Байдън след стрелбата в Тексас: Да се противопоставим на оръжейното лоби

Байдън след стрелбата в Тексас: Да се противопоставим на оръжейното лоби

Президентът на САЩ Джо Байдън призова американците да се противопоставят на мощното лоби в страната, подкрепящо оръжията. Това се случва след като стрелец уби 18 малки деца и двама възрастни в начално училище в Тексас. 

„Кога, в името на Бога, ще се противопоставим на оръжейното лоби?”, попита президентът на САЩ в обръщение от Белия дом и допълни: „Време е да превърнем тази болка в действие за всеки родител, за всеки гражданин. Трябва ясно да кажем на всеки избран служител в тази страна: време е да действаме”.

В обръщение от Белия дом Байдън поиска от американците да се противопоставят на оръжейното лоби и да окажат натиск върху членовете на Конгреса, за да се приемат разумни закони за правото за притежаване на оръжие, съобщиха световните агенции.

"Когато станах президент се надявах, че няма да се налага да правя това отново", каза Байдън. И допълни, че е потресен от смъртта на "прекрасните, невинни" деца от втори, трети и четвърти клас в "поредната касапница", предаде Ройтерс.

Родителите на загиналите деца никога вече няма да видят детето си отново, те никога няма да скочат в леглото и да ги прегърнат, каза още американският президент.

"Като нация ние трябва да попитаме: Кога, за Бога, ще се противопоставим на оръжейното лоби?", заяви Байдън. "Трябва да действаме", каза той и се обяви за връщане на забраната върху нападателните оръжия и други "закони за оръжията, продиктувани от здравия разум".

Още преди десетина дни стрелбата в супермаркет в град Бъфало, щата Ню Йорк, при която бяха убити 10 чернокожи клиенти и служители по расистки подбуди, увеличи натиска от страна на привържениците на по-строгия контрол върху оръжията правителството на Байдън да изпълни обещанието си да сложи край на насилието от страна на въоръжени нападатели.

По време на президентската си кампания Байдън обеща да въведе допълнителни мерки за сигурност и да намали десетките хиляди смъртни случаи годишно в резултат на стрелба с огнестрелно оръжие. Той и демократите обаче засега не успяват да съберат достатъчно гласове в Конгреса за налагането на проверки на клиентите при покупката на оръжие и за други предложени законодателни промени, предаде БТА.

 

Източници: NOVA TV, standartnews.com

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Виктор

    25 Май 2022 10:25ч.

    Това му се вика дементна шизофрения, точно преди една седмица разправяше как в Украйна кръщават новородени- Джавелин или Джавелина... Това е активно мероприятие да вземат оръжията на американците или пък глобалистите искат да запалят гражданска война както в Русия го направиха, мирише на горещо лято в САЩ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    25 Май 2022 10:27ч.

    Това е старческа шизофрения, преди една седмица разправяше с усмивка на уста как в Украйна кръщават новородените Джавелин или Джавелина... освен невероятна наглост има и болен мозък! Ако тръгнат да взимат оръжията на американците, ще се запали гражданска война... мирише на горещо лято!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    25 Май 2022 10:30ч.

    Този слага каруцата пред коня! Не оръжието убива! Човекът убива.Ако няма пушка ще убива с нож или мачете! Цялата ви извратена култура през последните 30 години е виновна.Едно време имаше филмов кодекс от 1934 до 1968 г, който не допускаше помията на екран .Отменихте го, Сатаната ви овладя и имаме това , което имаме!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абсолютна постановка

    25 Май 2022 10:50ч.

    Сатанисти, които са отговорни за смъртта на милиони по целия свят, не би им трепнало окото да избият 20 деца в САЩ за да наложат плановете си ! Избират някакъв маргинал , силите за "псиоп" го промиват мозъчно , и е готов ! Има технологии за превръщането на хора в зомбита, ръководенето им от дистанция ! Този убиец е направляван от вън !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Floyyd

    25 Май 2022 10:57ч.

    И нито дума за растящото неравенство, за разделението в обществото и социалните проблеми - истинските причини за насилието. Както и моделите на поведение, целенасочено налагани от популярната култура, разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жалко, но е така

    25 Май 2022 10:57ч.

    Децата са избити, защото чашата на цинизма, вследствие на приказките и действията на тия рептили, прелива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    25 Май 2022 11:00ч.

    Лицемер! Взема пари от оръжейните фирми за кампанията, после ще им се противопоставя! И от колко десетки години се противопоставяте на оръжейното лоби >?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    25 Май 2022 11:03ч.

    и как ще се противопоставим нали това лоби и впк на сащ спечелиха милиарди от воината на сащ с русия те ще поддържат до последно деменцията докато им върши работа затова финансов одит на украина да види света в кои офшорки са парите и оръжието за украина

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    25 Май 2022 11:23ч.

    Ами слабо се стараете,Байдъне!Още не сте пратили всичкото си оръжие на укрите.Криете си го,кътате го и виж какво става!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    25 Май 2022 11:30ч.

    А някой сети ли се да го пита,наскоро гласуваните 40 милиарда за какво ще се изхарчат?Е,той има оправдание човека,нали аборигени ще се избиват!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    25 Май 2022 11:32ч.

    Със собствената си "демокрация" не могат да се справят, но тръгнали да определят световния ред. Планетата вече ще се срути от шизофренните им глупости, ама те нали се канят да оцелеят, ковчегът на Ной ще ги изведе в космоса да оправят и други цивилизации, ако те им позволят !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо от кривина

    25 Май 2022 11:50ч.

    това ви е скапаната държава,така е създадена ,това правите с целия свят и ви доставя удоволствие и пари ,така че не се оплаквай

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо от банкя

    25 Май 2022 11:52ч.

    а в украйна защо пращаш оръжие ,там може да се убиват обаче Руски деца а при вас е лошо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    25 Май 2022 12:29ч.

    Изказването му ми напомня историята с дум-дум куршумите. Измислили са ги англичаните за да избиват с тях бунтуващи се индийци. (Дум Дум е град в Индия). Англичанин направил забележка, че тези куршуми са много опасни, на което са му отговорили: "Няма да се стреля с тях по англичани". Държава, която снабдява с оръжие всякакви боклуци по Света, не може сама да не пострада от това оръжие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пересвет

    25 Май 2022 12:31ч.

    Безпилотник на САЩ, най-вероятно разузнавателен, загуби връзка с центъра за управление над Черно море.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Клара Кулакова

    25 Май 2022 12:31ч.

    Правото на всеки да носи оръжие боде очите на БайДън. Това е последната пречка пред него да си прави каквото си иска. Всички тези убийства са постановка, за да измъкнат оръжието от ръцете на американците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • демонокрацията е бясна

    25 Май 2022 12:47ч.

    Само дето не може да им го вземе

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "Няма дим, без да има запален огън от някого! Ерго?"

    25 Май 2022 12:59ч.

    Основното е, че страхът на всички управляващи злоупотребяващи с властта си е от незабавното възмездие. Дори модата напоследък е, че когато народа демонстрира срещу нея, тя се прави на глуха, фалшифицира изборите и нищо не се променя! Дълбоката им държава се страхува заради заради фиаското и предстоящите и се опитва да измести фокуса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кога, за Бога, ще се противопоставим на оръжейното лоби?

    25 Май 2022 13:04ч.

    Върховен цинизъм. Троцкист и сатанист като Байдън се уповава на … Бог ! ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеята на рогатите

    25 Май 2022 13:10ч.

    Разбира се не е да се върви “срещу оръжейното лоби”, а срещу леките оръжия за защита, с които са въоръжени американските граждани. Гаубици М777 , джавелини , F35 , ПРО и т.н - може ! Те са подконтролни на сатанистите !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антония курви ебането да боклуката....... радва се!

    26 Авг 2023 1:14ч.

    Антония правя секс и Джефри Епстейн. Хахаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи