Атанас Пеканов: Асен Василев излъга и за метро в Пловдив

Атанас Пеканов: Асен Василев излъга и за метро в Пловдив

Бившият вицепремиер Атанас Пеканов:

В Пловдив ще има нова градска железница (надземно метро) до 2026.

Ясно е, че по време на избори се лъже много, но тази глупост ми идва в повече. Миналата неделя Асен Василев е застанал пред гражданите на Пловдив на Римския стадион и им казал, че той е вкарал проект за метро в Пловдив (градска железница) до летището в Плана за възстановяване (съответно трябва да се изпълни до лятото на 2026 г.). Разговорът е качен и в страницата на партията.

Такъв проект в българския План за възстановяване и устойчивост (който беше изработен през 2021 и одобрен през 2022) няма – не съществува. Чувал съм за такива идеи от други хора, може и да са добри, но винаги са били само теоретични. Няма такъв проект, няма такова финансиране. Асен Василев показва една красива визуализация на 30-секундно клипче и обещава, че на базата на това клипче догодина може да започне строителството (а явно и да привърши малко след това, защото проектите по ПВУ са до лятото на 2026).

Какъв е смисълът от тази лъжа? Какво носи? Колко гласове носи? Как после да убедим хората, че не всички са маскари? Защото хората, излъгани от тези лъскави клипчета, ще повярват и ще чакат нещо да се направи. Как да ги убедим след това, че Европа всъщност прави смислени неща за нас? Е, след това разбира се винаги може да кажем, че някой друг е виновен, но да не се чудим защо има ниска избирателна активност, скептицизъм, анти-европейски настроения и други.

 

 

 

 

Коментари

  • Пеканов, не си разбрал

    21 Апр 2024 15:20ч.

    Това ще метро, но с електричките на Киро произведени в Ловеч

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боклуците отново се филмират

    21 Апр 2024 15:25ч.

    Ето го и нашето гомно - запечено на снимката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може да е имал предвид Перник

    21 Апр 2024 15:26ч.

    Миършаймър имаше една теза, че политиците не обичат да лъжат и го правят в краен случай. Да дойде тука да види.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Системен подход

    21 Апр 2024 15:28ч.

    Доскорошните ни системни политици много лъжеха, доколкото сред тях е масово разпространена природна предразположеност, естествена дарба ДА СЕ ЛЪЖЕ, което те развиха чрез упорити занимания в дълъг период от време. При ПП нещата стоят малко по-различно. Това са хора НЕ САМО С ПРИРОДНА ДАРБА, а едни персонажи, КОИТО ЦЕЛЕВО СА ОБУЧАВАНИ с модерни методики в някакви специализирани западни институции за целите на руиниране на обществата, където те ще бъдат инсталирани!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще гледаме да видимЕ

    21 Апр 2024 15:34ч.

    за какъв пост мечтае пък Наско Пеканов след изборите... междувременно - разграничаване до дупка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз си спомням и други лъжи

    21 Апр 2024 15:45ч.

    За 5-6 моста на Дунав, плавателен канал Дунав - Черно море - Бомбай - Калкута, два тунела под Шипка, ледоразбивач, самолетна линия София - Скопие, завод за електромобили, пътнически ЖП линии на печалба, хиляди нови фирми. Тук се лъже не на килограм, а на тон. Царя щеше да ни оправи за 800 дни, тия карат направо за 8.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пловдив наистина има нужда от метро !

    21 Апр 2024 16:31ч.

    Истинско ! Щото градът се задъхва от към 600 000 население и най-тежкият градски трафик в БГ ! Поне две линии - една Запад-Изток /Прослав-Хирургиите-Гладстон-църкмата Света Петка- две спирки до Скобелева Майка - завой на юг и три спирки в Тракия/ и една перпендикулярна линия Север-Юг /Карловско Шосе - Ален Мак -Панаира - пресичане с другата линия на центъра- Гарата-Скопие-Мрковско шосе- нататък над земята до Белащица и Марково с две отделни разклонения / !!! Да , това ще струва няколко милиарда и поне 5-7 години при яка работа , но хайде стига вече с тая София ! Аман ! И както казват в Кичука - Ай сикана бе майна !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой,

    21 Апр 2024 17:11ч.

    ама никой не се интересува от какво имате нужда, майна :) Може да се правят, че ги интересува, но бързичко ще спрат даже да се правят щом минат изборите. Даже и в София не им дреме какво е належащо да се оправи ;) Ай сикана, iСиктир, май ... все тая, майна :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    21 Апр 2024 17:30ч.

    И наше село има нужда от метро! При това е напълно реално и възможно да стане! Колко са 500 метра! Евтино и бързо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    21 Апр 2024 18:37ч.

    В Пловдив като за начало може да се пусне някакво подобие на метро по съществуващите ж.п. линии Филипово-Гарата-Скутаре(с отбивка до Тракия)-Филипово. Но съдейки колко време отне пробива под гарата и Царевец-Модър едва ли нещо ще се направи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даниел Божилов

    21 Апр 2024 17:32ч.

    Та какво излиза сега от отпуснатия пакет "помощ" от 61 млрд. долара от САЩ на Украйна? Тази помощ ще е заем - т.е САЩ ще напечатат още хартия на тази стойност. Оф и аз пиша глупости. Печатането е усилие, па има и разход. Та просто ще чукнат на компа и ще създадат едно число кредитно салдо. С него Украйна ще си купи оръжие от САЩ. Този заем едва ли някой очаква някога да бъде върнат, но за сметка на това България ще ПЛАЩА част от лихвите по него по силата на поетите от Асен Василев гаранции по сключено споразумение - т.е. САЩ създава необезпечени пари, а България вечно ще плаща едни лихви по тях, ама с истински. Всъщност нищо не се е променило. Навремето колонизаторите тъй са си купували индианците за мъниста и огнена вода и са им прибирали земите. Сега и мъниста няма, само хартия с картинки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой

    21 Апр 2024 21:44ч.

    Сбито, точно и ясно. Но въпреки това повечето ще го пропуснат през ушите си. Освен това сега се появяват и електрони в койните. Които са мноооооого по-евтини от хартията с картинки ;-) .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 8% за БСП на Корни

    21 Апр 2024 18:01ч.

    До9то

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BACHE KIKI

    21 Апр 2024 23:14ч.

    Кокоран кресливата госпожа други влакчета сънува, розови.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стилизиран образ на екскремент

    22 Апр 2024 7:36ч.

    е този хуманоид на снимката. Отвсякъде! Пълен потрес! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    22 Апр 2024 9:48ч.

    какво възмущение лъха от коментарите! И защо? За българите който е във властта и краде, е долен и гаден, а който е във власта и е почтен - той е бунак, щото не краде...вземете си оправете най-сетне мисленето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи