Б. Борисов: Без интеграция на ромите ни очаква конфликт между етносите

Б. Борисов: Без интеграция на ромите ни очаква конфликт между етносите
Днес в Народното събрание се проведе Национална конференция "Интеграцията на ромите в България”. Събитието беше организирано от ГЕРБ, Сдружение "Граждани за европейско развитие на България” и Фондация "Ханс Зайдел”.
<p>&quot;Докато съществува думата интеграция, значи нещо не е наред. Процесът на интеграция ще приключи тогава, когато един ром стане президент, министър-председател, депутат и това вече не е събитие&quot;, коментира Борисов.</p> <p>&quot;Говорим за една голяма група от хора. Това не са 10-15 хиляди човека. Това е един голям процент от населението на България, които нямат работа и образование. Разковничето на проблема е в образованието. В противен случай ромите не са конкурентноспособни на пазара&quot;, каза още той.</p> <p>&quot;Не може в държавата да работят 1,5 млн души, а останалите да разчитат на помощи. Това не е добре. Това ще доведе до конфликт между етносите.</p> <p>Целта е да накараме всички да учат, а не само да ходят да взимат закуски в училище и да кандидатстват единствено за работа в чистота. Малък е процента на образованите и знаещите роми, които са конкурентноспособни&quot;, заяви лидерът на ГЕРБ. &nbsp;</p> <p>&nbsp;</p>

Коментари

  • фундаментално погрешен подход!!....и в Европа, и в България

    07 Апр 2014 20:38ч.

    Циганите са това, което са,защото исторически философията и културата им е ДА НЕ СЕ ИНТЕГРИРАТ в цивилизования свят наоколо ,а да оцеляват на неговата периферия,без да полагат тези последователни усилия,характерни за обикновените хора!Циганите(с изключение на най-лумпенизираните)изобщо НЕ са някакви изпаднали членове на обществото,които се нуждаят от помощ.Те живеят така,защото такава е тяхната Култура и Традиция ,на която те държат и ....с която се гордеят,също!!.......пък умниците тръгнали да ги интегрират,което е обидно,но е мноого удобно за експлоатиране!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крис

    07 Апр 2014 21:47ч.

    Борисов,как се сети за циганите точно преди изборите?Говориш така ,сякаш не си управлявал до преди една година!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи