Бащата на Джокович: Синът ми е новият Спартак!

Бащата на Джокович: Синът ми е новият Спартак!
Съжалявам за Новак, но всяко решение има своите последствия, коментира Рафаел Надал.



Майката, бащата и единият от братята на Новак Джокович - съответно Диана, Сърджан и Джордже (от ляво на дясно), дадоха днес пресконференция в Белград, за да изразят възмущението си от действията на австралийските власти.
Бащата на Новак Джокович - Сърджан, разбираемо коментира доста емоционално случващото се с неговия син в Австралия. Световният №1 в тениса бе задържан вчера на летището в Мелбърн и бе настанен в хотел на имиграционните служби, след като се оказа, че е извадил грешна виза за влизане в страната.

 

Заради липса в нея на "медицинско изключение" за неваксиниране срещу COVID-19 (с каквото сърбинът възнамеряваше да участва на Australian Open) тя бе анулирана и граничните власти поискаха депортирането му обратно в Европа. Засега този процес беше стопиран след внесена жалба в съда, който ще се произнесе окончателно най-рано в понеделник. Дотогава 20-кратният шампион от Големия шлем ще остане затворен в "Парк Хотел" в мелбърнското предградие Карлтън.

 

"Синът ми е държан като затворник, но той никога не е бил по-свободен - заяви Джокович-старши пред белградския в. "Телеграф". - От този момент Новак се превърна в символ! В лидер на свободния свят, на бедните и онеправданите държави и хора. Моят син показа, че дори и една малка, но героична страна като Сърбия може да има най-добрия тенисист и спортист на всички времена и че истината не може да бъде скрита. Днес той може да е в затвора, утре може да е в окови, но истината е като водата и тя винаги намира начин да излезе наяве. Новак е като Спартак на новия свят! Той не толерира неправдата, колониализма и лицемерието, а се бори за равенство на всички хора по света, независимо от цвета на кожата им, без значение на кой Бог се кланят и без значение колко пари имат."

 

Днес по обед бащата на Джокович, неговата майка Диана и единият от братята му - Джордже, дадоха специална пресконференция в Белград, на която изразиха публично възмущението си от отношението на австралийските власти. Прочетено бе и специално послание от Новак, изпратено чрез SMS от Мелбърн до телефона на брат му.

 

"Бог вижда всичко. Моралът и етиката издигат духовното като най-големия идеал. Моето богатство е духовно, а тяхното е материално", прочете го пред журналистите Джордже.

 

След това Сърджан Джокович говори пред няколкостотин души, събрали се на митинг пред сръбския парламент в подкрепа на своя звезден сънародник. Застанал пред сградата на Скупщината с мегафон в ръка, бащата на тенисист №1 в света произнесе следното възвание:

 

"Сърби и всички други свободни народи по света, дойде време да спрем да бъдем потискани. Ние сме част от свободния свят, над седем милиарда и не можем да бъдем пленници на тези... Името само говори за техния премиер Скот Морисън. Ние не сме тук, за да клеветим, а за да подкрепим нашия Ноле. Той е сърцето на Сърбия, нашата гордост и радост. Искат да го поставят на колене, но не могат!

 

Те никога не можаха да подчинят и Сърбия, въпреки че ние никога не отвличахме и не нападахме, а само се защитавахме. Така се защитава и Новак днес, братя и сестри. Горд Новак, нашата душа, сърце и кръв. Това е само началото на агонията. Те искат да го държат не само в арест, а в затвор до понеделник. Представете си да държите най-добрия спортист в света в затвора до понеделник.

 

Всички сме с него, Балканите, Далечният и Близкият изток, нашите майки Сърбия и Русия, Китай, Индия, цяла Африка... Всички сме с нашия Ноле и всеки ден ще ставаме все повече и повече. Вече не усещаме студ, а само сръбска гордост и свободата на нашия народ. Новак е нашето провидение, той показва, че нищо не е невъзможно, когато наистина го искате. Хора, Новак е сърбин, от Сърбия. От тук, от Белград. Благодаря на всички, че дойдохте."

 

В ПРОТИВОВЕС

 

Не толкова емоционално ситуацията със своя колега коментира бившият №1 в света и също носител на 20 титли от Шлема Рафаел Надал. Испанецът, който преди Нова година преболедува ковид, е в Австралия още от миналата седмица и вече участва в турнира от категория "АТР 250" в Мелбърн.

 

След днешната си победа над Рикардас Беранкис с 6:2, 7:5 във II кръг ветеранът от Манакор бе помолен да сподели мнението си за най-обсъжданата тема в света на тениса в момента. Надал заяви:

 

"Според мен случващото се не е хубаво за никого. Няма как да имам ясно изразено мнение по темата, защото не съм запознат с всички подробности. Ситуацията изглежда сложна. Единственото, което мога да кажа, е, че през последните две години всички преминаваме през доста труден период и много семейства страдат заради пандемията. Нормално е хората в Австралия да се ядосат, тъй като те преминаха през няколко много стриктни локдауни и много австралийци нямаха възможност да се приберат у дома. Лично аз вярвам на това, което казват медицинските експерти. Ако те смятат, че е необходимо да се ваксинираме - така да бъде. Аз преболедувах COVID-19, а освен това съм ваксиниран с две дози. При това положение никой не би имал проблем да играе тук. Това е единственото, което е напълно ясно. Не мога да дам мнение относно останалите неща, тъй като, както казах, не разполагам с цялата информация. Единственото сигурно е, че ако си ваксиниран, ще можеш да играеш спокойно не само в Австралия, но и по целия свят. Мисля, че трябва да спазваме правилата, тъй като светът вече страда достатъчно."

 

Запитан дали това означава, че съветва Джокович да се ваксинира, Рафа отвърна:

 

"Не окуражавам никого да прави каквото и да е. Мисля, че всеки има правото сам да реши какво е най-добре за него. В същото време обаче има правила и ако не желаеш да се ваксинираш, може да имаш проблеми. Това е положението. Предвид факта колко много животи отне тази болест, мисля, че единственият начин да спрем пандемията, е да се ваксинираме. Това е мнението на експертите и не мисля, че разполагам с компетенцията да им противореча. Мисля, че ако Новак искаше, щеше да играе в Австралия без проблем. Той взе своето решение, което е право на всеки човек, но решенията имат последствия. Разбира се, че тази ситуация не ми харесва. До известна степен съжалявам за него. В същото време обаче той бе наясно с последствията още преди месеци и взе своето решение."

 

Източник: segabg.com

 

 

 

 

Коментари

  • Sin

    06 Яну 2022 18:04ч.

    Синът ти се изложи като кифладжия. В една нормална държава има закони ! Още повече, че в Австралия не обичат антиваксъри и още по-малко гяволета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • диктатура

    06 Яну 2022 18:33ч.

    Мдаа, в Австралия очевидно обичат да са в каторга и да си мислят, че живеят. А написаното в SMS-а до брат му, изобщо не може да стигне до мозъка на австралийците и не само на тях, а на всеки консуматор на Запад и в САЩ. Адмирации за Джокович!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    06 Яну 2022 18:46ч.

    Няма друг начин Ноле да бъде спрян. Ако го бяха допуснали, щеше да им скъса ританките за кой там пореден път, десети? Това е недопустимо, балканец някакъв, отгоре на това от страна, която не подкляква на САЩ и другите големи! И отказът на виза беше всичко, които потомците на британски каторжници успяха да измислят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Курткапанларъ

    06 Яну 2022 18:58ч.

    Общоизвестно е, че Сърбия е руското мекере на Балканите. По стар комунистически обичай голтаците смятат, че са богопомазани и законите не важат за тях. Е, да, ама-не!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бекапейкин

    06 Яну 2022 19:00ч.

    Балканската простащина е безсмъртна!!! Тоя добитък разбира само от ръгане с гегата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за _ Sin на 06.01.2022 в 18:04

    06 Яну 2022 19:02ч.

    Затова пък австралийците обичат гейските паради, айде скрий се. Каторга си бяха там и каторга ще си останат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Позор за австралийците!

    06 Яну 2022 19:06ч.

    А Надал е жалък. 5 часа игра и да не се умори, аха, аха, няма никаква химия при него, ама никаква!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за ____ Бекапейкин на 06.01.2022 в 19:00

    06 Яну 2022 19:09ч.

    Значи Флорида са Балканите и са простаци там също. Излез от черупката си, нищо не виждаш освен екрана на компа си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • недодал

    06 Яну 2022 19:16ч.

    Австралия се превърна в най-големия проводник на фашизъм в последната година. Светът обаче беше предупреден предвариелно. Пожарите, с които ги гори Господ , точно преди да бъде именуван вируса, явно не са били достатъчни, но няма и да са последни. Всичко си има причина, и за всичко си има предварително и следварително действие. Когато въпреки предупреждението, което си получил свише не си вземаш поука и не се покаеш за мърсотиите, които си намислил да извършиш, не чакай никаква милост, когато настъпи часът. А часът ще настъпи. Днес е символичен ден, защото е Богоявление и това, което правят с Джокович изобщо не е случайно. А реакцията на Надал също не изненада. Истински наследник на йезуитите, заради които имаше испанка и заради които Богоявление ще има още веднъж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На това му се вика коварност

    06 Яну 2022 19:17ч.

    Не се е сетил Джокович, че му готвят капан. А рекламните агенции пак ще спечелят от Джокович, става знаме на антиковид агресията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Бекапейкиния

    06 Яну 2022 19:36ч.

    Безсмъртна е не балканската простащина, а българската компрадорщина, подмазване и подклякване. До този извод съм стигнал пък аз. Бранислав Нушич е казал, че българите са развили до съвършенство умението си да оцеляват, но вече са забравили ЗА КАКВО, оцеляват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    06 Яну 2022 19:47ч.

    Решилите да приемат QR-сертификата с "666", издаван именно за подчинение под насилието на причинителите на пландемията е свободен избор на всеки. За да има битка на Злото с Доброто, трябва да има и съответните определили се. Но самият опит за световен сатанински ПРЕВРАТ не би трябвало да се приеме от всяка една жена, всеки един мъж, всяко едно дете - продукт на Съзиданието. *** Чест прави на Джокович, че отстоява мнението си! Позорът остава за ариманците, техните поддръжници и адепти! - В краят на краищата, преди Жътвата, фронтовете трябва да са очертани... Е, те вече са очертани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    06 Яну 2022 19:53ч.

    Каторга ? Ако Австралия може да се нарече каторга, то Русия е кенеф, без преувеличение. В Австралия отидоха хиляди българи. И не само. Както в Канада, Нова Зеландия и САЩ. В Русия не е отишъл даже и от мангалите някой. И чий да го дири в “страната на идиотите”, както в нарече наскоро Депардийо, нейн почитател, поне доскоро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ние сме Джокович

    06 Яну 2022 20:43ч.

    Мислеха да го тричат за пример, а го направиха герой за цял свят. Похвално. "И ако други играчи са влезли по изключение, а Джокович не може, очевидният въпрос е защо той е третиран различно. Ако е така и държавната власт е срещу него само защото е известен, това е опасен път за нашата страна." https://twitter.com/BrianMitchellMP/status/1478851448964222976

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • веган

    06 Яну 2022 20:45ч.

    Джокович е веган от много години, той е истински антиваксър, но гледа да не го афишира във все още дакартовата матрица, защото си има кариера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    06 Яну 2022 20:48ч.

    Разберете се с македонците първо щото Спартак няма начин да не е маке. То, че ареста сие безобразие откъдето и да го погледнеш е факт, но и семсйството се направи на големи Юнаци и дрънка глупости. Е, все пак не са ходили до Харвард...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • observer

    06 Яну 2022 20:54ч.

    Спартак не е бил мултимилионер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • браво

    06 Яну 2022 21:22ч.

    много негови колеги си накупиха сертификатите, но той има оринципи! , а Австралия е фашиска страна, която унищожява населението си и не може и да има дума за законова страна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    06 Яну 2022 21:34ч.

    Адмирации за сърбите и конкретно за фамилия Джокович.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    06 Яну 2022 22:13ч.

    За какво адмирации ? За дето лъжът целия свят ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    06 Яну 2022 22:26ч.

    Има едни, дето лъжат целият свят, ама не са тези. Тези просто не им се връзват на лъжите и имат достойнство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Австралийското правителство

    06 Яну 2022 22:52ч.

    е срам за човечеството въобще. Подчертавам - австралийското правителство, а не народът на Австралия. За този приз отскоро се бори и Австрия. Джокович има автоимунно заболяване и заради това не се е ваксинирал, при условие, че това не е задължително. Въпреки това, австралийските власти обявяват, че това трябвало да го пише изрично във визата му. Е, да, но не го пише. Въпросът тук е - това променя ли нещо? Дали го пише или не го пише - този факт специално за Джокович е известен по цял свят и той не се ваксинира именно по тази причина. Ама не го пишело във визата му и за това дай да го натирим обратно, щото, видиш ли, законите важели за всички и трябвало да се спазват от всички. Това въобще не е вярно, но не заради самите закони, ами заради смисълът им. Смисълът на един закон изобщо не е в поголовното му и безпрекословно спазване. Основният му смисъл е в създаване на приемлива и разумна организация при решаването на проблем или неговата превенция. В противен случай говорим за гюро-михайловщина, каквато "с гордост" демонстрират в последните месеци в Австралия. Така, както в Австралия в момента разбират спазването на законите, следва, че те са писани не за хора, а за роботи. Още един огромен срам за човечеството и въобще за човека като биологичен вид. Ако бях на мястото на Джокович, щях да им обясня, че не само за следващите три години, но и за всичките години, в които Бог ми е отредил да съм жив, няма да стъпя на територията им. Ако ще ..... турско да е, както казваме по нашия край. Грозна. Изключително грозна постъпка от страна и на световния бизнес, свързан със спорта. Даже, май именно на него се дължат тези гюро-михайловски изпълнения на австралийското правителство. Тогава - никакво участие повече в такива турнири. Много по-интересно е да гледаме тенис между аматьори в кварталния корт, отколкото в турнирите на тия нещастници. И това трябва да се подеме като идея не само за тениса, но и за футбола и за много други спортове. Никакви световни първенства, разбирайте - никакъв бизнес. Спорт, но с основната цел - здравето и тонуса на човека. Само така, както казва и самият Джокович, богатството ни ще е духовно, а не само материално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НИКИ

    06 Яну 2022 23:11ч.

    Боже мили. Каква врява, какъв патос, какви глупости. Заради някакъв си спортист, моля ви се. Някой си балкански гявол на дребно. Джокович е сериозен спортист със сериозни постижения. Но не се държи като такъв. Не се държи като мъж. А трябва. Да е на висотата на постиженията и кариерата си. Но когато си дебелоглав самовлюбен сърбин, е малко сложно да си и интелигентен освен това. Има правила. Има закони. Има разпоредби. И те са за всички. Без изключение. Той е информиран от месеци за правилата. Не е представил надежден документ, доказващ, че е безопасен и не нарушава правилата. Отива си вкъщи. Точка. Но не. Ние трябва да тарикатеем и да се правим на много велики. Джокович има право да е антиваксър. Но няма право да застрашава никого заради собствено си малоумие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Ники

    06 Яну 2022 23:34ч.

    Ники, от поста ти не се разбира ясно дали си жена или мъж. За мен е по-вероятно първото. Това е от значение, относно представата ти за "мъж". Искам да кажа, че Джокович се държи именно като истински мъж, а не като някакъв "цивилизован" поплювко, каквито са сегашните "мъже" на запад и най-вече - в САЩ. Терикатеенето и гяволеенето не е от него, а именно от световния бизнес, днес наричан кой знае защо - "спорт". А на този бизнес, както ти е известно, са подвластни почти всички държави, с някои изключения. Към настоящия момент към тях спадат Сърбия, Русия, Беларус. Може и още някои, но това не е толкова важно. Важното е - какво значи истински мъж и истински спорт. Опитай да внесеш яснота в разбирането си първо за тези понятия, пък след това пиши и за друго. Успех!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смях в залата

    06 Яну 2022 23:34ч.

    Таткото на Джокович се тупа в гърдите, че синът му бил трак - от медите, или бесите или гетите, т.е. българин. Ех, србине, ама как лепо лажеш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДО ТОЗИ, КОЙТО МНОГО СЕ ВЪЛНУВА

    07 Яну 2022 0:02ч.

    ...от това дали съм жена или мъж. Полът ми няма нищо общо с мнението ми. Или с интелекта ми. Така че си запазете назидателният, снисходителен, отвратително дискриминационен тон за друга аудитория. И за друг човек, не за мен. Интелигентността ми не позволява да сляза на нивото Ви, но за да спите спокойно- не съм жена. А дори да бях- какво от това? Дали един мъж е мъж и постъпва като мъж, се определя именно от поведението му. Не от половите му белези- природни или не до там. Джокович се държи като разглезено дете, на което всичко му е позволено. В Сърбия- може би. Но в този свят всички спазваме правила. Джокович- също. Той не е нищо повече от просто още един човек на тази земя. Както аз не мога да преминавам на червено и да блъскам хора, защото така казват правилата- така и той. И, не. За "великия" спортист няма изключение. Освен ако не го докаже. Медицински. За сега доказва само инат и просташки балкански тарикатлък. Като е толкова "велик" и такъв "мъж"- да заповяда при мен. В болницата, в която работя. Ако изтрае повече от половин час в спешното...Ама няма да изтрае. Защото е глезльо. И си въобразява, че всичко му се полага и правилата не важат за него. Аман от такива фръцльовци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДЯДО КОЛЕДА

    07 Яну 2022 0:55ч.

    ДО ТОЗИ, КОЙТО МНОГО СЕ ВЪЛНУВА на 07.01.2022 в 00:02! А, бе многополовия! Много си нещо тънкообиден по темата. Явно не ти е чиста половата ориентация. Май си от другия бряг на реката. За тебе работа няма ли, сън няма ли, не палавееш ли по това време с някой/някоя под юргана, та висиш по късни доби като сопол по форумите и ръсиш скудоумия? Повярвай, изобщо не си оригинален, нито пък интересен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДО ТОЗИ, КОЙТО СЪЩО МНОГО СЕ Е РАЗВЪЛНУВАЛ

    07 Яну 2022 1:04ч.

    Разликата в половете приемам като нещо съвсем естествено. И в този смисъл, мнението на един мъж за мъжа и жената изобщо, е съвсем естествено да се различава от мнението на една жена по същия въпрос. Никъде нищо не съм споменавал за интелекта ви, но ... как да кажа ... вие сам допуснахте грешката да го изложите на показ. По тази причина, помислете /до колкото можете, разбира се/ върху това, че за назидателен, снизходителен, отвратително дискриминационен тон мислите и пишете именно вие, а не аз и е абсолютно нелепо да го приписвате на мен. Не е зле да имате пред вид, че това може да се тълкува и като симптом за съответната диагноза. За разлика от вас, аз не се страхувам да възприемам света така, както го виждам, а не така, както ми кажат, че трябва да го виждам. За това, за мен различието и многообразието нямат общо с дискриминацията, каквито "мисловни" връзки вероятно правите вие или са ви научили, че трябва да правите. При първи прочит, че работите в болница е нормална и първата асоциация, че сте лекар. Независимо от това, дори и да сте дипломиран лекар, интелектуалното ви ниво не се различава особено от това на санитар, без да ообиждам санитарите, разбира се, защото знам, че интелектуалното ниво на много от тях превъзхожда това на дипломирани лекари. Убедих се в това през последните две години и да ви призная - хич не ми беше лесно. Все пак - постъпвате умно, като не казвате в коя точно болница работите. Надявам се сам да се сетите защо. Аналогията ви с преминаването на червено е неуместна, дори глупава, защото света е многообразен и нито един подход за едно нещо, не следва да се счита за универсален по отношение на всичко останало. Накрая, да ви кажа - правилата, такива, каквито са днес, са измислени именно за глупаци. Истинските човеци, не се нуждаят от такива. Това е под достойнството им като Божии творения. Бъдете здрав!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    07 Яну 2022 6:01ч.

    Дано Бог бъде с нас предвид всичко което предстои.Браво на Джокович.Това което е казал Надал е срам.Утре сатанистите могат да дадът заповед в които тези които отказват да се ваксинират да ги пращат в концлагери,тогава тоя ще разправя,че е правилно,защото имало заповед,нищожество прегърнало антихриста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • една нормална държава ...

    07 Яну 2022 8:45ч.

    Нормална, нормална ... ама с концлагери !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честито Рождество Христово на сърбите, тъй като го празнуват днес

    07 Яну 2022 9:38ч.

    Както достойно се държаха по време на бомбардировките преди 25 години, така се държат и сега – вчера правителството застана зад своя спортист. А дали е трябвало да отиде, или не, си е негова работа. Отивайки, защити каузата на свободните хора, които имат право на труд. Между другото, на тези, които се опитват от столетие да делят Балканите, няма да им мине номерът. Сега ние подкрепяме Джоко, както и те през 1994 година искрено се радваха, когато спечелихме 4-ото място по футбол, особено след победата ни над Германия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    07 Яну 2022 11:17ч.

    Сърджан Джокович се излага с тия речи за героична Сърбия, за сина си като лидер на бедните и онеправданите, против колониализма, борбата с неравенството, дискриминацията според цвета на кожата и т.н. Джокович не е лидер на комунистическия интернационал, той е спортист, който е жертва. Защитата на лични позиции е важна във всяка професия и за всеки човек, но изключването от приятелите на спортиста на Европа, където има сума още протестиращи като Джокович и идентифицирането с Китай, където измислиха вируса, Индия, където бият с пръчки по улиците или Русия, където има същите мерки, близкия Изток, където има наказания по излямското религиозно „право“, всичко това е нелепо. Тия политически речи издават само, че и бащата е жертва на пропаганда и провежда такава. Естествено, Джокович може да бъде лице на борбата против насилственото ваксиниране, колко футболисти умряха след ваксини вече. И това ще му приляга, няма нужда да се прави на Че Гевара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И на български ще го напиша

    07 Яну 2022 11:29ч.

    Новакс Джокович. Пък вий пак изтрийте

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съжалявам за Новак, но всяко решение има своите последствия, коментира Рафаел Надал.

    07 Яну 2022 11:32ч.

    От неговото, на Надал, решение, също ще има последствия......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нов

    07 Яну 2022 15:25ч.

    винаги съм се потрисал колко сърбомани има в България

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • винаги съм се потрисал колко сърбомани има в България

    07 Яну 2022 15:42ч.

    за съжаление кирякстефчовците са неизброимо повече

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    07 Яну 2022 17:45ч.

    Нещо друго важно, никой няма право изобщо да споменава „науката“, когато няма свобода на словото по тези теми нито в науката, нито в медиите. Има репресии на лекари, които говорят, учени, които говорят, заличаване на профили, триене на публикации. За да можем да говорим за наука, трябва научният дебат да бъде напълно свободен, в момента няма такова нещо, тази наука е същата, като науката, културата и журналистиката, когато обслужваха БКП. Те пак си се наричаха учени, журналисти, професори, но никой с противоположно мнение не можеше да се нарече така и да има кариера, сега е същото. Вятърът на „промяната“ повя в обратната посока отново.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Благодарен

    07 Яну 2022 18:31ч.

    Иисус Христос си върши делото. Отделя зърното от плявата. Тези които си пазят живота и се "ваксинират" приемайки БЕЛЕГА НА ДЯВОЛА, ще го загубят. Божието Царство е БЛИЗО повече от всякога. Докато се карате, кой какъв е, пропускате си шанса. Вечният живот надали е за Надаловци. Но както Надал е каза честно : "...не Го желая, не Го познавам,... " . Интересно, какво ще отвърне Божият Син в Последния Ден. Дано Бог прости греховете на Джокович и го награди с най-високата награда (в тениса) - Вечен Живот в Божието Царство. Ако смятате, че той е "прост балкански субект" и е тръгнал да покорява австралийските сърца с тениса си, дълбоко сте само-обучили на сатанинския гвоздей.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи