Атанасова: Един от малкото възможни варианти е кабинет на малцинството на ГЕРБ

Атанасова: Един от малкото възможни варианти е кабинет на малцинството на ГЕРБ

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

„Все още виждам потенциал в това Народно събрание да излъчи правителство – ако се водим от разума и от интересите на народа“. Това каза в интервю за предаването „Тази неделя“ по бТВ председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. По думите ѝ, един от малкото възможни варианти е кабинет на малцинството на ГЕРБ.

„Партиите да помислят дали това разпределение на парламентарните сили, заради което не изглежда реално излъчването на правителство, не е всъщност нова възможност. (…) Очевидно хората така са ни излъчили в 48-ото Народно събрание, за да се контролираме взаимно. Този паритет и баланс на силите всъщност е възможност да не допуснем лобистко законодателство, взаимно да се контролираме, за да няма лоши сигнали и зле написани нормативни актов”, каза Десислава Атанасова.

Тя коментира и поканата на съпредседателите на „Продължаваме промяната“ (ПП) към лидерите на парламентарно представените партии, сред който е и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, на среща в една от залите в парламента, за да обсъдят изход от политическата криза. По-късно Василев коментира, че по това време Борисов е играл футбол.

„Те искаха Борисов да се пенсионира, а преди това да бъде в затвора и затова незаконно го арестуваха, след това да се пенсионира, след това да не нарежда отнякъде. Сега имат претенции какво прави Борисов в свободното си време, при условие, че той се отказа да бъде народен представител, за да може да се търси някакво съгласие“, коментира още Десислава Атанасова.

Гледайте целия разговор във видеото.

Източник: бТВ

 

 

 

 

Коментари

  • CMEXXX

    23 Окт 2022 11:05ч.

    десо поетесо, мястото на престъпниците е в затвора! Толкоз!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 008

    23 Окт 2022 11:11ч.

    Мечтите на герберушките от бунището на историята

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • трудно е да се излезе от ак...о

    23 Окт 2022 11:21ч.

    Като си се наврял веднъж без да мислиш....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирчо

    23 Окт 2022 12:30ч.

    Съмнявам се тая да знае какви са интересите на народа, а и самите интереси са различни за всеки човек. Важното е да се продухваме, да дрънкаме празни приказки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ е агресор

    23 Окт 2022 12:56ч.

    Вместо да правите малцинствено правителство, заминете цялата парламентарна груба барабар с банкянските кюлчета за усрайна и да воювате с оръжие! Вместо да доставяте оръжие, по-добре идете в усрайна и на място лично воювайте с оръжие в ръце!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бизонитес

    23 Окт 2022 18:16ч.

    Как се стигна до тук,тази особа да ръси бисери и да се има за нещо.........

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи