4 западни държави са "социално взривоопасни" заради нивата на безработица

4 западни държави са "социално взривоопасни" заради нивата на безработица
4 западноевропейски държави може да се откажат от реформите, заради нарастващото социално напрежение. Това съобщи Торстен Хинрихс от рейтинговата агенция "Стандарт енд Пуърс", цитиран от "Ройтерс". Според него страните, намиращи се в такъв риск, са Испания, Италия, Португалия и Франция, където "високата безработица е социално взривоопасна". Хората, които разчитат на социални помощи, са все по-малко съгласни с мерките за икономии, каза още Хинрихс.
<p>Според рейтинговата агенция реформите не могат да бъдат извършвани, ако за тях няма социален консенсус, а високата безработица определено не помага за това.</p> <p>Хинрихс добави, че в Италия съществува и допълнителната опасност "новото правителство да не бъде достатъчно силно за все още необходимите реформи в подкрепа на растежа".</p> <p>Като "една от малкото стабилни страни" беше посочена Германия с нейната оценка ААА.</p>

Коментари

  • Денислав Григоров

    18 Март 2013 23:09ч.

    Тия от Стандарт енд Пуур'с обаче имат много точна преценка за това какво е социалното положение,когато се наложи.Не бяха толкова настойчиви обаче преди банкрута на цялата финансова система и говореха обратното,че всичко е точно.Всъщност кои са и какви са тези агенции-това не се обсъжда,но те са последна инстанция.Целта е явна-безработицата е голяма,печатайте пари и наливайте ликвидност,с което им правят мечешка услуга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи