Арестович: Кампанията срещу Залужни може да доведе до военен преврат или трети Майдан

Арестович: Кампанията срещу Залужни може да доведе до военен преврат или трети Майдан

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Кампанията за дискредитиране на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна ген. Валерий Залужни може да доведе до военен преврат или трети Майдан. Такова мнение изрази бившият съветник на офиса на президента на Украйна Олексий Арестович в предаването на блогъра Василий Голованов, предава украинското опозиционно издание "Страна".

"Към какво води всичко това? Към това, че ситуацията ще се решава по някакъв извънреден начин. Смятам, че ще има някакъв вид извънредно разрешение - или военен преврат, или трети Майдан - условно казано, някакво народно въстание. Или пък властта внезапно ще се опомни и ще намери някакво извънредно разрешение - нещо от рода на правителство на националното спасение или на националното съгласие. Или избори. Четири варианта. Но избори във военно време само по себе си е извънреден път, защото те ще бъдат организирани в извънредни условия, по извънреден начин", заяви Арестович.

"Друг въпрос е как ще се проведат. Ситуацията стигна дотам, че и най-недосетливите от нашите съотечественици вече разбират, че не всичко е наред в нашата страна. А когато нещо не е наред, на върха започнаха да търсят виновни. Виновните, съдейки по инициативите на Маряна Безуглая и Давид Арахамия, се оказаха Залужни и Борис Джонсън", добави бившият съветник на офиса на Зеленски.

Изданието припомня, че срещу Залужни напоследък се опълчи депутатката от управляващата партия "Слуга на народа" Маряна Безуглая. Тя призова за неговата оставка, многократно го критикува и дори пусна допитване кой трябва да замени на поста главнокомандващия ВСУ.

Володимир Зеленски също наскоро потвърди конфликта със Залужни, като призова него и украинските генерали да не се занимават с политика.

Западните медии вече пишат за "надигащия се авторитаризъм" в Украйна заради отмяната на изборите и конфликта на президентския офис със Залужни, припомня Страна.

Междувременно Офисът на президента нарече съобщенията за конфликт между Зеленски и Залужни "глупости".

В същото време доверието на украинците към Залужни значително надвиши показателите на президента Зеленски, отбелязва "Страна".

Според данните на Залужни "напълно вярват" 63% от анкетираните (на Зеленски - 39%), "по-скоро вярват" 19% (на президента - 33%). Тоест общото доверие в Залужни е 82%, а към президента - 72%.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

 

Коментари

  • Red

    04 Дек 2023 15:10ч.

    Поредния агент на Москва...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    04 Дек 2023 15:25ч.

    на тия майданите са им като "дОбърден". докато не дойде горският.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • адолф путлер

    04 Дек 2023 17:20ч.

    Всякакви критики срещу Зеленски, колкото и благородни мотиви да имат, на практика наливат вода в мелницата на сатаната путлер и ако такива като арестович не разбират това, значи са кретени, ако го разбират -още по-зле.Никакви конфликти не трябва да има в Украйна пред лицето на дявола!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сиагра

    04 Дек 2023 22:24ч.

    Ако не си чул за виаграта, осведоми се, ще ти олекне, че много си се изнервил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    04 Дек 2023 17:56ч.

    Както казах - който е по бърз. Англичани, или американци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайде де!

    04 Дек 2023 18:16ч.

    Няма и не може да има никакъв конфликт! Конфликтите и интригите не са работа на актьорите, а на сценариста и режисьора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи