Андрей Райчев: Борисов напразно би път през океана

Андрей Райчев: Борисов напразно би път през океана
"Борисов напразно би път през океана. С Тръмп чарът му не сработи, създаде се комична ситуация". Такава оценка даде в студиото на БТВ социолът Андрей Райчев, коментирайки ръкостискането на премиера с американския президент в рамкките на срещата на върха за борба с наркотрафика.

 

Бойко Борисов винаги е разчитал на личния си чар. Явно в случая със срещата с Доналд Тръмп не сработва. Това не е успех, тъй като той измести президента в това посещение в ООН, посочи Райчев.

 

„Президентът е в много изгодно положение в конфликта с ГЕРБ. Към него има по-малко критики и има по-висок рейтинг. Това е сблъсък на политики. Българските президенти винаги правят две неща - първо събарят премиера, после правят партия. Партиите им, обаче не бележат големи резултати. За България това не е добре. С всеки удар по Радев, Борисов се приближава до политическия си край. Той няма как да събори президента“, прогнозира социологът.

 

„Догодина имаме два пъти избори. Планът на коалицията да оцелее до 2019 г. не ми се вижда реален“, заяви Райчев. По думите му коалиционните партньори не могат да постигнат повече от това, което имат сега. „За Борисов е страшно важно да е в ситуация, в която да може да маневрира. Той няма да се съгласи да управлява, ако се почувства заграден. Борисов няма да управлява, ако не чувства властта", каза още Андрей Райчев.

 

"Имам чувството, че работата (управлението на ГЕРБ) върви към приключване, те искат да изкарат до 2021 година, но не ми се вярва това да се случи", подчерта Райчев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Мунчо

  25 Sep 2018 9:30ч.

  Напротив , още дълго ще я карат така ОПГ ГЕРБ и гъзоблизците им , т. н ,, патриоти ". Няма нищо по-силно крепящо един съюз от ГОЛЕМИТЕ ПАРИ и финансовите лостове на властта , които носят ОЩЕ ПО-ГОЛЕМИ ПАРИ . На цялата тая банда от разбойници , зовящи се ,, патриоти" е ясно , че при следващи ( независимо кога ) избори заминават на бунището на историята и в тази връзка , сега максимално ще се постараят да осребрят присъствието си във властта , за да се осигурят поне до трето коляно. А , народа - кучета го яли . Не очаквайте скоро разпад на ПРЕСТЪПНИЯТ СГОВОР между ОПГ ГЕРБ и сбирщината около Сидеров , Каракачанов и онзи смешник , как му беше :) ;) името .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Със сигурност по клоуни сме недостижими в света...

  25 Sep 2018 10:47ч.

  Как се създават фалшиви новини - Бойко 15 минути разказва какво са правили за 3 секунди с Тръмп... :) Впечатляващ е мащабът на фалшивите новини, които разпространи "официалната сериозна журналистика". След като вчера Бойко се здрависа за 3 секунди с Тръмп, при това без да има среща, а той се набута при него набързо да допрат ръце, та след тези секунди, на които Тръмп дори не се изправи, след всичко това, Бойко излезе и обяснява надълго и нашироко какви фундаментални въпроси са говорили - за наркотиците, за международната политика, направо за какво ли не. В 3 секунди :) Добре, че са социалните мрежи, за да видят бутането на Бойко като на опашка за хляб в ранния Преход. И после проверката при сътрудничката му - "хвана ли ме с Тръмп"... Видяхме и "вниманието", които му бе обърнато - между другото, набързо, и после американецът побърза да стане и да иде някъде другаде. Г.Н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Незная как е по протокол

  25 Sep 2018 11:19ч.

  Но за какъв чеп изобщо Борисов отиде там?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • та ___ Незная как е по протокол на 25.09.2018 в 11:19

  25 Sep 2018 11:23ч.

  Имам предвид за какво Борисов отиде да се здрависва изобщо с Тръмп? Да му каже, че е съорганизатор на събитието? Е, за едно его на една политическа гугутка, да ме извинят птичките, предполагам първа класа самолет се изръси българският данъкоплатец?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Ганьо в ООН!

  25 Sep 2018 12:23ч.

  Нека! Хак му е! Намърда се в оон бай ганьо вместо Президента, само и само да го щракнат с Тръмп! Гаден, долен жалкар, по-зле от тоя са само малоумниците подкрепящи го!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да си припомним Неговите служебни задължения, заснети от Явор Дачков:

  25 Sep 2018 12:55ч.

  Явор Дачков: „…Опитът на Борисов за десет години управление, седем от тях като премиер е следния – белот, проститутки, ловни стопанства, интервюта, Пеевски, Котараци, футбол, тенис, проститутки, ловни стопанства, Пеевски, Котараци, белот, белот, терца, ленти, ленти, ленти, оргия, Меркел, Брюксел, ленти, оргия, белот, Пеевски, Котараци, избори, Цецо, белот, тенис, мачле, футбол, ленти, министерски съвет, ловни стопанства…Това не е метафора, а ужасяващата реалност. Казвам го като журналист, който е проучил достатъчен брой достоверни източници. И това го знаят всички. За Боко какво да кажем – от мияч на колите на Маргините, Васил Божков и със спомените си за Винету (филма с Гойко Митич, а не книгата и затова е запомнил това заглавие) стана премиер (каквото каже г-жа Меркел, каквото кажат от Брюксел, каквото кажат от Козяк, каквото поиска Ердоган)…“

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  25 Sep 2018 13:17ч.

  Не е прочел "Винету", имам я на чужд език (два дебели тома), в никакъв случай!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  25 Sep 2018 13:18ч.

  Забравих най-важното - Райчев не е фактор да дава мнения по никакви въпроси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Незнайко

  25 Sep 2018 13:31ч.

  Фрогоко: Нито една световна медия не отразява ”историческите” срещи на Борисов в САЩ https://frognews.bg/novini/nito-edna-svetovna-mediia-otraziava-istoricheskite-sreshti-borisov-sasht.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Загубен в превода

  25 Sep 2018 14:23ч.

  Човекът си направи един воайаж, показа се на света. А светът издаде нецензурен звук и после всичко свърши....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мосю Воланд

  25 Sep 2018 15:20ч.

  Светът е във война , а пък някои хора не са си извадили главите от задни*ите. Е няма такива хора и в космоса даже. Само извънземните с рогцата потриват доволно с ръчички и хихикат на простотията човешка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • АРОГАНТ

  25 Sep 2018 15:23ч.

  Този негодник е и обикновен КРАДЕЦ! Спомняте ли си как навремето заедно с Николай Младенов, тогава външен министър ОТКРАДНАХА отправената до президента Първанов покана да присъства като Президент на България на церемонията при встъпването в длъжност на Дилма Русеф за президент на Бразилия? И банкянският НАГЛЕЦ замина за Бразилия да се пуйчи и пъчи на тържествата по случая. Сега историята отново се повтаря. Освен, че е изявен ЛЪЖЕЦ (доказано в съда), сега се утвърждава и като типичен хард КЛЕПТОМАН. Задигна ли премиерът ролята на държавен глава Поканата от Бразилия за церемонията на Дилма Русеф всъщност е адресирана на първо място до президента Първанов http://argumenti-bg.com/1096/zadigna-li-premierat-rolyata-na-darzhaven-glava/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  25 Sep 2018 16:11ч.

  За 3 секунди среща толкоз статии, интервюта, коментари... Пък ако се беше снимал не така, той наведен като бай Петко Бочаров пред др. Живков, Доналд седнал, ами да го беше награбил през рамо, както обича, сигурно цял сериал щяха да направят за това. Все пак ме сърби езика да кажа, че коментариите на коментаторите в С**а надминават по идиотизъм дори самото събитие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Колега-copy

  25 Sep 2018 22:05ч.

  Андрей Райчев се опитва да изкара, че Борисов бил сбъркал, че не пуснал Радев .... и пр. и многоточие. Нищо подобно. Всъщност цялата работа е в това, че Борисов все още е приет от американците като най-добрият приятел на германците, в случая Ангела Меркел (Име да не ти излезе :-))). Нали помните как се държа Тръмп по времето на посещението на Ангела Меркел в САЩ? Как ѝ обръщаше гръб, как не я поглеждаше, как се цупеше пред фоторепортерите? Ръкостискането с Борисов, погледът очи в очи, което за американците си е изпитание, беше една крачка в положителна посока, а и нямаше цупене. Другият път - по-добре, така се топят ледове. (Знам ги.25.09.2018)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Глупости на търкалета

  25 Sep 2018 22:17ч.

  гербераста над мен докара от 10 кладенеца вода за да се опита да ни убеди че банкянския тъпоумник е по-подходящ за събитието от Президента, който за разлика от башбакана, миналата година води разговор с Тръмп! Разговор, а не 3 секундно здрависване! Нагъл- по-нагъл-гербераст!!! Същото и с думата тъп!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи