Байдън обвини републиканците, че искат да намалят помощта за Украйна

Байдън обвини републиканците, че искат да намалят помощта за Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Президентът на САЩ Джо Байдън обвини Републиканската партия, че иска да намали финансовата помощ за Украйна, ако спечели междинните избори за Конгрес другия месец, предаде Франс прес. Той говори на предизборен митинг в Пенсилвания - щат, който се очаква да има ключово значение в изборите на 8 ноември.

"(Републиканците) казват, че ако спечелят, вероятно няма да продължат да финансират Украйна", заяви Байдън и подчерта: "... тези хора не разбират как стоят нещата. Въпросът не опира само до Украйна. Става въпрос за Източна Европа. За НАТО." Президентът демократ заяви, че републиканците "изобщо не разбират американската външна политика".

Във вторник лидерът на републиканското малцинство в Камарата на представителите Кевин Маккарти предупреди, че неговата партия няма да подпише "празен чек" на Украйна, ако спечели междинните избори.

Проучванията на общественото мнение отреждат мнозинство на републиканците в долната камара на Конгреса, която сега е под контрола на демократите. Според анализатори партията на Байдън трябва да спечели в Пенсилвания и още няколко щата, за да запази крехкия си контрол над Сената.

От началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари администрацията на американския президент предостави на Киев военна помощ на стойност 17,6 милиарда долара. Това стана със съгласието и на двете партии в Конгреса, макар че някои представители на дясното крило на републиканците бяха против.

Източник: БТА

 

Коментари

 • Ретранслатора

  21 Окт 2022 8:01ч.

  Байдън е в позицията на "конфликт на интереси". Остава се с впечатлението, че една от причините за войната в Украйна е личният интерес на клана Байдън и по-точно на сина му!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  21 Окт 2022 8:11ч.

  никой нищо няма да спира. peace sells but who's buying...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • teridan

  21 Окт 2022 8:12ч.

  Човекът, когото наричат "Спящия Джо" обвинил републиканците, че са "проспали" възможности. Как ви звучи?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • анонимен

  21 Окт 2022 8:28ч.

  финасов одит на украина в кои офшорки са скрити парите от оръжието има ли връзка амер полит елит с комисионни и лобизъм

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И в кои Скрижали Господеви

  21 Окт 2022 8:40ч.

  Е разпоредена "помощта за Украйна"? Ако е разпоредена в Сатанинските ви, публикувайте ги, да са всички наясно. Нали сте за "прозрачност" ужким.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Т.нар. "Украйна" е частен корупционен проект на част от върхушката на Демократическата "партия"

  21 Окт 2022 10:03ч.

  Точно както "атентатите" от 11 Септември и последвалите нахлувания в Ирак и Афганистан бяха частен корупционен проект на част от върхушката на Републиканската "партия".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "изобщо не разбират американската външна политика".

  21 Окт 2022 10:56ч.

  Обачето в САЩ за разлика от у нас, вътрешната политика определя външната.. Страдащият от тежка форма на маразъм и издигналата го партия, явно изобщо не разбират вътрешната

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Херсон

  21 Окт 2022 11:11ч.

  надяват се рубладжиите смяната на властта в САЩ да им помогне на милите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  21 Окт 2022 12:13ч.

  Като не преставаш да си предлагаш "помощта", може да ти помогнат с един Посейдон, тъй че рупай си сладоледчето и внимавай да не ти прегракне гърлото!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи