Зараза по поръчка

Зараза по поръчка
Колкото повече се разпространява заразата от коронавирусната инфекция, обявена на 11 март от СЗО за пандемия, толкова повече информация се натрупва за нея и толкова по-сериозни и системни стават въпросите за тази зараза. Но първият и най-главен от тях се отнася до това какво всъщност представлява коронавирусът и доколко той е опасен за човечеството и за всеки от нас?

 

 

 

 

Както е известно, вирусите са структурно най-простите форми на живи организми и патенти за техните конкретни разновидности се издават от няколко години. Тоест „производството на вируси“ фактически е поставено на конвейер. Засега то все още има занаятчийски характер и е основано на рекомбинация на вече съществуващи в природата щамове. При това няма необходимият обем информация какъв ефект предизвикват едни или други „парченца“ от вируси при взаимодействие с човешкия организъм. Сега обаче такъв обем информация се набира ускорено и в масов мащаб от всички заинтересовани структури, включително и относно протичането на епидемията от самото ѝ начало, а след това и при обявяване на пандемията COVID-19.

 

Според версиите на редица специалисти вирусолози на различни места се появяват различни щамове и техните клинични прояви се сравняват, като на тази основа се правят изводи за по-нататъшното „производство на вируси“. Дали някой си дава сметка за това какви последствия могат да възникнат при по-нататъшното развитие и използване на подобни технологии? Главният въпрос даже не е в това кой е авторът на тази вирусна пандемия, колкото в това какво може да очакваме и от какво можем да се опасяваме по-нататък. Нали в дадения случай не става дума за някакви учени маниаци, а за мощни структури от национален или транснационален мащаб.

 

На официално ниво засега единствено Китай обвини САЩ в създаване на конкретния патогенен щам на коронавируса и поиска не само обяснение, но и да му бъдат предоставени от американските власти всички данни по тази тема. Дали това е наивност или е необходимост? На една епидемия, а още повече на пандемия, може да се припишат много неща или практически всичко. Затова, ако коронавирусът даже не съществуваше, струваше си той да бъде измислен.

 

В тази връзка можем да си припомним думите на съпруга на кралица Елизабет II, принц Филип, съучредител, а от 1981 г. до 1996 г. и президент на Международния фонд за дивата природа (WWF): „Ако можех да се преродя, то бих желал да се върна на земята като вирус-убиец, за да намаля човешката популация“. Доколкото в облеклото на принца задължителен елемент е и короната, то коронавирусът е едва ли не пълното сбъдване на тази му мечта.

 

Вярно, че коронавирусът от типа SARS-CoV-2 все още е далеч от статута на „суперубиец“ и даже не достига до  „еталонните образци“ на бактериални инфекции, като чума и шарка, но все пак това е първият истински работещ образец, способен за разлика от предишните епидемии, да се разпространява повече или по-малко самостоятелно в съвременната човешка популация и реално да убива хора. И даже, ако неговите „тактико-технически характеристики“ ни заставят да блокираме градове с милиони жители, да създаваме зони под карантина и нови болници за хиляди заразени, то какъв прецедент може да възникне в бъдеще? А ако утре или вдругиден, или след няколко месеца, или след няколко години започне пандемия, например от някакъв вирус, който предизвиква прогресираща дистрофия на човека, тогава какво ще стане? Световен Освиенцим, след който ще има оцелели, ноне всички?

 

Впрочем в значителна степен COVID-19 отговаря на интересите на различен род не съвсем системни политици и финансисти, за които е необходимо с минимални загуби да преминат през неизбежния период на краха на „глобалните пазари“, на краха на „империята на долара“ и на трансформацията на „еднополюсния свят“ в „многополюсен“. Способна ли е пандемията от смъртоносно опасното заболяване, която се появи на световната сцена, заедно с постигнатото търговско споразумение между САЩ и Китай, да способства за протичане на относително мирни, без големи войни, процеси на затваряне на локалните пазари и „пукане на сапунените мехури“ на фондовите и други „хартиени“ борси?

 

Отговорът е очевиден: да, може да способства. Можем също така да споменем, без да разглеждаме детайлно и хипотезата за „бинарно биологично оръжие“, според която отначало чрез въздействието на относително „лек“ щам се заставя дадена страна, определена като потенциална жертва, да се „затвори“ за останалия свят, а след това по „затворената цел“ се нанася удар с „боеприпаси от тежкия калибър“, което позволява да се сведе до минимум, поне на първо време, прословутия „ефект на бумеранга“.

 

Сегашната инфекция, по своята същност, прилича повече на „тренировъчна“ и до голяма степен наподобява тест от бизнес проект с цел проверка дали да продължи финансирането на по-нататъшната работа в избраното направление. Да обърнем внимание на тези, които се намират най-близо от всички до „потенциалното производство“ на вируси. Това са най-големите фармацевтични транснационални корпорации, които съвсем неприкрито стоят на челно място в групата на онези, които първи ще получат най-големите облаги след реализацията на проекта. Те, съдейки по всичко, вече са готови да затрупат света с милиарди дози ваксина и патентовани препарати срещу COVID-19.

 

Сега е времето да си припомним един от главните принципи на пазарната икономика: „Печалбата е над всичко“. От него следва логичното заключение, че за да има печалба, трябва да има продажби. Освен това, за да има продажби трябва да има търсене. А ако няма търсене, то трябва да се създаде. А нима истерията в масмедиите по повод епидемията на коронавируса не формират такова търсене? Формират и още как! Естествено, че Китай, като най-мощната след САЩ икономика, с над един милиард население би била идеален полигон за това. Но с прилагането на драконовски мерки против епидемията, властите в Пекин демонстрираха, че нямат намерение да плащат на западните транснационални корпорации „коронавирусен данък“. Дали поради неуспеха в Китай, но целият проект доста бързо беше пренесен в 740-милионна Европа и, за всеки случай, като „запас“ и в 327-милионния САЩ, защото в Пекин твърдят, че са се справил с коронавируса, като че ли тази инфекция, след като обиколи света, не може отново да се върне на територията на Китай.

 

Но вече е ясно, че никоя страна няма да остане незасегната от коронавируса, а ситуациите от такъв тип много лесно и бързо стават извънредни, в рамките на които с непредсказуема степен на жестокост започва преразпределяне на властта и собствеността.

 

Превод от руски: Никола Стефанов

 

 

Коментари

 • Наблюдател

  25 Март 2020 9:59ч.

  В Света съществува голям проблем сред "учените". Въобразяват си, че знаят всичко във всяка област и експериментират с неща, които са им непонятни. Вирусите са изключително малки и съществуват, според някои предположения, преди да има живот на Земята. Както сред всеки животински вид има хищници, така вирусите се явяват "хищници" за първите живи клетки на Земята. Поради това, че са с много малки размери, вирусите са открити преди по-малко от 100 години. И разбира се, се появяват "учени" вирусолози, които експериментират, без да знаят какво всъщност правят. И най-лошото е, че много от лабораториите са в ръцете на военните. Дали американците имат пръст в това, не може да се докаже, но е факт, че САЩ имат много лаборатории по Света и то в чужди държави, където законите на САЩ не ги ловят. Държавите, които се съгласяват да са домакини на американските лаборатории са бедни, но ентусиазирани да се подмазват на американците. В Грузия има няколко и постоянно има издънки от които умират хора. Но тези новини се потулват и когато някой публикува нещо, го обвиняват във фалшиви новини. Именно затова в САЩ и сателитите им въведоха закони да се борят с подобни "фалшиви новини".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Епа оно си го пише:

  25 Март 2020 10:50ч.

  https://www.nature.com/news/engineered-bat-virus-stirs-debate-over-risky-research-1.18787

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  25 Март 2020 10:59ч.

  Ако следваме провереното старо правило - кой има възможност и кой има интерес това трябва да е Тръмп и никой друг. човекът просто си изпълнява презизборните обещания.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Както е известно, вирусите са структурно най-простите форми на живи организми"

  25 Март 2020 11:04ч.

  И на кого е известно, че вирусите са "живи организми". Не точно на специалистите по въпроса все пак. Добре, че са анализаторите да им го съобщят. Тия дни само микровълновата ми печка не е публикувала мнението си за вирусите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • православен

  25 Март 2020 11:31ч.

  Колкото по-вече хора,като принц Филип вярват в прераждания,толкова по-вече ще се умножава злото на земята!Справка -думите му:„Ако можех да се преродя, то бих желал да се върна на земята като вирус-убиец, за да намаля човешката популация“. Какво ни казва Бог?"Един живот е даден на човека,а след това -съд!"-виж Евр.9:27.Ако имаше прераждане след смъртта,Бог щеше да каже на разпънатият заедно с него разбойник -сега след като умреш ще се преродиш е еди какво си, но такова нещо не виждаме-напротив казва му:"..сега ще бъдеш с Мен в Рая"-виж Лука23:43.Какво учи дявола човеците:" ...лъжете,крадете,прелюбодействайте и т.н.,защото вие имате хиляди прераждания за да се поправите" Но Бог казва"...в какъвто грях ви заваря,в него и ще ви съдя"-виж Иезекиил 33:20.По годините на този нещастен принц и останалите фамилии искащи да купят земното кълбо(описано в книга апокалипсис), виждаме колко е добър Бог.Той не желае нито едно Негово творение да попадне в смъртоностната прегръдка на дявола и с голямо търпение чака да се обърнат кън Него, но не би!От същата книга знаем,че когато хората тотално забравят за Бога,злото ще вземе превес над Доброто и Той ще бъде принуден да се намеси при Второ Си Пришествие подробно описано в Библията!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И на кого е известно, че вирусите са "живи организми".

  25 Март 2020 11:37ч.

  По съществено е, какво е казано в статията и още по-важно е, дали то е прочетено с разбиране. А броене на трохи, няма съмнение, е също занимателно нещо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желязко Желев

  25 Март 2020 11:37ч.

  Да, аз лаика като прочетох за ''живите вируси'' исках да приключа с четенето.Но продължих.Има нещо вярно.Няма сектор с такава концентрация като фармацията."'Балонната индустрия'' се нуждае от сектор където да има подобие на закона на Мур.Тогава би могло да се очакват и печалби като електрониката.Така погледнато ''вирусите'' стават пресечна точка на най-мощните финансово играчи.Хипотези,хипотези и пак хипотези.Факта,че не откриваме друга цивилизация трябва да ни подскаже,че на определен етап от развитие се самозатриват.Като по горе се споменава микровълнова печка нещо Мъск ми се губи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Имат ли нагласа

  25 Март 2020 11:42ч.

  Изследването на минали поведения на личности,етноси и държави подсказва и предсказва с добра точност поведението им днес и в бъдеще. Имат ли англосаксонците нагласа на генетично и ценностно ниво за биотероризъм? Имат и то с исторически натрупвания,повторения и потвърждения: навремето раздаваха на индианците одеяла заразени с едра шарка,те пренесоха колорадския бръмбър от Америка в Европа,те поръсваха България с бомби-играчки, тия заразиха с радиация Япония за десетилетия, пак тия обезлесиха половината гори на Виетнам с химическия агент ейджънт ориндж, пак тия заразиха Сърбия,Афганистан и Ирак с обеднен уран. И чии са повечето мултинационални корпорации - англосаксонски. Дълбоката държава в САЩ днес наблюдаваме в действие - просто сега е тест за нещо много по-сериозно. Не случайно принц Филип иска да намали човеците - навремето британската кралск династия беше открит симпатизант на Хитлер и не случайно Рудолх Хес прелетя до Британия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • православен на 25.03.2020 в 11:31

  25 Март 2020 12:02ч.

  Да, трябвало е да каже: "ако можех да възкръсна"... Само че възкресението не е само въпрос на вяра, трябва и нещо повече като усилие... не само упование... Трябва да придобиеш Христовата любов, мъдрост и истина, за да не умреш, само с една вяра, кръстене, спазване на тайнствата и молене пред икони няма да се отървеш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И на кого е известно, че вирусите са "живи организми" на 25.03.2020 в 11:04.

  25 Март 2020 12:13ч.

  Ти сигурно си миеш ръцете, дезинфекцираш повърхности и т.н. Каква е целта на всички тези хигиенни мерки, на всички противовирусни средства за дезинфекция? Да убият вирусите, нали? А щом вирусите умират, те следователно трябва да си били живи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • COVID-19 е създаден изкуствено !

  25 Март 2020 13:09ч.

  COVID-19 има 3 важни характеристики, отличаващи го съществено от другите познати до момента вируси : 1. Изключително висока вирулентност (способност за заразяване). 2. Дълъг инкубационен (латентен) период - 2-3 седмици. Това позволява заразени индивиди, без да подозират за заразата, да разнасят инфекцията при контакт с други хора. 3. Устойчивост на вируса върху различни повърхности - до 20-30 дни върху метали (!!!). Защо вирусът оцелява върху метали за най-дълъг период от време, а върху човешката кожа загива до 2 часа ??? Всичките тези 3 характеристики категорично говорят за изкуствения характер на вируса. Разните твърдения, че вирусът е тръгнал от прилепи, мишки и други животни са пълна глупост !!! Начинът на разпространение на COVID-19 категорично говори за биологична диверсия, извършена и контролирана от определени херметични общества и групи, най-вече тези в САЩ : 1. Вирусът бе първоначално и в най-голяма степен разпространен в Китай и Иран - държави твърде неугодни на САЩ. Китай е със силен икономически, научен и военен потенциал, Иран - също. 2. След Китай и Иран американските конспиратори удариха най-силно по държави, имащи съществен дял в производството на автомобили - Южна Корея, Италия, Франция, Германия и Испания. САЩ отдавна желаят да са хегемон в автомобилния бранш. 3. Тайни общества и заговорници, изповядващи малтусианството, отдавна планират намаляване на населението на Земята. Тези идеи са прокламирани от т.нар. "Римски клуб" и са увековечени в монумента, издигнат в щата Джорджия (САЩ). Скрижалите от щата Джорджия (издигнати по поръчка на анонимни възложители) прокламират редуциране на населението на Земята до 500 милиона жители. Хора, не вярвайте на заблудите, които ви се налагат от управляващите по целия свят, бъдете бдителни и критични ! Не се поддавайте на манипулации. Разкриването на реалните факти може да обърка плановете на задкулисните конспиратори !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • без имена

  25 Март 2020 13:51ч.

  А защо не се говори за последствията от този вирус при преболедувалите го? Не може да не се знае при толкова умрели. Говори се, че остават със силно засегнати бели дробове. Мерна се информация, че атакува и репродуктивните органи и води до безплодие. А при толкова странно „поведение“ на вируса не може да не се чудиш какво всъщност става.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Помпео

  25 Март 2020 16:49ч.

  ЗИП-ът е водещият русофоб на форума на СЕГА. https://ic.pics.livejournal.com/matveychev_oleg/27303223/17034514/17034514_800.png Ключови думи: 1947, цитати

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Епидемия?

  25 Март 2020 16:52ч.

  Скандал в САЩ!!! Доктор Фаучи, “вирусната операция COVID-19” застраховка на “Дълбоката държава” ли е? 22.03.2020, 09:30 130445 https://pogled.info/svetoven/amerika/skandal-v-sasht-doktor-fauchi-virusnata-operatsiya-COVID19-zastrahovka-na-dalbokata-darzhava-li-e.114507 Пандемия, която се планира отдавна 24.03.2020, 11:12 Владимир Малишев 285737 https://pogled.info/svetoven/pandemiya-koyato-se-planira-otdavna.114580/Поглед.инфо/ На

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако следваме провереното старо правило - кой има възможност и кой има интерес

  26 Март 2020 13:08ч.

  закономерно стигаме и до това тук - кой има интереса да разпространява лъжи и да нагнетява страх и омраза.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  26 Март 2020 13:35ч.

  Няма значение дали вирусът е жив, със сигурност зад вируса стои някой жив интелект. Всяко нещо, което действа интелигентно (без значение за добро или зло) има някъде скрит ум, който го направлява. Нима някой счита, че една пчела или мравка съвсем сама и по еволюционен път е развила строги правила на поведение и неотклонно ги следва през вековете? Повече от ясно е, че това е програмка, а програмистът е отделен субект. Така е и с вирусите. Вирусът действа с интелект, какъвто не притежава сам по себе си. И нямам предвид, че е създаден в лаборатория, имам предвид произход, който наричаме естествен, но зад който стоят интелекти. Ние търсим конспирация, обаче ограничаваме доброто и злото само до човешката конспирация, до тайни служби и общества. Понеже човекът не иска да приеме, че това го има и отвъд видимия свят, тъй като не приема, че има и невидим такъв. И сигурното при това е, че има някакво пренареждане, когато се случи такова нещо, в което пак може да има и негативни и позитивни последствия. А това зависи в огромна степен и от нашето поведение, на какво ще заложим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • zaraza.ru

  27 Март 2020 7:23ч.

  Завтра по поръчка

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи