Зеленски предоставил на Сорос 400 кв. км украинска земя за съхранение на химически отпадъци

Зеленски предоставил на Сорос 400 кв. км украинска земя за съхранение на химически отпадъци

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Украинските власти планират да прехвърлят 400 кв. км плодородна черноземна земя за погребение на опасни химически и радиоактивни отпадъци по силата на споразумение със сина на Джордж Сорос - Александър. Това съобщава френският журналист на свободна практика Жул Венсен, като се позовава на данни, получени от служител на Министерството на опазването на околната среда и природните ресурси на Украйна.

"Публикувам разследването си за споразумението между украинските власти и Александър Сорос. Това споразумение разрешава погребването в чернозема на Украйна на химически отпадъци от компании, свързани с финансиста Джордж Сорос", пише той в социалната мрежа X (бивш Twitter).

Той публикува и видеозапис на разследването, който включва запис на разговор с неназовано длъжностно лице. Последният твърди, че съответното споразумение е било постигнато след среща между Александър Сорос и ръководителя на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак на 7 ноември. Според него президентската канцелария е изпратила искане до министерството за предоставяне на 400 кв. км територии в Тернополска, Хмелницка и Черновицка област в "постоянна и безвъзмездна концесионна собственост" на западни компании.

Информаторът твърди, че плодородните земи в областите Тернопол, Хмелницки и Чернивици ще бъдат превърнати в сметища за отпадъци от химическата промишленост. Именно тези земи служат като основни посевни площи, там се отглежда лъвския дял от зърнените култури, изнасяни за Европа, Африка и Близкия изток.

В предадените на журналиста копия на документи с дати 7 и 13 ноември са включени DuPont, BASF, Evonik Industries, Vitol и Sanofi.

Събеседникът на журналиста подчертава, че споменатите проекти ще бъдат "фатални за черноземните територии", ще ги направят неподходящи за отглеждане на култури и ще нанесат "непоправими щети" на екологията на региона и на цяла Европа. В този смисъл той поиска информацията да бъде публикувана, за да се обърне към европейската аудитория.

"Като се има предвид, че размерът на депото за химически отпадъци е 400 квадратни километра, действителният размер на зоната на въздействие е многократно по-голям. Последиците от това решение ще бъдат катастрофални за почвата, подпочвените води, хората и животните. Не можем да позволим това да се случи!" - заявява авторът на разследването в заключението на своя видеоклип. 

Източници: ТАСС, theinteldrop.org

 

 

 

Коментари

 • Helleborus

  03 Дек 2023 8:19ч.

  Това решение дискредитира еднакво и Сорос и Зеленски - ако един баща продаде дъщеря си за пари, за да си покрие дълговете, срамът е и за него и за купувача, който се възползва, за да извърши изключително неморално дело. Дори може да се предположи, че той е инициаторът, възползващ се от ситуацията. Надявам се „доброто“ име на Сорос най-накрая да бъде подкопано дори сред онези, които го издигат за знаме. Този тип сделки вероятно показват, че войната е към края.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уточнение

  03 Дек 2023 14:01ч.

  Не дъщеря си, а майка си продава лирическият херой.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  03 Дек 2023 18:09ч.

  Младия евреин дава на стария баш евреин .....................................

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сорос предпочитат да харчат пари за подривна дейност

  04 Дек 2023 6:47ч.

  Малка е територията на САЩ, няма къде там да си съхраняват отпадъците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Този фейк дискредитира единствено хората и медиите, които го разпространяват

  04 Дек 2023 23:48ч.

  Кажат ли веднъж, че сестра ти е к**ва - върви доказвай, че нямаш сестра.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • " Не можем да позволим това да се случи!" - заявява авторът на разследването в заключението на своя видеоклип. "

  03 Дек 2023 8:29ч.

  А, не можем... Да предложат на Пеевски, Петков и Ко и те веднага с евро-атлантически плам ще предложат безвъзмездно от държавния поземлен фонд двойно по-голяма територия за загробване на химическите отпадъци от Сиросовите инвестиции, тъй или иначе вероятно все още тихомълком с ударни темпове внасяме отпадъците на Европа, та ще се комбинират двата процеса /по Портър любимият "професор" на Кирчето/.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нещо повече

  03 Дек 2023 9:28ч.

  От така наречените "заразени територии", ППДБ ще внесат чудно зърно и месо, които българският народ с апетит ще изхрупа!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стоян

  03 Дек 2023 13:41ч.

  Сорос и Зеленски толкова си приличат , сякаш са син и баща !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В България сме производител на зърно и сме си самодостатъчни..

  03 Дек 2023 14:25ч.

  Но какво ще кажете, като ХЕМ (според вас, родните путинисти) Западът е основния консуматор на украински продукти, ХЕМ трови земята, която ги произвежда🤣Това прилича на същото безумно твърдение на рашистката пропаганда, че украинците 8 години сами са се унищожавали, като започнали да убиват народа си и разрушават най-добре развития си индустриален район - Донбас. Няма кой да ви се върже на рашистката пропаганда освен кухите лейки и индоктринирани сталинистки старчоци с дементни и когнитивни проблеми.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  03 Дек 2023 14:51ч.

  Западът не е консуматор на укринските продукти, а търгува с тях. При това не са укрински, а продукти на хамериканските собственици на укринската земя. Нацистите от укрина избиваха хората в Донецк и Луганск. По нашите телевизии по онова време показваха как с танкове нацистите нахлуха в Мариупол и убиха човек на улицата. Така са сплашвали хората. А мишокът-клоун, навлечен с бронежилетка обикаляше окопите около Донецк да надъхва нацистите, обстрелващи граничните села и градове. Над 1000 бяха убити само децата,- "Алеята на ангелите".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Журналистът от "Новая газета" Павел Канигин, който е участвал в тази война още от 2014 г. и е написал десетки материали за този конфликт, отговаря на риторичния пропаганден въпрос "Къде беше през последните осем години?"

  03 Дек 2023 18:00ч.

  https://meduza.io/feature/2022/03/02/odin-iz-glavnyh-argumentov-propagandy-v-donbasse-vosem-let-ubivali-lyudey-i-nikto-etogo-ne-zamechal-ispolzuetsya-dazhe-slovo-genotsid

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Соросиада като Иродиада: митът за избрания народ

  03 Дек 2023 8:57ч.

  Зеленото джудже затова и е назначено от съплеменниците си - да мачка като абсолютен диктатор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алиса

  03 Дек 2023 9:23ч.

  Хазин леко открехва завесата. https://www.youtube.com/watch?v=HWe2SpKC3Uo

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан

  03 Дек 2023 9:36ч.

  Нищо добро не може да се очаква от зеления шут.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Откъде толкова химически отпадъци?

  03 Дек 2023 9:46ч.

  Какви точно химически отпадъци? Чие производство е толкова вредно?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Откъде толкова химически отпадъци? 03 Дек 2023 9:46ч. Какви точно химически отпадъци? Чие производство е толкова вредно?

  03 Дек 2023 10:09ч.

  Чукча писател, чукча не читател или обикновен соросоидаст девиант?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ей, умник, въпросът е реално

  03 Дек 2023 10:44ч.

  От кои държави, от кои заводи ще се отправят тия отпадъци към Украйна, а не че няма отровни производства и че ги отричам. Защо трябва земята на Украйна да поеме чужда отрова, обясни, читателят!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 03 Дек 2023 10:44ч. От кои държави, от кои заводи ще се отправят тия отпадъци към Украйна, а не че няма отровни производства и че ги отричам.

  03 Дек 2023 11:53ч.

  За илитератите дори е публикувана графика в коя област отпадъците, от чии производства ще се загробват, но четенето и гледането на картинки трябва да е с разбиране, а не като гледане на безумно филмче на Картуун Нетуърк, не ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ле-ле!

  03 Дек 2023 13:05ч.

  Трябва да попиташ какъв е въглеродният отпечатък на тия отпадъци. Мога да ти отговоря - ами нула , защото ще са закопани. Т.е. спокойно можеш да спинкаш като си забиеш даже укро знамето и помолиш сорос да ти подарят някакъв символ да си закачиш където искаш. А най добре да не забравиш разписанието и препоръките с бустерите - стигна ли до 6тия бустер?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  03 Дек 2023 13:47ч.

  Дори на планетата Земя да няма толкова отпадъци... Сорос ще докара от Марс! Щом ТАСС са го написали, значи е вярно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за - 03 Дек 2023 11:53ч. -

  03 Дек 2023 17:08ч.

  Ами дай да почетем, иначе за какви Картуни говориш, ти си знаеш, явно си ги гледал, ние не.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за - 03 Дек 2023 13:05ч.

  03 Дек 2023 17:11ч.

  Ами като е нула, що не си ги закопават там, където са изхвърлени,а трябва да се транспортират до Украйна? ....... Защо от Италия си пратиха медицинските отпадъци да им се горят в нашите тецове? ...........

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Боклуците от Италия е далавера...

  03 Дек 2023 18:04ч.

  ...на вашите любимци бобокови, спонсори на рПрезидента и Копейкин. Иначе те си ги утилизират и спазват всички технологии за безопаснот, ама като се намира някои национални предатели за по-евтино за тях да ги приема и да не му пука за бъдещите поколения на родната му земя, които ще им отрови живота...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аман, само обвинения кой кой е

  03 Дек 2023 18:20ч.

  Кой соросоид, кой боковист, кой копейкин! Нищо конструктивно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По всяка вероятност нещо подобно има а в България

  03 Дек 2023 9:47ч.

  Просто още не е станало известно

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Светла

  03 Дек 2023 11:39ч.

  Сигурно кокора дето иска да продава българските земи са предназначени за такова бунище.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ФЪРКАТИЧКОто

  03 Дек 2023 14:13ч.

  Мутрата Борисов внасяше биологични отпадъци от Нигерия и стана милиардер

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дали има още някой неразбрал

  03 Дек 2023 9:58ч.

  зловещата мизантропия на Сорос и производните му? Цели се не само духовно и специално религиозно унищожаване на европейската идентичност, но и физическо унищожаване на белите европейци християни - по всякакви начини. Платените клакьори на глобалистите са причастни към тези престъпни действия - и политици, и т. нар. инфлуенсъри интелектуалци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  03 Дек 2023 10:10ч.

  Има много-много неразбрали, но които даже и не се интересуват, а когато разберат - не вярват. Това са идеологическите хора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зелени Балкани

  03 Дек 2023 10:13ч.

  Хайде, тази година в Украйна, догодина - в Добруджа!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  03 Дек 2023 10:26ч.

  след като не можаха да ни убият сега ще ни тровят бавно и мъчително да видим сега наркоманът къде ще си купи имение

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ле-ле!

  03 Дек 2023 13:12ч.

  Топло-горещо бабо Маро, както се казваше в играта на криене на предмети ти си на верния път! Понеже сме инатливо племе внедриха електронните рецепти. Това е си е чист геноцид при цялата инфраструктура на здравеопазването в ЦЯЛА България. Онази седмица мернах по заглавията за СЗО че било 'загрижено' за прекомерната употреба на антибиотици ! Е-мии - свържете точките предлагам аз.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Назад към първобитно-общинския строй, нали:)

  03 Дек 2023 14:29ч.

  И затова ставате все по-дълголетни и задълбочавате демографския проблем, защото медицината и технологиите ви помагат, а не разчитате само на ДНК-то си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ле-ле!

  03 Дек 2023 23:25ч.

  @Назад към ....бла-бла. Най вече на ДНКто ама не си разбрало......Затова инжекции на файзера и други дето да си играят точно с ДНКто - нямат шанс.. Уви в България заради замърсения въздух и боклуците в храните (благодарение на ЕК и ЕС) рака е станал бич ! ( я прочети в колко колбаси има т.нар. 'кармин' - от насекоми се добива). Едва ли драскаш тука от България... но ти си вервай че която и да е държава се е згрижила за твоето здраве. Но бегай да си биеш 6-тия бустер, айде!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Смъртността от COVID-19 в България е най-висока в съюза

  04 Дек 2023 1:34ч.

  И основната причина е на такива като вас егоисти, които сами си преЦЕНЯТ... да лишат по-слабите от правото на живот:) ---> https://factcheck.bg/vyarno-e-che-balgariya-e-sred-parvite-po-izvanredna-smartnost-po-vreme-na-pandemiyata-ot-kovid-19/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • диктатура

  03 Дек 2023 11:05ч.

  От еничарското правителство се очаква същото. Ако им се позволи. Тия абсурдни идеи за продажба на българска земя от държавен поземлен фонд откъде се се пръкнали мислите?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Даам

  03 Дек 2023 11:19ч.

  Поредният сатанистки проект! Първо бяха хората, наред е земята! Не само ще се опитат да чипират хората, но и да ги превърнат в изроди!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Cicero

  03 Дек 2023 11:31ч.

  Нали украинците искат да са част от "цивилизования свят"? Това изисква определени жертви в името на атлантическите ценности и няма защо да се оплакват🤣

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  03 Дек 2023 11:34ч.

  Гласове на Массква, тая глупост от къде я изсмукахте. Надминахте Бабикян в измислиците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ле-ле!

  03 Дек 2023 13:18ч.

  Ох истината боли, боли! Тропни с крачето по силно. АМа няма, няма как да искат да ни затрият - нали?! Уви душко, колкото и да си верен на 'евроатлантизма' ти не си в клуба на избраните да останат. И никога няма и да бъдеш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хаха

  03 Дек 2023 14:34ч.

  Да, бе, няма как да ви затрият точно вас, путинистите, които вярвате, че сте по-издръжливи и от хлебарки, и затова се молите на вашия идол путлер да пусне сармати и кинжали по нас, хората, които живеем на Запад, за съжаление с такива ксенофобски безумци като вас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ле-ле!

  03 Дек 2023 23:38ч.

  @ха-ха....Какви путинисти бе, ама вие 'евроатлантиците' хич не сте в реалностите на живота! Путин и Русия СА С глобалисткия елит ! СПравка цифровата рубла за неселението. Путин и кръгът около него са в клуба на свръх богатите избрани! Ние сме с нормалните хора с критично мислене , за свобода и без държавата да се меси да ни казва какво да четем и какви медии да вярваме, какви инжекции да си сложим за 'вакси', да се намесва за 'регулиране' на пазарите - за наше добро било, да ни извива ръцете с 'електронни' рецепти', да избира на кого да дава контракти за каквото се сетиш, и още много..... Най много съмишленици имаме в САЩ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Guest

  03 Дек 2023 23:51ч.

  Защо не отидете на прайда там да изсмуквате евроатлантически течности, вместо да се притеснявате за Москва и Бабикян!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @1:42

  04 Дек 2023 9:18ч.

  Бегай за 6-тия бустер щото цял живот си се готвил за тоя момент.....поемай файзерите, били гейтс е стеб. Ъпдейтна ли уиндоз....иначе черен лебед за шийткойна

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цветът на нацията

  04 Дек 2023 16:40ч.

  Народен съд е имало и ще има.Да не мислите ,че ще минете метър?А ,фашаги?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Мара

  03 Дек 2023 11:39ч.

  Защо не пишете, как Бойко осигури площадката на Козлодуй за германският ядрен отпадък?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Осъдени души

  03 Дек 2023 12:15ч.

  Документите трябваше да са направо на еврит.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Взривна вълна

  03 Дек 2023 12:32ч.

  Кратко заостряне на вниманието по незасегнати аспекти. Обърнахте ли внимание на това, как е наречено "споразумението". Хора, вече видите ли някъде думичката Меморандум - да знаете, че това е превърнато в един водещ инструмент на глобалистичната и соросоидна паплач за прикриване на същности. По същество меморандумът е бил традиционно един регистриращ документ, ползван основно в света на дипломацията и международните отношения, нещо като един малко "по-лъскав", "по-изискан" протокол за водените разговори и изразените становища, с което деликатно се известява обществеността. В правото има едно важно водещо начало - няма значение какво точно заглавие са сложили страните на общ документ. При необходимост - изследва се тяхната действителна воля! Когато един ДОГОВОР е маскиран като меморандум, това не го прави меморандум, а той си остава ДОГОВОР и поражда права и задължения, а не регистратор на сладки приказки. И още нещо! Някъде в текста се появява едно много странно съчетание на думи: "постоянна и безвъзмездна концесионна собственост"! Това е едно върховно постижение на лъжата, двуличието и изнасилването на правото, на езика, на смисъла, на човещината. След като си позволяват вкарването в употреба на подобни "инструменти", това е категорично доказетелство, че процесите са достигнали прагови стойности, след което неизбежно ще последва социален взрив!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е, кой ще повярва на това?!

  03 Дек 2023 12:58ч.

  Само упорита вата в блатото. Не е ясно чии са тези гласове. Всеки идиот може да запише и измисли фейк по подобен начин. И на такъв фейк може да повярва само ИДИОТ:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не диша ли дима на изгорените италиански памперси в София саждите

  03 Дек 2023 18:24ч.

  Или и това е фейк? Значи всеки фейк е 100%-ва истина

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Guest

  03 Дек 2023 23:55ч.

  Искаш документите, навити на руло, да ти се дадат в задния двор, за да повярваш ли!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нищо не е ясно.

  03 Дек 2023 13:00ч.

  Ако това е вярно, значи Украйна не е предвидена да бъде хазарски хаганат, както мислехте. И най-умният не може да разбере какво става.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • След като не разбираш,

  03 Дек 2023 13:43ч.

  как стигаш до цитираните от теб заключения? Не е нужно да си много умен. Нужно е да имаш нужните сетива за процесите, които текат. А нужните сетива се създават с житейския опит и с нужните знания, с четене на нужната за развиване на сетивата обективна информация. Нужните знания за обективната истина вече не се получават в училище и в университетите - поне от 1989 г. до днес, за за много неща и от времето на тоталното отричане на Бога.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Щом вярвате в това, значи е вярно за вас.

  03 Дек 2023 14:41ч.

  Явно вярвате в научното и емпирично познание. Но дори и феновете на осезаемото и видимото би трябвало да знаят, че има и учени, които смятат, че е възможно да няма обективна реалност. Аз обаче нямах това предвид, а почти невъзможността да се даде правилно решение на задача с непълно, подвеждащо условие и с безброй много неизвестни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е, умнико,

  04 Дек 2023 1:30ч.

  кажи сега, кой ти поставя условието и кой ти дава задачите? Нали си умен и поне това трябва да знаеш? Или си от новите галоши - модерните?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • без имена

  03 Дек 2023 13:07ч.

  Няма страшно! Ще го изядем това жито, но за сметка на това ще дишаме чист европейски въздух без вредни газове и пръдни на крави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • baba Pena

  03 Дек 2023 13:42ч.

  ++++++

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ле-ле!

  03 Дек 2023 13:31ч.

  След преодоляване на техническите пречки да отворя връзката към източника (хей глобо-хомо евро левичарчета със забрани няма да стане!) твърди се за меморандум. Или това все още не е договор. Нещо напоследък много все меморандуми вместо договори. Някакъв нов 'трик' ще е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Документ с №107/2023 от канцеларията на Президент Зеленски е за присъждане на званието Герой на Украйна с връчване на ордена "Златна звезда" на майор Олег Васильович (посмъртно)

  03 Дек 2023 13:53ч.

  https://www.president.gov.ua/documents/all?s-num=107%2F2023&contain-rule=equal&s-text=&date-from=03-12-2022&date-to=03-12-2023&order=desc&_token=Zo6BavZYhZdrqYmvMIBY0I5lBq4xmvzmjgXbmz92

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По украинските закони...

  03 Дек 2023 14:03ч.

  ... документите в ОРИГИНАЛ на инститиуциите се подписват САМО на УКРАИНСКИ ЕЗИК, а не на английски, както е измислен този фейк. Аркадий Ермак не е упълномощен да подписва такива документи, да не говорим, че това не е неговия подпис, нито подписа на Ал. Сорос е оригинален. Освен това е този т.нар. меморандум няма печати.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • в радата...

  03 Дек 2023 16:23ч.

  Приеха закон, който прави английския втори официален език в Украйна. Това си го пропуснал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @в Радата... 03 Дек 2023 16:23ч.

  03 Дек 2023 17:52ч.

  Кога са приели такъв закон, дайте линк или пак лъжете?! Ето го Закона "За осигуряване на функционирането на украинския език като държавен" ( https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2704-19#Text ), където се постановява в "Член 1. Статутът на украинския език като ЕДИНСТВЕН държавен език в Украйна. 1. Украинският е ЕДИНСТВЕНИЯТ държавен (официален) език в Украйна...." Има предложение за втори официален английски език, но това още не е гласувано. На 28 юни украинският президент Володимир Зеленски внесе във Върховната рада законопроект, който дава на английския език статут на език за международно общуване в Украйна. Всички чиновници, данъчни, военни, митничарите и т.н. трябва да го владеят отлично, да приемат документи на английски език без превод, ако не е изрично посочено друго, но не и да ИЗДАВАТ такива на английски език, т.е. в ОРИГИНАЛ, какъвто е фейка в статията тук. И във всяка държава е така, документооборотът в оригинал е на държавния език. Ама, путинистите искали да е на онзи на канибалите от Оркостан, ама няма, край на рашисткото иго! Ако се приеме това предложение учителите в Украйна ще го преподават като втори задължителен след украинския език, медиците и спешните отделения ще бъдат задължени също да го владеят за по-лесна комуникация с англоговорящи. Учебниците задължително на украински език, като на първа образователна степен безплатни учебници на родните езици на малцинствата (за да не се загуби културното многообразие на украинската нация, състояща се от различни народи), а от гимназиално ниво нагоре само в профилираните езикови гимназии и унитата - на чужди езици. Всички сайтове на държавни органи, инфото в транспорта и културните институции ще останат задължително на украински език, но ще бъдат ДУБЛИРАНИ на английски език. Чуждите филми ще бъдат излъчвани в оригинално звучене със задължителни украински субтитри. И целта е утвърждаване на Украйна и нейната проевропейска интеграция, повишаване на нейната конкурентност, инвестиционна и туристическа привлекателност. И най-накрая скъсване с рашисткото подтискане и асимилиране на украинската самоидентичност!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мда...а, ама

  03 Дек 2023 23:44ч.

  това е 'меморандум' и другата страна е англоговоряща. И второ...като гледам има и копие на украински....Така че, напразни усилия евроатлантиченцето ми...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ха-ха! На окраинския език

  04 Дек 2023 1:33ч.

  се срамува да говори дори украинската посланичка в България. Говори на бедния си английски език.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сорос и Зеленски толкова си приличат , сякаш са син и баща !

  03 Дек 2023 14:11ч.

  Сорос и Зеленски и нашенската туземна на Галя от ПосолствоТО колониална администрация - сикаджията Боко Тиквата, еничаря Шиши и Кирчо Канадчето § Кокорчо Педалчето толкова си приличат , сякаш са от един баща !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В Украйна чужди граждани и фирми не могат да притежават земеделска земя

  03 Дек 2023 14:20ч.

  Поземленият кодекс на Украйна ( https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2768-14#Text ) заявява в чл. 1, че "земята е основното национално богатство и се намира под специалната защита на държавата". Според кодекса собствениците на земеделска земя в страната могат да бъдат единствено украински граждани, компании, чиято собственост е изцяло в ръцете на украински граждани, както и общините и държавата. Член 130 ( https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2768-14#n1170 ) забранява чужди граждани, лица без гражданство или юридически лица да придобиват акции в компании или да членуват в организации, които са собственици на земеделска земя. В текста на закона се казва също, че тези ограничения върху собствеността могат да бъдат отменени единствено чрез референдум. Твърденията на журналЯта на свободна практика, пуснал в оборот тази фейк-статия, която всички пропутински обслужващи български журналЯ препечатиха, са в синхрон с множество подобни манипулирани опорки на прокремълската пропаганда. Подобно твърдения за украинската земя не са нови. Те могат да бъдат открити в публикации в руски медии още още от 2014 г. В публикация на РИА "Новости" оттогава, озаглавена "Колонизацията на Украйна от американските агрокартели набира скорост", се отправят същите обвинения към Украйна и САЩ, и се споменават същите компании, които и днес. Тук въображението стига до там, че украинската земя вече ще се отравя с хим. отпадъци с "помощта" на тези световно известни фирми, на които им се приписва какви ли не смъртни грехове, които не се доказват в съда, а се пишат подобни фейк статийки за зарибяване с рашистка пропаганда. След като Русия започна да пречи на износа на зърно от Украйна през миналата година, твърденията, че става дума за търговски интерес и дори за отравяне на украинските земи от фирми на Запада отново стават актуални. А къде е логиката същият този Запад да трови украинската земя, а след това да консумира продукти, произведени на така отровена от тях земя, това българския путинист не се замисля:)) Няма и грам забележка и към руския агресор, който стреля по цивилни от цял свят по търговските кораби, които транспортират украинското зърно. Нямаха и забележка, когато още в началото на войната рашистите удряха с фосфорни бомби по Украйна, по "АзовСтал" и не са спирали да ги ползват и до сега.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ад В Украйна чужди граждани и фирми не могат да притежават земеделска земя

  03 Дек 2023 16:01ч.

  Някой не знае, че BLACK ROCK притежава повече от една трета от обработваемата земя на т.н. Украйна! Чети бе човек! Не ставай за смях на форума!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @03 Дек 2023 16:01ч.

  03 Дек 2023 17:01ч.

  Стига лъгахте и повтяряхте рашистките опорки, бре, овче стадо "четящи" путинисти! Защо не докажеш, че BLACK ROCK притежава кавато и да е земя в Украйна, защото не можеш, дори и господарите в Оркостан не може, защото няма такива факти! Върховната рада не е разрешавала закупуването на земеделска земя от чужденци. Право да притежават земеделска земя в страната имат само украински граждани и компании, които са изцяло украинска собственост, както и общините и държавата. Инвестиционната компания BlackRock ще участва в създаването на фонд за бъдещото следвоенно възстановяване на Украйна, но няма право да придобива земеделска земя в страната. BlackRock e най-голямата компания в света за управление на активи. Тя управлява инвестиции на стойност над 9 трилиона щатски долара. Компанията е мултинационална, а централата й е разположена в Ню Йорк. В качеството си на чужд инвеститор тя няма право да притежава земеделска земя в Украйна по силата на украинското законодателство. През май украинският президент проведе среща с ръководството на BlackRock. По инициатива на украинското правителство компанията е привлечена да участва в създаването на инвестиционен фонд за бъдещото възстановяване на Украйна след края на войната. В проекта са включени и други големи инвестиционни и консултантски компании като JP Morgan и McKinsey. Очаква се фондът да привлече инвестиции от милиарди долари, които ще бъдат нужни за възстановяването на страната. Големият обем на активите, които компанията управлява, я прави основен инвеститор в много от най-успешните глобални бизнеси. Така тя се оказва и в ролята на злодея в множество конспиративни теории. В действителност обаче акциите в различни бизнеси, които BlackRock управлява, са СОБСТВЕНОСТ НА НЕЙНИТЕ КЛИЕНТИ. Компанията взема решения за инвестирането на тези активи и гласува от името на клиентите си в управлението на бизнесите, в които те притежават акции. Тя наистина има голямо влияние като мащабен инвеститор, но НЕ Е СОБСТВЕНИК НА АКТИВИТЕ, които й се приписват. Подобно на други големи компании за управление на активи, BlackRock има публично заявена политика да инвестира в бизнеси с отговорно поведение в областта на климата и околната среда и социалните въпроси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не е вярно, че американски компании притежават украинска земеделска земя

  03 Дек 2023 17:03ч.

  https://factcheck.bg/ne-e-vyarno-che-amerikanski-kompanii-pritezhavat-ukrainska-zemedelska-zemya/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • baba Pena

  03 Дек 2023 17:25ч.

  Так, независимое издание Australian National Review сообщило о том, что без малого треть площади всей Украины или примерно половина всех сельхозугодий уже поделили между собой три крупнейших игрока на мировом рынке продовольствия и химии. По информации издания компании Cargill, Dupont и Monsanto купили 16,7 миллиона гектаров украинской сельскохозяйственной земли из примерно 40 миллионов гектаров, имеющихся у Киева в принципе. https://rg.ru/2022/07/26/kogo-zashchishchaet-kiev.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • babo peno, жертва сте на фейк рашистка пропаганда

  03 Дек 2023 18:10ч.

  Всички руски публикации се позовават на новините на неизвестен австралийски сайт, наречен Australiannationalreview.com, който не предоставя никакви доказателства в подкрепа на тези твърдения. Новината на австралийския сайт се позовава на материал на Оукландския институт, който е посветен на промените в законодателството в Украйна относно продажбата на земеделска земя. В доклада обаче няма информация за нито една от трите компании, които уж са купили една трета от земята в Украйна. Още повече, че материалът на Auckland Institute се появи на 6 август 2021 г., а вече новината с имената на тези три кампании и тезата за „една трета от продадената земя“ беше публикувана на 27 май 2022 г. на австралийския сайт . Но той беше препечатан в руските медии едва на 26 юли. Според Държавната служба по геодезия, картография и кадастър пишат StopFake, 0,26 милиона хектара са продадени в Украйна през годината на работа на пазара на земя. Тази цифра е около 0,8% от площта на земеделската земя (32,6 милиона хектара), въведена в геокадастъра. По този начин данните за 17 милиона хектара, управлявани от пропагандистите на Кремъл, са 65 пъти повече от площта на реално продадената земеделска земя в Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фейк е, че Зеленски или някой друг в Украйна е продал 1/3 от земеделската земя на американски компании

  03 Дек 2023 18:33ч.

  Australian National Review е политически некоректен сайт ( https://catalogue.nla.gov.au/catalog/2696158 ). В сайта Australian National Review се споменава, че три големи американски мултинационални корпорации уж били закупили 17 от 62 милиона хектара украинска земя със селскостопанско предназначение. Сайтът също така отбелязва, че това било 1/3 от всички украински селскостопански земеделски земи, подходящи за обработане. Също така авторите на публикацията твърдят, че купувачите уж били „компаниите Cargill, Dupont и Monsanto“. За да подкрепят своята версия, те се позовават на ресурса Ritmo.org. Но в аналитичния материал, публикуван там на 12 ноември 2021 г., няма информация Украйна да е продала земята си на международни компании. Тоест, единственият източник на тази невярна информация е сайтът Australiannationalreview.com, който не може да потвърди информацията си за продажбата на украинска земеделска земя на международни корпорации от някакви други източници. Заслужава да се отбележи също, че публикацията се появява на сайта на 27 май 2022, а в руските ресурси като Газета.ру, NewsFront, Вести.ру, Аргументы недели, Общенациональное телевидение, Труд и други едва два месеца по-късно – на 26 юли. Но за сметка на това на всички едновременно. 🤣 В България фейкът се разпространява от сайтовете Скандално, Поглед.инфо и други, и от потребители на социалните мрежи. Друг интересен факт е, че на сайта Australiannationalreview.com се споменава, че „пет процента от украинските земи са закупени от Китай“, но тази фраза в руския агитпроп я няма. Това може да означава, че текстът е бил настроен за различни целеви аудитории, а наративът е бил променен, за да се обвиняват във всички грехове транснационалните корпорации, които яростно се критикуват от всички антиглобалисти, но при това да не се обижда Китай. Всъщност самата идея за „продажба“ на украинска земя на международни корпорации, информацията за което се разпространява от кремълските пропагандисти, противоречи на законодателството на Украйна. Пазарът на земеделска земя в Украйна заработи на 1 юли 2021 г., но с редица ограничения. Основното е, че е забранено да се продава земеделска земя на чужденци и компании, чийто собственици са чужденци. Това ограничение може да бъде отменено, но едва след общоукраински референдум, на който да се реши въпросът да се разреши продажбата на украинска земя на чужденци. Досега такъв референдум в Украйна не е провеждан. Следователно не може да се продава украинска земя на чужденци. Второто ограничение е, че гражданите на Украйна могат да закупят до 100 хектара, а юридическите лица – до 10 хиляди хектара. По информация на Държавната служба по геодезия, картография и кадастър в Украйна, откакто е заработил пазарът на земя за една година са били продадени 0,26 милиона хектара. Това е около 0,8% от площта на обработваемата земя (32,7 милиона хектара), включена в геокадастъра. А числото 17 милиона хектара, което използват кремълските пропагандисти, е 65 пъти по-голямо от площта на продадената в Украйна земеделска земя. Собственици на най-големите поземлени банки в Украйна са украински компании. Но и те са далеч от числото 17 милиона хектара. Площта на земята на най-големите играчи на украинския селскостопански пазар не надвишава 0,5 милиона хектара. А такива международни играчи като Cargill, Dupont и Monsanto, за които пропагандистите споменават във фейковите си новини, просто ги няма в списъка на собственици на украинска земеделска земя. Някои ресурси също разпространяват информацията, че именно Зеленски бил „продал“ една трета от цялата земя в Украйна. Това твърдение също не е вярно. Тъй като сред правомощията на президента, залегнали в Конституцията на Украйна, няма такъв пункт като управление на природните ресурси на държавата. За детайли и линкове с всички проверки и доказателства вж.: ---> https://www.stopfake.org/bg/fejk-zelenski-prodal-edna-treta-ot-zemedelskata-zemya-na-ukrajna-na-amerikanski-kompanii-doplneno/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • baba Pena

  03 Дек 2023 19:59ч.

  в ООН: Больше всего на украинском зерне заработали американские корпорации Cargill, DuPont и Monsanto, скупившие пахотные земли Украины, заявил на заседании СБ ООН первый зампостпреда РФ при организации Дмитрий Полянский. https://smotrim.ru/article/3467221

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ле-ле!

  03 Дек 2023 23:56ч.

  @21:53ч ООН е глобалистко - комунистическа организация. Щом видите ООН споменаван в медия - пропускайте!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @Ле-ле! 03 Дек 2023 23:56ч., така е, но това се отнася за доверието на такива като "баба пена"

  04 Дек 2023 1:27ч.

  @baba Pena 03 Дек 2023 19:59ч. И за вас поздрав с "Хълмът на боровинките", изпълнено от слагача на американския хегемон путьо, който не е известно дали е още жив и не е заместван от някой двойник, което по принцип няма значение за ФСБ, но за света е пародия на "русский мир": https://www.youtube.com/watch?v=baMDwYLV8rk

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лъжливото овчарче

  03 Дек 2023 15:03ч.

  Провокатор, 14,20 Защо си публикувал някакъв ТЕКСТ, а не нормативен документ, който е валиден към 3-ти декември?, който даже няма да си направя труда да отворя. Дори и да става дума за неманипулиран текст, той е имал някаква валидност за моменти, които са останали в историята! Така ли ви учат на козяк. Сигурно сте имали семинар - Как да заблудя, как да излъжа, как да пусна фалшива новина, как да манипулирам общественото съзнание, .... че 404 е най-прекраснта, най-красивата, най-смислената, най-справедливата и естетична страна на света, която от основаването си се вълнува единствено и само от добруването на народа си. Въобще дори няма да ти търся доказателства, от години се занимаваме с укр. тематика и прекрасно знаем, че всичко написано е пълен боклук. В миналото може и да са важали подобни правила, но след като 404 напълно скъса с нормалността и се превърна в протекторат, който се управлява дистанционно, покрай мнози други "реформи", вдигнаха мораториумът върху земята. Всички глупости, които си изписал, вземи и ги скрий на най-тайното си място! Негодник лъжлив!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лъжливото овчарче, тъп ли си или функционално неграмотен?!

  03 Дек 2023 17:11ч.

  Това какво е според теб, ако не укрианския закон за земята с последни промени на 17 септември 2023 г., който е ВАЛИДЕН до момента: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2768-14#Text

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лъжливото козарче

  03 Дек 2023 17:16ч.

  Защо лъжеш бе, жълтопаветен трол? Текстовете ти са манипулативни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БПФ

  03 Дек 2023 15:34ч.

  Явно оня филм с Джейсън Стейтъм е пророчески....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тука влязла една соростийска гнида

  03 Дек 2023 17:29ч.

  При Сорос всичко е токсично - и отпадъците от всякакво естество, с които ни засипва чрез глобалната си НПО-мрежа, и парите, които дава на троловете, за да му отстояват репутацията, и самите тролове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лъжливото овчарче

  03 Дек 2023 17:44ч.

  Провокатор, 17:11! Защо провокираш и манипулираш? Кой трябва да е толкова ненормален, че да прави опит да чете някакъв текст на т.н. измислен "македонски" език? Кой е ненормален да прави опити да го анализира? Вие вярвате на опорните тези на козяк и сродни. Под натиск на СБ и МВФ мораториумът за земята е вдигнат през 2021 г. Колко пъти трябва да се напише? Това достатъчно ли е да се обясни какво правят Блек Рок, Монсанто, Вангард, Каргил там. Ама не бил проведен референдум?? Вероятните сделки за закупуване на земя (вероятно подписани формално под условие) можело да не станат перфектни)? Всякакви други форми на споразумяване, които потенциално са в състояние да маскират собствеността, някой ден ще бъдет обявени за незаконни и НАРОДЪТ ще изгони американците!!! Абе, вие тъпи ли сте или просто се правите на ТЪПИ! Референдум с допитване до НАРОДА щял потенциално да реши нещо?! Очевидно сте тъпи! Междувременно Зеленски подписа ново споразумение с БР за стратегическо управление на активи. Да, категорично сте тъпи! Има един начин да отървете 404 от присъствието и дерибействането на партньорите. Вие не го ли знаете?! Ако си платите, ще ви подскажа! Само не подхвърляйте разни чаршафи на македонски! Спасението ви е да говорите с Шойгу и Герасимов!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ей това е перверзията!

  03 Дек 2023 18:06ч.

  Да си знаят мястото местните туземци, не е нужно да складираме отпадъци баш на плодородната земя, из украинските степи бол друга, ама като сме решили там, там ще си ги складираме, пунто, баста, и аборигените нямат думата, още по-яка баста! Е, когато укрите го прогледнат ей това, тогава ще свърш и войната!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  03 Дек 2023 18:52ч.

  Естествено е от корабите направо в земята. Къде ще плащат и за превоз с влакове, с камиони!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами то тая схема става и по-лесно

  03 Дек 2023 20:41ч.

  Разтоварваш на пристанището и местното туземно население да му мисли, така и земя не ти трябва! А и още по-елегантно става, да дойдат с корабите си и да си го приберат от местноназначението, така и транспорт не ти трябва! Има и още по-унизителни варианти, ама тях ще ги видим наскоро, що да се пъна да ги мисля, сигурно фантазията ми ще е бедна!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За Украйна е ясно. Тези дето продават земята й ще я напуснат

  03 Дек 2023 20:08ч.

  Но тези отрови трябва някак да стигнат до там. Ще минат през много държави, включително и България. Ще ги превозят с ТИР-ове, които обратно ще прекарат зърно и слънчоглед за трапезата на българите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  03 Дек 2023 21:56ч.

  Нищо ново - цяла Африка е в същото положение. Съдбата на марионетките! Явно в Африка вече не приемат западнтие "дарове", та боклуците решиха да заробят и укранците. И го направиха чрез жалката марионетка!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не знам продадени ли са

  03 Дек 2023 23:04ч.

  или са взети под наем за 30 г украинските земи , но е факт ,че марионетката Зельо съсипа тази страна ,колкото и да е измислена ми е жал за хората и , особено младите , които живеят в заблуда . Ако не се вдигнем ни чака същата участ , даже по-зле ,защото сме много малка страна с много малко население ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иво

  04 Дек 2023 4:51ч.

  На т.нар. Оригинал в долната част няма подпис. Явно сондират мнения. Пък и снимката не е актуална. Сорос старши вече е в чернозема/друг вид почва/кремиран. Коментиращ под друга статия тук е дал любопитна връзка-самолетите не могат да напуснат МюГермания. Частните джетове, които трябва да извозят присъстващите на срещата за климата в Дубай ;) Както написах има червени линии или сини-щото някои са със синя кръв. Дори и те казаха, на същата среща, че планетата ни не им е бащиния. А вие клетва сте давали, заплати вземате спасявайте се.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  04 Дек 2023 11:33ч.

  Добре поне, че ще ги закопават в Западна УСрайна... Това е показателен пример, че овластения глупак (Зеленски) не е опасен толкова за себе си, колкото за околните, в случая за целия си народ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Руските фейкове

  04 Дек 2023 23:45ч.

  нямат край

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мен

  09 Дек 2023 9:27ч.

  За мен Сорос е мръсна дума. Така е и за Орбан и унгарците. Който е вкарал тази змия в пазвата си добро не е видял.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи