Бащата на вицепремиерката Николова почита Тодор Живков: Трябва да има оставка на правителството

Бащата на вицепремиерката Николова почита Тодор Живков: Трябва да има оставка на правителството
109 години от рождението на Тодор Живков отбелязват в родния му Правец. На церемонията се появи и бащата на вицепремиера Марияна Николова, който заяви: "Правителството трябва да подаде оставка, за да може да се тръгва силно напред."

 

 

В Правец отбелязват 109 години от рождението на Тодор Живков. Негови близки, кметът на града и местни жители се събраха, за да почетат бившия Първи. Годишнината беше отбелязана с тържествена церемония в родния му град – Правец.

 

Присъстващите си спомниха за него и дадоха оценка за настоящото управление на премиера Бойко Борисов. „Той има връзка с дядо ми. Да, организирал му е охраната и изявите, но личен бодигард не е бил. Ситуацията в страната е трагична“, коментира внукът на Живков - Тодор Славков.

 

На церемонията се появи и бащата на действащия вицепремиер Марияна Николова – Петко Николов.



„Ситуацията е лоша“, каза Николов. На въпрос: Какво казва на дъщеря си за управлението?“, той отговори: „Тя не идва. От 4-5 месеца не е идвала, все е някъде“ и допълни, че трябва да има оставка на кабинета, "за да може да се тръгва силно напред".

 

Освен поднасяне на венци, в Правец бяха организирали и изложба в дома на Живков. Сред експонатите имаше подаръци, които той е получавал от различни хора - както държавници, така и обикновени граждани.

 

Кметът на Правец Румен Гунински обяви, че в миналото Живков е направил много за града.


Церемонията завърши с коктейл и артистична програма.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • висок

    07 Sep 2020 17:41ч.

    РРадев, оставка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глория Гейнър чете Хелрок Шолмс

    07 Sep 2020 17:59ч.

    Сутринта радио "Фокус" съобщи, че пожар гори в открит склад за дървен материал в свищовското предприятие „Свилоза“ . Ще попитате каква е връзката със 109-тата годишнина на Тодор Живков? Връзката със 7-ми септември е дебела и гореща, защотона 7септември2020 се навършват 1950 години от превземането на Йерусалим и разрушаването на втория храм на Ирод, от основателя на Нове ( днешен Свищов) – Тит Флавий, 42 години от Ватиканската афера с Българския чадър на моста Ватерло, извършена на 67-та годишнина на Живков, 47 години от откриването на химическия комбинат "Свилоза" Свищов през 1973, открит на 62-я рожден ден на ТЖ. Това са все годишнини, които водят до символичното самозапалване на целулозата предназначена за "Свилоза", респективно до покачване на температурата до онези 233 градуса Целзий или 451 по Фаренхайт, при които хартията се възпламенява. Четете съфамилника Рей, на роденият на 7 септември1932 Малкълм Бредбъри, за да разберете кой и как "самозапалва" хартията. И всичко това се случва в нулевия ден на Южната дъга, за да напомни, че е време България да предяви своите законни претенции за собственост върху чадъра, наречен от небългари , български! Където има дъга има и вода, има и Слънце (да не се бърка с онова фалшивото), а значи ими е увеличително стъкло, т.нар лупа, за тези които недовиждат. Чадърът е български дами и господа! "Неочакваната ваканция" 81 продължи твърде дълго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    07 Sep 2020 18:08ч.

    "за да може да се тръгва силно напред" - напред с некрофилската тема, ковчези, бесилки, народна милиция и народен съд и кабинетът да го редят мафиотите бягащи от правосъдието и всички политически клоуни. Може само да предполагаме какво ще направят онези, които унижаваха полицията и я замеряха с бутилки и павета ( с реална опасност за живота) тогава, когато настъпи техния час. Тогава вече ще трябва да си стягаме багажа или в най-добрия случай алтернативата ще бъде наистина многохиляден протест и сценария от другите руски губернии, където не могат да си свалят с години руските марионетки. Наистина е чудно, че Европа мълчи относно случващото се в държава членка на ЕС!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • observer

    07 Sep 2020 18:15ч.

    Помня как откриха новата Централна гара на София, след като взривиха старата, това също го видях, много красива беше, на 7 септември я откриха, два дни преди 9 септември предсрочно, а то било за рождения ден на другаря Живков, не го знаех и се зачудих, как асфалтираха за една нощ целия квартал, стотици камиони, булдозери, валяци, машини за асфалт, без канализация, направо върху пръстта, а после тихомълком изкъртиха всичко, изнесоха хиляди тонове и го направиха както си му е редът. Откритата гара я затвориха веднага и я отвориха, вече наистина, следващата година. Едва ли другарят Живков не е знаел за тези жалки изпълнения на подчинените си и пилеенето на народна пара. Сигурно му е било приятно, че треперят пред него. Отношението на хората към него напомняше на това към Бойко Борисов. Смееха му се, но си го обичаха, интелигенцията го презираше.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой в този министерски съвет

    07 Sep 2020 18:45ч.

    Не е "случаен" човек от народа.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "...интелигенцията го презираше."

    07 Sep 2020 19:50ч.

    Ха-ха-ха като типична българска нашата интелигенция започна да презира бай Тошо едва след 10-и ноември 1989 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интелигенцията не само не го презираше.

    07 Sep 2020 20:10ч.

    Какво са си говорили "интелигентите" под юргана с жените си - това може само да предполагаме. Интелигентцията му ближеше задника с всички сили. Навсякъде го посрещаха, особено на интелигентски сборища с "бурни възгласи, преминаващи в овации". Да не говорим, че най-известинте ни поети му посвещаваха стихове, а един дори не се посвени да каже, "Другарю Живков, дори да ме критикувате пак ви обичам!" Това, на което нашата българска интелигенция беше способна да направи, за да се хареса на този сатрап не може да се измери. Преди девети септември имаше колоси като Смирненки и Гео Милев, като Вапцаров. След девети имаше колоси на подлизурството и предателството. ОНЕЗИ 45 ГОДИНИ СА НАЙ-ЧЕРНАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГРИЯ. Не защото българина не беше нахранен. НЕ. Българина не беше умрял от глад. Но точноо тогава, за да се издигне професионално, за да спаси себе си и децата си от репресии, за да го пуснат при близки на Запад - за всички тия неща и за много повече подобни, българина плюеше на съвестта си и се навеждаше ниско.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПРОФ. ИВАН АНГЕЛОВ

    07 Sep 2020 20:15ч.

    БЪЛГАРИНЪТ ДНЕС ЖИВЕЕ 3.5 ПЪТИ ПО-ЗЛЕ ОТКОЛКОТО ПРЕЗ 1988 Г. https://bgr.news-front.info/2016/09/11/prof-ivan-angelov-blgarint-dnes-zhivee-3-5-pti-po-zle-otkolkoto-prez-1988-g-2/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Автор: gindev

    07 Sep 2020 20:17ч.

    Девети септември 1944 г. като втори цивилизационен избор на България http://gindev.blog.bg/drugi/2019/09/06/deveti-septemvri-1944-g-kato-vtori-civilizacionen-izbor-na-b.1673392

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Откритата гара я затвориха веднага и я отвориха, вече наистина, следващата година.

    07 Sep 2020 20:18ч.

    Тролът лъже!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • observer

    07 Sep 2020 20:27ч.

    Малко по-иначе беше и е много по-сполучливо: “Другарю Живков, никой не може да ми забрани да ви обичам!” Любомир Левчев е това, априлско сърце. Но не трябва да се бърка платената любов с истинската. Тяхната беше платена. Не мисля, че греша за презрението, прикрито, разбира се, такова беше времето, както беше казал и Добри Джуров.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Благодаря, Осървър

    07 Sep 2020 20:37ч.

    наистина така беше. И това бяха едни от запомнящите се случаи. Сетих се, че наскоро четох спомените на Стефан Данаилов. И там човека без никакъв срам разказва откровено как ходил при "другаря Тодор Живков" да се моли за апартамент. Да, такова беше времето. Време, в което цялата нация беше изпаднала в шизофрения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ala_Bala

    07 Sep 2020 23:15ч.

    "Да, такова беше времето. Време, в което цялата нация беше изпаднала в шизофрения." Шизофренията е раздвояване на личността. Онова си беше комунизъм и ние го знаехме, затова не се раздвоявахме. Сега се развояваме, защото знаем, че Бойко и аверите му са бандити, но и се предстяват за държавници, уж е демокрация, но е само формална. Тогава ни управляваха комунистите и ние го знаехме. Днес ни управляват слугите на комунистите и не заня дали Хелеборуската го знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ala_Bala

    07 Sep 2020 23:19ч.

    Борисов клеча години до задника Тодор Живков, но научи от него само простотиите, защото толкова му е акъла. Борисов няма вродена интелегентност. Прост човек, добре че го осънава и казва. За такъв народ, такъв управник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ala_Bala

    07 Sep 2020 23:23ч.

    На Хелеборуската има място в подземията на Бившия Партиен дом, да, объках се в Новото Народно Събрание. Няма нужда да бяга в чужбина, там ще си гукат с батя си Бойка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    08 Sep 2020 8:39ч.

    на 07.09.2020 в 23:23 Радвам се, че написа това, много е поучително за младите, които не знаят на какво сте способни. Аз няма да питам (подобно на моя Господ), за кое престъпление ми готвиш наказание? Свят, в който хора като мен са на мушката, вече сме го видели и това е причината да сме на последно място по всичко, особено когато децата на змията са сред нас и изглежда са се излекували от раните си, понеже бяха наказани твърде леко, те просто се снишиха, нищо повече. И сега изпълзяват от дупките си. Няма страшно, твоят род и моят род са винаги били във война и на всеки съдбата е ясна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "...за всички тия неща и за много повече подобни, българина плюеше на съвестта си и се навеждаше ниско."

    08 Sep 2020 9:18ч.

    За разлика от днешните ни времена, в които българинът е горд и не плюе на съвестта си и не се навежда ниско... Самозаблудата доброволна или добре заплатена е най-страшната лъжа на света!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Да, такова беше времето. Време, в което цялата нация беше изпаднала в шизофрения."

    08 Sep 2020 9:23ч.

    Сега времето е друго! Сега хорицата ходят и без срам се молят на банките за апартамент, като им се обричат в робство, без свян се превръщат в мекотели, безгръбначни гъзолизци на работодателите си, за да могат с достойнство да робуват на кредиторите си, като разбира се запазват непокътнати достойнството си и съвестта си. Ха-ха-ха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • observer на 07.09.2020 в 18:15

    08 Sep 2020 13:40ч.

    RE: observer на 07.09.2020 в 18:15 При този, който наричат някои с папионки /вече в неизвестност с публичността/, "не/припознат син", не е ли същото?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus на 08.09.2020 в 08:39

    08 Sep 2020 13:48ч.

    . "...... Свят, в който хора като мен са на мушката, вече сме го......" Нашата версия, за Вас е тази ; "- Човек - това звучи гордо! - казал Горки. - А маймуна звучи перспективно! - настоял Дарвин!" Заради "бананите". - :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи