Али Харби Али e името на заподозрения за убийството на депутат във Великобритания

Али Харби Али e името на заподозрения за убийството на депутат във Великобритания
Арестуваният за убийството на британски депутат се казва Али Харби Али, съобщиха британски медии. Спорeд някои информации името на нападателя е фигурирало за кратко в правителствената програмата за превенция на радикализирането. Скотланд ярд смята нападението срещу сър Дейвид Еймс за терористичен акт. 


 

25-годишният нападател Али Харби Али е британски гражданин от сомалийски произход. Смята се, че той не е бил познат преди това на службите за сигурност. Разследването на убийството на сър Дейвид Еймс обаче е още в самото си начало, така че не е изключено да излязат нови подробности. "Гардиън" съобщи по-рано, цитирайки правителствен източник, че името на нападателя е фигурирало за кратко в правителствената превантивна програмата срещу радикализирането на граждани. 

 


Али Харби Али бе арестуван в петък след като няколко пъти намушка с нож депутата пред църква в градчето Лей-он-Сий, графство Есекс, където провеждаше среща с избиратели от неговата община. От лондонската полиция обявиха, че инцидентът официално се смята за терористичен акт. 

 

Али Харби Али продължава да е в полицейски участък след задържането му съгласно Закона за тероризма от 2000 година и Отделът за борба с тероризма, който води разследването, има време до 22 октомври да го разпитва. 

 

Смята се, че нападателят е действал сам. Полицията претърсва две жилища в Лондон във връзка с инцидента.

 

 

Източник: БНР

 

 

 

 

Коментари

  • Както вика българина в подобни случаи-

    17 Окт 2021 9:00ч.

    хак да им на ингилизите,в желанието си простите бачкатори от острова да работят ,приеха куцо и сакато от Индия,Пакистан,разни арабески+негри от черният континент и сега плачат и се тюхкат где ще му излезе края?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Истината е съвсем разлипна

    17 Окт 2021 9:31ч.

    Най-лесното нещо,което властите могат да направят е да припишат едно или друго престъпление на някого. Сами преценете: UK: The murdered MP David Amess opposed the biosecurity state: 1) Anti lockdown (https://www.echo-news.co.uk/news/18846015.sir-david-amess-southend-west-horrified-second-lockdown/) 2) Anti mask mandates (https://www.yellowad.co.uk/southend-mp-calls-plans-to-make-masks-mandatory-an-infringement-on-civil-liberties/) 3) Anti-vaccine passports (https://www.parallelparliament.co.uk/mp/david-amess/debate/Commons/2021-03-15/debates/8D4B8782-7BA5-475B-A48A-370859B78209/VaccinePassports) 4) Big Pharma critic (https://twitter.com/draseemmalhotra/status/1449048667835535363?s=21)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи