Американски военни спасили главатари на "Ислямска държава"

Американски военни спасили главатари на "Ислямска държава"
Американски вертолети изведоха чуждестранни командири на „Ислямска държава“ (ИД) две седмици преди операцията на сирийска армия за освобождаването на града. Това разкриха местни жители пред руската агенция РИА "Новости". Операцията на правителствените сили започна в началото на октомври, градът бе освободен за две седмици, съобщава БГНЕС.

 

„Отначало американската военна авиация извърши маневра в района Ар Рахба недалеч от Меядина, в съседството с фермата Хайдар. След това нанесе удар, ние се опитахме да се скрием и видяхме няколко американски вертолети. На земята, в градините на Хайдар, бяха чуждестранни командири на ИД заедно с техния щаб. Вертолетите ги изведоха извън пределите на Меядина", разказа местният овчар Мохаммад Авад ал Хусейн. Той добави, че е виждал вертолети и в селището Умм ал Айн.
 
„Американска авиация... отначало шум от нея, след това мощен авиоудар в Бакрас и съседни села. След това дойдоха вертолети и взеха главатарите на ИД, след това авиоударите спряха“, сподели 79-годишният овчар. Той каза, че е служил в сирийската армия и може да разпознае американската авиация.
 
Дружи жители разказаха пред РИА-Новости, че са видели как автомобили са превозвали отначало двама чуждестранни главатари на ИД от Меядина с техните семейства в щаба на групировката в Градините на Хайдар в Ар Рахбе. След това дошли вертолети и ги отвели в неизвестна посока.
 
През септември военно-дипломатически източник посочи пред РИА "Новости", че през август американската авиация евакуира над 20 главатари и техни приближени от ИД от района на Дейр ез Зор в северната част на Сирия. Тогава антитерористичната коалиция отрече тези съобщения.


 
 
 
 
 
 
 

Коментари

 • Америка за Вас

  07 Ное 2017 15:46ч.

  САЩ винаги се грижат за хората си, на всякъде по света.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сега

  07 Ное 2017 16:25ч.

  с наложен платеж ще ги изпратят за Европа

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бензиновоза

  07 Ное 2017 16:42ч.

  А мистър Тръмпет продължава да тръби, че се бори с ИД, даже и на американска земя... Мдаа, такава е тя американската борба с тероризма...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Независимата журналистка Ева Бартлет

  08 Ное 2017 0:52ч.

  с непосредствени наблюдения какво се случва от двете страни на огневата линия в Сирия: https://www.youtube.com/watch?v=NN1VH38NYb4

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  08 Ное 2017 18:33ч.

  "Транспондерите" им са сработили / Свой- свой / и какво да правят, трябва да ги спасят, по закон. А иначе се борят с тях ?! - : ))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи