Австрийският канцлер ще се срещне с Путин в Москва

Австрийският канцлер ще се срещне с Путин в Москва

Австрийският канцлер Карл Нехамер обяви, че ще се срещне утре в Москва с руския президент Владимир Путин, предадоха световните агенции.

Нехамер ще стане първият европейски лидер, срещнал се с Путин след началото на войната в Украйна на 24 февруари.

Австрийският канцлер съобщи новината пред репортери във Виена. Вчера той стана поредният европейски лидер, който посетил Киев и бе приет от украинския президент Володимир Зеленски.

Нехамер си е поставил за цел да насърчи диалога между Русия и Украйна. На срещата си с Путин той ще постави въпроса и за руските военни престъпления, отбелязва австрийската национална информационна агенция АПА.

Нехамер уточни, че ще посети Москва по собствена инициатива, като се е консултирал предварително с ръководителите на ЕС. Той е информирал също Зеленски и германския канцлер Олаф Шолц.

Австрия, която е член на Европейския съюз, поддържа неговите санкции срещу Русия, макар засега да отказва да подкрепи прекъсване на руските газови доставки. В същото време тя е неутрална държава и не е част от НАТО, отбелязва Асошиейтед прес.

След началото на войната Австрия достави на Украйна помощ, включваща 10 хил. каски и 9000 бронежилетки за цивилни, посочва ДПА.

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • Omv

    10 Апр 2022 20:39ч.

    OMV е твърде важна за Австрия и не може да бъде оставена сама да се оправя

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Jhcyxv

    18 Юни 2022 8:52ч.

    furosemide 40mg over the counter - <a href="https://doxycycliner.com/">doxycycline 100mg tablet</a> doxycycline 200mg sale

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    10 Апр 2022 21:12ч.

    След него всички под строй ще почнат да се изреждат на килимчето в Москва. Зер санкциЙте са едно, обаче бедността, гладът и студът не се изтрайват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    10 Апр 2022 21:23ч.

    Света се е побъркал, ето по тази тема, Австрийците се държат рационално и разсъдливо, а по темата със сертификатите, бяха най бесни и агресивни в цяла Европа, с въвеждане на директен медицински апартайд... Просто смарт технологиите повредиха хората със синтетични и фалшиви квази емоции- чудо за 3 дни, по които се взимат важни решения, прибързано!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    11 Апр 2022 8:27ч.

    спрете оръжието за украина и седнете на масата за преговори разберете какво се е случило в донбас 2014 г кои какви ги е вършил махнете санкциите и спрете разширяването на нато на изток

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи