"Как баща и син Байдън грабиха Украйна" - документален филм

"Как баща и син Байдън грабиха Украйна" - документален филм
Филмът показва свидетелства от прокурора Шокин и неговите наследници за това как американският посланик в Киев Мария Йованович активно блокира сътрудничеството между съдебните власти на Украйна и САЩ, как Шокин е бил тровен с живак по време на летните ваканции в Гърция, как медиите контролиран от Джордж Сорос измисляха афери  и се опитваха да дискредитират украинската прокуратура и други шокиращи подробности. Специална тема във филма е кражбата  на около 1,5 милиарда долара чрез препродажба на руски газ на Украйна през страните от ЕС. Създателят на тази схема Амас Хохщайн, американски дипломат, ползващ се с най-голямото доверие на Джо Байдън, присъства на всички официални срещи на вицепрезидента на САЩ с украинското ръководство и е назначен за официален съветник на украинската държавна компания Naftogaz.

 

След 7 години затишие Югоизточна Украйна отново се превръща в гореща точка номер 1 на световната криза.  

 

Ескалацията на напрежението и изострянето на кризата съвпада с избирането на Джо Байдън за президент на САЩ. Като се има предвид ролята му за Украйна по време на неговия мандат като вицепрезидент на САЩ и пет официални посещения в Украйна за по-малко от две години, възниква законен и логичен въпрос: играят ли частните интереси на семейство Байдън роля в провокирането на най-голямата война в Европа през последните 70 години?

 

В ексклузивния документален филм, който излезе в Сърбия „Как баща и син Байдън грабиха Украйна“ авторски проект на Игор Дамянович, се разкриват скандални факти, телефонни разговори между Джо Байдън и тогавашния шеф на Държавния департамент на САЩ Джон Кери с Петро Порошенко, които показват как семейство Байдън години наред ограбват украинския народ.

 

 

Във филма се описва, че "интересът" на Байдън към Украйна, докато е още вицепрезидент на САЩ активно се проявява  дори по време на управлението на украинския президент Виктор Янукович. По заповед на американския политик през 2013 година Янукович тогава  беше принуден да уволни тогавашния премиер Никола Азаров.

 

Във филма се разкрива как благодарение на Хънтър Байдън, собственикът на „Буризма”, Михаил Злочевски, успява да изчисти политическата си биография (той беше министър по време на режима на Виктор Янукович) и да организира схема за пране на милиарди евро.

 

Барак Обама, Джо и Хънтър Байдън 

 

Благодарение на покровителството на сина на втория човек на най-мощната държава в света, Злочевски си присвоил украински източници на природен газ, подписва споразумения за сътрудничество и съвместни проекти с USAID, спира около 10 разследвания в 5 държави и т.н.

 

Филмът показва свидетелства от прокурора Шокин и неговите наследници за това как американският посланик в Киев Мария Йованович активно блокира сътрудничеството между съдебните власти на Украйна и САЩ, как Шокин е бил тровен с живак по време на летните ваканции в Гърция, как медиите контролиран от Джордж Сорос измисляха афери  и се опитваха да дискредитират украинската прокуратура и други шокиращи подробности.

 

 

Специална тема във филма е кражбата  на около 1,5 милиарда долара чрез препродажба на руски газ на Украйна през страните от ЕС. Създателят на тази схема Амас Хохщайн, американски дипломат, ползващ се с най-голямото доверие на Джо Байдън, присъства на всички официални срещи на вицепрезидента на САЩ с украинското ръководство и е назначен за официален съветник на украинската държавна компания Naftogaz.

 

„За три години и половина, от 2015 до 2018 г., средната цена в Европа за същия газ, който украинците купуват, е 211 долара, а Нефтогаз купува средно по 245,36 долара. Разликата е почти $ 35.

 

През юли 2018 г. и април 2019 г. средната цена в Европа беше почти 238,5 долара, а Украйна внася по цена от 288,5 долара. Разликата е 50 долара на всеки хиляда кубически метра ... Така за пет години, според най-скромните изчисления на експертите, Украйна е надплатила почти един и половина милиарда долара за т.нар. Европейски газ.

 

И по-голямата част  от тази сума влиза  в джобовете на организаторите на тази схема и, вероятно, на служителите на Нафтогаз “, разказват създателите на кинолентата. Обобщавайки, авторите на филма подчертават, че Байдън ще продължи своята експанзивна политика, която прилага към Украйна, по отношение и на други страни.

 

 

Източник: "Епицентър"

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • OLD

  27 Апр 2021 20:25ч.

  Истината и от другата страна на" паравана"! Сега и тази новина за " злоупотреба със средства на ЕС" /засега/ на Андрей Бабиш става ясна. И стигаме до моделите им на действие и въздействие. На кукловодите. Имаше една "обективна журналистка" пак отвъд голямата вода, Клеър Стърлинг, която ни набеди, че сме искали да убием полския папа! - :)) 10 години след това се оказа, че е лъжа. Е Господ си и въздаде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ясно

  27 Апр 2021 21:43ч.

  Тя си пада по дядковци с напреднала деменция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  27 Апр 2021 21:58ч.

  Американски евреи ограбили Украйна, с подкрепата на Украински евреи под безразличния поглед на Руските евреи .......................................

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  27 Апр 2021 22:13ч.

  Англосаксите управляват Украйна като африкански бантустан - източване на ресурси от Украйна на безценица, никакви инвестиции и заеми единствено за въоръжаване, но само с цел война с Русия. Не знам докога местните аборигени ще издържат всичко това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • potrebitel

  27 Апр 2021 22:43ч.

  Местните украински аборигени ще издържат още много години това семейство Байдън.Защото са могъщи,управляват Америка и са богопомазани.Да не забравяме скоро статията на френ.разследващ журн.Тиери Мейсън,тук в Гласове,как Байдън като вице през 2013-14г.с помощта на амер.посланик в Киев са организирали и преврата майдан.И ония 5 млрд.$ от Виктория Нюланд,Десен сектор обучени от натовска мрежа.За да са богати Байдановци.Дреме им за населението.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  27 Апр 2021 22:51ч.

  Нормално за амерканците - примери колкото искаш, как използват властта за да се обогатят. Съседна Сърбия - същата схема. Класическият пример - Гватемала, тридневна война, след която всички бананови плантации ставт собственост на Юнайтед фрутс. Да си спомним тец-вете в Марица-изток, как станаха американски. Сега се пробват с ядреното гориво в АЕЦ-а. Докато има лакеи в тая държава, така ще е ....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И що тия, дето си мечтаят Русия да унищожи Украйна са се завайкали,

  27 Апр 2021 23:31ч.

  ме Байдъновци са я окрали?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И що тия, дето си мечтаят Русия да унищожи Украйна са се завайкали, на 27.04.2021 в 23:31

  28 Апр 2021 5:29ч.

  Описум?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  28 Апр 2021 5:32ч.

  Правилно правят англосаксите.Тази територия на алкохолици и проститутки друго не заслужава. :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 1234

  28 Апр 2021 8:13ч.

  Укрите са идиоти, същите като нас, просто племе нещастно, а краварите се раждат със съзнанието да мачкат и грабят света безнаказано, все пак ей така са изчезнали индианците... Разчитаме на БОГ да въздаде възмездие

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гневен

  28 Апр 2021 8:18ч.

  Това че байдъновци са едрокалибрени престъпници не е никаква новина. Нито че украинците се оказаха инфантилни и политически дебили , по-зле дори от българите... Дописката само възбужда нова порция гняв към Москва и Путин, че упорито не искат да решат този проблем. Готови са за някакви конюнктурни отстъпчици да жертват системно ГОЛЕМИТЕ ИНТЕРЕСИ на Русия и руский мир ! Ако Русия няма потенциала да си върне цяла Украйна /няма го !/ , то можеше без проблем във военната област да присъедини Източна Украйна , да установи граница по Днепър, както и Южна Украйна с брега на Черно Море, Одеса , и да установи новата Желязна Завеса на делтата на Дунава ! И това би станало без обструкция от страна населението в тези зони, защото то е рускоговорящо ! То се чувства част от Русия ! Но дори за тази половинчата акция на Путин не му стигат топките. За някакви конюнктурни отстъпчици които ще договори с дементния Джо /т.е. с тези които го управляват/ , Путин не само жертва проекта Украйна. Путин се отказва дори от "минимизиране на загубите" , отказва се от разделяне на Украйна. Така Русия ще изгуби всичко. Времето работи не в нейна полза.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  28 Апр 2021 9:15ч.

  Не разбрахте ли, че и Путин е "момче на англосаксите"? Путин израснал на улицата в Петербург си мечтае да е на една маса с "англосаксонската аристокрация". Иска да го "уважават" .Само, че англосаксите не уважават хора, които им се умилкват.Това са хора джентълмени и много повече уважават враг, който ще ги цапардоса с юмрук в лицето отколкото умилкващ се "приятел"....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  28 Апр 2021 9:33ч.

  Зипе, Путин не е Горбачов все пак. А освен това злите езици говорят, че не играел с англосаксите, а разчитал на упадъка на Запада.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гневен на 28.04.2021 в 08:18

  28 Апр 2021 9:38ч.

  Мисля, че мнението ти е крайно. Русия ще си върне Украина (поне тазу част, която е с предимно руско население), но това ще стане по естествен път до няколко години. Путин никога досега не е действал прибързано.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bot

  28 Апр 2021 9:40ч.

  Колкото до този "филм" - ясно е за всички нормални хора, че лично Путин е писал сценария за него и лично е надзиравал целия монтаж на тази долна и евтина клевета срещу най-демократичния президент на САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отче Ваш

  28 Апр 2021 9:44ч.

  Сегашните укри са идиоти, същите като нас, просто племе нещастно, а краварите се раждат със съзнанието да мачкат и грабят света безнаказано, нали все пак ей така са изчезнали и 90 000 000 индианци преди два века !!! А ние разчитаме на БОГ да въздаде възмездие… А днес е Велика сряда е - денят, в който Юда предава Христос

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  28 Апр 2021 9:44ч.

  Целта на Путин и неговата камарила явно е да продава природен газ и нефт . Русия на Достоевски и Королев се свлече до държава чиято фикс идея е да построи тръба в Балтийско море...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гълъбица Мисиркова

  28 Апр 2021 9:52ч.

  ЗИП-е, ти Sin ли си, или да, или ми се струва, че си сменил РЕЗБАТА !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Парадокс

  28 Апр 2021 10:25ч.

  Америка е прагматична, технократска и все повече безбожна страна , която обаче има Месиански управляващ елит ( неокони-троцкисти) ! Русия е Месианска държава с дълбоко пропито в народа месианство , силно религиозна страна... която се управлява от технократи, атеисти и конюнктурни опортюнисти ! Факт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  28 Апр 2021 10:36ч.

  Парадокс, има нещо вярно макар и не съвсем. В бяла Америка има гигантско число "НАЛУДНИ ЕВАНГЕЛИСТИ". Милиони и милиони. Но наистина англосаксонския елит е нещо изключително. С векове е селектиран в Оксфорд, Кембридж, Итън, Харвард и так далее. Не се е самоизтребвал. Не е правил кървави революции, не си е гонел и направо убивал най-светлите умове на своя народ. Затова имаме днес това което имаме. Байдън и сие смучат Украйна вместо Володин да смуче Канада ! :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лудия кон

  28 Апр 2021 10:47ч.

  На ЗИПа му се ще Путин да заповяда атака, както Фердинад навремето срещу съюзниците. Толкова глупави може да са само германци и българи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • украинец

  28 Апр 2021 11:20ч.

  Байдън не е цвете за мирисане, но не е анексирал Крим и не въоръжава терористите в Донбас като Путя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логореята

  28 Апр 2021 12:00ч.

  Фактически въпросната фамилия не само ограбва бантустана Уркайна, но и поначало американският стил на колониализъм пречи на традиционни страни и народи да възпроизвеждат тради;ионни подходи на братство и взаимопомощ. Фактически Русия не може да бъде себе си спрямо У-на, тъй като това означава да налива пари и усилия на вятъра - печатайки ценни хартийки от нищото и прилагайки мафиотски методи на подкупване на елити, США играят нетрадиционно, несъборно, и поставят под удар всякакви сантименти в морала и отношенията между братски народи. Затова и Русия ще търпи, докато США спре сама да се занимава с въпросния бантустан, или когато украинците се пожертват сами и надвият над юдоелита си, пращайки го на два метра под земята чрез въстание и закономерните мероприятия на всяка праведна революция, която не е цветна и не е майдан.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  28 Апр 2021 12:29ч.

  Ще търпят руснаците, тва е ясно.Те са фамозни мазохисти. Нема друг народ, който да прави икони на Сталин и да иска да се върне на Лубянка паметника на бесния русофоб Дзерджинский... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • топ 10

  28 Апр 2021 12:48ч.

  Ген. Решетников: Американците никога няма да ни разберат - https://pogled.info/svetoven/russia/gen-reshetnikov-amerikantsite-nikoga-nyama-da-ni-razberat.128938 (с подтеми: руснак е всеки друг, който говори езика ни и мисли като нас; да върнеш своята рускост не значи национализъм; направихме грешен завой към Запада през 90-те, и до ден-днешен не сме самите ние съобразно фаталността на допуснатата грешка; не съм слушал много черни станции едно време, защото веднага зад антисъветското говорене прозирах не антисъветизъм, а омраза към руската държава и руския народ; с признателност към моите български приятели, които ми дадоха ценни съвети и прозрения през годините, в които работех за КГБ на Балканите; украинците не са срещу нас, тях ги тласкат към глад, мизерия и война срещу нас едновременно онези, които са стиснали за топките елита им; монархизмът е хубаво нещо, но същевременно и предпоставка за застой, който, като типична липса на движение и гъвкавост, си играе лоша шега с нас в течение на нашата история).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП че

  02 Май 2021 14:48ч.

  Докато ти четох коментара се сетих какво казваше един приятел, "Проститутка и тираджия не се става.такъв се раждаш!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мдаа

  03 Май 2021 14:14ч.

  Виж ти този Байдън бил по-лош от Путин ,който заграби Донбас!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  04 Май 2021 11:46ч.

  Сайта на Буризма вече не е достъпен. Явное е, че Байдън не иска хората да видят и това което е явно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Като се изключи заглавието

  07 Май 2021 3:21ч.

  напомнящо лозунг с бели букви на червен плат от доброто старо време, в статията няма нищо, дори въздух под налягане. Някой пак не си е свършил работат. Србите ли, фокусниците, епицентристите ли, но очакванията ни бяха излъгани.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нивинар

  09 Май 2021 20:05ч.

  Учудва промяната на ЗИП-а с неговото омерзения и гняв към Русия.А като пишеше във в.Сега как възтържествуваше докъде са стигнали донбасци срещу хунтаджийската армия.Усведомяваше линии на фронта,градове,какви оръжия използвали и хвалеше Путин.Но и до днес не е разбрал защо Путин спря настъплението.Излязоха толкова анализи от света какво го принуди да спре.Чака я да се саморазруши,отделно американските чакали с власт.А управниците им стигнали да си продават горния слой чернозем на влакови композиции.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи