Атанасова: Петков и Рашков са „форсмажоретки на Божков“

Атанасова: Петков и Рашков са „форсмажоретки на Божков“

„Със сигурност ние ще предприемем всички парламентарни и законови възможности и процедури за сваляне на това правителство. Всичко от декларации от парламентарната трибуна до протести, които ще бъдат мирни, които ще бъдат законни. Онзи ден на протеста пред Министерски съвет аз го обявих и декларирах, включително и на полицията, че ние нито ще къртим павета, нито ще палим слама, нито ще замеряме полицаите с камъни, нито ще разнасяме ковчези. Ще викаме на някои мафия или смърт. Това от ГЕРБ няма да го видите. Ние казваме: „Не на репресията, за демокрацията“.  Трябва да я отстоим“. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова в предаването „Тази неделя“ на бТВ в отговор на въпроса за действията на партията след ареста на Бойко Борисов.

Тя определи проведената акция по ареста на партийния лидер като „фарсмажор“, а премиерът Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков като „форсмажоретки на Божков“. Според нея акцията е имала за цел да отклони вниманието от кризите в държавата.

„Мисля, че днес точно стават 100 дни, откакто управлява това е еднои аматьорско правителството. Това е един политически Франкенщайн, събран в мол с една единствена цел - да изчегъртат ГЕРБ“, каза Атанасова..

По думите ѝ, ГЕРБ се различава от управляващите по това, че не се основава на омраза срещу никого.

За твърденията, че младежката организация на ГЕРБ е предизвикала паниката с горивата, Атанасова смята, че са смешни и посочи, че тя самата също е споделила снимките с опашки от бензиностанции.

След ареста Бойко Борисов „има здравословен проблем с високото си кръвно. Сега е доста по-добре, но така или иначе в следващите дни ще мислим каква стратегия да предприемем“, посочи Десислава Атанасова.

Вижте целия разговор във видеото.

 

 

 

 

 

Коментари

 • хамалин

  20 Март 2022 11:12ч.

  тази мутра и ко ни изтърбушихъ животъ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Владимир Владимирович Путлер

  20 Март 2022 12:12ч.

  Неоспорим факт е, че гербаджийската мафия беше мъничко по-поносима от сегашната.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Орнитолог

  20 Март 2022 13:30ч.

  Миризливата утра се изходи по случая.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мутра

  20 Март 2022 15:32ч.

  На Буци само за Ало Ваньо му се полагат 7 години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи