Андрей Райчев: Борисов вече не може да управлява постарому

Андрей Райчев: Борисов вече не може да управлява постарому
Фойерверк на входа на сезона – така социологът Андрей Райчев определи поисканите от премиера Бойко Борисов три министерски оставки. Според него две от оставките – на вътрешния министър Валентин Радев и на транспортния – Ивайло Московски, са щели да станат факт и без трагедията край Своге, при която загинаха 17 души. Премиерът Бойко Борисов „управлява по телевизора” – не през институции, а с „политическите есета, които чете по телевизията”, коментира още Андрей Райчев.

 

бТВ, архив

 

„Още преди месеци се говореше че Радев ще се сменя, а Московски има лична трагедия, за която ми е неудобно да говоря, но очевидно трябва да си отиде по технически причини и чисто човешки”, отбеляза социологът.

„Това е уводно действие на Борисов, виждаме началото на нова драма”, коментира Андрей Райчев. „Борисов остана без акцент. Той присъства много дълго в политиката и досега винаги е имало ясен акцент – беше отмъстител, строител, международник, което беше и най-успешната му роля. Сега няма акцент и търси новото си амплоа”, смята Андрей Райчев.

Според него премиерът „управлява по телевизора” – не през институции, а с „политическите есета, които чете по телевизията”. Намираме се в увода на неговия опит да направи четвъртата си роля, защото вече не може да управлява постарому, обобщи Андрей Райчев.

По думите му Патриотите са в „кърпа вързани” на Борисов. „Няма националистическа вълна, избори нищо не могат да им донесат, освен по-лош резултат или равен на този, те не могат да си подобрят положението и при всичките си караници настояват да си удължат мандата”, посочи Андрей Райчев.

„У народа се е появило чувството, че така повече не може. Хората не реагират на катастрофата със 17 загинали, а на лошите пътища и системата на договаряне”, заяви още той.

 

Коментари

 • MrBean

  05 Sep 2018 11:04ч.

  Тотален празнословец,прочел е сводката от библиотекарския.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ханибал Барка

  05 Sep 2018 11:12ч.

  Това са есето не го вдявам. В сферата на чистия разум не е възможна каквато и да била причинно-следствена връзка между Борисов и текст, който предполага култура, ерудиция и способност за грамотно писане, каквото е есето. Кво есе, къв Бойко! Той не може да съчини нищо по-дълго и по-сложно от некролог или меню на шкембеджийница.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ую1

  05 Sep 2018 13:10ч.

  Винету и Цвичката у затвора. Инак, варианта Чеушеско...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • наблюдател

  05 Sep 2018 16:00ч.

  този с много пари се налапа от Бойко, постоянно му прави реклама - пък бил доброто момче на Европа, пък бил международник .... а сега усещате ли го колко е обран като говори за престъпника Московски. Парите не миришат, нали Райчев?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чугун

  06 Sep 2018 7:03ч.

  Човек дори и добре да живее, може да стане подлога, уви...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БГ БАЙ ГАНЬО Е ДЕСЕН

  06 Sep 2018 12:08ч.

  Мао е съгласен с идеята на Сталин за увеличаването на класовата борба след събарянето на капитализма. Мао доразвива тази идея и стига до извода, според който в преходния период между събарянето на капитализма и окончателното въвеждане на комунистическото общество именно комунистическата партия и нейните кадри, функционери започват да играят ролята на буржоазия, която има интерес от възстановяване на капиталистическото общество. Целта на културната революция е именно това: сваляне от власт на комунистическата номенклатура, превърнала се в нова буржоазия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мосю Воланд

  06 Sep 2018 22:24ч.

  В момента в България има групи по интереси, но няма нация/народ. Такава паплач нищо не я обединява освен военна диктатура, докато и дойде акъла. Но няма такива изгледи, защото няма кой, а няма и разрешение от великите сили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи