Българската делегация и Херо Мустафа се щракнаха пред паметника на Левски във Вашингтон

Българската делегация и Херо Мустафа се щракнаха пред паметника на Левски във Вашингтон

 

Българската делегация от търговски и енергийни експерти, оглавявана от вицепремиера Асен Василев, която е на посещение в Съединените щати, е отдала почит на Васил Левски на паметника му във Вашингтон. Това съобщи във Фейсбук страницата си посолството на САЩ у нас. В делегацията е и американският посланику нас Херо Мустафа.

 

Високопоставени американски служители от Белия дом, Държавния департамент, Министерството на търговията и от Министерството на енергетиката приеха вчера българската делегация, съобщава посолството. „Това посещение подчертава ангажимента на администрацията на президента Байдън към енергийната сигурност и устойчивост на Европа и за ускоряване на глобалния преход към чиста енергия“, се казва в съобщението.

 

 

В програмата на посещението, което ще е до 18 февруари включително, е предвидено пътуване до Питсбърг, щата Пенсилвания, за среща с представители на „Уестингхаус“ и обсъждане диверсификацията на доставките на ядрено гориво в България.

 

След това делегацията ще пътува до щата Тексас за срещи с компании за производство на електроенергия, фокусирани върху възобновяемата енергия и втечнения природен газ. Освен дискусиите, свързани с енергетиката, висши американски официални лица и няколко американски компании от световна класа ще разговарят с вицепремиера Асен Василев за възможностите за партньорство и инвестиции в областта на информационните технологии, развитието на инфраструктурата и други съвместни икономически проекти, информират от американското посолство.

 

 

 

Коментари

  • Навярно

    16 Фев 2022 10:33ч.

    Мустафата и другите американци са убедени, че Васил Левски е македонец…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Johannes

    16 Фев 2022 11:02ч.

    Василев липсва на тази снимка... О да, на пазар е...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи