Андрей Гюров: Не се готвим за предсрочни избори

Андрей Гюров: Не се готвим за предсрочни избори

"На този етап не се готвим за предсрочни избори". Това заяви пред БНР председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров и обясни, че създаването на партия ПП е възможност да се приобщи гражданското общество и да му се даде сила за промяна.

"Трябва ни стабилност и хоризонт, за да проведем реформите, които сме заявили, че искаме да постигнем. Нашата задача е да стартираме една реформа, която е необратима", добави той.

"Нормално е в една коалиция да има различни мнения за приоритетите пред различните регулатори, в случая БНБ, и да имат различни представи кои хора биха изпълнили със съдържание конкретните реформи. За нас работата на регулаторите в полза на обществото е абсолютен приоритет. В това сме доста единни. ... Следващата стъпка, по която работим, е един работещ механизъм за вземане на решение, когато има различни възгледи вътре в коалицията. Направили сме предложение към коалиционните ни партньори. ... Да имаме механизъм и да издигаме единни кандидатури за органите, които се избират от Народното събрание", каза Гюров, който оттегли кандидатурата си за управител на БНБ.

Той подчерта, че в момента коалицията няма компромисна обща фигура за кандидат за управител на Народната банка. 

"И в коалицията, и в експертните среди желанието е тази фигура да бъде извън парламентарните групи, за да се премахне всякакво съмнение за политическа обвързаност. Това ще бъде едно условие. ... Моята позиция като председател на ПГ на ПП повдига въпроси относно политизирането на тази позиция, което не би било в интерес на регулатора. На този етап не мисля, че това е един от работещите варианти. Въпрос на обсъждане и дискусия".

Гюров изтъкна, че ПП винаги са работили добре с Любомир Каримански като председател на бюджетната комисия в НС.

Като друг пример за тема, по която има различни мнение в коалицията, той посочи обсъждането за изпращане на оръжия за Украйна:

"По възможност този въпрос трябва да бъде изчистен между коалиционните партньори, преди да влезе в пленарна зала. ... Трябва да се прецени кое би било най-доброто решение за страната - да отидем в период на една нова политическа криза или да предприемем действия, които не са съгласувани с всички членове на коалицията". 

Андрей Гюров беше категоричен, че България има единна външна политика:

"Не бих казал, че има две външни политика по темата за Северна Македония. ... Всяка промяна в позицията на България трябва да мине през парламента. Правителството има много активна политика на водене на диалог за решаване на проблемите относно отварянето на възможността на РСМ за преговори за влизане в ЕС. ... Очакваме да видим истински резултати от страна на Република Северна Македония. В български интерес е РСМ да стане член на европейското семейство, но само при изпълнение на ангажиментите, които са поети към защита на правата на българските граждани в РСМ". 

"Продължаваме промяната" стои зад министъра на културата Атанас Атанасов и го подкрепя във всичко, "което се опитва да прави за развитието на българската култура", заяви председателят на парламентарната група на ПП.

Интервюто на Явор Стаматов с Андрей Гюров в предаването "Неделя 150" можете да чуете от звуковия файл.

 

 

Коментари

  • Когато лъжливите продажници

    17 Апр 2022 12:09ч.

    казват "не се готвим", значи се готвят активно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hmcygx

    18 Юни 2022 11:55ч.

    furosemide 100mg ca - <a href="https://doxycycliner.com/">order doxycycline generic</a> doxycycline 100mg for sale

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cuyrpv

    21 Авг 2022 11:55ч.

    minocycline 50mg price <a href="https://pioglitazonel.com/">purchase actos for sale</a> order leflunomide 10mg online cheap

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    17 Апр 2022 12:33ч.

    Естествено... идиотите гласуващи за вас, вече ги няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    17 Апр 2022 12:36ч.

    И да се готвите, и да не се готвите, ще бъдете лично от себе си сготвени, с тоя пресолен тюрлю гювеч и все повече люти чушки !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щом "не се готвят"

    17 Апр 2022 12:40ч.

    (което, разбира се, е долна лъжа), да вземем ние "да ги подготвим", още в понеделник - вторник, че да си караме празниците спокойно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    17 Апр 2022 14:08ч.

    Готвим се, момче, само дето много ще ни затрудните за кого да гласуваме!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да не пропуснем отворения исторически прозорец, следващият шанс ще е чак ноември

    17 Апр 2022 15:36ч.

    Заявлението само по себе си е заредено с изключителен оптимизъм. Предсроч избори са НЕИЗБЕЖНИ, а вашето неучастие или вяло такова е добра новина. Ще получите случайни гласове от глупави и заблудени. Налични са всевъзможни причини и основания да паднете в рамките на 1 до 6 седмици. Защо точно толкова?! Доказано революционният плам в Бг гасне през лятото, съзнанието е заето със селото и морето :((

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи