Аналена Бербок: Сърцата на поддръжниците на Украйна бият като едно

Аналена Бербок: Сърцата на поддръжниците на Украйна бият като едно

След като Камарата на представителите на американския Конгрес одобри помощен пакет за Украйна на стойност почти 61 милиарда долара, германският външен министър Аналена Бербок заяви, че това е "ден на увереност за Украйна и за сигурността на Европа", предаде ДПА.

"Бе преодоляно голямо препятствие за американската помощ за Украйна. Сърцата на най-важните поддръжници на Украйна бият като едно", написа снощи Бербок в социалната мрежа "Екс". Съединените щати и Европа са заедно на страната на свободата и срещу "войната на терора" на руския президент Владимир Путин, заяви още германският външен министър.

Камарата на представителите одобри вчера законопроект, който предвижда помощ за Киев на стойност от около 61 милиарда долара. За да влезе законопроектът в сила, е необходимо и одобрението на Сената, за което се смята, че е гарантирано, отбелязва ДПА.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също приветства вота в Камарата на представителите. "Украйна използва оръжия, предоставени от съюзниците от НАТО, за да унищожава военните мощности на Русия. Това допринася за сигурността на всички в Европа и Северна Америка", написа Столтенберг в "Екс". Приветствия отправиха и лидерите на балтийските страни.

С одобряването на законопроекта от Камарата на представителите бяха преодолени месеци на разногласия между републиканците и демократите в долната камара на Конгреса. Мнозина републиканци гласуваха против помощния пакет, но не успяха да предотвратят одобряването му, отбелязва ДПА.

В рамките на същия пакет, който е с обща стойност от 95 милиарда долара, бяха одобрени и 26 милиарда долара помощ за Израел и около 8 милиарда долара помощ за Тайван и Индийско-тихоокеанския регион.

В рамките на пакета беше включен и текст, който предвижда забрана на китайското приложение "ТикТок" в САЩ, ако "БайтДенс", компанията собственик на "ТикТок", не се раздели с активите си в САЩ. В рамките на одобрения от Камарата на представителите помощен пакет се предвижда също така конфискуване на замразени руски активи.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Сърцата бият, а устите изричат :

    21 Апр 2024 10:51ч.

    До последния хохол ! До последния хохол ! До последния хохол ! ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • немецът Werner Reichel за Беарбок

    21 Апр 2024 11:13ч.

    Фактът, че Baerbock не е причинила големи щети в международен план, е защото тя не се приема на сериозно в Пекин, Ню Делхи, Рияд, Москва или където и да е другаде извън Германия. Без медийния тамян и розовия воал, който заобикаля Baerbock в Германия, тя е просто това, което е: политическа нула, от която другите да се срамуват. Дори не можеш да вземеш такъв човек от летището. Случи се в Индия, най-голямата демокрация в света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бъдете снизходителни !

    21 Апр 2024 11:18ч.

    Тази персона когато е скачала на батута винаги си е удряла главата в тавана. Бъдете снизходителни към бившата медалистка по скокове на батут.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българин

    21 Апр 2024 12:35ч.

    Точно, ама явно не само в тавана се е удряла. Определено е падала и на главата си, и то често -често 😁

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нелегален

    21 Апр 2024 14:18ч.

    женицата не е на себе си, види се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Верно е

    21 Апр 2024 10:52ч.

    С миокардит и фибрилации, те си знаят от какво и защо... сертификата е универсалният общ знаменател на модерните кретени!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АНАЛена

    21 Апр 2024 10:57ч.

    Сърцата на тези мишоци са в гащите, оваляни в собствените им лакна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    21 Апр 2024 10:57ч.

    Добре бе защо тая патка, дето е скачала на батут и жестоко си е удряла празната кратуна я направиха министър?!? Това е елитът на Европа - безкрайно кухи лейки! Нито мозък има, нито пък сърце, овца такава …..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    21 Апр 2024 12:36ч.

    Чрез НПО-тата, американците овладяха управлението на цяла Западна Европа! Дори държави, като Франция, които би трябвало да водят саамостоятелна политика са изцяло под техен контрол! САЩ нямат съюзници. Всичките си съюзници превърнаха в в изцяло подчинени на тях сателити! Франция е нагледен пример. Непрекъснато я прецакват, като и отнемат многомилиардни сделки, а френското правителство си трае и подвива опашка! За Германия изобщо не желая коментар, защото тя е победена страна и продължава да е окупирана и сега от американски войски!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зелените и Б90 са американското ДПС в Германия.

    21 Апр 2024 14:40ч.

    Погледни историята на въпросната коалиция и партии, както и скандалите около тях, законопроектите им и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Апр 2024 11:10ч.

    Абе, meine liebe Frau, хохлите с пачки ли ще замерват руснаците? И по-важното, кой ще ги замерва? Следващата стъпка на Зеленски, след като му начесоха крастата, ще е да иска аскер. Досега дадохте 200 милиарда, и я докарахте на крачка от капитулацията, какво ще измените с 15 милиарда? Съдбата на всички тези помощи, мангизи, оръжия, е в ръцете на Жужо - подлежи на унищожаване на подходите им към границата. Или, айде от него да мине, малко след нея. Има всички средства и всички координати- те, гарите, си стоят на едно място, не мърдат. И Кинжали има, и Калибри има, а хохлите и ток нямат да подкарат влаковете. Но, вий си туптете, като гнойна рана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аква

    21 Апр 2024 11:16ч.

    Ами върви на фронта де! На първа линия! Да станеш и една кръв с украинците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    21 Апр 2024 11:19ч.

    Някой съмнялал ли се е, че тя ще каже нещо друго? Шокиращото е само това, че тя скочи първа, да го приветства и глупостите, които казва. Определено намирам изказването ѝ за граматически и логически несвързано. Поздравления за САЩ, че ще си задържат икономиката още малко над водата. Търсенето на американско оръжие означава търсене на долари и липса на инфлация в САЩ. Европа да го...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • в немските медии

    21 Апр 2024 11:38ч.

    Нейните вербални и интелектуални провали са редки и легендарни. Annalena Baerbock говори, мисли и действа като тийнейджър, като средно надарен, донякъде непохватен тийнейджър. Това би я направило доста симпатична, ако беше актриса в телевизионна сапунка, кандидат в лагера на джунглата, а не един от най-важните и влиятелни политици в страната. Baerbock прави забавни пропуски, когато говори английски - предложения за тениски вече циркулират онлайн.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как бият сърцата в едно като ги няма

    21 Апр 2024 11:41ч.

    Бившият шеф на сръбското разузнаване напомни на Аналена Бербок за дядото нацист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    21 Апр 2024 11:51ч.

    От времето на Будика (Боадицея) е ясно, че жени не бива да се занимават с война, власт и дипломация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    21 Апр 2024 12:18ч.

    Къде се занимават жени с политика реално? Всичките са говорителки по сценарий.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Апр 2024 12:35ч.

    Навсякъде. Навсякъде се занимават реално. Когато с техни подписи се извършват реални действия, това е реална политика. И няма значение дали е умна, или глупава, дали е самостоятелна, или не е. Има ли действия, които предопределят живота на хиляди и милиони човеци - това е реална политика. Нека да не бъдем толкова благодушни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    21 Апр 2024 11:55ч.

    Къде ги намирате такива дебили ?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Охи

    21 Апр 2024 12:03ч.

    От време на време,наистина ми става жал за хохлите.Толкова нечовешка жестокост от страна на "запада" е рядо срещана.Питам се,тези хохолки,настина ли са толкова брутално тъпи,граничещо с идиотизма,за да не съзнават,че това води само до едно-тотално изтребване на цялото население и безкрайно удължаване на кървавият кофликт.Но-както виждаме никъде в страна 404 няма протести,значи точно това искат...Е,чьестито!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С две думи: Не са толкова брутално тъпи, не са по-тъпи от теб.

    21 Апр 2024 14:49ч.

    Аман от идиоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха-ха-ха-ха-ха

    21 Апр 2024 16:22ч.

    Еми тъпи са си и толкова. В допълнение са с промити мозъци, опростено мислене и вулгарни. Може да се поровиш да намериш една типична украинка, видеото е от първите й впечатления след като идва в България. Направо може да се забавляваш от нейните разсъждения - българите са цигани, некадърни и мързеливи, и точно затова ги е страх, че умните и кадърни украинци ще им вземат работните места. Но тъй като българите били много прости, те всъщност не осъзнавали, че ЕС плащал за украинците, следователно простите българи били длъжни да ги търпят като бежанци. В едно видео от 2 минути бяха събрани действително огромен брой простотии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    21 Апр 2024 19:02ч.

    "В допълнение са с промити мозъци, опростено мислене и вулгарни." Мислиш ли, че и нашичкия "партнер" не е такъв?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    21 Апр 2024 12:08ч.

    Много детинско говорене на .... гимнастичка, не на политичка. Тая е същата нула, като урсула.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ммм

    21 Апр 2024 16:19ч.

    Има рима :) нууллааа, урсулааааа, нууулааа урсууула

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    21 Апр 2024 12:33ч.

    Анелена или както се казваш, колко невинен народ загина и колко си загуби хляба и дома, пък и най-бедните държави, които ви носим на раменете си....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще носиш и ще мълчиш, нали не гласуваш.

    21 Апр 2024 14:51ч.

    Чужд агент си ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Седларов

    21 Апр 2024 12:53ч.

    Природно ощетено същество. Колкото и да се върти с нови пози на подчинена гарга, все нови, до 360° ги докарва. Друго от зелените талибани не може да се очаква. Те са резервната кохорта създадена от сащисаните след времето на 60-70-те години с RAF с Баадер Майнхоф. Основатели са немско-американката Петра Кели и ген. Бастиан. Заедно с присъединили се съподвижници и симпатизанти на RAF. Те трябваше да заемат развиващата се политическа ниша от и със "защитници" на Природата. Получили са развитие, даже стават участници в местни и национални правителства, но с явните преекспонирани "грижи" за какви ли истински и още повече - измислени каузи, зелените започват да губят почва. В момента се ползват като клинове за разхлабване влиянието на AfD и като цяло - на засилващата се опозиция срещу диктата на ЕС, на военното лоби и слугиндажа произлизащ от Канцлер-акта. Т.е. тоталната външно-политическа и не малката-вътрешна, подчиненост под Големият "брат". Така, че тукашното локално, крайно отвратително подмазване пред световния насилник не е само. В същност даже се подскача с радостно квичене по вече отъпканите пътеки и пътища от другата прислуга. Докато се успее с тоталният провал на държавата. Лошо, много ... Как беше там?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дум, дум, дум - бие сърцето на

    21 Апр 2024 13:08ч.

    евроатлантиците и на всяко "дум" по един славянин в гроба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    21 Апр 2024 13:19ч.

    само простотии от сутрин до вечер как не им омръзна говорете за преговори и мир остави сърцата как бият избити осакатени всичко е заради вашите печалби от оръжието вие и сащ сте световно зло

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    21 Апр 2024 13:29ч.

    "Сърцата на най-важните поддръжници на Украйна бият като едно", а умовете им мислят като един! Изобщо не намеквам, че сумарното им IQ е колкото на един човек... И тъй като аз не съм "умнокрасив", като другарката Аналена, ще цитирам бай Айнщайн: "Нито един проблем не може да бъде решен със същото ниво на съзнание, с което е бил създаден". Или на украинците не им трябват врагове с такива ("умни") приятели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Албена

    21 Апр 2024 13:50ч.

    G 3: грозна, глупава и гадна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    21 Апр 2024 14:27ч.

    Обратното на умна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво на братушките

    21 Апр 2024 14:34ч.

    И сърцата на поддръжниците на Русия, също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С тази помощ на сащ

    21 Апр 2024 15:37ч.

    Украйна ще погребе още 30 000 от народа си. Във войната не е като във физиката: на всяка сила съответства равна по големина и обратна по противодействие сила, за да има равновесие. На войната и в природата, равновесие то се постига с победа на по силния.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    21 Апр 2024 15:56ч.

    Западняците официално признават, че участват във войната. Само Путин не го е разбрал. Както не беше разбрал, че с Минските съглашения го будалкат, докато Меркелица и Оланд не си признаха в прав текст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дебилче на 360*

    21 Апр 2024 15:57ч.

    Както и да се върти, ама задникът все отзад си остава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ммм

    21 Апр 2024 16:15ч.

    Винаги съм си мислел, че тоя екземпляр на типичната немска хубост, си е сложила "ЕЕ-то в името само за благозвучие. Добре, че не носи и дрехи на тухлички!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    21 Апр 2024 18:41ч.

    След вълните на Парди (Pardee Waves https://en.wikipedia.org/wiki/Harold_E._B._Pardee) в кардиологията са на път да въведат евроатлантическу вълни на АНАЛЕНа. Те се характеризират с мощен ревербериращ метеоризъм като след преяждане с алабаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Значи нещо

    21 Апр 2024 20:20ч.

    Да не са роднини с Иван Кръстев? Същите криви физиономии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи