„Водената от САЩ коалиция“ губи войната… в България!

„Водената от САЩ коалиция“ губи войната… в България!
И президент, и външен министър, както и различни демократични центрове (но видимо със сходно финансиране) вече многократно ни предупреждават и настояват, че България се намира в състояние на война – хибридна, пропагандна, информационна. Накратко – война за съзнанието на масите!   

 

 

 

Кои са силите, противостоящи си  в тази война? Тук нещата не са много ясни. От едната страна това без съмнение е Русия. От другата страна обаче нещата не са еднозначни. Според пропагандата на същата тази втора страна това са „демократичните сили, обединени в ЕС и НАТО“, противопоставящи се на нарастващата заплаха от агресивна Москва. Според руската страна обаче на тях противостои не ЕС, не НАТО, а просто САЩ – притискащи, натискащи и принуждаващи Европа да действа дори против собствените си интереси.

 

Разбира се, целта на всяка пропагандна война е да представи нашите за добри, а чуждите за лоши. Само че поради посочената двойственост на противостоящите страни и тук нещата не са много изчистени. От едната страна (условно да я наречем западна) се преследват две цели. Първата е сатанизирането  на Русия – агресивна, недемократична, имперска, заплаха за мира… и съответно подлежаща на санкции, притискане и военно обкръжаване. Другата, не толкова явна цел, е да се създаде впечатление за единство срещу лошата Русия– не просто САЩ, не просто НАТО, а „всички“! (За да не се усъмнят някои в истинността на първото – „Е, щом „всички“ казват… сигурно е вярно!“.) Затова и се пусна в обращение и обилно се подхранва учудващият термин „евроатлантическа общност“ и производните „евроатлантически ценности“, „евроатлантическа ориентация“ и дори „евроатлантизъм“ (!?) Странно! Защото Швеция, Финландия, Австрия и други очевидно споделят „европеизма“, но не и „атлантизма“, за разлика пък от Турция, която споделя „атлантизма“, но не и „европеизма“.  Но това са подробности – Европа е заедно със САЩ , значи всички са „евроатлантици“. А щом са „всички“, значи са прави, значи са „добрите“.

 

Естествено, целта на руската пропаганда е да обърне тази картина. Тя иска да покаже, че зад „всички евроатлантици“ се крие просто САЩ, въоръжена с фондации, техни хранени НПО-та и медии, лакействащи слаби правителства и инфилтрирани от тях управленци. Руснаците искат да очертаят картината – „Със страданията и кръвта на иракчани, либийци, сирийци, украинци и други и с парите на Европа и Русия (санкциите), САЩ се опитват да решат собствените си икономически проблеми и проблема със залеза на Pax Americana. Накратко, не Европа, не НАТО, а САЩ, прикриващи се зад тях, са „лошите“.         

 

Кой надделява в тази война у нас?

 

Без всякакво съмнение „САЩ и водената от тях коалиция“ търпят крупно поражение в битката за общественото мнение в България.  

 

Какво казва общественото мнение. Ако трябва да обобщим, то изглежда така: САЩ, явяващи се в три лица (като САЩ, като НАТО и като „водената от САЩ коалиция“), са виновни за войната в Сирия. Те са отговорни  за кризата в Близкия изток, за бежанската вълна, заливаща Европа. Без мир в Близкия изток е невъзможно да се спре напливът на бежанци и мигранти, заливащ и нашата страна. Но САЩ нямат намерение да прекратят действията си по поддържане на войната и не работят за нейното прекратяване. Обратното, за доминиращата част от обществото този, който преимуществено работи за мира в Сирия, е именно Русия.         

 

Разбира се, общественото мнение е малко инфантилно. То просто не си представя нещото, наречено „мир“, като кървава вакханалия след победата на „умерената опозиция“ - свързана с избиването на алауити, християни,  язиди, кюрди, войници на Асад… Затова и Русия е миротворец. За извисеното глобално и политическо  мислене (което не държи на такива подробности) това просто е цената на „мира“.   Е, ще има клане, ама то ще свърши и после ще се възцари… „мир“! От тази гледна точка Русия просто удължава войната, не позволявайки да бъдат избити тези, които трябва да бъдат избити в името на мира. Проблемът пред пропагандата обаче е, че повечето хора разсъждават като хора – инфантилно, а не глобално извисено. И е много трудно да преведеш това политическото мислене в моралните категории на обикновения човек.   

 

Затова и „САЩ и водената от тях коалиция“ търпят крупно поражение в битката за общественото мнение в България.

 

Очевидно положението с пропагандната война е сходно и в други страни.

 

Ето, Чехия вече създаде специално звено за борба с пропагандата от Русия. Според вътрешния министър Милан Хованец (цитиран от Ройтерс)

 

„Мярката се налага в условията на “информационна война”, която Русия води срещу ЕС и НАТО, като се стреми да дестабилизира страните членки и да влияе на общественото мнение“.

 

Вероятно скоро и други ще последват светлия пример. В това число и у нас. Родните демократи  вече надигат глас срещу продажните рубладжии и тъмните сили, които искат да ни отклонят от „евроатлантизма“.     

 

"Има сили и хора, които искат да ни върнат назад и ни дърпат към съветската периферия".

Даниел Митов,  в ефира на bTV

 

Остава открит въпросът единствено за методите на борбата срещу вражеската пропаганда. Защото имаше времена, съвсем неотдавана, когато носителите на такава пропаганда ги вкарваха в лагери и затвори, че дори и по-лошо. А още по-скоро (на 23 април 1999 г.) с аргумента, че водят пропаганда, НАТО срина сградата на сръбската Национална телевизия и радио - убити 16 човека, ранени и осакатени още толкова.

 

Затова бих посъветвал питащите, невярващите и съмняващите се в „евроатлантизъма“ да внимават. Защото, да, първата жертва на войната несъмнено  е истината… но кои са втората, третата, четвъртата?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Не съм робот/ _ № 13 _

  27 Окт 2016 15:42ч.

  Като влязохме в ЕС бях от малкото, които бяха зле настроени, няма да забравя тогава във вестник "Пари" написах много остро мнение, тотално различно от това на останалите. Беше като някакво недоразумение. Тогава нямаше толкова форуми и мнения. Тогава за Путин не се интересувах изобщо, а и той не беше наел енерция. Днес, ако някой ми чете мненията ще каже, че съм част от някаква пропаганда, предполагам руската. Но аз органично чувствам лошото и злото. И докато Путин е президент на Русия и Русия следва пътя, който тя пое, аз съм за Русия. Не мога да си представя, че мога да застана зад Русия на Ходорковски да речем. Снощи гледах едно добро предаване, от двете страни бяха противници, определено за и против Путин. Ако го намеря, ще го пусна. Та, мисълта ми е, ако петата колона, проамериканската в Русия заеме позиции, тя ги има де, но Путин им е спирачката, ако стане обрат в Русия, чия политика ще поддържам? На проамериканската в Русия, никога! Освен ако самите САЩ не спрат с безчовечните войни и намеса в живота на други страни с управление, което не им се подчинява.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не съм робот/ _ № 13 _

  27 Окт 2016 16:05ч.

  Статията е много странна, авторът може да се е опитал да е неутрален или да не показва, какво всъщност мисли, но аз усещам заплаха. Че ако не сме със силните на деня, да си припомним времето, когато някой бил затварян. За съжаление, най-големите предатели, както е и днес са от върхушката. Ако всички бяха с мисленето на Путин от КГБ или ДС, преход щеше да се направи към нова система, не силовата демокрация на американците, а система, в която държавата и частния бизнес да вървят едно до друго, без умопомрачителна приватизация и унищожение на държавата, без тоталната чужда банкова колонизация. Оставете го Сидеров, дето говори за "умно", че сме колония. Да, колония сме, но такива като него ги ползват за запълване на дупки, на празно пространство. И винаги ми е било чудно, защо ни плашат с някакъв комунизъм в лицето на Русия днес, след като самата Русия е под властта на долара. Още няколко мандата на Путин или на човек като него е необходима на Русия, за да се върне към корените. И ние покрай тях!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Не съм робот/ _ № 13 _

  27 Окт 2016 17:01ч.

  Авторът не е неутрален. Това е "Червен Кольо". Казвам го със симпатия. Статията не е никак странна, просто тонът е ироничен. Тънка ирония на случващото се, което ни сполетя. Русия днес е единствената надежда за един мирен свят. "Агресивното поведение" и военно-техническото превъзходство на тая велика държава са единственият фактор, който ни удържа на ръба на голяма война. В нашият свят винаги са се водили и ще водят войни - за територии, етнически и религиозни войни, за преразпределение на ресурсите на планетата - въглеводороди, хранителни и водни запаси, за търговски зони на влияние и за каквото друго се сетите. Западът, може и да не му личи, но е в тотален упадък. Разпадът на комунистическия блок забави малко тези процеси, но сега те избуяват с пълна сила. "Просперитета" на капиталистическия строй го доведе до пълна катастрофа. Глобализацията елиминира влиянието на националните правителства за сметка на тоталната доминация на мултинационалните компании. Те решават кое правителство да подкрепят, къде какво да се произвежда, кои региони на планетата да се развиват, къде да се инвестира, кои пазари да се стимулират и естествено какви войни да има (войната е най-големият бизнес). Поглтднете т.н. "Трансатлантическо споразумение". То предвижда промени в законодателството на отделните национални държави, в т.ч. и на техните Конституции. Корпорациите диктуват всичко. Америка е пред фактически фалит. Доларът вече не означава нищо. Изтласкани са изцяло от азиатските пазари. Африка е бедна и не може да бъде пазар за скъпите им стоки. Остава като такъв единствено богатата стара Европа. Балонът се пука отвсякъде и мирише лошо на голяма война. Въпросът е на живот и смърт. Имат свръхпроизводство, но пазарът се свива. Руският газ залива Европа, а американският шистов газ е скъп и много далеч. Велика Америка е на път да си избере за президент или изкуфял дядка или дебилна баба. За корпорациите, това няма никакво значение. Всяка от тези две кукли си има конци за дърпане. Мъка голяма! Добре е че Путин има здрави нерви и здрав разум (и ракети, разбира се).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Понеже не искам да съм робот, зомб или едър рогат добитък за кланицата,

  27 Окт 2016 17:44ч.

  ще заявя, че очаквам началото на Третата Световна Война да е НЕ ТОГАВА, КОГАТО всички започнат атака срещу Русия (до такова нещо НЯМА ДА СЕ СТИГНЕ), а ТОГАВА, КОГАТО САЩ започнат атаката си срещу всички. Нещата отиват натам. Какво стана по времето на Хитлер? Всички флиртуваха с него, докато той не започна да „пролапва“ европейските страни една по една. След като ги „налапа“, разтвори уста да нагълта и Русия, но някакъв кокал заседна във фюрерското му гърло. И тогава всички се нахвърлиха върху лакомника. Е, добре — историята на света е такова нещо, че в нея има циклични повторения. Така ще стане и със сегашния задокеански „Райх“. Посмее ли да посегне той на Русия, най-напред ще види какво е разрушения и изпепеляване НА СОБСТВЕНАТА МУ ТЕРИТОРИЯ (защото някога Пърл Харбър беше детска игричка!). След това ще започне повсеместно изтребление на англосаксонци от задружните усилия на французи и германци. Ние, българите, както винаги ще бъдем с губещия, поради което — ќе ни го види гàзот мезето…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Замислен

  27 Окт 2016 18:02ч.

  Причините за една война са три, завоюване на територии, ресурси или пазари. Войните като тази за хубавата Елена отдавна са в миналото. САЩ според водещите икономисти отдавна са във фалит. Обвързаността на световната икономика с доларът за сега крепи САЩ но това няма как да продължава вечно. В САЩ отлично съзнават ситуацията. За да излязат от нея са им нужни евтини ресурси и нови пазари. Те точно това постигат в момента с разпалването на войните в арабският свят. За да се задържат са им нужни територии. Днес срещу САЩ ефективно може да се противопостави само Русия. Тя няма нужда от ресурси и територии но има нужда от пазари. И точно на териториите които за САЩ са плацдарм срещу арабският свят и Русия се сблъскват техните интереси. Марионетката Европа танцува както и подсвирне чичо Сам. Териториите на бившият соц лагер са отличен плацдарм срещу Русия и са все още добър пазар. Логично е военният сблъсък да бъде на тези територии. Стара Европа няма военни шансове срещу Русия, не че Нова Европа има, но огънят на войната първо ще изпепели източна Европа. САЩ и да искат няма как да помогнат на старата госпожа, твърде далече са. Прословутият им флот не би оцелял в близост до европейските брегове. Без жива сила по суша война не се печели. Тук е надеждата на САЩ, Русия и Европа взаимно да се обезсилят и да приемат условията на САЩ. Веднъж вече разиграха такава партия с Втората Световна Война. Русия тогава им обърка сметките, не виждам защо и сега да не е така. А още по-добре ще е да се освободим от американските мекерета тип Тиква и нищо няма да се случи. В Унгария вече не се кланят на Обама, чехите също показват среден пръст, Турция се дистанцира от Америка и други държави започнаха да се отдръпват от безумието САЩ. Дай Боже всекиму заслуженото!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • «Трансатлантическото споразумение предвижда промени в законодателствата на отделните национални държави, в т.ч. и на техните Конституции.»

  27 Окт 2016 18:04ч.

  А предвижда ли то промени в конституцията на САЩ или Канада? Не! Следователно Трансатлантическото споразумение се прави от позиция на силата. Хайде — такива плазмодии като нашите лидери си се чувствуват комфортно с Позициата на Чуждата Сила. Навикнали са. Но французите и германците няма да простят такова нещо. Те сега са слаби и затова привидно не предприемат никакъв протест, но почувстват ли зад гърба си могъщия железобетонен колос на Русия, няма да имат равни на себе си. Даже и ИДИЛ ще се възхищава от техния бяс.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  27 Окт 2016 18:53ч.

  Не съм съгласен с горните мнения. От друга страна ми допада опита на автора да запази някакъв баланс в анализа си. Това че е "Червен" Кольо не ме притеснява, напротив. Дай Боже повече червени. Притеснява ме обаче странното обединение на симпатиите към лявото и към една агресивна, дясно-националистична власт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хубавата Елена

  27 Окт 2016 19:01ч.

  Да бе, да, заради мен! Афродита ме пробута на Парис, за да има някакъв благовиден предлог, а войната си беше за господство над проливите. А вашите днешни богове и един романтичен предлог не могат да измислят, ами празни думи като демокрация, ценности, човешки права...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ахил

  27 Окт 2016 19:32ч.

  Тогава още нямаше GPS а местоположението на звездите се промени, та и аз не съм сигурен къде се намираше Троя! Ма си беше скучна работа, видяхме като сополи на стените на Троя, добре че оня бай хуй Одисей и мисли измамата с коня. Разбрахме ги и ги разграбиха като че ли бяха КТБ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не съм робот/ _ № 13 _

  27 Окт 2016 20:30ч.

  Исках да кажа, че у нас според мен няма платена руска пропаганда, хората сами са се наели да защитават това, на което вярват ида търсят верния път. Освен ако за пропаганда не се чете това, че четем и слушаме и на руски. Работа ми позволява през деня да вървят от ю-туб записи и да се ограмотявам между другото. Затова ГЕРБ трябва сам да се саморазпусне. Той е зло за България. Трябва да се намери истински обединител на народа ни, но как ще стане това, ум не ми идва, при положение, че нашите олигарси за банково зависими. Как ще стане? България е зависима от банките.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • САЩ са на път да загубят всичките си войни, даже не се сещам коя война са спечелили

  27 Окт 2016 22:12ч.

  Защо американците мислят, че ако президентът и премиерът ни са малоумни идиоти и ние сме такива. Не, не сме. Не ни влияе никаква руска пропаганда. Не сме жертва на хибридна война с Русия. Просто, за разлика от ония двамата, ние четем, слушаме, гледаме, разсъждаваме и анализираме случващото се около нас и в света като цяло. Ние сме информирани хора, които знаем по няколко езика, четем чуждестранната преса, гледаме чужди телевизии и прекрасно знаем какви са позициите на двете противостоящи страни по глобалните световни проблеми. Има публичен достъп до информацията на Американският център за стратегически анализи и прогнози "Стратфор" и Центъра за военно-политически стратегически изследвания на Русия. Който иска да е информиран не е лишен от тази възможност. Въпреки огромните ресурси за манипулиране на общественото мнение които изразходват САЩ в усилията си да ни противопоставят на Русия, въпреки истеричната активност на едно платено от Сорос и фондация "Америка за България" русофобско малцинство - резултатът е нищожен. Дори бих казал абсолютно обратен - 85% от българите са русофили. Това не е лошо, но е недостатъчно. И аз съм русофил, в никакъв случай не съм американофоб, но преди всичко съм българофил. Не е нужно изобщо да сме някакви "фили" или "фоби". Достатъчно е да разбираме какъв е интересът на нашата държава и коя е правилната позиция, от която не бива да отстъпваме заради нечий чужд интерес. Не е кой знае колко сложно, освен ако не сме избрали да ни управляват тотално некомпетентни и зависими хора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПРОПАГАНДА?

  27 Окт 2016 22:31ч.

  По-явна про-руска пропаганда от този сайт едва ли ще се намери.Преди години подмолна и хитра,сега открита до глупост.А и не толкова опасна,понеже малкото останали читатели,като горекоментиращите ,нямат нужда от нея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Линабубо

  27 Окт 2016 23:13ч.

  Помислих, че след като се виждат резултатите от допитването, "пропагандаторите" ще замълчат, но уви и в предсмъртна агония се опитват да хапят! Няма угодия: "Преди години подмолна и хитра,сега открита до глупост", тя де "про-руската пропаганда" боде в очите платените русофобски мекерета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Васил Здравков

  27 Окт 2016 23:20ч.

  Напълно съм съгласен с автора с допълнението, че не само в България, а и сред повечето мислещи хора по света Русия на Путин взема все по-голям превес в новата студена война. САЩ осъзнават това и изпадат направо в истерия стигаща до бяс. Какво от това, че американската икономика е във възход, след като държавния им дълг удари 20 трилиона долара ? Доста осведомени източници твърдят, че САЩ нападнаха Саддам защото се изхитрил да преоформи 50 % от програмата "Петрол срещу храни" в евро. Тези дни и Путин намекна, че Русия обмисля ревизия на експозицията си в долари и ако убеди и партньорите си в БРИКС да направят същото, жална му майка на следващия американски президент. А като погледнем статията горе в дясно направо потръпваме и ние.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • няма никаква руска пропаганда в този сайт

  27 Окт 2016 23:40ч.

  Коментират информирани, здравомислещи свободни хора. Е, и тук таме някой луд като ФАФАОФАФА, но без това не може. Човекът е болен и дано има кой да му помогне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стига пропагандни клишета

  28 Окт 2016 9:21ч.

  Пропагандата има много лица, но главното е да показва фактите на тези, за които работи. За съжаление в нея често преобладават полуистините, особено в контролираните пропагандни центрове от самите САЩ. За тях е важно шумът, а не съдържанието и конкретните факти. Те показват как се уповават от своя шум, създаден с позволени и непозволени средства, главното е да чернят и цапат противника. Пропагандата е елемент на надстройката. А надстройката се прави при съответните икономически основи. Русия с Путин е много по-различно от това, за което си мечтаеха в САЩ. Русия е за такива ценности, които назовават нещата такива, каквито са. Ако те са лоши, какво да се прави да се поправят с уважение към всички участващи в този процес. Русия е за истината такава, каквато е и в това е нейната сила.Путин има смелостта още на Мюнхенската конференция за мир да покаже на рафинирания западен елит, че никой от тяхната политическа върхушка не си мръдна пръста да оформят писмено новите правила на международно сътрудничество след падането на Берлинската страна. Зашеметени от тази смелост на новия лидер на Русия, болшинството от присъстващите не си направиха усилията да вникнат в казаното от него и политиката на Запада продължи по инерция със старите стероеотипи. Настъпи моментът, когато Русия гръмогласно пред целия свят заяви-стига!!! Западът не очакваше такъв отпор. Старите щампи продължават да ги държат в клещи и те нищо ново не могат да кажат освен да демонизират самата Русия, да й приписват това, за което там даже и не мислят, да си показват кирливите ризи на своите кандидати за президенти, да подслушват своите съюзници, вместо да се занимават с насъщните човешки проблеми и разумното развитие на икономиката в името и за благото на самите хора, а не на отделно взетите. Никой не разсъждава например върху проблема за фундаменталния способ на финансиране на бюджета, който се нарича дълг. В Русия за 2015 г вътрешния дълг е под 14% . Един от най-добрите в света.В Япония той е около 200%, в САЩ — над 100%. В болшинството европейски страни — над 100%. А България къде е със своята "суверенна политика"??? Безработица, мизерия, лумпенизация и поголовни кражби на всички етажи на обществото-от улицата до правителствените ложи.... Забравят се основните постулати :"Гладна мечка, хоро не играе", "Ситият на гладния не вярва" или обобщено: "Битието определя съзнанието!!!" Още: "Който не си знае историята, няма бъдеще", "Народ, който не може да храни свойта войска, ще храни чужда" и т.н.и т.п., т.е откъде сме дошли, какво сме били, какво сме днес и защо така.... Та пропагандата си пропаганда, ама требе да се папа, да има работа там, където живеем и всичко друго ще си дойде на мястото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хубавата Елена

  28 Окт 2016 10:26ч.

  Ахиле, Ахиле, и теб те изпързаляха, че си неуязвим. Такива сти вие, военните, тикнат ви в ръцете по един щит - гениална Хефестова изработка - и хайде на юруш за интересите на Агамемнон. Пък и на манипулациите на политиците виждам, че вярваш - хвалиш хитроумния Одисей, ама не знаеш за офшорните му сметки на острова на Кирка. И друго не знаеш, то стана след смъртта ти - моята мила сестричка видя сметката на всемогъщото си мъжле. Чудя се само коя ли ще е съвременната Клитемнестра.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  28 Окт 2016 10:29ч.

  До Не съм робот и Хубавата Елена - Напълно съм съгласна с вас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вярващ

  28 Окт 2016 12:52ч.

  Обединител на нацията има -д-р Пламен Пасков, който вместо празни политически обещания, предлага конкретни практически решения в няколко стъпки за възвръщане суверенитета на България, съюз с естествените геополитически съюзници ,възстановяване независимостта на БНБ ,и други конкретни мерки за икономически подем -това е последния шанс за освобождение и спасение на България. Повече информация потърсете в bultimes.bg или групата "Пламен Пасков президент"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моника

  28 Окт 2016 13:05ч.

  За управляващите във Вашингтон "тероризмът във въшната политика на САЩ е правомерен".Записано е в Закон от 1951 г.и няма данни да е отменян.Управляващите в този страна шизофренно мислещи се за"уникална нация",друг е въпросът дали въобще са нация,преследват хегемонистичните си цели по цял свят.По отношение на Русия,на този етап,планът им за сриването й и овладяване на толкова примамливите й богати ресурси,е до 2024 год.И те активно го изпълняват,водейки срещу нея всички възможни войни–психологически, информационни и пр.и са готови и на въоръжен конфликт.Ако срещу тях седаха шизофреници подобни на "кървавите сестри –близначки",неоконсерваторките Сюзън Райс и посланикът на САЩ в ООН Саманта Пауър,обединени около Х.Клинтън третата световна ядрена война отдавна би била факт.Те не могат да просят на Русия,че не продължи политиката на Горбачов и Елцин и не доведоха страната до щатска колония.Послушниците от т.нар.ЕС,получаващи големи възнаграждения от управляващите в САЩ,въпреки огромния им външен дълг,поддържат с всички сили политиката им,чиято цел е заличаването и подчиняването на Европа.В България няма политици.Всички в една нощ се ориентираха откъде идват парите и са готови и майките си да продадат,но да ги приемат за"евроатлантици".Темата за т.нар.минисър на външните работи на България е отделна.Той е продукт на специалните служби на САЩ и чинно изпълнява всичките им заповеди–продава и предава държавата ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  28 Окт 2016 13:37ч.

  Твърди се , че тези думи са написани на китайски преди около 2500 години : „Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни. Мъдрият не спори, спорещият не е мъдър ...“ от Лао Дзъ . Май са верни и досега.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • young

  28 Окт 2016 19:56ч.

  Че кой тук спори, всички сме единодушни - заглавието е точно: „Водената от САЩ коалиция“ губи войната… в България! Толкоз!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  29 Окт 2016 6:16ч.

  Прибързаността е символ на младостта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • странното обединение на симпатиите към лявото и към една агресивна, дясно-националистична власт

  29 Окт 2016 17:59ч.

  На мама златното идиотче, през 1990-2000 ти се убоде на вретеното?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Муйо

  29 Окт 2016 18:29ч.

  Специално за observer: https://www.youtube.com/watch?v=P1L-Jfhq2IQ Нали се сещаш, че никоя АУГ на всемогъщите САЩ няма да се доближи до брегове, откъдето могат да долетят двеста килотона? А дали се сещаш, че проблемченцето на господарите на САЩ и НАТО не е "Адмирал Кузнецов", а "Петр Великий", който може да изтрие Израел от лицето на земята с един залп?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи