата със съветниците му, журналистите питаха Байдън за ситуацията около Украйна. В отговор президентът възнегодува защо го питат за Русия и Украйна, а не за намаляването на цените в страната - тема, която трябваше да бъде обсъдена на срещата със съветниците.

 

Тогава кореспондентът на Fox News Питър Доуси попита американския лидер: "Ще отговаряте ли на въпроси за инфлацията? Смятате ли, че инфлацията е политическа отговорност на междинните избори, които трябва да се проведат в края на тази година?"

 

След този въпрос започна традиционното извеждане на медиите от залата за срещи. 

 

"Това е по-ценно. Каква инфлация. Какъв глупав кучи син", саркастично отвърна Байдън, вероятно мислейки, че микрофонът му е изключен, информира БГНЕС. 

 

По-късно Байдън лично се обадил на журналиста, за да обясни ситуацията. Президентът се оправдал, че забележката му "не е нещо лично". Насърчил журналиста да продължи да задава въпроси, различни от тези на колегите му.

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Капитан Кук

  25 Яну 2022 10:46ч.

  Нима е възможно? Ми то не е за вярване. Ми демокрацията, ми свободата на словото, ми другите ала-бали??? Ми то, май са си все ала-бали...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • potrebitel

  25 Яну 2022 10:47ч.

  Така се прави новата американска политика.Пред включен микрофон говориш едно,а на изключен съвсем друго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Капитан Кук

  25 Яну 2022 10:54ч.

  Чугун, именно защото в САЩ ИМА свобода на словото, журналистите са свободни да задават всякакви въпроси. Нещо което май не се случва в Матушката ти, където неудобните журналисти биват разстрелвани на улицата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво на Байдън

  25 Яну 2022 10:56ч.

  Обича да казва право куме та в очи. И на един дребен му каза, че е убиец, което светът си го знаеше. Байдън поне не е убил никого до сега.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сега установих, че Байдън го е казал, мислейки, че микрофонът му е изключен.

  25 Яну 2022 11:07ч.

  Значи е още по-гаден тоз Байдън, позволява си да си мисли разни лоши неща за журналиста. Ми не може така, току виж и той като Борисов изпсувал у кухнята в Белия дом пред жена си. Ама я няма Йончева да се развърти пък да сезира агентурата на САЩ та да се установи точно истината. И американците да се потресат от ужас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Харвард

  25 Яну 2022 11:10ч.

  Не знаех, че ФЕД се превежда като УФР. То УФР нарочно искаше да напечата милиарди долари, за да породи инфлация, за да обезцени дълговете си. Не няма да има намаляване на инфлацията, не е това целта, ако искаха да спрат инфлацията щяха да вдигнат лихвите над официалната инфлация, но това ще доведе до масови фалити. А така наречената администрация в Белия Дом приема, че това са НЕ популярни мерки, защото изгубят от такива действия и предпочитат да надуят инфлацията до край !!!Защото знаят, че дните им са преброени !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  25 Яну 2022 11:11ч.

  Да се напечатат трилиони долари при затворена икономика и какво ще стане - хиперинфлация май ??? Единственото им решение е да премахнат зелената шума и да го заменят с нещо ново, като например измишльотината койни. Те го съзнават много добре. И знаят, че дните МУ са преброени !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Капитан Кук на 25.01.2022 в 10:54

  25 Яну 2022 11:22ч.

  каква свобода на словото кви 5 кинта? свобода на словото и демокрация има точно толкова, колкото и дедо коледа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бе що "зелена шума"?

  25 Яну 2022 11:23ч.

  Направо да въведат рублата и да си решат сичките проблеми. И така хубаво ще им тръгне - може и те да достигнат Русия по стандарт на живат и да се доберат до мечтаните 1,67% от световното производство. Какви са тези глупости - взели да ми произвеждат 25% от световния индустрялен продукт?? АДЕ ТИГА БЕ! Я колко добе си живеят руснаците при 1,67 %та! Гният горките янки вече 70 години. Ама понеже по някои части на света забравят за това, та требе да им се напомня от времена време колко са зле горките.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • топ 10

  25 Яну 2022 11:29ч.

  Не само американският народ, целият свят плаща инфлацията, която генерират с авантюристичната си дебилска политика. Нямат сили да поддържат такива прескъпи пропагандни кампании по лъскане на своя имидж и хулене на Русия, а продължават да изнудват положението. Светът пищи от паразитизма им.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Браво на Байдън

  25 Яну 2022 11:48ч.

  Сигурно не си забелязал, че САЩ напуснаха миналата година Афганистан доста по-позорно, отколкото го напусна СССР през 1989 . след десетгодишно затъване! Предполагам не знаеш и за масовите екзекуции на талибаните, както и на чия страна бяха муджахидините! Впрочем "браво", ако не е извикано на концерт на Филхармонията, например, издава невежество!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ХАХАХА- другарю от 11:48

  25 Яну 2022 12:06ч.

  САЩ напуснаха Афганистан и оставиха: 600 нови болници, 150 висши училища, 430 средни училища, При 20 годишното присъствие на САЩ в Афганистан бяха убити към 50 000 души. Русия/СССР след 10 годишно присъствие, по-скоро при бягството си от Афгнистан оставиха ЕДНА магистрала, по която да се движи военната им техника и една електроцентрала. За 10 години руснаците избиха 1 милион афганистанци. А след себе си оставиха една порутена държава. Тези факти обаче нито в Гласове, нито по БСТВ няма да научиш. При напускането на американците хиляди афганистанци се събраха на летището с молби да заминат с тях в гниещите САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  25 Яну 2022 12:19ч.

  Занимавате се с маловажно обсъждане кой, защо, демокрация и пр. тинтири-минтири. Основното дрогаре е, действителният процент на инфлацията ИМ. Който не е сам по себе си за там и за изборите важен, а засяга всички останали подтичкващи и подлайващи пудели и принадлежащите ИМ помияри. Самият процент се определя сума-сумарум от няколко други % и параметри. Има един макро-полит-икономист (Хазин) който добре ги чатка нещата, знае къде да гледа из статистиките и си вади добри $ от консултации - точно ТАМ. Четете и ще разберете защо таваг. Байдън изпада в бяс от тази тема! (емотикон: Истеричен смях)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ХАХАХА: - другарю от 12:06

  25 Яну 2022 12:26ч.

  Спечели днес заслужено хартишка от изядена Поничка - премия от Козяк. Да 'и се радваш, нюхаш и облизваш следите от бивша захар. Уникален си! - Но въпреки това, няма да те поканят вътре, а ще висиш по колесата на някой от последните самолети...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За 10 години руснаците избиха 1 милион афганистанци.

  25 Яну 2022 12:40ч.

  Един милиард ! Дурак

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 888

  25 Яну 2022 12:41ч.

  Мистър Байдън е болен старик със старческа деменция, вероятно по типа на болестта на Алцхаймер. Състоянието му е напреднало, той е в когнитивен разпад. Трудно артикулира , няма никаква подредена мисъл, не следи задавани въпроси и дава отговори на неща , които не го питат. Жалка картинка. Впрочем преди 30 и кусур години от същото дегенеративно заболяване страдаше и Роналд Рейгън , но той намери сили , след като не беше вече и президент, да заяви това пред публиката. И се оттегли напълно от медийни изяви. Защо не виждаме това с Байдън ? Очевидно човекът не е в състояние сам да взема решения. Очевидно е поставен на този пост от хората в сянка, които да си правят каквото си поискат, докато публиката гледа ужасена дементния Президент на САЩ ! Но в тази абсурдна картина има и послание към хората. А то е "Ние можем да си правим с вас каквото си поискаме ! А вие дори не знаете кои сме ! Сложихме ви едно чучело за държавен глава, а вие му се кланяйте ! Ако поискаме и кон можем да сложим за Президент !" Това е гавра с публиката, това е подигравка с "демокрацията" и конкретно с традициите и свободите на гражданите на САЩ. Срамна картина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Милка сертифициран макроикономист-любител

  25 Яну 2022 12:56ч.

  От както новият им президент, (да им е жив и здрав и той да дублира още един мандат!), застъпи на власт там, т.е. от една година и 5 дена, инфлацията може да се каже, че е напълно овладяна. И затова е прав човека да се ядосва на такива въпроси от журналя-икономически аналфабети. При всички по-незначителни разходи , от рода на хранителните стоки от първа необходимост, горивата , битовите сметки и други подобни ежедневни дребни и маловажни разходи, инфлацията варира на едно доста приемливо , дори бих казала, комфортно ниско ниво от около под 10 % на месец. За сметка на маловажните хранително-битови глезории обаче, за една резона компенсация на всички потребители, при луксозните стоки и особено при диамантените или платинените бижута, яхтите, луксозните дамски кожени палта от имитация на кожа, частните самолети, няма никаква инфлация. Цените там са си солидно стеди. Минималното почасово заплащане се повиши от лятото на 2021, с цели около 10% и вече е към $15 на час. Ситуацията с инфлацията и в Ръ.Бъ. е горе-долу в същия диапазон с процентите. Явно световните правителства са доста стеснителни и дори срамежливи. На тях винаги им е най-трудно да признаят реалния процент на инфлациите. Много са скромни в тази насока. Разрешението на проблемите с инфлацията, по моята лична иновативна идея, особено на теория, е направо фасулски просто. Но ужасно сложно от липса на желание и от мераклии да я приложат на практика. Примерно, ако размера на заплатите се вдига ежемесечно и паралелно с абсолютно същия процент с който се вдигат и цените, на инфлацията, казано по-фигуративно и цветисто, направо ще и се разкаже играта и така ще закърнее, че буквално ще се НУЛИРА! Няма да има никаква инфлация или ще варира на около +,- 0.05% на година! Идеята ми е безплатна. Не търся роялтийс за нея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  25 Яну 2022 13:38ч.

  това за тях не е обида това е заложено в генезиса им освен това този чиляк е неадекватен тои не разбира значението на думите които произнася вреден е за човечеството ес трябва да спре да контактува със сащ защото ще си довлече огромни вреди като се почне от газта в този студ и т.н. по веригата

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  25 Яну 2022 14:01ч.

  "започна традиционното извеждане на медиите от залата " Това казва всичко: ТРАДИЦИОННО!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А бе, ХАХАХА- другарю от 11:48 на 25.01.2022 в 12:06

  25 Яну 2022 14:16ч.

  Може ли някой линк към това, което САЩ са построили/оставили в Афганистан ? За построили - само военни бази, и то временни. Оставили са - цялото модерното въоръжение на афганистанската армия, дето превишаваше по численост 5 - 6 пъти чалмите - талибани. Болници и училища строяха руснаците в Афганистан, защото искаха светски съюзник. Оттеглиха се като на парад. Последен напусна командващият ген. Громов. Афганистанското правителство тогава остана на власт повече от година, а проамерикансткото сега избяга преди да излети последния самолет за САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До А бе, ХАХАХА- другарю от 11:48 на 25.01.2022 в 12:06

  25 Яну 2022 14:28ч.

  Правителството на Мохамад Наджибула на Афганистан подаде оставката си през април 1992 г., малко след което моджахедите поеха Кабул.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бригада

  25 Яну 2022 17:51ч.

  Общо взето чудо голямо. Оня казал нещо, Байдън вместо като Бойко да му каже “спасиба галяма”, взел, че го наругал. Един истински каубой щеше да извади пистолета си и да го гръмне при самозащита. Пък понеже тук ни в кли, ни в ръкав, се спомена Афганистан, съветските успехи и американския резил, ще споменем, че благодарение на Съветите в Афганистан загинаха 1.5 милиона. Села, в които се крият муджахидини, просто бяха обстрелвани с ракети и дали муджахидини загиват или жени и деца, никой не се трогваше. Накрая, покрай гласността на Горби, дори го показваха по телевизията. След което генерал Громов се прибра тържествено, а не малко от натрупалите опит в избиването на хора се вляха в редиците на новопоявилата се мафия. .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поручик Галицин

  25 Яну 2022 18:35ч.

  Бъка от акъл този Барбън

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  25 Яну 2022 20:38ч.

  До Капитан Кук на 25.01.2022 в 10:54 Чугун, именно защото в САЩ ИМА свобода на словото, журналистите са свободни да задават всякакви въпроси. Нещо което май не се случва в Матушката ти, където неудобните журналисти биват разстрелвани на улицата! Браво на Байдън на 25.01.2022 в 10:56 Обича да казва право куме та в очи. И на един дребен му каза, че е убиец, което светът си го знаеше. Байдън поне не е убил никого до сега. *** Сега остава да поясните защо Байдън се е обадил на журналиста пост фактум замазвайки положението.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи