Архивите говорят: Александър Йорданов подписал с „Особено мнение“ за НАТО

Архивите говорят: Александър Йорданов подписал с „Особено мнение“ за НАТО
Интересен щрих от политическата дейност на Александър Йорданов припомня журналистът-сатирик Георги Гълов, познат и като лидер на Бирената партия в България. Той публикува във своя фейсбук профил документи, от които се вижда как през 1990 г. единствено Александър Йорданов подкрепя с „Особено мнение“ идеята за присъединяване към НАТО.

 

„На 14 ноември 1990 г. в деловодството на VІІ Велико народно събрание постъпва проекторешение за започване на необходимите консултации за присъединяване на Народна република България към Организацията на Северноатлантическия договор /НАТО/. Вносители на документа са: Александър Стамболийски, доц. Драгомир Драганов, Иван Костов, ст.н.с. Иван Пушкаров, ст.н.с. Любомир Л. Иванов, Михаил Неделчев, н.с. Соломон Паси, Юнал Лютфи“, пише Гълов.

 

От документите се вижда, че 135 депутати са подкрепили с подписите си „Проекторешението НАТО“. Само един от тях, под № 93, е подписал „с особено мнение“.

 

 

„Какво му е особеното в това да бъдем или не членове на НАТО и по кой път да тръгне България, не става ясно. Терзание, че не това е пътят? Опасение, че утре палачинката може пак да се обърне?“, пита Георги Гълов. „Дано бъдещият мандат в Европейския парламент най-после тури край на душевните терзания на доказалият се на думи демократ“, казва още журналистът.

 

На проведените преди седмица избори за евродепутати Йорданов беше избран с листата на коалицията ГЕРБ – СДС. На пресконференция за изборните резултати Йорданов призова „наследниците на комунистическите фамилии да бъдат по-скромни, когато се представят за демократи“.

 

Източник: transmedia.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Мара Футата

  04 Юни 2019 20:36ч.

  Ало, изконните седесари, натовци и прочия измет, в програмата на СДС от 1990 г., в раздела за външна политика, се казва следното: "Ние сме за едновременно разпускане на Варшавския договор и НАТО". Браво, пезевенци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Варненски тарикат

  05 Юни 2019 11:46ч.

  Сашо е изпечен варненски хитрец, по едно време бе и посланик, депутат, председател на парламента, главен редактор на вестник, коментатор и какъв ли не. Все около държавната трапеза се е въртял. Човек без позиции, хлъзгав, типичен бай Ганьо, герой на Алеко от фейлетона "Ех, че гуляй му дръпнахме". Сега вече се уреди и с европейска служба, иначе трябваше да си остане на една пенсия и да яде кисело мляко и бисквити като неговите набори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • въпрос

  05 Юни 2019 16:57ч.

  Как този човек ще бъде евродепутат, след като не знае нито един западен език ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  05 Юни 2019 21:11ч.

  Що не му извадят досието от ДС, ама надали??????? С тоя милиционер Милошев на комисията......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • доц.д-р Александър Търбрухов

  06 Юни 2019 5:09ч.

  Сашо е готов за интересите на своя търбух да служи и на дявола. От 29 години е на казионни служби, лапа държавни пари, плещи каквото му падне, яде и пие на корем и на вересия. "Синята" идея отдавна му премина през дебелото черво. Сега се облизва за Европарламента- банкети, обслужване, висока заплата, коктейли, празни приказки, лежане, ядене и пиене. Той това и иска. Един истински материален човечец.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • JJJ

  06 Юни 2019 9:30ч.

  Всички ренегати се ориентират към дпс-то, освен Йорданов. Той ли не ще или него го не щат там? Той олицетворява всичко онова, което е обратното на: "гордея се, че съм българин".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Mr.George, New York

  07 Юни 2019 5:53ч.

  Ти да видиш.Затуй Сашо пак е тук , а другите?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 26 май

  08 Юни 2019 23:31ч.

  Днес е хубав ден за българската дебелащина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Терминал 2

  11 Юни 2019 5:46ч.

  Сашо-Лапашо е учил в педагогическия институт в Шумен за даскал. Какво разбира от международна политика, европейско право, право на ЕС, икономика, финанси, не знае чужди езици, има кръчмарски вид....Вижте какви евродепутати праща България- не че не сме се излагали и не ни знаят магариите, но тенденцията да се лансира посредствеността и селянията продължава .затова младите бягат оттук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Lin

  11 Юни 2019 21:16ч.

  Бай Ганьо пак тръгна по Европа! Прииска му се евродепутат да стане, че келепир има в тая работа, зер! Обикаляй Европа и .... моля ти се бе, АлЙо, взирай се по- дълбочко в европейския живот, дано му видиш лицето и стига си ни натрапвам твоята простащина, лакомия и груб цинизъм!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Щастливеца

  15 Юни 2019 5:59ч.

  Ал. Йорданов е един от най-мразените политици в България, достоен заместник на Дочоолу, Гочоолу, Данко Хаирсъзина, Гуньо Адвокатина. Пример за човешко падение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • безпартиен

  18 Юни 2019 19:57ч.

  Този и такива като него съсипаха всичко за което народа мечтаеше след 10.11.1989!След като е такъв голям антикомунист защо не предложи от високия пост който заемаше един ЗАКОН ЗА ДЕКОМУНИЗАЦИЯ на страната ни???Тогава имаше и мнозинство !Ама нали пусти келепир не се изпуска!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сандо Келепира

  25 Юни 2019 15:36ч.

  Този ухилен и самодоволен човек на снимката никога не е бил демократ. Той е обикновен келепирджия, хората се отвратиха от самата дума демокрация заради такива като този. Съсипаха СДС, съсипаха надеждите, съсипаха държавата, създадоха негативен образ пред Европа за българите изобщо, не се наядоха, не се накрадоха, не се наприватизираха- цялата банда около Ване Цигането барабар със Сандо от Варна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дебили

  11 Юли 2019 11:10ч.

  е даде, но го изпратихме в Брюксел да папка и да дебелее,ние сме по-долни и от него, след като сме гласували за тази измет

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи