България и Полша настояват Фон дер Лайен да участва в предоговаряне с "Пфайзер" за доставката на Covid ваксини

България и Полша настояват Фон дер Лайен да участва в предоговаряне с "Пфайзер" за доставката на Covid ваксини

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Свързани статии: Европейската сметна палата: ЕК крие ролята на Фон дер Лайен в сделка за ваксини с Pfizer за 30 млрд. евро

България и Полша настояват за намесата на председателя на Европейската комисия в предоговарянето на споразумението с "Пфайзер" за доставката на Covid ваксини. Това обяви здравният министър Асен Меджидиев след среща с полския си колега Адам Ниеджиелски, който е на посещение у нас.

Двете държави ще инициират писмо до Урсула фон дер Лайен и ще поканят останалите членки, несъгласни с предложенията на компанията-производител за нови доставки на ваксини. Министър Меджидиев припомни, че оттук-нататък страната ни ще иска да получава дози, само когато има нужда, и да заплаща само доставените количества.  

"Имаме 1 400 000 дози, които са платени, но умишлено не ги доставяме, тъй като всъщност ще трябва да ги бракуваме, няма на кого да ги прилагаме, да не говорим за огромния брой дози, които предстоят през следващата година да бъдат доставени в България. В момента в здравеопазването имаме нужда от доста средства, знаете колко инициативи са предприети  - спешна помощ по въздуха, за детска болница. Най-малкото ще си позволя да харчим финансов ресурс за нещо, което никой не го желае, не ни е потребно и след това трябва да похарчим един огромен финансов ресурс, за да го унищожаваме", коментира министър Меджидиев.

България и Полша държави ще подготвят и писмо до акционерите на "Пфайзер" с призив да поемат отговорност за общественото здраве в страните членки на ЕС.  


Източник: БНР

 

 

 

Коментари

  • читател

    11 Апр 2023 19:16ч.

    Меджидиев сериозно ли смята, че акционерите на "Пфайзер" ще се трогнат от неговия призив и ще се откажат от огромните си печалби заради благоденствието на ЕС?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    11 Апр 2023 19:22ч.

    И защо трябва точно тя да участва? Няма ли други способни, които биха могли да свършат същата, или дори по-добра работа? Личните връзки не винаги са полезни за обществото, доста често се използват и за конкретно лични...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    11 Апр 2023 19:29ч.

    "Както съобщи вестник "Ню Йорк Таймс", личният контакт между ръководителя на еврокомисията Урсула фон дер Лайен и шефа на "Пфайзер" Алберт Бурла е бил решаващ за сделката." Ей за туй.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защото точно тя забърка сегашната попара за ЕК

    11 Апр 2023 19:49ч.

    https://obektivno.bg/nyu-jork-tajms-sadi-ek-zaradi-korespondencziyata-na-fon-der-lajen-s-pfizer/ ... https://obektivno.bg/brakuvame-5-3-mln-neizpolzvani-kovid-vaksini-a-ek-iska-da-kupim-novi-7-mln-dozi/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • неграмотен

    12 Апр 2023 1:18ч.

    Да си ги взема обратно лайен ли е, друго ли е милиардите ваксини, да си ни върне парите и да си ги забива където си иска. Белким ѝ стигнат до края на живота.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ///

    11 Апр 2023 19:42ч.

    Тука не виждам опортюнизъм в тези министри да разбутат "семейния бизнес" на кака Урсула. По-скоро наистина парите ни трябват другаде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ледът се пука, приятели

    11 Апр 2023 20:15ч.

    В щата Юта, ЩАС е подведен под отговорност лекарят Курт Мор (или подобно звучащо име), който е считал, че ваксините са опасни за пациентите му, и вместо редовна ваксина ги е инжектирал с физиологичен разтвор, издавайки им редовни документи... СЕГА, чрез съда адвокатите му могат да изискат всякакви документи от производителите с цел построяване на защитата... Ще гледаме да видимЕ... В Канада пък, след заведено колективно дело, бяха възстановени на работа над 2000 държавни служители, освободени от работа през ноември 2021, заради отказ да се ваксинират... Така че може да доживеем да видим краха на най-крупната медицинска измама в историята на човечеството! Слава на Бога ние си имаме хора като д-р Мангъров и д-р Тодоров, които не се побояха да говорят истината в най-мракобесния период, когато НОЩ тероризираше TV зрителите и денем и нощем... И да, много жалко е, че много наши честни лекари се предовериха на СЗО и на учебниците си от медицинския университет, и се ваксинираха и бустваха!!! - както себе си, така и пациентите си... Успех на Министъра на Здравеопазването!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Друг Доктор

    11 Апр 2023 20:15ч.

    Две години и половина словоблудство стигат ! Това НЕ СА ВАКСИНИ. Това са препарати на базата на иРНК , РНК терапии ! Нямат нищо общо с "ваксини". Освен това , не са и "терапии", защото нищо не лекуват ! (Няма ГО !) Разболяват - стотици хиляди и милиони - болни и мъртви от сърдечно-съдови заболявания, миокардити и перикардити у млади хора, емболии, инсулти, чернодробни заболявания, ОНКОЛОГИЯ ! Стерилитет у жените в ужасяващо високи проценти - между 10-65 % от набодените, независимо от броя на иглите !... Стига сатанистка наглост. Кажете им окончателно и за последно - НЕ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • наши честни лекари се предовериха на СЗО и на учебниците си от медицинския университет

    11 Апр 2023 20:19ч.

    В кои УЧЕБНИЦИ са описани мухоморките иРНК и техните благотворни ефекти върху набодените ? Моля за линк !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бележката ми беше

    11 Апр 2023 21:52ч.

    за отношението към ваксинирането, по принцип. Нямам линк. Някои хора са анти-ваксъри. По принцип НЕ се доверяват на химикалите които ги задължават или им предпоръчват властите като застраховка за в бъдеще. Други приемат, че ваксините са полезни, например изтрили са (не!!!) болести като ... едра шарка? и пр. от съвременния живот. А трети, които визирах, вярват, че СЗО/правителството никога, ама НИКОГА няма да допусне умишлено масово изтребление ... Което се оказа невярно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • някои честни лекари се предовериха, казвам

    11 Апр 2023 22:07ч.

    докато други наши лекари БЕЗ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ те самите, нямаха нищо против да заделят по половин работен ден за ваксиниране на пациентите си, да прибират по 15 лв. стимул на поставена ваксина, а след това да ги лекуват от новопоявилите им се заболявания... И това ако са грижовни ЛЕКАРИ... Точно за това си търся нов личен лекар...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Друг Доктор

    11 Апр 2023 21:35ч.

    До момента фармабизнесът има създадени около 15 препарата на базата на РНК (РНК терапии) , като те касаят само редки заболявания - очно дегенеративни, мускулно-дистрофични, редки форми на хиперхолестеролемия, редки синдроми с хепато-панкреатични поражения... Цените на тези терапии са чудовищни, има терапии от по 10 000 $ на месец до ...85 000 $ на месец. Но едно е общото им - ТЕ НЕ СА ЗА ИНФЕКЦИОЗНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ !!! Тези препарати нямат нищо общо с "ваксини".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Money, Money, Money, Money....

    11 Апр 2023 22:01ч.

    И ето още една красноречива публикация от сайта на Диляна Гайтанджиева: https://obektivno.bg/balgariya-e-platila-14-miliona-dozi-ot-vaksinata-na-pfizer-bez-da-gi-e-vzeme-zashtoto-shte-gi-brakuvame/ Има открити много терапии, които лекуват "неличими" заболявания като диабет, кардио-проблеми свързани с "висок холестерол" - но никога няма да бъдат популяризирани, защото "излекуването" НЕ Е уважаван бизнес модел за лобистите на БигФарма и за ... СЗО. Нужни сме им хронично болни. Ако може всеки да пие статини, бета-блокери и пр.ВРЕДНИ медикаменти, и специално българските пенсионери да са изправени пред дилемата "дали" - "или" (лекарства, или храна)...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анонимен

    12 Апр 2023 1:05ч.

    финансов одит на ек за ваксините

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Урсула на съд!

    12 Апр 2023 4:54ч.

    И защо ще сме задължени да купуваме нещо, което не ни трябва? Още тогава казхме, че няма да се ваксинираме и толкоз!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи