Защо американците мразят Путин? 

Защо американците мразят Путин? 

Автор: Майк Утни, unz.com

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Защо американците мразят Путин? Тъкър Карлсън мисли, че знае. Ето какво казва той: 

„... Демократите във Вашингтон ви казват, че е ваш патриотичен дълг да мразите Владимир Путин. Това не е предложение. Това е задължение. Всичко по-малко от омраза към Путин е предателство. 

Много американци са се подчинили на тази директива. Сега те послушно мразят Владимир Путин. Може би вие сте един от тях. Ненавистта към Путин се превърна в централна цел на външната политика на Америка. Това е основното, за което говорим. Сега цели кабелни канали са посветени на него. Много скоро тази омраза към Владимир Путин може да доведе САЩ до конфликт в Източна Европа. 

Преди това да се случи, може би си струва да се запитате: За какво всъщност става въпрос? Защо толкова мразя Путин? Путин някога наричал ли ме е расист? Заплашвал ли е, че ще ме уволни, защото не съм съгласен с него? Изнесъл ли е всяко работно място на средната класа от моя град в Русия? Дали той създаде световна пандемия, която съсипа бизнеса ми и ме държеше на закрито две години? Той ли учи децата ми да прегръщат расовата дискриминация? Произвежда ли фентанил?“ (Тъкър Карлсън, „Американците са обучени да мразят Путин и ще страдат заради това“, Fox News) 

Прав ли е Карлсън, мразят ли американците Путин, само защото медиите и политическата класа във Вашингтон са им казали да го правят? 

И да и не. Да, медиите и политиците изиграха голяма роля в демонизирането на Путин. Но не, те не са основните двигатели на тази клеветническа кампания. Това наименование принадлежи на плутократите зад кулисите, които използват медиите, за да атакуват Путин, за да промотират своя собствена глобалистка програма. Това е, което наистина се случва е - новините се оформят, за да прокарват интересите на елитите. 

В края на краищата, какво всъщност знаят американците за Путин? Слушали ли са някога неговите речи или чели ли са изявленията му след срещи с други световни лидери? Включвали ли са се някога в неговите маратонски 4-часови сесии с въпроси и отговори „питайте каквото и да било“? Чели ли са някога негови интервюта, в които той говори откровено по критични политически въпроси, култура или религия? 

Не разбира се, че не. Всичко, което американците знаят за Путин, го четат в медиите. И това е проблемът, защото медиите презират Путин. И те го презират по същата причина, поради която презират Тръмп, защото богатите собственици на медиите го виждат като заплаха за тяхната политическа програма. Това е цялата сделка накратко. Путин не е мразен, защото е „главорез от КГБ“ или „нов Хитлер“; това са просто безсмислици за връзки с обществеността. Той е мразен, защото е пречка пред глобалистите да постигнат своите геополитически цели. Това е мотивът, който движи тази клеветническа кампания. Путин ги блокира в Чечня, Южна Осетия, Сирия и сега Украйна. Той провали големия им план за „насочване към Азия“ и за обкръжаване на Китай с американски военни бази. Той беше трън в очите им през по-голямата част от две десетилетия и предотврати лудия им план да смажат възникващите центрове на власт и да управляват света през следващия век. Ето защо го мразят и затова използват медиите си, за да накарат и вас да го мразите.Вижте тази диаграма от скорошен доклад на Pew Research: 

Линейна графика, показваща, че рекордно висок дял от американците казват, че нямат доверие в Путин 

Pew Research: „Руският президент Владимир Путин получава мрачни оценки, като само 6% от пълнолетните американци изразяват доверие в него след решението му да нахлуе в Украйна – най-ниско ниво за всички времена в проучванията отпреди почти две десетилетия. По-голямата част от американците (92%) имат малко или никакво доверие в начина, по който Путин се справя със световните дела, включително 77%, които нямат никакво доверие. ( “Zelenskyy inspires widespread confidence from U.S. public as views of Putin hit new low”, Pew Research Center – Зеленски получава широко доверие от американската общественост, докато гледната точка на Путин бележит нов спад)"

Изненадани ли сте? Вероятно не, в крайна сметка проучването на Pew само потвърждава това, което вече знаем, че Путин е широко хулен в САЩ и на Запад. Но това, което докладът пропуска да спомене, е степента, до която Путин се възхищава в Русия и останалия свят. Вижте това: 

„Според Statista Путин има много благоприятен рейтинг на одобрение сред руснаците, средно между 84% през август 2022 г. и 79% одобрение от руски граждани и граждани с двойно гражданство, притежаващи както руски, така и американски паспорти, въпреки руската инвазия в Украйна.“ (Уикипедия) 

84% са в секцията одобрение! Никой друг лидер в света днес не може да претендира за 84% обществено одобрение. И което е по-невероятно е, че - след 20 години на власт - огромното мнозинство от руснаците все още го подкрепят. Как става това? Как един скромен, самообезличаващ се се бюрократ става руският лидер ползващ се с най-голямо възхищение и популярност на всички времена? 

Ето още от същата статия:                                                                                                                                                                    

Наблюдателите виждат високото одобрение на Путин като следствие от значителните подобрения в жизнения стандарт и повторното утвърждаване на Русия на световната сцена, което се случи по време на неговия мандат... 

Съвместно проучване на Световното обществено мнение в САЩ и Център Левада в Русия около юни-юли 2006 г. заявява, че „нито руската, нито американската общественост са убедени, че Русия се е насочила в антидемократична посока“ и „руснаците като цяло подкрепят концентрацията на политическа власт в Путин и силно подкрепят повторното национализиране на петролната и газовата индустрия на Русия.“ Руснаците като цяло подкрепят политическия курс на Путин и неговия екип. 

Проучване от 2005 г. показа, че три пъти повече руснаци смятат, че страната е „по-демократична“ при Путин, отколкото през годините на Елцин или Горбачов, и същият процент смята, че човешките права са по-добри при Путин, отколкото при Елцин. (Уикипедия) 

Така че, според руския народ, Путин до голяма степен е отговорен за икономическия просперитет на Русия, по-високия жизнен стандарт, споделянето на приходите от петрол, по-доброто състояние на човешките права и по-силната демокрация. Те също така подкрепят с огромно мнозинство военната операция на Путин в Украйна. (87%) И така, как да обясним огромното несъответствие между мнението на руския народ за Путин (над 80% одобрение) и това на американския народ? (92% му имат малко или никакво доверие) Или руснаците са изключително малоумни и лековерни, или американците са най-слабоумните овце с промит мозък на земята? Кое от двете? 

В продължение на около 17 години медиите бълват същите клеветнически измислици (насочени към Путин), на които се спряха през 2005 и 2006 г. Знаехте ли това? Знаете ли, че – по едно време – западните елити и техните медии всъщност харесваха Путин и го смятаха за лидер, „с когото могат да работят“?

С други думи, те смятаха, че Путин ще бъде поредната отстъпчива марионетка като вечно пияния Елцин, който тласна страната към „шокова терапия“ и позволи на западните икономисти да разиграят най-ценните национални активи, индустрии и ресурси на кръвосмучещите олигарси, които ги купиха за грошове спрямо долара. Това е, на което се надяваха – на още един безгръбначен мазник, който да е готов да продаде страната си, за да се угоди на чичо Сам. Вместо това те получиха Путин; благочестив християнин, непоколебим консерватор и свиреп руски патриот.

Разбирате ли защо го намразиха? 

И понеже го мразеха, те наредиха на своите медии да накарат и вас да го мразите; точно както направиха със Саддам, и Кадафи, и Ким Йон Ун, и всеки, който се изпречи на пътя им. Вече всички знаем упражнението и как то винаги започва с убийствено обезличаване; необходимата клеветническа кампания, която има за цел да убеди обществеността да мрази враговете на елитите. 

Но ето нещо, което вероятно не сте знаели. Вероятно не сте знаели, че демонизирането на Путин може да бъде проследено до точно време и място. 

Вярно е. Преди години го разгледах и ето какво открих: 

Бившият сенатор Джон Едуардс и конгресменът Джак Кемп бяха назначени да ръководят работната група на Съвета за международни отношения (CFR), за да определят дали „стратегическо партньорство“ с Русия все още е възможно в светлината на политиките, които Путин е предприел и които противоречат на по-широките геополитически цели на Вашингтон. Когато Кемп и Едуардс се върнаха от Москва, те публикуваха статия, озаглавена „Грешната посока на Русия“ (март 2006 г.)

Авторите решават, че „стратегическо партньорство“ с Русия вече не е възможно, тъй като правителството при Путин става все по-„авторитарно“ и руското общество става все по-малко „отворено и плуралистично“. Иронията на тези наблюдения не беше пропусната от анализаторите, които разбраха, че САЩ няма проблем да скочат в леглото с най-авторитарните страни в света, включително Саудитска Арабия, която извърши масовата екзекуция на 81 мъже само за един уикенд (през 2022 г.) Това е впечатляващо постижение дори за саудитските стандарти. Трябва също така да отбележим, че всичките 81 мъже бяха обезглавени, което допълнително подчертава варварството на лидерите, които Вашингтон смята за свои най-добри приятели. 

Това, което изтъкваме, е, че „омразата към Путин“ и обезличаването му могат да бъдат проследени до определено време и място, когато външнополитическите елити на САЩ са решили, че Путин няма да бъде „отговорната заинтересована страна“, на която са се надявали. Той нямаше да тракне с токове и да се строи като много от другите съюзници. Всъщност Путин показа готовността си да извърши това, което глобалистите смятат за единственото непростимо престъпление – тоест, той постави националните интереси на собствената си страна над тези на международната банкова кабала. Това, разбира се, е най-голямото „не-не“ от всички. Ето кратка част от „Грешната посока на Русия“: 

Петнадесет години след разпадането на Съветския съюз, „отношенията между САЩ и Русия очевидно се насочват в грешна посока“, констатира независима работна група за политиката на САЩ спрямо Русия, спонсорирана от Съвета за международни отношения. „Спорът измества консенсуса. Самата идея за „стратегическо партньорство“ вече не изглежда реалисчна, се заключава в статията... 

…когато президентът Буш превръща демокрацията в цел на американската външна политика, политическата система на Русия става все по-авторитарна, твърди оперативната група. „Политическият баланс от последните пет години е изключително негативен... 

„Сътрудничеството между САЩ и Русия може да помогне на Съединените щати да се справят с някои от най-трудните проблеми, пред които сме изправени“, каза Едуардс. „И все пак, за съжаление, сътрудничеството се превръща в изключение, а не в норма. Този доклад е сигнал за събуждане, че трябва да върнем отношенията между САЩ и Русия в правилния път, за да посрещнем предизвикателствата, пред които са изправени и двете ни страни. 

В съответствие с това, докладът твърди: „Въпреки че президентът Путин ръководи връщането назад на руската демокрация, Съединените щати трябва да работят с него, за да попречат на Иран да се сдобие с ядрени оръжия и да попречат на терористите да атакуват нито неговата страна, нито нашата. 

„От края на Студената война последователните американски администрации се стремят да създадат отношения с Русия, които наричат ​​„партньорство“. Това е правилната дългосрочна цел, но за съжаление не е реалистична перспектива за отношенията между САЩ и Русия през следващите няколко години“, се казва в доклада. 

В краткосрочен план Съединените щати трябва да видят Русия такава, каквато е сега. „Истинският въпрос, пред който са изправени Съединените щати в този период, не е как да накараме партньорството с Русия да работи, а как да накараме селективно сътрудничество – и в някои случаи селективно противопоставяне – да служи на важни международни цели“, заключава докладът. („Грешната посока на Русия“, Съвет за международни отношения)

 Докладът посочва точното време, когато западните елити се отказаха от Путин и (в общи линии) го хвърлиха под автобуса. И причината, поради която се отказаха от него, е, че видяха, че той е истински руски патриот. Патриотизмът е смъртният враг на глобализма, защото патриотите не могат да бъдат „преобърнати“ и елитите го знаят. Те знаят, че не можеш да промениш коренно човек, който обича страната си. Тези мъже не се „продават“ и са неподкупни. Всеки, който поставя държавата над дневния ред на глобалистите – включително MAGA американците – е смъртен враг на глобалистите. И ето защо елитите винаги привличат пикантни мъжлета като Джъстин Трюдо и Еманюел Макрон, за да изпълняват техните поръчки, защото работата изисква слаби, безпринципни мъже, които са готови да се унижат, за да служат на своите господари. 

Но какво по-специално е убедило елитите, че Путин е загубена кауза, която винаги ще бъде заплаха за техния дневен ред? 

За щастие знаем отговора на този въпрос, защото авторите изброиха възраженията си под четири основни заглавия. Ето ги и тях: 

1. Де-демократизация: Докладът установява, че руските политически институции стават „корумпирани и крехки“. В резултат на това „капацитетът на Русия да отговори на опасенията за сигурността от фундаментално значение за Съединените щати и техните съюзници е намален. И много видове сътрудничество – от осигуряване на ядрени материали до споделяне на разузнавателна информация – са подкопани.“ (Моят коментар – С други думи, Путин не желаеше да наложи допълнителни санкции на Иран, нямаше да подкрепи независимостта на Косово (която така и не получи одобрението на ООН) и отказа да подкрепи войната в Ирак. В крайна сметка: Той отказа да се съгласи с геноцидните войни на Вашингтон и произволно преразпределяне на Близкия изток. Ето защо той беше наречен "ненадежден съюзник".

2. Енергийни доставки: „Русия използва износа на енергия като външнополитическо оръжие: намесвайки се в политиката на Украйна, оказвайки натиск върху нейните външнополитически избори и ограничавайки доставките за останалата част от Европа. 

Повторното потвърждаване на правителствения контрол над руския енергиен сектор увеличава риска това оръжие да бъде използвано отново.“ (Моят коментар – Това е вярно, Путин завзе контрола върху най-големия публичен актив на Русия – петрола – и го използва, за да повиши жизнения стандарт навсякъде. Приватизацията е Светият Граал на западния капитализъм, така че, естествено, Путин беше осъден за погрешно поведение. Той също така беше обвинен за „ограничаване на доставките за останалата част от Европа", което също е вярно. Той прекъсна доставките на газ за Украйна, след като Украйна многократно изсмуква газ от тръбопроводите и отказва да плати за газа, който вече е консумирала. Авторите изглежда мислят че Русия трябва да раздава своя газ безплатно, но капиталистическите икономики не работят така.) 

3. Войната срещу тероризма: Оперативната група намира „привидното руско усилие да ограничи военния достъп на САЩ и НАТО до базите в Централна Азия“ като знак, че Русия се оттегля от идеята - „успехът в Афганистан служи на общ интерес“. (Моят коментар – Путин беше изключително сговорчив, като позволи на американските войски и оръжия да преминат през Русия на път за Афганистан. Това, на което той се противопостави, бяха цветните революции, подкрепяни от ЦРУ, които Вашингтон подкрепяше в Централна Азия, за да установят свои собствени марионетни правителства, които бяха открито враждебни към Русия.Той също се противопостави на скритата подкрепа на Вашингтон. Това неразумно ли беше?

1. Русия е домакин на Г-8: „Страна, която в рамките на една година е подкрепила масовата измама на изборите в най-големия си европейски съсед и след това я е наказала за неправилно гласуване, като е спряла доставките на газ, трябва да бъде поне неофициална пробация на среща на световните индустриални демокрации.“ (Моят коментар – Русия следва стриктна политика на ненамеса във вътрешните работи на други държави. Нито едно от обвиненията за намеса в изборите никога не е било доказано. Точно обратното, в продължилото 3 години разследване за руската намеса през 2016 г. в президентските избори, Робърт Мюлер не успя да намери дори и малко доказателства в подкрепа на фалшивите твърдения.За разлика от това, тайните намеси на Вашингтон, държавните преврати, целенасочените убийства и пълномащабните военни инвазии са широко документирани и доказани. Нито една страна по света някога се е намесвала в работите на други суверенни правителства повече от Съединените щати. Това до голяма степен са въпросите, по които авторите решават, че Путин се е насочил в „грешната посока“. Той нямаше да подкрепи техните безразсъдни военни интервенции, нямаше да предаде петрола на Русия на хищни олигарси, нямаше да погледне в другата посока, докато правителствата в неговия съсед бяха сваляни едно по едно от Вашингтон, и нямаше отдаде чест и щракне с пети, когато получи заповедите си за поход от Вашингтон. Това са причините той да бъде яростно атакуван в медиите и смятан за кръвен враг на Вашингтон. 

Той просто отказа да бъде техен лакей, поради което те прекараха последните 17 години в опити да го унищожат. 

Владимир Путин; Кръвният враг на Вашингтон

Източник: unz.com

Превод за "Гласове": Георги Ванчев

 

 

 

Коментари

 • дечо пора

  27 Ное 2022 9:03ч.

  Коректният въпрос е "има ли глупаци, които да харесват Путин"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Още по-коректният въпрос!

  27 Ное 2022 9:24ч.

  Съвсем коректният въпрос е: тъпанари като тебе задават ли си въпроса защо толкова послушно мразят Путин, без да се замислят защо толкова послушно мразят Путин и без да си задават изобщо въпроси? Утре ще им наредят да мразят бимбилистанските нашественици от Алфа-Центавър - ще започнат да мразят и тях!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  27 Ное 2022 9:39ч.

  Това е единственото място в света. След излагацията Херсон други балъци няма. Даже Венецуела вече подкрепя Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин скромно премълчава "постиженията" на В.В.Путин

  27 Ное 2022 10:23ч.

  Предаването на Киев, Чернигов, Сума, Купянск, Балаклея, Херсон, преговорите с „уважавани партньори”, ангажимент към институциите за глобално управление (СЗО), размяна на главорезите от АЗОВ в съотношение 1:160 за украинския олигарх Медведчук, дарението на iPhone на британски убийци, осъдени на смърт и др. https://t.me/TELEKANALSTALINGRAD/13455 След изтеглянето на руските войски от Херсон Западът отмени част от санкциите. Споразумения между Putin и западните страни: • САЩ не са против Индия да купува руски петрол на цена над тавана на цената, без да използва услугите на западни компании за това. • Лондонската метална борса (LME) реши да не налага забрана за доставка на метали от Руската федерация, следва от съобщението на борсата. Путин просто продаде града на руснаците за разрешение за търговия. В същото време тази търговия се основава на кръвта на екзекутираните руснаци, които вярваха, че Руската федерация е завинаги в Херсон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  27 Ное 2022 10:52ч.

  Дечо пора!? Каквото името ти, такъв и акъла ти! Да, има и те не са глупаци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • XAXA

  27 Ное 2022 12:03ч.

  Сред лакеите и подлогите на запада - НЯМА такива! Разбираемо е все пак. Иначе, за всеки нормален човек е повече от ясно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • zaho47

  27 Ное 2022 13:30ч.

  Още по-коректния въпрос е ти, след като си пор, защо не си в хралупата си? И защо изобщо даваш мнения за неща, които са далеч неразбираеми за твоя мозък?! Или просто да напишеш нещо, което може да се хареса на такива като теб!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • zaho47

  27 Ное 2022 13:31ч.

  Още по-коректния въпрос е ти, след като си пор, защо не си в хралупата си? И защо изобщо даваш мнения за неща, които са далеч неразбираеми за твоя мозък?! Или просто да напишеш нещо, което може да се хареса на такива като теб!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин отговаря за Херсонското направление

  27 Ное 2022 15:53ч.

  Това са му дали супервайзърите. Все за Херсон брътви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Американците го мразят, защото са хора без култура

  27 Ное 2022 18:01ч.

  знанието им за света стига до местоработата по пространство и до оня ден по време. А защо "Дечо пора" трявна да смърди по темата - ами добре си е подбрал ника.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Все за Херсон брътви.

  27 Ное 2022 18:04ч.

  Какво друго му остава. По неговите прогнози Зеленски вече трябваше да посреща укронацитата на парад на Червения площад.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър

  28 Ное 2022 11:38ч.

  Повечето нормално мислещи хора го харесват. Олигофрените и вмирисаните порове като теб, вероятно не. Това е защото сте прости.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър

  28 Ное 2022 11:42ч.

  Стга с тоя Херсон бе, тъпак. Цяла Украйна без ток и топло, храна нямат, нароманът се скара с Кличко. Работата е към капитулация, той Херсон, та Херсон. Добре, че стана това, че да научиш, че има такъв град. Баси тъпото копеле си. А може и някоя тъпа п... а да си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чака

  28 Ное 2022 18:00ч.

  Упътване - Питай майка си,дядо си,щерка си !!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ТАСС е упълномощена да съобщи

  27 Ное 2022 9:10ч.

  Защото НЕ МОГАТ ДА ГО КУПЯТ, както белязания Горбачов и пияницата Елцин !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прямо в точку сказано! Так и есть.

  27 Ное 2022 10:55ч.

  Не вървят ужкимските им напечатани пари пред ВВП

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • навремето имаше лозунг

  27 Ное 2022 9:20ч.

  "Светът едно глобално село". Не съм виждал нещо по-обидно. Гадните глобалисти и велики занулители да ди ходят на село. Подкрепящите ги селтаци - също. Ционистите, пък, ще умрат от само себе си, щом не могат да окрадат парите на света.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "... плутократите зад кулисите..."

  27 Ное 2022 9:26ч.

  Някой запитва ли се за етно-религиозния произход на "плутократите зад кулисите"?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да,

  27 Ное 2022 10:46ч.

  да...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Избрания" народ

  27 Ное 2022 11:00ч.

  Само дето не се знае за какво томно са го избрали

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ходатайче

  27 Ное 2022 9:36ч.

  Всеки, който мрази Путин, го кара на емоции или голо невежество. Ако наблюдаваш внимателно живота и си разумен, няма как да извадиш дори и един нормален аргумент срещу делото и личността на Путин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  28 Ное 2022 23:01ч.

  А колко жени смени и колко законни и други деца има "благочестивият" християнин В.В. Путин????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  27 Ное 2022 9:38ч.

  Сега ще ви кажа какво става всъщност... всичко е заради електронната валута, да има ли рубла или да няма рубла - без рубла и Русия ще бъде сведена до нула! Помните ли, че преди време шмъркел и макарон се разбраха да отнемат суверенитета от държавите? Това е, без собствена валута - няма собствена воля!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  27 Ное 2022 9:40ч.

  Затова и Русия започна офанзивата си в Усрайна, не е заради територия и заплаха... нито и трябва повече, нито я е страх, но хубавците не са оставили място за рублата, а само за китайския юан. Не са предвидили и рупията, нищо, че Индия си имат електронна рупия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  27 Ное 2022 9:42ч.

  Всяка държава, която няма електронен вариант за собствената си валута /като България/ - няма да съществува повече!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  27 Ное 2022 9:43ч.

  Добре са го измислили, но са сметки без кръчмар... както винаги!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • не се карайте за Путин

  27 Ное 2022 9:44ч.

  тъпаците винаги вярват в идеологии; тъпаците винаги вярват, че има причина да участват в кървав цирк; ами, толкоз от тъпаци;

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  27 Ное 2022 9:53ч.

  Между другото Унгария и Турция, също се борят за място под бъдещото слънце, само родните ни продажници са със свалени гащаци! ... не е истина какви си ги избирате!?! Кой обичате или мразите, без изобщо да помислите за бъдещето на децата си и какво ще им оставите от това, което получихте наготово!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И аз мразя ПУТИН

  27 Ное 2022 10:02ч.

  ...задето все още не ни е освободил от евроатлантическия БАШИБУЗУК, но се надявам скоро да го заобичам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Време е да зададат въпроси на на Путин.

  27 Ное 2022 10:09ч.

  Защо още нито един път не затвориха поне един „котел” (обкръжение)? Защо винаги оставят на бандеровските фашисти изход именно на запад в тила ВСУ на преформиране? Оформя се най-силното впечатление за предателствата във висшите ешелони на властите. С генералите всичко е разбираемо - те за годините на мирен живот силно затлъстяха. Пред евреите-олигархами на банкетите е срамно

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ники

  27 Ное 2022 10:31ч.

  Руснаците можеха да приключат с Украйна още в самото начало,но не го направиха!Просто и на Запада и на Русия ина Китай им трябва дълга война с която да оправдаят всичко което предприемат срещу хората.Следващата точка е премахване на парите,другата пролет ще гледаме новия сезон на сатаниския сериал "Войната срещу хората"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  27 Ное 2022 10:11ч.

  Голословната омраза е висша форма на безсилие пред истината, неудобна за Сащ и гламарите от Европа! С белия, дебелия и гладния, идва отрезвяването на хората, но не и на елитите, но идат революциите на плебса и голямото помитане на главанаците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Роман Абрамович, Сулейман Керимов, Аркадий Ротенберг, Леонид Михельсон, Авен, Фридман, Дерипаска, ЧУБАЙС, Вексельберг и прочие обитатели na «списъка нa „Форбс“.

  27 Ное 2022 10:20ч.

  Путинският кланово-олигархически режим създаде условия 1% от населението на Русия да владее 70% от националното богатство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • изключите им тока и парното; сатанизмът трябва да не може да актуализира експериментите по зомбиране чрез нови технологии

  27 Ное 2022 10:30ч.

  При американската глобална олигархия тия съотношения са още по-страшни. В САЩ отдавна господства кредитно робовладелство, две поколения вече се раждат дебили. Днешна Русия се бори срещу това, както виждаме, чрез война срещу надрусаните укрозомбита на Хамерика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Станимир

  27 Ное 2022 10:21ч.

  В статията е казано всичко. Тук само два цитата: “И причината, поради която се отказаха от него (Путин) е, че видяха, че той е истински руски патриот. Патриотизмът е смъртният враг на глобализма, защото патриотите не могат да бъдат „преобърнати“ и елитите го знаят.“ Той (Путин) постави националните интереси на собствената си страна над тези на международната банкова КАБАЛА”. Дълбоката държава е тази на КАБАЛА-та, която при демократите е най-дълбока.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Така е,

  27 Ное 2022 10:58ч.

  а руснаците имат глагол "закабалять", т. е. поробвам - политиката на Путин противостои на тоталното поробване на човечеството от кабал-глобалистите. Демонизирането му (както и това на Тръмп) е просто промиване на мозъци, което би улеснило изпълнението на глобалисткия план.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Станимир

  27 Ное 2022 11:01ч.

  Да, Роман, война е, ние простосмъртните(както и авторите на статията в topwar) не можем да знаем всичко. Един ден историците ще разплетат какво и как е било.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  27 Ное 2022 11:08ч.

  ГлобализЪма не е нещо лошо стига да намериш своето място в света. Вижте Китай къде отиде. Русия е обратния случай тя уверено върви по пътя на С. Корея, Иран, Куба и др. Самодостатъчни държави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • аман

  27 Ное 2022 11:48ч.

  И Русия отива там, където отиде Китай. А в същото време, Западът се връща оттам в каменния век.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рис

  27 Ное 2022 19:14ч.

  Преструвачо, наричащ себе се Копейкин, Глобализмът е само лицемерна дума, зад която никак не стои глобална ценност, нито обществено съглашение. Зад "глобалните" събития, както виждаме стоят точно определени личности (може би и малки групи), които обаче ужасно се страхуват да излязат на публично място.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  27 Ное 2022 11:08ч.

  Мразят го, защото е прочел класиците, слушал е музиката на класиците и знае три-четири езика, също и че ръководи велика държава вече 20 години ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  27 Ное 2022 11:41ч.

  Повърхностен анализ, както на обвиняващите го, така и на защитаващите го! Ако някой смята, че политиката (вътрешна и външна) на Русия се определя от Путин и само от Путин, то е голям глупак. Путин просто има топки да е лицето на Руския елит и да отстоява позициите на Руската държава!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  27 Ное 2022 13:03ч.

  Началото "Повърхностен анализ" се отнася точно за писанието. Цялото писание е предубедено. Вие как си я представяте - че 80% от руснаците се оставят да ги излъжат, че Путин не е техният човек? И че е човек само на "Руския елит". Вътре има един въпрос: "Или руснаците са изключително малоумни и лековерни, или американците са най-слабоумните овце с промит мозък на земята? Кое от двете? " Е? Кое от двете?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Първото

  27 Ное 2022 14:06ч.

  Руснаците са генетично селектирани столетия наред да бъдат роболепнни и безправни крепостни селяни(по думи на самата Ала Борисовна, а тя ги знае)! В Русия важи правото на силата, а не силата на Правото! Кой ти каза за тези 80% подкрепа? Тасс Салавьов Скабаева? Я си пусни в интернет да видиш какво е истинското настроение на мислещите и компютърно грамотни млади руснаци, в момента СА НАСТРЪХНАЛИ ОТ ТОЗИ ПРЕДАТЕЛ, който ги върна в 18ти век и изгори всичките мостове и бъдеще пред тях, остави им само правото да умрат за неговите далавери и благоденствие! Унищожаването на цялата професионална армия е такъв колосален шок, че още не могат да го осъзнаят, но скоро ще се разнесе писък на майки за техните синове, който ще се чуе по цял свят! Русоробите е редно най накрая да научите руски език и да видите какво мислят руснаците...извън вашите фантазии и самозаблуди!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еха, ще рече човек, Първане Първото,

  27 Ное 2022 16:14ч.

  че много ти е важно да се чуе гласът на руските майки. Абе за трети ден тук се изсипва тролска патетика, има промяна в стила. За правото на силния питай САЩ. Във вътрешната си политика не могат да приложат този принцип, защото бащите на нацията друго са казали, във външната политика виж – може. Защо смяташ, че авторът на статията има статистика за подкрепата на Путин, взета от проганден руски канал? Защо да слуша опозицията на Путин, която е отгледана от чужди бащи, а не от вътрешнообществена потребност. Младите руснаци, както и младите американци и европейци никак не искат да им бъде отнет потребитеския рай, просто вторите и третите нямат причина да се страхуват за него като руснаците. Една част от последните вследствие на санкциите загубиха сериозни доходи, придобивани точно по пътя на компютърната им грамотност. На тях е възложена стратегически надеждата да бутнат "деда из бункера" .Западноевропейските млади хора са най–често конформисти като не толкова възрастните си родители. Ако правителствата им отоворят война, ти тогава да видиш какви срамни сценки ще се разиграят. Ковидът показа, че не с две, а с три маски и 5 бустера ще ходят само и само нещо да гарантира живота им.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  27 Ное 2022 12:55ч.

  Матрялът много ми хареса - фактологично точно. При точна фактология - нема как да сбъркаш с изводите. А тва е едно брилянтно попадение - " ...пикантни мъжлета като Джъстин Трюдо и Еманюел Макрон..."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минчо

  27 Ное 2022 13:06ч.

  Ъмба, ъмба Се едно американците са 30 40 чувякя .. Негрите в Алабама баш ги брига за Путин, Латиносите и те, седнат станат за Путин мислат.. па белият траш и той , следи новини от Крмл... Я си бибете мамата , Бъ Дънци...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  27 Ное 2022 13:11ч.

  По-горе един "познавач", очевидно е преписал от подадено от онбашиите лишче: "Предаването на Киев, Чернигов, Сума, Купянск ..." Киев никога не е бил превземан, че да се предава. В 41-ва е бил предаден от Шапошников и Кирпонос - историята е известна. Беше направен десант на едно летище (образцов десант), с очакването за местна подкрепа от военните. Такава няма. И на други места е така - вкл. и в Херсон. Въпросът е кой подведе Жужо, че го чакат с цветя и нетърпение? И защо няма арестувани генерали и адмирали ("Москва")?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  27 Ное 2022 13:17ч.

  В по-общ план - какво имаме като сух остатък: Присъединени области, изтърбушена енергийна структура, стопиране на секви енергийни доставки за хохлите, най-малко 150 000 са "груз 200", джепането е кът, в Европа също няма, икономиката на Европа бере душа, производства спират или се изнасят, основно в Китай, а не в Америка, както бодрячески ни баламосват, данъците се плащат там - в Китай, социалните програми се задъхват и т.н. Е, коя от целите на санкциите е постигната?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  27 Ное 2022 13:30ч.

  При безспорния факт, че Западът (и управляващи и население, както се вижда от графиките) мрази Путин, въпросът, който е и в заглавието е: "Защо". Отговорът на авторите е: от незнание, неинформираност и манипулативност на медии и управляващите на Запад. С което съм напълно съгласен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • така си е...

  27 Ное 2022 13:33ч.

  Няма как да е в США, щот никой не ще да работи за малко пари на Запад, освен ако умишлено и в течение на години не го доведеш до състоянието на парий. От което все още се въздържат издишащите западняци, с изключение, разбира се, на доброволното пушечно месо на Укростан...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  27 Ное 2022 13:35ч.

  Само един факт - на най-високо европейско ниво, беше приет Регламент, забраняващ излъчването на руски телевизии в страните на ЕС. С каква цел? Да ни предпазят от пропагандата и лъжите на Кремъл? Но Господ създаде VPN и разбрахме: Лъже Западът. В болдираните точки на матряла, всичко е подредено много добре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На тесния специалист по Херсон

  27 Ное 2022 16:32ч.

  онабшията му подава само едно лишче : "Херсон". Явно не може да борави много с фактологичен материал и географски топоними.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И защо няма арестувани генерали и адмирали ("Москва")?

  27 Ное 2022 18:11ч.

  Кой Ви каза, че няма? Да не Ви се обаждат сутрин по списък?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MarlboroMan

  27 Ное 2022 13:44ч.

  Западът надживя всичките ви кремълски государи, които се заканваха да го погребат. И жужето ви ще надживее...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минчо

  27 Ное 2022 14:02ч.

  Малборо мен , има глава с мозък, уста , очи , уши.. Ама той ползва саде устата...Да ѝ налей рикия , да ѝ бучне цигарка Малборо, па да подръгне кляватурата... Такива сме виждали с хиляди, откога ни заляха с марълборо, правено от кенййски , дзимбавски, тутуневи кочани

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  27 Ное 2022 19:02ч.

  Хе-хе! Надживял - дръжки! В момента мърда малко. А какъв Запад беше - където и да боцнеш на картата- метрополия! Британия, Франция, Испания, Портокалия, Германия, Италия, Австро-Унгария, Холандия, Белгия, Дания! Кво остана - харчат наследството от "работливите" си предци. Няма нефт, газ, уран, диаманти, злато, чай, кафе, каучук, въглища, дървесина - няма и тва е. Затуй са отворили едни усти като задници, да лапнат Русия, ама ядец! Жужо не дава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  27 Ное 2022 19:07ч.

  И като стана дума за надживяване - Колко президенти, мин. председатели, комисари и тути-кванти изпрати Башар Асад, дето готвеха шампанското по повод обесването му? За Жужо да не говорим - само президентите на Америка, които са на бунището: Клинтън, Буш-мл., Обама, Тръмп. И него искаха да го свалят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уди Алън

  27 Ное 2022 14:10ч.

  В "Полунощ в Париж" най-точно ни показа що за птички са заможните американци и интелектуалците им. Така че нехаресването им на Путин е комплимент за него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...

  27 Ное 2022 14:11ч.

  Попитаните американци знаят ли ПОНЕ къде се намира Русия и могат ли да я покажат на картата?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За тези същите американци ли иде реч,

  27 Ное 2022 14:15ч.

  Които забраняват Марк Твен и Стайнбек? Какво изобщо ни занимавате с тях?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Козяк 16

  27 Ное 2022 14:41ч.

  Радостни сме да съобщим, че над 50% от американците изобщо не са прочели нито една книга през последните 12 месеца: https://wordsrated.com/american-reading-habits-study/ Считаме това за значителен успех в овладяването на ужасният бич на образованието, което застрашава способността ни да мамим нашите граждани с трилиони долари, чрез постоянните войни, които спонсорираме в целия свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Эхо Козяка

  27 Ное 2022 16:28ч.

  Потвърждаваме. Отдавна подозирахме, че динамиката на демократичните процеси в САЩ неминуемо ще доведе до забрана на автора на "Гроздовете на гнева". Това сочеха прогнозите на нашия Институт за изучаване манипулацията на обществените нагласи в неолибералния свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  27 Ное 2022 17:14ч.

  "...как да обясним огромното несъответствие между мнението на руския народ за Путин (над 80% одобрение) и това на американския народ?" Ако авторът беше прочел как в Източна Европа само преди 35г гласувахме с 99,99% за спуснатите по партийна линия кандидати, нямаше да задава такъв ТЪП въпрос. Всъщност той има лукса да задава тъпи въпроси и да им отговаря с още по-тъпи отговори, защото знае, че няма никой да го обяви за чуждестранен агент, няма да му пратят призовка от IRS(американските данъчни) и да разровят до последния цент приходите му, не , просто когато човек има свободата да си казва мнението определено не знае какво става в държави с монопол на СМИ, монопол на силовите институции, монопол в правосъдието и так далее. А и при тази инфлация заработването на странични доходи, та дори и в рубли, не е лошо се доказва трудно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде айде, тия ги продавайте на хора

  27 Ное 2022 18:17ч.

  които не знаят какво става в САЩ. Как IRS (американските данъчни ;)) гонят до дупка донорите на Тръмп, а за другия си затварят очите, как се изнасят лични данни на про-лайф активисти и с всекидневен тормоз ги карат да си изгубят работата и да се крият по чужди имена. Как полицаите бяха принудени да коленичат пред криминалната сган от BLM...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  27 Ное 2022 18:43ч.

  ама верно ли гонят до дупка донорите на Тръмп? Че те бяха милиони донори и тези милиони донори ги подгониха???Ако нещата се правеха с гонене, първо щяха да подгонят Тъкър Карлсън или това афффторче... по-точно някой сгазил лука и го подгонили, а той разиграл картата "мен ме гонят, защото съм донор на Тръмп/про-лайф/републиканец/срещу имигрантите"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  27 Ное 2022 19:32ч.

  "Всъщност той има лукса да задава тъпи въпроси и да им отговаря с още по-тъпи отговори, защото знае, че няма никой да го обяви за чуждестранен агент". Тъй ли? Ми то този термин си е американски от около 90 г. В тоа ред на мисли - защо прогониха Маргарита Симонян и RT? Хем преди мурабето? Ъ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  27 Ное 2022 19:38ч.

  И пак в тоа ред на мисли - колчем се появи някой коментатор, наблюдател, примерно във Франция - ма той бил маргинализиран, никой не слушал това радио и т.н. Тъкър Карлсен, ама той е във Фокс - малко трудно, но не се знае. Може да излезе, че преди 30 години е гледал някоя в циците, а не в очите. По ЦНН - прекъсваха сериозни хора. Джефри Сакс го баннаха по средата на интервюто.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  27 Ное 2022 21:04ч.

  Е, как да го обичат след като нарече Байдън убиец... Или беше обратното?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мила от Марс

  28 Ное 2022 2:18ч.

  Много добро описание на механизма, по който манипулират чувствата и възгледите на американците, но същото се прави и у нас. Откакто тръгнахме по пътя на "демократичните промени" тук неотклонно се прилага същото на всякакво ниво. Подмамиха ни със свободата и демокрацията, за да ни вкарат в капана на глобалното робство на "задкулисните плутократи". Умният красивитет ще се скъса от усърдие, за което могат да му завидят и някогашните комсомолци, да внушават омраза към Путин и Русия като към абсолютното зло. За тяхно съжаление българите се оказаха упорити и опърничави, и поне засега отказват да се "цивилизоват", но работата по пречупването продължава. Ние сме сигурно единствената страна, в която официалната политика на властите е противоположна на волята на мнозинството. За разлика от Путин, нашите управници се оказаха " безгръбначни мазници".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus Това, че трябва някой да се мрази е технология на войната

  28 Ное 2022 7:57ч.

  и подготовка за тежки конфликти и разруха, за съжаление българските русофили реагират само когато става дума за Путин. Не реагират за българския сценарий на раздухване на вражда с Македония и признаването на малцинство там, който създава аналогична ситуация. Българските политици, подобно украинските съучастват в подготвянето на почвата за бъдещи размирици тук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По "Човекоядката" от Иван Радоев

  28 Ное 2022 13:41ч.

  Въпросът "Обичате ли другаря Байдън?" не е зададен правилно. Правилният въпрос е "Защо обичам другаря Байдън?"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Слава на Украйна

  28 Ное 2022 22:44ч.

  Със същите гнили ябълки преди Пърл Харбър същите "умници" и "патриоти" са внушавали ма американците, че това което става в Европа не ги засяга, че това си е тяхна работа, а в самите САЩ поради големите колонии от немски емигранти е имало масови сбирки и демонстрации в подкрепа на Фюрера на германския народ и изграждането на Третия Райх. Трябваше яшонците да ги кърваво да ги ударят, за да се осъзнаят какво трабва да направят. Сегшните епигони на тези отколешни "умници" демонстрират даже още по-голями невежество. Когато имаш отчетлив исторически прецедент е непростимо да повтаряш същите грешки. Боже мили - взели статията от unz.com - клоаката на световните дегенерати. А жалкия путлер, само като го слушаш какво говори и като виждаш как унищожава един наистина братски (но различен) народ - как да не го мразиш и презираш? Но скоро ще му светят маслото и ще иде при батюшките си Хитлер и Сталин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  29 Ное 2022 6:47ч.

  "А жалкия путлер, само като го слушаш какво говори и като виждаш как унищожава един наистина братски (но различен) народ - как да не го мразиш и презираш? Но скоро ще му светят маслото и ще иде при батюшките си Хитлер и Сталин." *** Сакън, бе джанъм - хем жалкия путлер ги унищожавал, хем щял да далдиса на батюшките си, хем през ден четем за украинските зверства и провокации?! Путин по-скоро по една или друга причина е с вързани ръце или прекалено мек за тази специална операция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  30 Ное 2022 13:10ч.

  Проста логика: Путин им е непознат и страшен, а и лош. Защо така? Защото така са им казали. Защо овцете скачат в пропастта ? Защото натататък ги води овчарят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вежди

  01 Дек 2022 20:23ч.

  Мрази го целия свят по скоро :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи