23% от младите нидерландци смятат Холокоста за преувеличение или мит

23% от младите нидерландци смятат Холокоста за преувеличение или мит

Почти една четвърт от нидерландците във възрастовата група между 18 и 40 години смятат Холокоста за мит или преувеличение. Това сочат резултатите от  социологическо проучване, проведено от организация, която се занимава с искове на оцелели от Холокоста срещу Германия, предаде ДПА. Проведеното в Нидерландия проучване показва ясно, че младите хора не познават историческите факти, каза Рюдигер Махло.

Делът от 23 процента на отричащите Холокоста в тази възрастова група е по-висок, отколкото във всяка друга държава, където са провеждани идентични проучвания, е установила организацията "Конференция по исковете", създадена след Втората световна война.

Представителното проучване, което е проведено сред 2000 пълнолетни на възраст над 18 години, беше публикувано преди Деня в памет на Холокоста, който се отбелязва утре.

Много от анкетираните не са запознати с мащабите на Холокоста (54 процента), а 59 процента от респондентите под 40-годишна възраст не знаят, че са били избити 6 милиона евреи.

Близо 29 процента смятат, че са били убити едва 2 милиона или дори по-малко евреи, като този показател достига 37 процента при запитаните под 40-годишна възраст - милениълите и поколението Зет.

Проведеното в Нидерландия проучване показва ясно, че младите хора не познават историческите факти, каза Рюдигер Махло, представител на "Конференицята по исковете" в Германия.

"Знанията за Холокоста и познаването на Холокоста ерозират със скорост, която ни поразява. Най-големите ни страхове се оказаха оправдани", каза той.

"Конференцията по исковете" е създадена през 1951 г. като асоциация на еврейски организации, която се занимава с исковете на оцелели от Холокоста и техните потомци.

Базирана в Ню Йорк, организацията има клонове във Франкфурт, Виена и Тел Авив, посочва ДПА.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Helleborus

    26 Яну 2023 8:28ч.

    Отричането на холокоста е в интерес единствено на групите, които използват антисемитизма като претекст да контролират доста неща в света. Атаките против тях им развързват ръцете още повече да обосноват присъствието си в налагането на новите правила. Съмнявам се, че в света съществува социално движение, което да е самородно, с едно логично изключение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    26 Яну 2023 9:03ч.

    Ако се не лъжа точно в Нидерландия има закон за преследване на всички, които отричат Холокоста!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    26 Яну 2023 9:10ч.

    Ми правилно разсъждават хората, просто доказателствата, които го доказват са по-малко от тези, които го отричат. Вече не живеем във времената на медийната манипулация и сляпата вяра ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И със сигурност не знаят коя е Ане Франк!

    26 Яну 2023 9:22ч.

    „Задната къща. Дневникови писма 14 юни 1942 – 1 август 1944“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    26 Яну 2023 9:31ч.

    Мисля, че в точно тези времена живеем, но както и да е, въпросът е в това, че всеки злодей има нужда от тъп и отвратително изглеждащ враг, за да породи симпатия у съвременниците си и у историците после. Затова винаги, когато има злодеи има две групи и крайно противопоставяне ние и те (партизани и фашисти), например, останалите, нормалните, сякаш ни няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    26 Яну 2023 9:34ч.

    Затова не съветвам хората да наливат вода в мелницата на групировки, които приличат на опозиция, но са твърде примитивни, за да се допусне, че искат да коригират света, а не само да служат за оправдание на онези, с които уж се борят. Всъщност заради тях нещата стават по-зле, а истинският дебат се дави в глупави опорки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    26 Яну 2023 9:38ч.

    "не знаят коя е Ане Франк" ... дневничита, папучки, парцалки - нещо съществено освен мелодраматична литература?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    26 Яну 2023 9:39ч.

    Малко запазен реализъм, ако не можеш да разбереш за какво иде реч, си е твой проблем. https://www.shopart.com/population.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    26 Яну 2023 9:44ч.

    Днес живеете в такива времена, опитите да се сатанизира Путин посредством медиите имат абсолютно обратен ефект, именно заради различните канали за реална информация. Цензурата не проработи! Ситуацията е същата, действащите лица са същите и крайните резултати ще напишат историята... не се вълнувайте чак толкова ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Едни евреи организират войната, като между другото зачистват други евреи, които не считат за правилни евреи

    26 Яну 2023 10:30ч.

    Евреите от Втория храм срещу неталмудическите евреи от Вавилонския плен

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рюдигер Махло

    26 Яну 2023 10:48ч.

    се страхува от миналото, а трябва да се страхува от бъдещето, близко при това. Мързи ме да проверявам хубавата еврейска фамилия Махло дали има нещо общо с Украйна, или да. Няма само Иран и Русия да си връщат! Както гледам и арийците точат ножа, и с основание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Опс

    26 Яну 2023 11:10ч.

    педераси,сър!Педераси

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фък офф

    26 Яну 2023 11:27ч.

    Е, баси, през тази ВСВ само евреи са умирали, кой ти реве за заклания добитък!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Холокостът е факт

    26 Яну 2023 12:20ч.

    Както е и факт че числата на убитите в Холокостът са завишени. Това не е станало "тайно" , а постепенно и плавно през годините. Сменяха възпоминателни табели в Освиенцим, слагаха нови , от милион станаха два милиона, после три. По-късно 4 милиона. Сега са шест милиона. Нищо чудно след известно време жертвите да стигнат 10 милиона, и който се съмнява че са 10 милиона - ще попадне под ударите на Закона като "антисемит"... Интересно. СССР даде 27 милиона убити - военни и цивилни , през ВСВ. Ако днес в Русия изразиш съмнения в това число, ще попаднеш в спорове с други. Но няма да попаднеш под ударите на Закона. Защо за евреите те преследват ако се съмняваш , а за руснаци, поляци, югославяни, цигани ...не те преследват ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи