България и Украйна се договориха за вноса на слънчоглед, рапица, царевица и пшеница

България и Украйна се договориха за вноса на слънчоглед, рапица, царевица и пшеница

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Българският министър на земеделието и храните Кирил Вътев се договори с украинския си колега Микола Солски за детайлите по прилагане на лицензионен режим за износа на слънчогледово семе, рапица, царевица и пшеница по време на онлайн среща, съобщиха от земеделското министерство.

"Министерството на земеделието и храните спази обещанието си до 30 ноември да ограничи максимално вноса на тези селскостопански продукти, съгласно меморандума, сключен между правителството и Инициативния комитет на протестиращите земеделски производители", каза министър Вътев. 

Той подчерта, че след тази срок двете страни стриктно ще наблюдават да няма изкривяване на пазара, както и да не се подкопават интересите на българските производители, преработватели и потребители. 

Вносът и обменът на данни между двете страни продължава да се следи.

Източник: Министерство на земеделието и храните

 

 

Коментари

  • правителство от врагове народни

    30 Ное 2023 17:47ч.

    И защо този министър работи за чужди интереси - ние нямаме ли си селскостопански производители, че зорлем ще им създаваме конкуренция, за да им съсипваме бизнеса и да си губим предприемачите и местната работна ръка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сава

    30 Ное 2023 20:06ч.

    Имаме си селскостопански олигарси, дето закриха протеста с/у вноса с/у едни 62млн.лв и сега вече не им се вадят тракторите ... помните ли ги тези неща от преди месец-два?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Случаен

    30 Ное 2023 18:09ч.

    "България и Украйна се договориха за вноса на слънчоглед, рапица, царевица и пшеница"... Украйна ще внася от България,така ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще внася ами, САЩ компаниите собственици на земя и роби в Украина

    30 Ное 2023 19:07ч.

    трябва да печелят, хората с къдриците не са свикнали да губят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пуста работа

    30 Ное 2023 19:13ч.

    Нали изяснихме, че украинска продукция в България няма. Има румънска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    30 Ное 2023 19:46ч.

    Всъщност на рапицата и мина модата, поне на изток от линията Харманли-Главиница никой сериозен не я сее, царевицата не е проблем. Ако искаш добив-яко тор и хербициди(което е оперативен капитал) яко поливане за големи номера по ФАО(а след българският Бил Гейтс поливни площи извън статистическата грешка няма и няма да има). Остава Пшеница. България не изнася пшеница. Изнася я картел от пет фирми. Ся, няма да обсъждаме Дюпон,Драйфус или Гленкор , но дори "малкият"Артур" от "Севан" направи към 15 милиарда оборот(долари) на годишна база в черноморският регион, при все че се пробваха веднъж да му "арестуват" половин милион тона "лява" пшеница миналото лято на Камено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    30 Ное 2023 20:40ч.

    Въпреки "битките" из селата на югоизток, украинскита икономика продължава да расте и да изнася продукция. Отидете в Киев, отидете в Лвов. В Лвов всичко е полско. Всеки втори говори полски. Украина и украинските производители са постоянно дотирани от кралица Урсула и ЕС. Имат 4 ядрени централи, които изнасят ток. Нас ни държат на дъното. Важното е да внасяме, не да произвеждаме. Внасяй украински яйца, сухо мляко, слънчоглед, зърно, месо.....Хипопотамите по веригата трябва да богатеят. За какво ти е да произвеждаш? Тая ще гледа крави? Ма за какво - я да ходи в мола да продава парцалки. Или в некой колцентър да си седи по цял ден на бюрце със слушалката, кво ми е тръгнала да става в 4 часа сутринта да дои крави и да рине тор? Я в бизнеспарка да пише кодове за софтуер, дето тепърва ще му търсим купувачи, щото сме старт-ъп и зимаме по 4000 лв заплати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи