Западът плаши Македония със санкции, ако не пусне албанците във властта

Западът плаши Македония със санкции, ако не пусне албанците във властта
Вече втора година, откак Македония се тресе. Но едва сега, в контекста на изхвърлянията в световните медии за възможна поява на „Велика Албания“, ситуацията започва да придобива ново звучене.


 

Само за последния месец Скопие посетиха всички европейски „началници“: председателят на Европейския съвет Доналд Туск, шефката на европейската дипломация Федерика Могерини, че даже и еврокомисарят на въпросите на разширяването на ЕС Йоханес Хан, къде без него. Лично Ангела Меркел държи пулса на събитията и периодично се изказва по темата.

 

А цялата работа се състои в това, че вследствие на противопоставянето между двете най-големи партии  - управляващата национал-консервативна ВМРО-ДПМНЕ и опозиционния Социал-демократически съюз на Македония (СДСМ), лидерът на последния – Зоран Заев, прие подкрепата на три партии, представляващи интересите на албанското малцинство и така си осигури парламентарно мнозинство на миналите избори. Интересно дали сам се е сетил или някой му е подсказал...В замяна политикът им обеща повече права и налагането на албанския като втори официален език.

 

ВМРО-ДПМНЕ, от своя страна, блокира фактическото предаване на властта, обвинявайки Заев, че, едва ли не, си е продал душата на дявола. Македонският президент Георге Иванов е убеден, че албанците, които съставляват около ¼ от двумилионното население на страната и са разположени предимно по границата с Албания и Косово, не бива да бъдат допускани до властта.

 

Западът, разбира се, няма как да остане спокоен в тази ситуация, мир трябва да се налага.  

 

„Бившата управляваща партия трябва да прекрати блокирането на демократичните процеси“, долетя гласът на Брюксел. - „В противен случай обмисляме налагането на санкции спрямо отделни лица, както и преосмисляне на по-нататъшния процес по присъединяването на страната към ЕС“.

 

„Подкрепяме европейските си колеги“ – отекна реакцията и на Вашингтон, - „и осъждаме македонските политици, които с нежеланието си да предадат властта по мирен път, рискуват да дестабилизират целия регион“.

 

 

 

Коментари

 • ГЕРБ=ГРОБ

  28 Апр 2017 12:06ч.

  А ако македонците пуснат албанците във властта образно казано, щото те вече са там, с Македония е свършено. Обаче европедалите размахват някакъв измислен морков, и плашат макетата с реалната албанска тояга ако не се подчинят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Учител

  28 Апр 2017 12:18ч.

  Лоши времена се задават на Балканите. И виновни са пак онези с евроатлантическите ценности. Но няма да я сърбат те тази попара. А ние.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде, айде!

  28 Апр 2017 12:22ч.

  Велика Албания е само прелюдия към Велик Туран. Западът принуди БЮРМ да приеме 250 000 етнически албанци които бягаха от натовските бомбардировки и по този начин промени етническият състав на тази държава. От какъв зор албанците трябва да управляват в държава в която те са един вид гости? Така наречената Република Македония до турското нашествие на Балканите е била 100% населена с етнически българи. В последствие албанците с благоволението на завоевателя започват да се разселват по тези земи. Известно е че население заселило се в следствие на военна агресия не се признава за малцинство. В наши дни Албания проведе етническо прочистване в Косово което винаги е било сръбско. За това нещо тези които днес призовават македонците към спокойствие мълчат като риби. Явно е дошло време за осъществяването на планът "Зелен диамант" разработен от ЦРУ и целящ да разсече Балканите с една ислямска дъга от Босна, Санджак, Косово, Македония, Кърджали, Източна (Одринска) и Западна (Беломорска) Тракия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Муйо

  28 Апр 2017 12:27ч.

  "По този начин, възниква трислойно общество - глобализаторите управляват страната, малцинствата получават преимуществени права спрямо коренното население, а коренното население продължава да изработва веществени атрибути на цивилизацията и да създава социално значими идеи, но не може да влияе на историческия процес в страната."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  28 Апр 2017 13:41ч.

  Къде си, Ванче!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм...

  28 Апр 2017 15:46ч.

  Манипулативна статия. И съответните тролски коментари. Албанците и с тоя, дето сега подпалва сблъсъците управляваха. И айде да не търсим Турция в дъното на проблема. Иначе що руснаците ще и продават С400?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • маке

  28 Апр 2017 16:30ч.

  не се косете,всичко е решено,македония ке падне,после и некои други братя на американците,честито

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хъм...хъм...

  28 Апр 2017 17:18ч.

  Уточнение: Турция иска руснаците да ѝ продадат С-400. Руснаците ще продадат С-400 на страна-членка на НАТО идния четвъртък, или най-късно в шестък.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Муйо

  28 Апр 2017 17:27ч.

  Манипулативни карти - http://bgjournal.info/wp-content/uploads/2016/12/velika-albania-600x445.gif и http://www.lentata.com/images/upload/2017/tur2.jpg. Очаквам евроатлантически коментари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Васил Здравков

  28 Апр 2017 17:34ч.

  Авторът изглежда не е чувал за Цариградската конференция и Берлинския конгрес, нито за Ньойския договор. Исконни български градове като Струга и перлата Охрид вече са албански. От друга страна, албанците обосновават идеята за Велика Албания с това, че те били коренното население на Западните Балкани от незапомнени времена, а всички ние славяни, българи и др. племена сме нашественици и трябва да бъдем прогонени. Успяха в начинанието си в Косово първо чрез демографски взрив, после с въоръжено въстание. Правят абсолютно същото и в БЮРМ. Въпросът е къде сме ние ? Дали заради "евроатлантическите ценности" най-романтичната страница от българската история ще бъде откъсната и захвърлена в някой албански нужник ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • а сега

  28 Апр 2017 18:10ч.

  да ги видим нашите проевропейски патриотари.........мижитурки

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Основната причина за всички наши (и на съседите ни) беди

  28 Апр 2017 18:26ч.

  е в следния списък: http://investmentwatchblog.com/list-of-us-organizations-sponsored-by-soros/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Трябваше им голяма военна база на НАТО в Европа

  28 Апр 2017 18:30ч.

  създадоха независимо Косово... Сега им трябва нова световна война - пак Балканите са наред...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  29 Апр 2017 7:46ч.

  „Официалните представители на Европейския съюз, посланици на редица европейски страни и САЩ незабавно приветстваха „новия председател“ на парламента, който между другото е бивш полеви командир на проалбанската Народна освободителна армия. Такава мълниеносна координирана реакция несъмнено е свидетелство за това, че случилото се е планирало по-рано, с мълчаливото съгласие на „външни сили“ на македонската опозиция“, се казва в съобщението на министерството на външните работи на Русия. Да господа, нашите западни съюзници-разбойници имат от векове една и съща стратегия- да унищожават православието и славянството! Ако някой не го е разбрал поне трябва да го почувства, ако е патриот! Но това се възпитава в семейството! Преди 100 г. не е имало комунизъм, с което сега се обосновава антируската истерия на запада, но тогава пак курсът е бил същият-да се унищожи Русия, славянството и православието. На тези които не познават добре историята ще припомня, че кръстоносците, които великият наш цар Калоян е разбил са били тръгнали да освобождават светите земи около Ерусалим, но незнайно защо се "отбили" пътьом до Цариград и го превзели разграбили и унищожили. След това Византия никога не могла да възстанови моща си! Затова и по-късно турците я разбиват, поробват целия балкански полуостров и стигат до Виена! Събитията удивително се повтарят и сега, не усещатели бе кретени, дето ми величаете Еврогейския съюз! Тези мръсници-наглосаксонците ни ненавиждат и отново са ни хвърлили в устата на мюсулманския звяр! На всичкото отгоре правят всичко възможно да ни разединят и противопостаавят един на друг. Руснаци срещу украинци, Българи срещу македонски българи и т. н. Отворете си очите и вижте реалната картина на събитията, които стават около вас! Спомняте ли си как Орешарски оповести спирането на работите по изключително изгодния за нас Южен поток? Зад него стояха двамата краварски парламентаристи Джон Маккейн и още един. Ако Орешарски не беше замразил работите по газопровода и у нас щеше да има подобни събития провокирани от петата колона на Турция! Ако не сте платени ибрикчии на Вашинкгтон, замислете се малко бе! За това ги имате тези глави на ръменете си, не само да има къде да слагате шапките си и престанете да ръсите глупости!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • JJJ

  29 Апр 2017 8:51ч.

  Във всички балкански държави населението е "каръшик" -смесица, от всякакви народи, националности, езици и култури. Но за всяка нация, народност, етническа група , си има създадена отделна държава. Освен това някои от неосновните етноси в отделните държави се капсуловат и се опитват да овладяват властта, да налагат собствената си култура, религия, мода и отношение към света на всички! Не са европейците, ЕС, тези които настояват властта да бъде предадена на малцинствата, защото много добре знаят за какво става дума. Американците и англичаните стоят в основата на всичко! Но, ако ТЕ си затворят очите и си представят само за миг, в Америка или Англия, да се обособят отделните щати като държави доминьони на: Русия, на Полша или на Индия и Китай , какво ще се получи. Нека не забравят, че носталгията, усещането за непреодолима принадлежност към определена народност е много характерно за всички хора. Има си държава Албания, ако албанците в Македония искат да управляват, прав им път да си ходят в Албания и там да се реализират. В България са забранени партиите на етническа основа, но винаги се намират Стефчовци, които пре(о)дават националния интерес и помагат нещата да се случат въпреки закона.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Закон-Съд-Затвор

  29 Апр 2017 11:26ч.

  Доживотен затвор за Псевдопатриотичните-фашистки те лидери които денонощно насаждат етническа злоба и омраза в Европейска пропаднала България...къде е ДАНС,ПРОКУРАТУРАТА и защо са на свобода още тези изроди,гнусни фашисти

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Муйо

  29 Апр 2017 13:40ч.

  А какво да правим с троцкистите, нарекли се глобалисти, които не търпят чуждо мнение и призовават инакомислещите да бъдат затваряни до живот, което си е пар екселанс дискриминация заради убеждения? И което осъществява състава на същия тоя член 162, алинея 1 от НК, във връзка с член 4, алинея 1 от Закона за защита от дискриминация?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • румен стоянов

  29 Апр 2017 19:38ч.

  Всичко ХА-ХА-ХА... . Приятели, . в Македония е чисто и просто, като соросоид след баня... Неслучайно американски сенатор преди месец-два заяви, че Македония е измислена държава и трябва да бъде поделена между Албания и България. Но… САЩ искат да имат сигурен васал на Балканите и това да е Велика Албания, а българите са русофили, значи са терористи…. Неслучайно най-голямата американска база в Европа е в Косово. В същност "македонците" са доста мекушави... Само набиха десетина депутати... И точно в този момент, за да не вземем пак да им подарим петдесетина танка, най-модерните американски изстребители кацат на л-ще Граф Игнатиево, а най-модерния английски ескадрен миноносец е във Варненския залив…, разбира се “съвсем случайно”… (ами ако пуснем руски десантчици през България… за Македония…) . Какво ще правим ние, при същата провокация...! Представете си...: - Дебили в парламента, за да се докопат до властта, избират Карадайъ за председател на НС... Той казва приветствието си на турски, а след това депутатите на ДПС стават и изпяват турския химн с ръка на сърцето... Ха... - Не просото ще превземем Парламента, а мигновенно ще последваме светлия пример на СДС с мавзолея на Г.Димитров и ще го взривим... Ще идем всички на турската граница, а румънците, с любезната помощ на САЩ, обещали им румънско-турската граница да мине по билото на Стара планина, ще ни нападнат в гръб... . Историята от междусъюзническата война ще се повтори в нов вариант... Това е просто детска игра за американците..., но ние този цирк вече сме го преживели... .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • коментар

  29 Апр 2017 22:57ч.

  Руски спекулации. Помагаха на Милошевич да избива сънародниците си, провалиха се. Опитаха преврат в Черна гора, не стана. Сега се опитват да подпалят Македония. Ако ги оставиш, ще дойдат да я спасяват с бомби и ракети докато я сринат цялата като Сирия. Ако не бяхме в НАТО и нас щяха да ни присъединят с някакъв фалшив референдум под дулата на калашниците им.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван до Румен

  30 Апр 2017 23:39ч.

  Колега, анализа ти е точен! Само, че дано съм лош пророк, но ми се струва, че ние сме следващите! За американците е просто бизнес-те имат за цел да затворят мюсюлманската дъга на балканите. Така те ще блокират окончателно Южен (Турски) поток. Това е една от причините за театъра, който разиграват в Македония. Нас може би ни бавят, защото ни контролират тотално. Нашите политици и от ляво и от дясно са под пълен американски контрол, затова няма почти никакво значение дали министър председател ще е Станишев, царя, Бойко или Корнелия. Само приказките са им различни, но действията им са еднакви. По този начин съхраняват властта си, а може би частично и народа си, бъдещето ще покаже. Поне за сега сме с 3 българи милиона назад. За пример ще дам как свалиха Иван Костов, който всъщност е тяхна креатура, но се опита да съхрани България и не допусна точно тези шиптъри, които се настаниха в Македония да дойдат и у нас. Даде всичко друго, като помощи, но не се съгласи да ги засели тук и американците му изиграха номера с царя. Те не обичат някой да не им се подчинява на 100 %. Друг пример, още по-актуален е Ердоган. В момента в който той се опита да си прави собствена политика му спретнаха преврат и до сега да е мъртвец, ако руснаците не го предупредиха и развалиха работата на САЩ. Това разбира се не го прави по-малко опасен за нас. Ние сме и под пряка турска заплаха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  01 Май 2017 12:08ч.

  Коментарче, , да се препитавате със споделяне на опорни точка от парка с паметник на разрушителите на София през Втората световна, издигнат от благодарност към стореното от тях ? Разбира се, че пак Путин е виновен , за овчата ни политика и народ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи