Асен Василев: Борисов е разследван заради щета в бюджета за 556 млн. лв.

Асен Василев: Борисов е разследван заради щета в бюджета за 556 млн. лв.

Снимка: БТА, архив

Това, което мога да ви кажа, е, че най-накрая се действа. Това заяви вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев по повод ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова, съобщава бТВ. 

„Изглежда, че най-накрая се действа по сигнал на господин Божков и по доклада на Агенция държавна финансова инспекция от миналото лято. Ако си спомняте АДФИ установи, че има нанесена щета на бюджета в размер на 556 млн. лв. лева заради бездействието на комисията по хазарта на пряко подчинение на господин Горанов“, коментира финансовият министър.

„Това беше изпратено от служебния кабинет на българската прокуратура и не бяха предприети никакви действия да се защитят тези 556 милиона на данъкоплатците. Най-накрая виждаме, че има една поне малка стъпка в тази посока“, посочи Асен Василев пред журналисти в Народното събрание

„Политическа чистка, каква политическа чистка. Момент, само за да има политическа чистка, трябва някой от тези лица да е във властта“, продължи Василев. "Знаете ли какво е репресия? Хайде да си говорим за репресия искате ли? Репресия е, когато студентите ги бият зад колоните. Репресия, когато оковеш човек и пет часа го държиш с белезници на площада, за да го гледат всички да го снимат всички това е репресия", подчерта министърът.

Асен Василев заяви, че не знае случващото се вчера и днес да е във връзка с евентуалното предоставяне на оръжия на Украйна. „Държавата не може да даде и един пирон без подпис на Министерство на финансите, а при нас не е постъпвало такова искане по никаква форма за каквито и да е оръжия", заяви той.

Относно ареста на Арнаудова, за който се твърди, че е станал пред очите на съпруга и детето ѝ, Василев посочи, че не знае някой да е разбил вратата и да е сложил белезници.

Той припомни, че това което се случва сега, се е виждало и на европейско равнище с арестите на бившия френски президент Никола Саркози и бившия канцлер на Австрия Себастиан Курц.

 

 

Коментари

  • Владимир Владимирович Путлер

    18 Март 2022 10:33ч.

    Отвратително. Баш тоя Кокорчо, за когото има неопровержими доказателства за серия измами, да говори за закони.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Владимирович Путлер

    18 Март 2022 10:54ч.

    Не се пиши българка, защото си путиноидка. И в тоя сайт има материали за измамите на Кокорчо, за когото Бареков внесе документи в прокуратурата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българка

    18 Март 2022 11:00ч.

    Виж се бе Путьо-Путлер - https://twitter.com/DineshDSouza/status/1504193127669809162

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отговр

    18 Март 2022 11:11ч.

    Яко. Евала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SapunRK

    18 Март 2022 10:48ч.

    Търся колко са "болни" днес от КОВИД. Моля, дайте линк. Важно ми е. Искам да знам дали трябва още да се страхувам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кокорчоо,кокорчо харвардски

    18 Март 2022 11:17ч.

    А съгласувай с Дамаджаната,причината за задържане,щото много си противоречите.То не било задържането по 120 сигнала за откраднати евросредства,то не беше за изнудване/на кого?/,сега за голяма щета на бюджета.Последно,кое? С една дума,претоплени манджи от година и половина до сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не защитавам Бойко и ГЕРБ

    18 Март 2022 11:20ч.

    Просто върнаха се сталинските времена от преди 1989 год. и комунистите се върнаха и унищожиха крехката ни демокрация. Бойко и ГЕРБ са преходни неща. Но тласкането ни към терористична Путинова Русия е крах за българския народ,за поколенията ни напред.Време разделно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да защитим демокрацията в България

    18 Март 2022 11:27ч.

    от настъпващите в широк фронт тъмни комунистически сили от преди 1989 год. Бойко и ГЕРБ имат финансови възможности и адвокати,европейска подкрепа,да се оправят.Народа,народа е оставен сам срещу едни озъбени и безпощадни гладни вълци,облечени във власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    18 Март 2022 14:07ч.

    Какви сталински времена бълнуваш, бе Мунчо. Арестуваха един тип от криминалните среди, паркирал крадените коли на Маргина само, че 30 години по-късно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бадема

    18 Март 2022 11:30ч.

    Много почтени тез харвардци, браво! Само, че с това снощи сложиха началото на края си! Нито Лаура, нито Херо, нито Лойд ще ги спаси! Вижда се, че искат да дават оръжия на Украйна, това нещо народа няма да допусне! Който подпише въвличането на България в конфликта - става национален предател!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    18 Март 2022 12:02ч.

    556 милиона лева?! И в гардероб няма да се поберат. Претърсили ли са гардеробите или само чекмеджетата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи