Байдън: Руското решение за спиране на зърнената сделка е възмутително. Зеленски призова за категоричен международен отговор

Байдън: Руското решение за спиране на зърнената сделка е възмутително. Зеленски призова за категоричен международен отговор

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руското решение за прекратяване на участието в договорената със съдействието на ООН зърнена сделка с Украйна, е възмутително, заяви пред репортери президентът на САЩ Джо Байдън, предаде Ройтерс. Украйна заяви, че решението на Русия за зърното изисква категоричен международен отговор. Междувременно ЕС предупреди да не се предприемат едностранни действия, застрашаващи споразумението за износа на украинско зърно.

Байдън нарече решението "напълно възмутително" и заяви, че то ще доведе до повече глад. "Няма никакво основание в това, което правят. ООН договори тази сделка и това би трябвало да е краят на този въпрос", каза американският президент пред репортери в щата Делауер.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че решението на Русия изисква категоричен международен отговор от страна на ООН и Групата на 20-те най-развити икономики в света (Г-20). Във видеообръщение той обвини Москва, че се опитва по изкуствен начин да предизвика глад в Африка, Близкия изток и Южна Азия.

Междувременно ЕС обяви, че подкрепя усилията под егидата на ООН за запазване на договореностите за износа на украинско зърно.

"Подчертаваме, че всички страни трябва да се въздържат от всякакви едностранни действия, които биха застрашили Черноморската инициатива за зърното. Тя е жизненоважно хуманитарно усилие, което безспорно играе положителна роля за осигуряването на достъп до продоволствие на милиони хора по света", каза Набила Масрали, говорител на Европейската комисия по въпросите на външната политика и политиката на сигурност.

Източник: БТА

 

 

 

 

Коментари

  • nan

    30 Окт 2022 8:45ч.

    сега пак ще има лицемерен либерстки рев и сополи за глада в Африка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗеляПидар

    30 Окт 2022 8:59ч.

    Много ясно, гладните производители на юфка, брашно и макарони страдат... Много

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БайДън ,сваляй пликчетата си

    30 Окт 2022 9:01ч.

    Щом краварите се възмущават и реват на умряло, значи Русия постъпва правилно и справедливо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    30 Окт 2022 9:14ч.

    О времена, о нрави! - Цицерон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    30 Окт 2022 9:20ч.

    И защо Русия се оттегля от споразумението? Евролибералите и техният патрон отвъд голямата локва прмълчаяат за атаката на Севастопол от Укрите и техните ментори! "Да би мирно седяло, не би чудо видяло"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    30 Окт 2022 9:40ч.

    Байдънюгите не можаха да изчакат до края на месеца, когато изтичаше зърненото споразумение, а ги засърбяха ръцете да демонстрират зловредната си мощ. Сега няма какво неистово рейтингово да квичат, дано им се вържат някои все още останали прости фантифлюшки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възмутко Възмутков

    30 Окт 2022 9:42ч.

    И атаката по Севастопол, и руското решение за ... оттегляне от зърнената сделка (вместо логичния военен удар на възмездие) , и западното възмущение -заедно , са елементи от общ спектакъл. Давоски-шваабски-сатанистки спектакъл на ДЕПОПУЛАЦИЯ ! Всички учавстват в спектакъла в това число и Кремъл. Няма добри и лоши. Всички целят едно - човекоизтребление !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    30 Окт 2022 9:48ч.

    Не вкарвай Русия в шайката на сатанистите! Русия спира зърнената сделка по две основни причини. Първата е, че запада не изпълнява неговата част от сделката да не пречи на продажбата на руско зърно и второ руските македонци-укрите използват затишието по черноморските брегове да заочнат военни акции против руския флот. При това, какво очаквате да направят русаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин дава плахи подмятания

    30 Окт 2022 9:47ч.

    Че е против "Западния Сатанизъм" , вкара нови законопроекти против ЛГБТ , НЕ учавства в зеления фашизъм... Но Путин разиграва все така цирка с "Ковид" , води една "странна война" с Украйна, която при желание може да спечели за една седмица... Хаби човешки ресурс в изтреблението славяни-славяни... Търпи Герман Греф и Елвира Набиулина !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    30 Окт 2022 9:53ч.

    "Във видеообръщение той обвини Москва, че се опитва по изкуствен начин да предизвика глад в Африка, Близкия изток и Южна Азия." Възгеч! Ами то само около 2% от износа на украинското зърно отива там - Жужо ви го съопшти. Другото зърно (98%) - на друго място. И още нещо ви каза Жужо - Русия е готова да даде 500 000 тона зърно безмездно на бедните. Направете го и вий бе, вашта мама!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    30 Окт 2022 10:03ч.

    За странната война. Първо, от самото начало трябваше да забравят, че хохлите са им братя - в Укр. книги издават, така ги учат в училищата, че не са ви братя. Руснаците - йок, братя сме! Не сте бе! Разбирате го по трудния начин. Чеченците са ви братя. Рамзан ви е брат. Белорусите са ви братя. Арменци, грузинци, казахи и други туркестанци - не са ви братя. И ний не сме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    30 Окт 2022 10:13ч.

    Второ. Омръзна ми вече да слушам от руснаците - "Искандери имаме, циркони имаме, не знам кво имаме". Къде е? Ако имате, гюмвате от запад на изток и от изток на запад - кво се гевезите? То гевезенето хубаво, ама младите ви мъже, истинските ви мъже, умират. Педерунгелите, като хлебарки, бягат. А момчетата, прегръщат пушките и загиват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    30 Окт 2022 10:18ч.

    Трето. От 14-та година се води тази странна война. Писах тогава в Сега, след като спряха настъплението към Мариупол, много кръв ще се пролее от Донбас и за Донбас. Жужо реши да реже опашката на котката, парче по парче. И дали изобщо иска да я отреже? Във всеки случай, ръцете му са оцапани в кръвта на невинните жертви от Донбас. Народите не забравят такива работи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    30 Окт 2022 10:24ч.

    Четвърто. Защо тази война е странна? Не знам. Отговорът надхвърля заплатата ми, както казват евреите. Странно е да четеш из руските форуми, че трябва да пазят инфраструктурата на хохлите, щото после трябвало да я възстановяват. Пък то пари струвало. Санким животите са безплатни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    30 Окт 2022 10:28ч.

    Процежда се информация за бизнес договорки между олигарсите от двете страни, че и от трети. Ако е така - жалко. Ще излезе, че много на дребно я играят тази игра руснаците. Бяха тръгнали да пренареждат света. И аз се надявах и очаквах това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    30 Окт 2022 10:33ч.

    Дали Жужо знае или не знае - няма значение. Той е върховният главнокомандващ и даже повече - лидер на нацията. По нищо не личи държавата му да се е изправила за решителен бой. Закани, червени линии, удари по центровете за вземане на решения - нищо. Освен дълбока озадаченост и загриженост. И лозунги - "Наше дело правое, победа будет за нами!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вегас

    30 Окт 2022 9:59ч.

    Да организират гладна стачка като контрадействие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Приказки за зърнена сделка и глад

    30 Окт 2022 10:16ч.

    Цялото словоблудство за "зърнената сделка" , и как без това зърно ще настъпи световен глад, са една ОГРОМНА САТАНИСТКА ЛЪЖА , в чието подклаждане волно или неволно учавстват всички страни. Включително Русия ! Довоенният дял на Украина в световния експорт на зърно не надхвърля 11 % ! Украйна беше едва шестият в света експортьор след Русия, Канада, САЩ, Австралия и Франция !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Приказки за зърнена сделка и глад

    30 Окт 2022 10:19ч.

    Така че без нито едно зрънце украински износ ГЛАД в света е невъзможен !!! Може да има леко увеличение на цените на зърното на борсите. Теоретически - до 10-15 % по-високи цени. И то без да се отчита естествената пазарна реакция на компенсация - другите големи производители ще са заинтересовани да заграбят пазарен дял като увеличат собственото си производство !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 100ЯНОВ

    30 Окт 2022 10:21ч.

    Нормално е Русия да спре зърнената сделка ,та еврогей съюза най нагло краде от зърното което уж беше за бедните страни.И това не го казва само Путин ,казва го и Ердоган.Под шапката на ООН запада краде и това е позор .Дано бедните страни да разберат че еврогей съюза и сащ са вредни за тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не се заблуждавайте

    30 Окт 2022 10:26ч.

    Това е повърхностното виждане по случващото се. За къф чеп му е на Запада да краде зърно ??? Западът е заринат в зърно ! От първите 5 световни експортьора на зърно 4 са западни ! Освен това ,това свръхпроизводство на Запада отива на вътрешните пазари за далеч по-малко население, отколкото е Индия, Китай и др.страни от "Третия свят" . Четете статистките, а не пропагандите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    30 Окт 2022 10:38ч.

    "Западът е заринат в зърно !" Ми като е заринат, защо реве като бяла мечка в топло време? Загрижен е за бедните - ми да им дарява, продава - квото иска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    30 Окт 2022 10:40ч.

    Всеки нормален търговец би се зарадвал, ако някой от конкурентите му изчезне от пазара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Западът , по-точно сатанистките управляващи шайки на Запад

    30 Окт 2022 10:43ч.

    Реват "като мечки" за да пропагандират пред собственото си население - "Иде глад, иде обедняване,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защо реве като бяла мечка в топло време?

    30 Окт 2022 10:46ч.

    Затъпяващите васи на Запад /а и на Изток/ трябва да бъдат убедени, че за обедняването, студа, ниския стандарт на живот, деиндустриализацията , ДЕПОПУЛАЦИЯТА ... е виновна "войната на Путин" , което е фактически абсурд ! Но им трябва оправдание. Путин охотно учавства в този цирк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Приказки за зърнена сделка и глад

    30 Окт 2022 10:22ч.

    С една дума - ЛЪЖАТ ВИ ! Швааб-давоските уроди ви лъжат, че заради войната ще има глад, но всъщност войната е само претекст за истинския глад, който давоските уроди организарт - с локдауните и деиндустриализацията ! С човекоизтреблението /пландемии, вакстерор/ ! С намаленото човешко възпроизводство -ЛГБТ ! Войната е само претекст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    30 Окт 2022 10:48ч.

    А вие да бяхте си укротили тези зли англичани които извършват престъпление след престъпление! Това са някакви изроди и слуги на Сатаната! Защо ли си мисля, че вие ги подкрепяте и помагате за тези престъпления!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сащ и ЕС

    30 Окт 2022 10:52ч.

    объркаха правилата на доминото и шаха , в крайна сметка ще си получат заслуженото. Додето всичко там не се срути, няма да осъзнаят бумеранга на опосредствания си блицкриг спрямо Русия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глас

    30 Окт 2022 11:19ч.

    Пълен инфантилен популизъм. Да сте мислили по-рано, г-н Байдън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    30 Окт 2022 12:18ч.

    По горе е даден % на Украйна в световният износ.% който не може да предизвика глад.Още по-ясно е ако се погледнат % от световното производство на зърнени култури.Още по ясно е ако производството се съотнесе към населението.Твърдението на Байдън е АБСУРД и ГОЛЯМА ЛЪЖА. Да някои предпочитат да си продават зърното във вид на макарони,стекове и шунка.И понеже шунката скъпа Путин виновен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сюжетът

    30 Окт 2022 13:52ч.

    "Зърно от срещу оръжие за" Зеленикаквеца приключи. Даже руснаците закъсняха. Затуй е тоз кански писък откъмто "цивилизования" свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нищо възмутително няма

    30 Окт 2022 14:39ч.

    Байдън като иска да яде, ще си плаща. Ще си плати и всички престъпления. Много хубаво ги жигосва Путин, заслужават си го.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Склери, зърнената сделка определи коридор за безопасност на корабите

    30 Окт 2022 16:21ч.

    И подопечните ви украинци го използваха да нападат корабити на руския черноморски флот. Това не ти ли е известно? Озаптете си клоуна като начало! Не може непрекъснато да се репчи и да идва при вас да циври да наазвате лошите руснаци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГОСТ

    31 Окт 2022 8:44ч.

    Деменцията се възмущава...възмутително е самото негово съществуване !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи