Адмирал Ефтимов пред Военния комитет на НАТО: България е готова да приеме координационен център на алианса за Черно море

Адмирал Ефтимов пред Военния комитет на НАТО: България е готова да приеме координационен център на алианса за Черно море

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Въпросът за координационен център на НАТО за Черно море в България е поставил началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов на среща в Осло. Норвежката столица беше домакин на конференцията на Военния комитет на НАТО. Според адм. Ефтимов в Черно море Русия показва незачитане на установените международни правни норми.

В изказването си Ефтимов постави акцент върху значението на засилването на способностите на Алианса за непрекъсната ситуационна осведоменост. Част която е и бъдещият координационен център на НАТО за Черно море. От 2020 година във Варна има военноморски координационен център. Но към момента той не е на НАТО.

Той подчерта необходимостта от създаването на координационен център на НАТО за Черно море, като потвърди готовността на страната ни да го домакинства, съобщи пресцентърът на МО.

През годините темата е била повдиганата от предишните политически ръководства на страната. Администрацията на Доналд Тръмп подкрепи в изявление създаването му като част от инициативата на НАТО за адаптирано предно присъствие. Имаше и посещение от командира на Военноморското командване на НАТО вицеадмирал Кийт Блънт преди година.

„Изпълнението на приетите на срещата на върха във Вилнюс регионални планове на НАТО изисква предоставянето на добре подготвени, оборудвани и оперативно съвместими сили в нужната степен на готовност. Необходима е също усъвършенствана и адаптирана система за командване и управление, способна да действа в многокомпонентна среда“. Това заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов в своето изказване на конференцията на Военния комитет на НАТО, която се провежда от 15 до 17 септември в Осло, Норвегия, съобщиха от министерството.

Дневният ред на форума е посветен на укрепването на възпиращия и отбранителния потенциал на Алианса в контекста на решенията, взети от държавните и правителствените ръководители на съюзниците в Литва през юли тази година. Участниците подчертаха еволюцията на НАТО през последните години чрез трансформация от съюз, ориентиран към експедиционни операции, към Алианс, фокусиран върху защитата на всеки сантиметър от територията на своите съюзници. Стъпка в тази посока е приетият пакет от регионални планове, предназначени да възпират и защитават съюза от заплахи и предизвикателства пред сигурността. Началниците на отбраната проведоха задълбочена дискусия и очертаха основните насоки за пълното изпълнение на тези планове.

Част от дискусиите по време на форума в Осло са обсъдили Украйна. Председателят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер е предупредил, че повечето разходи за отбрана не водят до сигурност, защото и цените на боеприпасите скачат.

Затова НАТО призовава за засилване на производството. Българската промишленост произвежда масово само т. нар. съветски калибър боеприпаси.

А заради войната в Украйна се заговори за модернизация за производство и на т.нар. натовски калибри.

Началниците на отбраната на страните от НАТО ще участват от 15 до 17 септември в годишната конференция на Военния комитет в норвежката столица Осло. Те се събират по покана на командващия норвежките въоръжени сили генерал Ейрик Кристофешен. Дневният ред ще се съсредоточи върху укрепването на възпирането и отбранителната позиция на НАТО, съобщи на уебсайта си Алиансът.

Източници: БНР, "24часа"

 

 

Коментари

  • Това е най-доброто решение

    17 Sep 2023 19:06ч.

    Тъкмо ще имаме мотив, българите, да поискаме ново освобождаване, когато влезнете от власт. Сега ви върви един вид Театрото, за което пуснахме по един билет, в последните избори. Вие малко подменихте актьорите, за които бяхме гласували. И пиесата ще е с друг край, та чакаме финалната завеса и ще има "аплодисменти", "овации" и "кошници с цветя".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спомни си

    17 Sep 2023 19:52ч.

    отрязаните партизански глави. И те се надяваха на руско “освобождение”. Не прави като тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    17 Sep 2023 19:55ч.

    Помниш ли Народния съд?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този път

    17 Sep 2023 19:56ч.

    Народният съд ще е вас, рашисти, защото вие сте новите фашисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да си спомни

    17 Sep 2023 19:57ч.

    и мазето на Гешев, нищо добро не ги чака рублофилните папардаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    17 Sep 2023 21:22ч.

    Сорофашисти, ще ви изтребиме до крак! Няма да има народен съд, защото няма да останете за него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти си глупак!

    17 Sep 2023 21:22ч.

    Рашисти?Що за болен мозък ще пише такива неща.Лошо бъдеще ви чака с такава неграмотност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боже, много евроджендърски планктон е изпълзял!

    17 Sep 2023 21:23ч.

    Обаче! Времето ще покаже! То и 41-ва г. тогавашните жълтопаветници се надаха, ма по-късно що стана? Та и сега ще тъй! А, вий, идиоти евроджендърски, запазете колесник, дорде е време, че ... не се знае знае ли се! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    17 Sep 2023 21:47ч.

    Унтременш, марш обратно в колхоза!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    17 Sep 2023 21:50ч.

    Европедал, унтерменши ще наричаш дойчланд педалите дето ги навряха не в колхоза, а в кучи гъз, там където и ти скоро отиваш, боклук!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руска свиньо

    17 Sep 2023 23:20ч.

    В дойчланд се произвежда Мерецдес, БМВ, Ауди, в матушката ти и порцеланов кенеф не могта да сглобят, затова ги крадат от Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    18 Sep 2023 0:01ч.

    Скоро в Германия няма да се произвежда нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дева Мария

    18 Sep 2023 11:32ч.

    Какъв е тоя адмирал без флот??? Такова нещо в света не съществува!!! А тук е Булгаристан, така може !!! Затова „Слава Американу, КРАЙ на Булгаристану“ и АМИН !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На чуждия гръб, тоягите все мало

    17 Sep 2023 19:09ч.

    Предател, адмирател, бг умирател.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Раждала е майка българска....

    17 Sep 2023 19:13ч.

    Обикновено треторазрядно мекере на висш военен пост.Новото нормално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    18 Sep 2023 1:25ч.

    И този малоумниок, като Бойко е бягал от часовете по история! Иска да ни направи цел на руските реакети с ядрен заряд! Мръсен еничарин, осъзнаваш ли, че ни правиш България заложник във войната на Русия и САЩ? Нима си мислиш, че руснаците няма да си изстрелят ракетите по американските бази и щабни центрове на наша територия, защото сме им братушки? Когато атовете се ритат, магаретата, като нас е най-добре да строят настрана, защото те отнасят най-големия пердах! Не ви ли стигат трагичните примери от нашата най-нова история, когато англичани и американци сринаха София и другите по-големи български градове, защото същите такива малоумници, като вас тогава под натиска на хитлерова Германия през 1941 година обявиха формална война на САЩ и Англия? Древна китайска мъдрост гласи "Който не се поучава от уроците на Историята е осъден да ги изживее отново!" Къде сте тръгнали заедно с оня малоумник Тъгарев да се ежите на Русия с голите си задници?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    17 Sep 2023 19:18ч.

    Аман от майкопродавци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    17 Sep 2023 21:21ч.

    като гледам снимката, на това и розови слонове му се привиждат. или каквито там бяха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А имате ли готовност и за последствията?

    17 Sep 2023 19:26ч.

    "Базата на НАТО в България моментално ще попадне по ракетната завеса на РФ", категоричен е полк. Баранец. Това означава, че част от ядрения арсенал на Русия ще бъде насочена към съответната част от територията на България, поясниха военни специалисти." https://epicenter.bg/article/Ruski-voenen-ekspert--Bazata-na-NATO-v-Balgariya-vednaga-shte-popadne-pod-raketnata-zavesa-na-RF/326532/7/0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обективен

    17 Sep 2023 19:27ч.

    Не адмирал - това е абдал, боклук, позор за униформата и за цяла България. Нужна е гражданска организация и инициатива - Народен съд за да се отървем от тези гнусни соросоидни помияри! Всички институции са пробити и не защитават нито един от нас, а обслужват либерали, джендъри, педераси и педофили, целта е разпад на всичко и 100% загуба на суверенитета ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бг рашистите

    17 Sep 2023 19:31ч.

    газ пик…..т. Но са безсилни да променят курса. България ще участва активно в омаломощаването на Русия, което ще доведе неминуемо до нейното разпадане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    17 Sep 2023 19:35ч.

    Явно от Карлуково ги пишеш тези бисери!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е от Карлуково

    17 Sep 2023 20:45ч.

    Там са луди. Този не е луд. Той е от групата на дебилите и е активист на шантав свят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не, той е технократ; уважава високите западни технологии...

    18 Sep 2023 8:12ч.

    Единственият му проблем е, че не си дава сметка, че наистина ВСИЧКИ технологии, вкл. the INTERNET, са създадени по поръчка и финансирани от ... ВПК (Пентагона), от който пък акции притежават всички хамер. конгресмени! Така че е осигурен целият процес - политиците са искрено заинтересувани да разпространяват "свобода и демокрация" навсякъде по света. Разработките се правят в университетите им, от академични хора, които обаче, за да заработват заплатите си им изпълняват всички поръчки, а за суб-подрядчици наемат ... нашите университети, и те са пре-доволни да ги пишат като сътрудници (("...Уууу, съвместна разработка с Тел-Авивския или Масачузетския Технологичен....Голяма работа!") Законите и решенията за война се гласуват от тези същите ястреби, които виждат, че изтребиха 85% от украинските мъже вече, и пак продължават да натискат и да искат война, война, войн-а-а-а-а - до последния рускоговорящ! На чужд гръб и 100 тояги са малко! А нашите компрадори са истински щастливи, че могат да се постараят и да обслужат, да се обплатят за добрините (стипендиите в Харвард и БогЗнаеКъде, че не ги интересува кой отруден човек у нас ще гледа как гние нереализираната му продукция, докато бедните ни пенсионери си купуват хляб от украинска ТЕХНИЧЕСКА пшеница, произведена специално за туткал и етанол... Ей такива "технократи", които гледат КилБил и Елон Мъск като истински Богове...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    17 Sep 2023 19:33ч.

    Адмиралче гъзоблизец без флот - и такова нещо съществува в природата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пенсионер изкукуригал

    17 Sep 2023 19:58ч.

    тресете деменцията много здраво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Югоагент

    17 Sep 2023 19:39ч.

    Странно е, че се хвали с координационен център, а не с базата за 100млн до Ямбол. Сигурно центърът ще е по-скъп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bad Face

    17 Sep 2023 19:44ч.

    Не знам какво ще приеме, но със своята наглост и безпардонност другарят Магарев е по вероятно да приеме серия от Искандери и Кинжали, дано да не е нещо по масивно. Бог да пази България от предатели чуждопоклонници като тази карикатура с генералски пагони.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...До колегата със списъка

    17 Sep 2023 20:00ч.

    Колега още един предател за списъка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато се разбере

    17 Sep 2023 20:07ч.

    че вашите "братушки" отново строят понтнони за преминаване на дунава, лично ще се предам на новата "народна власт" :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    17 Sep 2023 20:23ч.

    О, знам, знам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо не знаеш и не разбираш

    17 Sep 2023 20:27ч.

    Куха лейко, написах го саракстично, това НИКОГА повече няма да се случи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    17 Sep 2023 20:46ч.

    Напротив колега "когато се разбере" от 17:07, Мария, както и останалите колеги тук прекрасно те разбрахме, а Мария и лично оцени "сарказма" ти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    17 Sep 2023 21:05ч.

    Моите имена, но той не оцени моя сарказъм. :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    17 Sep 2023 21:09ч.

    Нищо не знаеш и не разбираш 17 Sep 2023 17:27ч. Забърши си пяната от устата и се успокой

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    17 Sep 2023 21:18ч.

    Нищо не знаеш и не разбираш 17 Sep 2023 17:27ч. Е, руснаците вече са тук. :)))))) Обръщение на Мария Захарова-https://www.youtube.com/watch?v=34aJ2il8uZA

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А ти си пий лекарствата

    17 Sep 2023 21:19ч.

    за шизофрения и деменция, полети от София за Москва няма, както и самолети ТУ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    17 Sep 2023 21:57ч.

    За деменция ми много рано, а за шизофрения съм закъсняла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    17 Sep 2023 22:49ч.

    Мария, не жалиш жълтопаветния планктон:DDD

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    18 Sep 2023 0:02ч.

    Чезаре, благодаря старая се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    17 Sep 2023 20:00ч.

    аз не искам чужди бази и воиски искам мир мир мир всички вън оставете ни на спокоиствие и не се заяждаите с русия тя не ни е враг ние сме тук от векове за векове спрете се вече

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мир няма да има,

    17 Sep 2023 20:02ч.

    докато РФ не последва съдбата на СССР. Как не го разбрахте?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пич,часовника на времето се върти...

    17 Sep 2023 20:04ч.

    нали така пич...е-е времето за на разпад на ссср отмина...идва времето на разпада на любимия ти съюз...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • н-к

    17 Sep 2023 20:02ч.

    на отбраната...ха-ха...тоя мухъл,без армия ще ме отбранява...циркаджия..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    17 Sep 2023 21:57ч.

    Обаче и той получил по времето на мразения социализъм военно образование, и на всичкото отгоре е учил и във военна академия в Русия! Аман от мекерета!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имаме готовност

    17 Sep 2023 20:12ч.

    Казаното прилича на Винаги готов!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дея

    17 Sep 2023 20:22ч.

    Кукла барби!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    17 Sep 2023 20:25ч.

    Каква майка е родила този антибългарин? Къде са го зомбирали или чипирали, както казваше дъртият от Мадрид. Накичени със звания - генерали, адмирали, топ ченгета...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А теб свиня ли

    17 Sep 2023 22:49ч.

    те е раждала, че си първа приятелка с рашистките свине.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    17 Sep 2023 20:26ч.

    Ние сме готови още утре и войници да изпратим в Украйна, само трябва да им свирнат... А някои да не забравят какво стана в Афганистан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българина

    17 Sep 2023 20:38ч.

    Купихте ли ракети за фрегатите, адмирале?..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    17 Sep 2023 20:51ч.

    Смешното е, че въпросът е"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този център е планиран отдавна

    17 Sep 2023 20:52ч.

    Изгражда се от поне пет години заедно с комуникационния център. Въобще е хубава цел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    17 Sep 2023 20:53ч.

    Купихте ли фрегатите за ракетите, които смятахте да купите за фрегатите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цура

    17 Sep 2023 21:01ч.

    Този център вече 6-7 години го обявяват, 3-4 пъти го откриват, само че нещо от НАТО не го признават. Що ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    17 Sep 2023 21:18ч.

    Някой да ми обясни какъв адмирал е този ?? България от 40 и повече години има преко сили 5-7 корита, апокрифни, на "въоръжение" .... Та ??!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а последната ни подводница "Слава" беше пенсиоонирана

    18 Sep 2023 8:17ч.

    и превърната в музей, край Белослав, Варна...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Адмирал?

    17 Sep 2023 21:24ч.

    По заплата и привилегии навярно е "адмирал".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сал

    17 Sep 2023 23:10ч.

    маршал нямаме още.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • флот без съдове

    17 Sep 2023 21:27ч.

    "Началник на отбраната" - това ще да е някаква нелепа американска длъжност, погледнато в духа на българските военни традиции - поредният повод за карикатуризъм. Впрочем, НАТО е несъстоятелно за нищо друго, освен за медиен ПР. Събитията ще го покажат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    17 Sep 2023 21:37ч.

    Я пак! Кой член от кой международен закон е нарушила Русия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38,

    17 Sep 2023 22:50ч.

    Нима очакваш някой да се занимава с доказан малоумник като теб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    17 Sep 2023 21:54ч.

    Бе тия като толкова много напират да възпират руската агресия в Черно море, що не сформират един доброволчески корпус, начело с великите военни стратези Тагарев, пишман адмирал Евтимов и ген. Наско, в който задължително да се включат Пасито, Плювнелиев, Кирчо, депутинизатора Ристьо, Манолчо Късий и останалите видни русоагресороборци, и не поемат смело към Крим с надуваемите ни бойни лодки и няколкото корита на нашите ВМС? Хем те ще са щастливи, понеже ще борят агресора ефективно, хем украинците и Зеленски ще са им благодарни и ще ги героизират, хем и ние ще сме доволни, защото най-накрая ще сме се отървали от тези (евро)натовски марионетки и слагачи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пор Ошенко

    17 Sep 2023 22:01ч.

    Адмирал? Едниствен ли е? Колко кораба има ВМФ, че да има адмиралИ? Корвети? Че има кУрвети и то прекалено много в политиката, журналистиката и социокогията е ясно, но корветите във флота?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помнещ

    17 Sep 2023 22:01ч.

    Излъчват се предупреждения до мореплавателите НАВИМ където се обявяват райони опасни за корабоплаване . Това, че районите навлизат в изключителната икономическа зона на България ( 200 морски мили ) не противоречи на морската практика. В редица райони по света граничещи държави имат претенции към съседите си. Та в нашата икономическа зона освен някакъв мизерен риболов друго не се извършва. Корабоплаването си върви, даже и износа на зърно по коридори влизащи в териториалното ни море. Причината за този "рев" на Тагарев и сие е да се зъбим на Русия, че обявява тези райони за продължителен период. Нашите винаги са били за кратък период . А забраната за полети над Украйна да не би да е с положителен ефект за компаниите? Да не споменавам, че във връзка със санкциите полети за Далечния изток вече не се извършват над Русия. Спомням си как преди години Украйна свали един самолет летящ от Израел за Русия. Ами виновен си е самолета, че не се е съобразил с предупрежденията. Е, укрите си го отнесоха от Израел, но това е друга тема. При провеждане на бойни стрелби тези райони се охраняват от сили за отцепление ( кораби, самолети ). Иначе сегашните НАВИМи са за застраховка на руснаците. Който е смел си плава, но всичко си е за негова сметка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стеф БГ

    17 Sep 2023 22:09ч.

    България и българите никога не са искали това !!! Това го искат шепа национални предатели под диктовката на американското посолство !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необходима е също усъвършенствана и адаптирана система за командване и управление, способна да действа в многокомпонентна среда

    17 Sep 2023 22:25ч.

    Може ли превод?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този адмирал

    17 Sep 2023 22:31ч.

    прилича на недоспала, измъчена жертва на домашно насилие. Сложете до него снимка на Суровикин за съпоставка, пък и малко хумор не е излишен. А коментиращите са станали невъзможни за четене просто.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Porcus de grege Epicuri

    17 Sep 2023 22:45ч.

    Не ви ли се струва, че очите на Адмирала са подозрително зачервени?..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Porcus de grege Epicuri

    17 Sep 2023 22:53ч.

    L'amiral Larima Larima quoi la rime à rien l'amiral Larima l'amiral rien Jacques Prévert

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    17 Sep 2023 23:11ч.

    Защо се бутаме сами във война, която не само ще загубим, а и после ще трябва да плащаме репатации? Дреме им на скандинавците за Черно море. ЕС го е отписал. Единствено САЩ все се мотаят насам. Но и те си отиват. Вече няма какво да взимат от тук. Нато ще ни жертва като първа линия. Каквото и да си приказват, ако досега искаха да укрепят фланга си, нямаше да седим голи и боси и да нямаме кьорав радар на морето, за пво не искам да казвам. Укрепваме си само СВ, все едно ще чакаме някой да акостира на наша територия, че тогава да се бием с него из полята и горите около Ямбол и Стара Загора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав си. Ще се плащат репарации.

    18 Sep 2023 0:24ч.

    Русия, или по-точно държавиците, които ще се появят на нейно място, ще плащат на Украйна поне 30 години за смъртта и разрушенията, които новият Хитлер в Кремъл причини чрез малоумните си мужици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тъй, тъй

    18 Sep 2023 8:22ч.

    И Украйна лежи точно на тази кълка. Мъжете им които успяха да се спасят от мобилизационните комисии маскирайки се като туристи по нашето Черноморие си пеят: "Хорошо! Все будет хорошо, все будет хорошо - я ето знаю, знаю!" и чакат примирието, за да започнат възстановителния процес...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • един от БНА!!!..

    17 Sep 2023 23:50ч.

    когато "белязаниЯТ горби" СЪБОРИ СТЕНАТА ВИДеХ НЕЩО ,КОЕТО МЕ ПРАТИ В шок!!!!ВСИЧКИ тогавашни ОФИЦЕРЯ ДО ПРЕДНИЯ ДЕН "изучаваха" и "АНАЛлизираха" "ТРУДОВЕ НА БАЙ ти тошу,А на следващияТ ДЕН "ПОСИНЯХА" в сЕдЕсЕ -то и ВИКНАХА ДРУЖНО:"ИНТЕРЕСаТ КЛАТИ фЕсАт"!!!ПО ОНУЙ ВРЕМЕ СЕ НАГЛЕДАХ НА БОКЛУЦИ В "славната НИ бЕнЕА(БНА)!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • емо

    18 Sep 2023 0:11ч.

    Помня я тази мижитурка, по мое време беше прясно лейтенатче в 1-ви дивизион, под командването на Спартак Джуров, колко може да падне човек...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    18 Sep 2023 0:16ч.

    Бруто тонажа на бвмф е една десета от тоя на Океански преди приватизацията. Дневният залп на годните да излязат на вода корита отстъпва дори норматива за артилерийски дивизион. Но имаме цял адмирал, готов да движи папки. Ще удави руснаците в бумаги

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Причината

    18 Sep 2023 0:30ч.

    за окаяното състояние на армията и флота е русоробското ни управление през последните 34 години. Затова повече няма да чествате 3-ти март като национален празник и ще плащате милиарди на американския ВПК за превъоръжаване на армията и флота.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цветущото ни състояние

    18 Sep 2023 0:59ч.

    Във Варшавския договор имахме подводници,фрегати,десантни кораби, ракетни и торпедни катери,морска авиация,морски командоси. Сега от командосите е останало 1/4 на доизживяване. Имаме няколко надувни катери и ръждясали корита на по 50 години втора-трета ръка. Тях ли ще координира тоя пишмат адмирал?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аман от високоплатени тъпани

    18 Sep 2023 0:29ч.

    Връчили му бележката и отишъл да се изкаже. Що така се изроди тоз народ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пагане

    18 Sep 2023 0:54ч.

    Адмирал Ефтимов пред Военния съд. Казах.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Педро

    18 Sep 2023 2:32ч.

    Този 10 ноември ще свърши зле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То на всеки

    18 Sep 2023 4:02ч.

    рибарски каик и адмирал бре!? Шадраван адмирали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    18 Sep 2023 12:01ч.

    Такъв въпрос не може да се приема от адмирал, който ръководи точно 1 боен кораб и 2-3 миночистача. Още повече от парламент с под 8% одобрение. Да се проведе референдум, българският народ ще каже иска ли американски бази и постоянни провокации около туристическото ни крайбрежие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СВО показа реалните насоки за укрепване на военната сигурност на една страна

    18 Sep 2023 12:45ч.

    в посока на създаване и развиване на собствен потенциал, с което членството ни в ОТАН става абсолютно безпредметно, а сега действащата военна доктрина да се изхвърли на боклука. С колосалните финансови средства, с които страната ни се раздели, без да получи нищо реално, можехме да построим и оборудваме суворовски средни военни училища-пансионати във всеки български областен град. В тези училища от 5-ти клас щаха да се обучават и възпитават на пълна държавна издръжка деца от цигански произход и други социално изключени групи, които освен подготвени кадри за българската войска също да получат и допълнителна гражданска професия след завършване. Възстановяване на строителни войски е мярка от първостепенна важност за възстановяването на разрушената пътна, железопътна, водна и противоерозионна инфраструктура на страната след 33 години неописуемо тежки "социални" бомбардировки на прехода. Възстановяване на Гранични войски ще реши по адекватен начин проблемите с пробитата българска граница. Създаване на Транспортни войски ще спре войната по пътищата и ще разреши проблемите с пияните и наркоманите, както и с незаконния трафик от всякакъв характер. Ресуверенизация на българската войска - без отлагане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • уточнявайте се и не говореге от името на България и нейния народ.

    18 Sep 2023 13:29ч.

    Нито България, нито българският народ са готови да приемат каквито и да е бази на НАТО. Защо не направите референдум да попитате хората бе? Как така говорите от тяхно име и лъжете най-нагло. Хората ги кълнат и пустосват по хиляди пъти на ден, не могат да гледат продажните им муцуни, а те говорят от тяхно име. Готови са десетина продажника, които продават България. Вие не сте нито България, нито нейния народ. Уточнявайте се! Казвайте ние, аз и т.н. - след това да се знае кой какво е правил, защото ще е необходимо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Страх ги е от референдуми, защото знаяк какъв ще е резултата

    18 Sep 2023 13:44ч.

    Затова и не направиха референдум нито за набутването ни в НАТО, нито за набутването ни в ЕС. Щото щяхме да ги отхвърлим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи