Андрей Райчев: Зеленски е нискокачествена топка, която ни пробутаха по безобразен начин

Андрей Райчев: Зеленски е нискокачествена топка, която ни пробутаха по безобразен начин

Путин излекува света от коронавируса, той подмени кризата, подмени страха

"По кой въпрос се делим. Изток-Запад. Не, не, това въобще не е така. Това е ментето, което ни пробуват антипутинистите. Те през цялото време разказват, че който не обича Зеленски е путинист. А това е тежка ала-бала." Това каза в "Панорама" Андрей Райчев.

Според него изобщо не е задължително да харесваме Путин, за да мразим Зеленски. "Например, аз конкретно, го смятам за изключително нискокачествена топка, която ни пробутаха тук по безобразен начин и която вреди на света и на украински народ. Така мисля. Знаете ли, Зеленски начело на Украйна е все едно Хачо Бояджиев начело на България. Това гледаме. А кмет на Киев е все едно Кубрат Пулев да сложим. И това е ситуация, която ни се пробутва, че който не харесва Зеленски е за Путин. Това не е вярно. Украинците лъжат п оцял ден, те само лъжат. Вземете Мариопул. Ужасна, страшна трагедия,битка на живот и смърт между заклети врагове. Какво ни разказа правителството в Киев, че те евакуират тези хора. Ние гледахме как ги пленяват с очите си, а те ни разказват за евакуация. Това по цял ден е лъжа. Вземете Евровизия. Те спечелиха Евровизия. Как? На 6 страни им се подмени вота. Долна лъжа! "

Виждам стабилизация в българското обществено мнение за войната и почти не се мени, групите се образуваха и много малко преливат. Нещо което е необичайно, нещо което се случи на България с коронавируса съвсем скоро. Не виждам принципна разлика между това което гледахме по време на коронавируса и сега. Това буквално е същия въпрос, защото е наследен. Светът като цяло влезе в тази оптика на украинската война и проблема Путин, пренасяйки проблема от коронавируса. Това каза социологът Андрей Райчев в "Панорама". 

"Когато господин Зеленски го предложиха за нобелов лауреат за мир, аз казах, че ще подкрепа ако Путин го предложат за медицина, той излекува света от коронавируса, той подмени кризата, той подмени страха", каза още Райчев.

"Изобщо не е задължително аз да харесвам Путин, за да мразя Зеленски. Аз го смятам за изключително нискокачествена топка, която е пробутана по безобразен начин, която вреди на света и на украинския народ. Това е ситуация, която ни се пробутва, че който не харесва Зеленски е за Путин, ама това не е верно", коментира Андрей Рачев.

Войната в Украйна раздели света на две. Обществото у нас също е разделено на два лагера и започна да се мрази. Той уточни, че е срещу войната, но не е убеден в невинността на украинците.

„Казва ни се, че който не застава зад Зеленски, подкрепя Путин. Напрежението между двата лагера расте. Аз не съм за Путин. Той причинява на Русия най-голямата беда в последните 200 години“, подчерта Райчев.

„Това, което наблюдаваме е контрапродуктивно и вреди на Запада. Западният човек не знае какво е да живееш в комунизъм и пропагандата. В същото време се усилва подозрението на българина срещу Запада. Наблюдаваме истерия, която е контрапродуктивна, а именно колко манипулативен и зъл е Западът“, заяви още Андрей Райчев.

„България винаги е била или края на Запада или края на Изтока. Сега сме най-източното място на Европа. Това е нашето привилегироване. Нас ни разменят. Ние сме и двете. Нашата идентичност е велика и трябва да си я обичаме“, обясни социологът,

 

Източник: БНТ

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • логото

    21 Май 2022 10:12ч.

    Защо само Зеленски? Ами Урсулка гинката, ами оня испански рицар на печалния образ Борел, дето щял да победи Русия на бойно поле, ами Борето Джонсън, ами полските русофоби-професионалисти от всички политически бои, ами нашите Боко Тиквата и Кире Харвардския - всичкото от калпава по-калпава стока с претенции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно така

    21 Май 2022 10:28ч.

    явно работи отрицателна селекция от този който може да си я позволи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иначе западните хора живот си живеят...

    21 Май 2022 19:32ч.

    или точно обратното ... https://www.bitchute.com/video/0nD9UmTNV9Hr/ както продължават да се борят с вируса. Лошото е, че се подредихме с такъв кух промит мозък като Петков, и понеже работи за интересите на глобалистите - един Бог знае кога ще се отървем от него...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • домачине

    21 Май 2022 10:17ч.

    Всичкото, което е наговорил за Путин, са тотални глупости. Само дето не вярвам, че е от неразбиране на ситуацията. Знаем го, че е за пустите му американски пари, които е вземал. Няма и кой да г помоли за доводи относно изказаното относно руския президент и действията му, че тогава става хем смешно, хем страшно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Галицин

    21 Май 2022 14:54ч.

    Домачинееееее,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • харесвам - не харесвам, Левски - ЦСКА

    21 Май 2022 10:34ч.

    ала-бала е почти като дъра-бъра. Поредния социолог, който се изявява като социален психолог. Разказва страшни приказки на децата, но така, че да не ги е страх и да има хепи енд. Осъзнайте се бе, само социолози коментират световна война! Къде се скриха големите експерти-международници? Огито не съм го виждал отдавна. Легенчев позачезна, а когато говори - не знае. Итн.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Observer

    21 Май 2022 10:49ч.

    Много объркано изказване, ако е коректно предадено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    21 Май 2022 11:25ч.

    Гледах го и имаш право. Този път Райче не успя да каже нищо ориг, а участ му можеше да се събере същностно в 2 изр-я. Вместо това, 10 п повтори една и съща теза (Зеленски). Тотално безинтересен. Важен фактор, че бе в комп-я на два изявени соросоиди, преживяващи и бранещи хранилкита се, освен това ерудира и интелигентни, но душите им при Мефистофел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да би мирно седяло, не би чудо видяло

    21 Май 2022 11:03ч.

    Къде е написаното от мен?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слава Кокаина, хероину слава!

    21 Май 2022 11:03ч.

    Зеленски е политически труп още от момента, в който САЩ го инсталираха начело на жалкия си нацистки доминион. Тая нощ клоунът пак е говорил пред обречения си на умиране в името на САЩ народ, че азовци от Азовстал "имали своето право да се евакуират, за да спасят живота си".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    21 Май 2022 11:19ч.

    светъ ошънтъвя

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    21 Май 2022 11:56ч.

    Райчев е рафиниран манипулатор. Обърнете внимание какви глаголи използва в политически анализ: мрази, обича, харесва... този апел към емоциите не е случаен, на емоционален фон по-лесно може да пробута внушенията си, например, че Путин е подменил страха-ха-ха /коронавируса с война/ или че по въпроса за войната светът, също и обществото

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    21 Май 2022 11:57ч.

    у нас, е разделено на две. Какво направи Путин, а, Райчев? И дали обществото у нас е разделено на 2? Може и така да се каже, но едната част е 84%, другата, която браниш, не повече от 6. Някой питаше в съседна статия защо „Гласове“ публикува „Ню Йорк Таймс“. Ами ето защо, да се види чия линия следва Райчев, пък и далеч не само той.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    21 Май 2022 12:00ч.

    15 % сте Живке. С тенденция към зануляване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русофобите сте 4%

    21 Май 2022 14:33ч.

    Даже няма да се наложи разширяване на курорта в Белене

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Галицин

    21 Май 2022 14:56ч.

    Ехоооо,Живкееееее къде си сърце мое ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    21 Май 2022 11:59ч.

    Свободни съчинения на Митрофанов глас. Райчев категорично осъди войната и я нарече най-голямото зло, което се е случило на Русия през последните 200 г. Още по-интересното е, че според него антиваксирите и тия дето лочеха белина по заповед на Копейкин съвпадат с путинистите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • омразата им към Русия

    21 Май 2022 12:13ч.

    Тоя още не е разбрал, че да осъждаш освободителна СВО означава все едно да плюеш в кладенеца на собственото си освобождение. И ти ще ми говориш за шаячна правда... всичките голодранци от цигански произход по време на Освободителната война помагаха на башибозука и бяха с англичаните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Престанете с тези освобождения.

    21 Май 2022 14:34ч.

    Престанете с тези освобождения. Русия никога никого не е освобождавала. Русия е империя и единствената ѝ цел винаги е била да заграбва още и още територии въпреки импотентността си да създаде благоденствие на вече завладените.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами обърни си часовника

    21 Май 2022 18:33ч.

    и лесно ще се пренесеш в епохата преди тези "освобождения".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна, вкарай си главата в зареждачката - да ти се освежи флашката

    22 Май 2022 12:14ч.

    Номера с белината не го е препоръчал Копейкин, а предсшестващия Битона Тръмп , при това на майтап, който уби доста тъпи американци...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    21 Май 2022 12:12ч.

    Преди двайсетина години правиха едно изследване насъветската и западната преса кой какво е писал за противната страна.Резултата впроценти беше:руската за Запада - 70 истина,западната за СССР - 30 истина.Така че Райчев,а и всички останали наивници,не се знае кой пр каква пропаганда е живял.А тя и сега продължава,по-отвратителна отвсякога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    21 Май 2022 12:24ч.

    Къв късмет щеше да е с Хачо Бояджиев за президент, той е много вещ в режисурата и със сигурност щеше да препоръча Виктор Калев за президент, и той като Зеленски е изиграл къде-къде по-велики президентски образи и скечове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • путлер

    21 Май 2022 12:25ч.

    Най полве един да каже истината такава каквато е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Evstati

    21 Май 2022 12:34ч.

    Трудно му разбирам на Райчев, но май не се е спихнал нацяло, дори само за определението на Зеленски, като ниска или не знам каква си топка. Евровизия е ясна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Райчев си гуши грантовете

    21 Май 2022 13:43ч.

    Цитат: "Западният човек не знае какво е да живееш в комунизъм и пропаганда..." А бе, Райчев, западният човек от 1789 г. (че и от доста по-рано, ама да не задълбаваме!) живее само, и само, и само, и единствено в пропаганда и в тотална цензура - а комунизмът е просто другото, по-човешкото лице на "демокрацията".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свърши му времето на западния човек

    21 Май 2022 14:35ч.

    Западната "цивилизация" оттича в канала на историята в този момент

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • комунизмът е просто другото, по-човешкото лице на "демокрацията"

    21 Май 2022 16:05ч.

    Все едно никой тук не го е видял. Ти също. Човешкото лице. Първо избиваш несъгласните, после налагаш контрол, приучаваш останалите да се подчиняват като роби и се грижиш за тях, покрив над главите, храна, филми, песни, паметници и стихотворения, за душата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами аз комунизъм не съм видял никъде

    22 Май 2022 9:20ч.

    Видях добре социализма. Имаше сигурност, спокойствие, предвидимост, почти никаква престъпност, евтин ток, евтино парно, чиста питейна вода, истинско, ефективно здравеопазване и образование, предостатъчно храна, при това качествена и разнообразна. Нямаше шарени опаковки, които без флекс или оксижен не можеш да отвориш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    21 Май 2022 14:47ч.

    Ся кажи същото и за Прост Кирчо, и си 6 точки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • badfinger

    21 Май 2022 17:58ч.

    И все пак украинския национализъм избра Украйна да стане плацдарм да войната между англосаксонците и Русия .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грешиш. Изборът не беше техен,

    21 Май 2022 19:41ч.

    въпреки известното изказване на съветника на зЕленски Арестович. Украинците послушаха съвета на глобалистите, които избраха вместо тях, за да предпазят собствените си територии от радиоактивно замърсяване. Сега (Франция и НАТО) внасят в Украйна отпадъците от АЕЦентралите си под формата на боеприпаси с обеднен уран! Хуманитарно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като стар потомствен комунист

    21 Май 2022 18:26ч.

    и борец за социална справедливост смятам да стана член на някой голфклуб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не ги ли четете тези неща, преди да ги публикувате?

    21 Май 2022 19:33ч.

    Пълна боза. Едно и също нещо, повторено дословно по няколко пъти. Това сайтовете непрекъснато затъват. Този минаваше за качествен, ама и той тръгнал катастрофално надолу!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Факт

    21 Май 2022 19:42ч.

    Всички русофоби са ваксинирани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зеленски е и лъжец и клоун

    21 Май 2022 22:26ч.

    Но и господинът не е по-малък играч. Сакакво Путин вреди на Русия, че я спасява от разпад? Айде стига с опитите на нашата "интелигенция" да ни пробутва идеологията на западните колонизатори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин излекува света от коронавируса

    22 Май 2022 8:11ч.

    Първо се сетих за Спутник V. И как Путин го хвалеше като първи в света в орбита около Земята. Как самият Оливър Стоун отиде в Москва, за да се ваксинира с него, вместо с безплатните отрови на Пфайзер и Джонсън и Джонсън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин излекува света от коронавируса

    22 Май 2022 8:11ч.

    После си спомних за Владимир Волфович Жириновски, който се ваксинирал цели осем пъти със Спутник V, но почина от същото. Тогава разбрах, че това било в преносен смисъл. В смисъл, Путин никой от нищо не е излекувал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи