869 млн. евро са изпратили българите в чужбина на роднини в България

869 млн. евро са изпратили българите в чужбина на роднини в България
През миналата година 869 млн. евро са изпратени на български граждани от роднини и близки, живеещи в чужбина. 552 милиона евро от тях са от ЕС, а 317 милиона - от страни извън съюза, отчита европейската статистическа служба ”Евростат”.

 

От България пък са преведени общо 9 милиона евро като лични трансфери към чужбина - 3 млн.евро към ЕС, а 6 милиона към страни извън Европа. В страната ни се получават много повече пари, отколкото се изпращат и балансът е положителен."Евростат" уточнява, че личните трансфери могат да са между български граждани, живеещи в чужбина, и семействата им, което е най-често срещано. В статистиката обаче влизат и парите, изпратени от граждани на други страни към български граждани или към техни близки, живеещи в България.Европейските граждани са превели 30.3 милиона евро на роднини и приятели извън Европа през 2016 година. Към Евросъюза пък постъпват 9.9 милиона евро под формата на лични трансфери.Най-много пари са изпратени от Франция - почти 10 милиарда както към жители на страни в ЕС, така и на живеещи извън общността, а постъпилите средства са едва 556 милиона. След Франция по отрицателен баланс се нареждат Великобритания, Испания и Италия. Португалия и Полша са най-големите бенефициенти на лични средства, разкриват данните на Евростат.

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Изпращат...

  14 Ное 2017 2:13ч.

  докато имат живи преки кръвни роднини...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гери

  14 Ное 2017 12:13ч.

  И после някакви патриотари ще ми филосовстват на тема: Дали да имат право на гласуване българите в чужбина или не! Ами да имат право! Всеки на който не е безразлична съдбата на България и е гражданин на републиката има това право!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Гери!

  14 Ное 2017 14:25ч.

  Това, че изпращаш пари на близките си в България съвсем не оправдава правото ти да гласуваш в чужбина! Ела си тук, живей живота на българите в страната ни, търпи един идиот ,дето ти излага страната навсякъде, където ходи като ,,премиер" и още какви ли не простотии стова управление, плащай си данъците в България и тогава гласувай!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи