Асен Василев: Тази година няма да има предсрочни избори, за догодина не е ясно

Асен Василев:  Тази година няма да има предсрочни избори, за догодина не е ясно

Не мисля, че тази година ще има предсрочни избори, но за догодина не е ясно. Toва заяви вицепремиерът и финансов министър Асен Василев пред Нова телевизия. 

„Бензиностанциите използват момента да натрупат малко повече печалба”. Така вицепремиерът и финансов министър Асен Василев коментира цените на горивата.  Той припомни, че има орган, който да ги контролира – Комисията за защита на конкуренцията. Запитан дали тя прави това, Василев каза: „Очевидно не”.

„Провели сме няколко разговора с „Лукойл”, така че цената на едро да включва отстъпката, която е от разликата на руския петрол спрямо сорт Брент. И цената от последните месеци е равна”, коментира Василев. Именно тук била ролята на КЗК. „Радвам се, че парламентът започна процедура по смяна на Закона за защита на конкуренцията и по смяна на състава на комисията, за да влезе такава, която да си върши работата”, каза вицепремиерът.

Той обясни и как ще бъде давана отстъпката от 25 стотинки. Тя ще е за частни автомобили, регистрирани в България, или са на лизинг. Шофьорът трябва да покаже талона на автомобила на касата. В случая не било възможно да се дава отстъпката само на по-нуждаещите се хора.

„Където можем, помагаме на уязвимите групи. Помощта за работещи родители с деца, при пенсионерите с по-ниски помощи. Където е технически възможно, помощта е таргетирана”, коментира Василев.

Запитан кога България ще се откаже от руския петрол, вицепремиерът обясни, че това ще стане, когато има техническа възможност в „Лукойл”. От компанията са казали, че това може да стане за 12 до 18 месеца.

„Или когато цяла Европа се откаже”, допълни Василев. Страната ни ясно е заявила, че иска да е сред изключенията, ако има такива страни. „Ясно сме заявили, че ако има изключения и ние не сме сред тях, ще наложим вето”, каза Асен Василев.

Относно информацията, че Германия и Италия са разрешили на компаниите си да откриват сметки в рубли за купуване на руски газ, Василев поясни, че тук важното е да не е държавата.

„Газът, с който е заместен руския газ, в момента е по-евтин”, каза Василев.

 

Източник: NOVA TV

 

 

 

Коментари

  • Още нищо не се знае,

    21 Май 2022 10:54ч.

    каквото е писано, това ще стане...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Газоразбирач

    21 Май 2022 10:55ч.

    Василев директно призна, че е важно посредници да плащат в рубли, само да не е държавата. Повечко парички за нашите. Този е за сертификат "Ебаси пича"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сертификат "Ебаси измамника!"

    21 Май 2022 13:14ч.

    Наш Кокорчо е негов носител за измамата към своя собствен съдружник по бизнес, преди Мустафа и Радев да ни го натресат на главите. Кирчо лъже, Кокорчо маже и обратното. Страхотен екип на измамници са. Всеки ден на власт на двамата измамници и на всички около тях, е тежка и непоправима щета за България. За съжаление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В момента е по-евтин?

    21 Май 2022 10:57ч.

    Не се знае дали е така и ако е, докога ще е "по-евтин"?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Позор!

    21 Май 2022 12:18ч.

    В момента България се краде поголовно. Ако няма кой да ги махне тези, аз се отричам от тази страна. Егати и мижитурките, с които сме принудени да живеем. Позор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    21 Май 2022 12:34ч.

    избори е задължително да има такава простотия е настанала колко министерства колко министри замове секретарки съветници това на какво прилича 7 мумии замове на нс

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    21 Май 2022 12:36ч.

    Може и да има, не разчитайте толкова на металните решетки на Народното събрание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докато не се направи Джинс

    21 Май 2022 12:50ч.

    На всички публични личности, няма да има разбиране за това какви сили управляват България и с какви центрове. Това са предателски тип характер, който се предава от поколение в поколение. А героите които загиват им осигуряват продължаването на рода. Забележете, рода на героите се загубва, но продължават предателите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    21 Май 2022 14:40ч.

    Тей ли... досега не си познал за нищо, не ставаш за врачка ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Касандра

    21 Май 2022 15:42ч.

    "Асен Василев: Тази година няма да има предсрочни избори, за догодина не е ясно" Повече от ясно е - ако останете на власт до края на годината, догодина закриваме държавата. Край! Конец! The end! Game over!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба меца

    21 Май 2022 16:38ч.

    Кокорчо, ще има тази година, щееее. Не ви се ще, но до казахте, че сте нищожества. Ще литнетее лятос, в топлото, щото ако останете до есента, ви чака бай Ставри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • PonKi

    21 Май 2022 16:45ч.

    Асенчо е заприличал на натежала от живота лелка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ще има, кокорчо, ще има

    21 Май 2022 18:08ч.

    и то такива, каквито не си сънувал, с бюлетини от камък

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи