Курц обяви борба срещу "политическия ислям" след нападението на църква във Виена

Курц обяви борба срещу "политическия ислям" след нападението на църква във Виена
Според австрийския канцлер християните трябва да могат безопасно да практикуват вярата си.

 

Християните в Австрия трябва да могат безопасно да практикуват вярата си, властите ще продължат решително да се борят с политическия ислям. Това заяви в петък канцлерът Себастиан Курц в отговор на атаката срещу католическа църква във Виена, съобщава ТАСС.

„Всички християни трябва да могат свободно и безопасно да практикуват вярата си в Австрия! Ние ще продължим решително борбата срещу политическия ислям и няма да проявяваме фалшива толерантност. Благодаря на всички полицаи за тяхната работа", гласи съобщение на канцлера Курц в Туитър след нападението срещу църква във Виена.

 

 

 

По-рано австрийското издание "Курир" съобщи, че около 50 младежи от турски произход са нападнали католическата църква "Свети Антоний Падуански" във Виена. По време на нападението младежите са викали „Аллаху Акбар“ и са ритали църковната утвар. Според в. "Кранен Цайтунг" църквата е затворена от съображения за сигурност.

 

 

Коментари

  • баба мара

    31 Окт 2020 8:43ч.

    незабавно към наи близкия африкански бряг независимо от колко години са в Европа и кое поколение са това племе не подлежи на интеграция

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой

    31 Окт 2020 9:01ч.

    трябва да му обясни на Себастиан, че друг ислям, освен политически, няма. А нападателите са вероятно второ или трето поколение австрийски граждани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Aliza

    31 Окт 2020 10:35ч.

    Сега Google плаща $ 11570 до $ 12500 на месец за онлайн работа от вкъщи. Присъединих се към тази работа преди 2 месеца и спечелих $ 10588 през първия месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми се промени - напълно към по-добро! Вижте какво правя...==>> Smartlife3.com/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gen Gurko

    31 Окт 2020 12:12ч.

    Спиране на всички помощи, бърза и спешна промяна на законодателството в посока рязко втвърдяване, никаква толерантност към нетолерантните, никакви отстъпки пред религиозно мотивирани претенции, експулсиране на всички незаконно влезли, забрана дейността на НПО-та, ХК-та и прочие сороспийски организацийки с неясно финансиране, охрана на границите както се полага включително и със стрелба, конфискации на плавателни съдове извършващи "внос" на "горки" но добре охранени и нагли навлеци и т. н. Чуйте и запомнете думите на великия Хайтов западняци : " Толерантност към нетолерантни е равносилно на смърт".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз съм атеист.

    31 Окт 2020 12:24ч.

    Стига с тия простотии.Отживелица от миналото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ислямът не е религия

    31 Окт 2020 12:27ч.

    Ислямът е политика. Точно ние българите знаем това най-добре. Страхувам се, че Европа изпусна влака.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • vitory

    31 Окт 2020 12:51ч.

    В един френски град млади мюсюлмани предложиха символично да пазят катедралата в града, вместо военните, в знак на съпричастност към християните, с които са се родили и живеят заедно в града.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В като вендета

    31 Окт 2020 14:05ч.

    Вчера им съчувствах за земетресението но след новината че 50 турци са осквернили христявски храм в Австрия ...край на моето съчувствие Искам до си платят Искам Европа да се опомни и да изгони всички там в ислямските им кочини Нищо по малко от това

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бабушка Меркел

    31 Окт 2020 14:11ч.

    Окупирана Гейропа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    31 Окт 2020 15:10ч.

    При културите надмогва най-силната, това не е свързано само с държавна политика. Каквато и държавна политика да провеждаш, ако културата ти е слаба, народът е слаб, политиката е отглас на настроенията в народа. Най-силната култура е християнската, исторически доказано, че под натиска на абсолютно невъоръжени и миролюбиви хора християни, империи са се принудили да приемат вярата им, след като са им прилагали преди това репресии и гонения. Без финансови ресурси, без корупция и без оръжие, християните са надделяли над всичко останало. За съжаление това не се е случило в Мала Азия и на Арабския полуостров, явно и корените си имат значение. В момента в Европа се налага култура, налага се с натиск, с корупция и много пари и тази култура ни направи губещи. Тя не учи как Европа да пази и отстоява своята територия, преди всичко духовна и културна, да я отстоява за своите, не казвам да я налага над чуждите. Тази идеология не е измислена от европейци или християни, нейната изначална цел е да направи християнския свят слаб, като ги отклони от пътя на предците им. Духовният упадък предшества и загубата на територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ..............

    31 Окт 2020 18:58ч.

    Този следобед в Лион гръцки свещеник е ранен от огнестрелно оръжие в момента, в който е заключвал православната гръцка църква. Агресорът е избягал. Дано човекът да не е с опасност за живота. Свидетели сме на война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господин Никой

    31 Окт 2020 19:35ч.

    Аз съм раздвоен. От една страна им съчувствам. От друга каквото си си надробил това ще сърбаш. Късно е вече. Трябваше да мислят по-рано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сульо

    02 Ное 2020 1:06ч.

    Сетила се Мара да се побара. Късно е чадо, мандалото лопна....Отива си Европейската цивилизация и на никого не му е тъжно за нея (е, освен на соросоидите, които ще трябва да си търсят нов спонсор). И изгряват източните доста по стари цивилизации.Спирала на Хегел, какво да правиш...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи