Решили са да превърнат България в украината на Балканите

Решили са да превърнат България в украината на Балканите
"Изключително брутален АНТИБЪЛГАРСКИ ход на САЩ"; "Решили са да превърнат България в украината на Балканите"; "проектът украина с една крачка вече е в отвъдното, а на тях им трябва нова гореща точка в Европа?"; "Най-важното е да не се съгласяваме да се признае българско малцинство в Македония. Ако това стане, ще поискат реципрочно да се признае и македонско малцинство у нас и после ще искат и Пиринска Македония": безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

Foto: www.state.gov, commons.wikimedia.org

 

 

ЗИП

Изключително брутален АНТИБЪЛГАРСКИ ход на САЩ. Скандално изявление на Ескобар, което има потенциал да срути дори правителството ако няма бърза нота от Външно!

 

Любопитно!

Решили са да превърнат България в украината на Балканите, ако правилно разбирам думите на този за македонско малцинство в България? Нашите продажни политици наясно ли са какво означава това???

 

Просто от любопитство!

Да разбираме, че проектът украина с една крачка вече е в отвъдното, а на тях им трябва нова гореща точка в Европа?

 

Кой ни го натресе това "българско малцинство" в РСМ ?

По-голяма глупост до сега не бе сътворявана. Ако признаем "македонско малцинство" у нас като реципрочна мярка на нашето "българско малцинство" РАЗРУШАВАМЕ ИНТЕГРИТЕТА НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ. Ще последват искания за турско, циганско, арменско, тракийско, добруджанско и шопско малцинства. Къде е нАуката, къде са красните прафесари и академики да извикат, че това е национално предателство и тоя път ни води да национална катастрофа и бунтове? Не пресилвам нещата, само ПРЕДУПРЕЖДАВАМ !

 

Господине,

не е Ваша работа, нито на посолството Ви, да се намесвате в отношенията на РБългария и РСеверна Македония! Ние сме самостоятелни държави с близки родствени връзки и предметът на временни разногласия ще си го решим сами, без настойничеството на никоя друга страна, разумът показва, че такова даже би могло да се използва от някои наши противници като напр. идеологическа намеса във вътрешните работи на други страни, което не е желателно нито за нашата, нито за Вашата страна, нали?

 

Helleborus

До писалите по-горе, наистина ли не вдявате, че България САМА изисква разделянето на въпросните две етнически малцинства, при положение, че „промяната“ го гласува на КСНС току що, като заяви, че в Македония има някакви българи и отделно македонци, а ние ще защитаваме правата само на българите. Може ли такова безочие, да поставиш към македонците изискването да се разцепят официално, да ги изнудваш да го запишат в Конституцията си, за да им падне ветото и после да отричаш, че в България също има две аналогични групи? С този мозък, нищо чудно, че говорим за тролове. Да ви кажа ли защо се заговори за македонци в България, за ваше добро е, понеже докато не ви натиснат отвъд поносимото, няма да реагирате.

 

Стефан

Права на македонско малцинство в България ?!?! Очаквайте скоро да щукнат НПО-та в Благоевградско и да обясняват на местните хора, че са се объркали да се смятат за българи. Този човек е заплаха за националната сигурност на България.

 

Идеалист

Най-важното е да не се съгласяваме да се признае българско малцинство в Македония. Ако това стане, ще поискат реципрочно да се признае и македонско малцинство у нас и после ще искат и Пиринска Македония. Много българска кръв се проляла за тази душегубка на България. Ако толкова им трябва на американците и западните им слуги, да измислят начин да си я приемат без нас. Общуването с тези хора ни е донесло само загуби и страдания. Техния майстор ще са албанците. Кирчо се разтревожил, че нямало как да пътува със самолет до Скопие. Та кой пътува на 180 км със самолет, на тези разстояния се пътува с лек автомобил или с хеликоптер, може и с малкия правителствен самолет, големия е за Турция.

 

OLD

RE : Анонимен от.. на 13.01.2022 в 19:17 Всеки е свободен да има поглед от височината на " собствената камбанария". И при Васил Иванов Кунчев и Христо Ботьов Петков е било така. Но тяхните са били и тогава и сега високо над земята. На другите са били засипан с пръст, за да не са по-високи от ата на бея. Но все хора и християни. И от всички има нужда и тогава и сега! Дали....... ?

 

observer

Президент, правителство под карантина, скоро и народното събрание, а сръбският Спартак здрав като бик. Какви времена…

 

Колкото и да ми е тежко да призная

но достойнството и самочувствието на сърбите е в пъти над нашето. Не би трябвало да е така, но е факт! Нямам предвид само този случай и го казвам, защото ги познавам.

 

задунайска уфсъ с евразийски манталитет

3. Ако беше "балкански тарикат" и "сръбски Андрешко", Джокович щеше да си купи сертификат за ваксинация. Никой никога нямаше да разбере, че не е ваксиниран. Австралийците щяха да са доволни, дори да подозираха, че сертификатът е неистински - важното е, че е показал подчинение и че играе по правилата. Това е основната цел на всички "мерки".......... Джокович е известен с това, че е антиваксер. Освен това не е някой неизвестен като Киро Факира или Тихомир Чергов, знае се какви изказвания е правил срещу ваксинирането. Австралийците са доста чувствителни на тази тема след като най-близки роднини стояха разделени дълго време заради строгите мерки срещу пандемията.

 

 

 

Коментари

 • Комодор

  13 Яну 2022 20:48ч.

  Встрани от темата „Полският войник Емил Чечко, който избяга от Полша в Беларус, потвърди, че лично е участвал в екзекуциите на мигранти в Полша и конкретно на 8 юли 2021 г. е участвал в кланетата край село Сямяновка. Преди това той твърдеше, че е направил това под принуда. Общо, според него, са убити общо над 240 души.“ /colonelcassad/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Floyyd

  13 Яну 2022 23:04ч.

  Наистина скандално изявление, на което трябва да има официална реакция от наша страна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Къде е Sin? Да обясни колко са велики САЩ

  14 Яну 2022 0:28ч.

  Къде е Sin да обясни колко са велики САЩ,, как разнасят демокрация по целия свят (като НАТО) чрез стотици войни, интервенции и преврати с милиони жертви. Само в Индонезия, след организирания от ЦРУ преврат през 1965 г. жертвите са над 1 милион. Във Виетнам заливаха с напалм и хората и природата, разстрелваха от упор деца. Ескубар е истинското, изпълнено със злоба, незачитане и презрение към някакви туземци, лице на американската политика. Килър. Да ви е честит! Върви с бананите и освобождаване на територията. Нали американска дипломатка казала пред активисти на СДС: "Вие не ни трябвате повече от 4 милиона". Е, задачата е почти изпълнена.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В МВнР с какво са заети,

  14 Яну 2022 5:15ч.

  Та не им е останало време да напишат и връчат нота? Или сегашните "експертизи" там не знаят как се пише? Или изобщо не знаят какво е това и кога е наложително да се връчи? Или не искат да дразнят истинските си работодатели и спомоществуватели?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • shopski

  14 Яну 2022 8:32ч.

  Абе, Ескобар не го ли застреляха?! Щото гледам още един Ескобар на бЕло се е измъкнал...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Месията

  14 Яну 2022 8:37ч.

  Сегашният краварски естаблишмънт е кръстоска между малоумни примати и безпределно алчни и арогантни кръвопийци, а и крайният резултат е тъпи, малоумни, алчни, надменни и безмозъчни същества, които водят Света към последната му война, в която те със сигурност ще загинат!!! Като се загледам назад в историята на планетата ни не мога да открия подобни същества, дори и сред доказано елементарните организми като амеби и чехълчета !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лекуващ лекар

  14 Яну 2022 8:38ч.

  Зачитането "правата" на македонското малцинство в Булгаристан, се явяват сирененцето в капана за мишки !!! ЯЯЯЯЯ гледай ти !!! До сега вече 80 години ни набиват в главата, че "Македонизма" е продукт на Комунистическия интернационал и на Г. Димитров, а то какво излиза?!!!Оттатък локвата започнаха да надминават и Сталиновия Комунизъм!!! "Македонското малцинство“ в Булгаристан !!! От кога Американския Държавен Департамент започна да разбира от световната и в частност Булгаристанската история повече от Булгаристанците и БАН в Булгаристан, че такива пишман-дипломати като този катил Габриел Ескобар, да се изявяват като "учители", но само в тяхното килийното школо Харвард ???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ляв Нежен Демократ с изтекъл срок на годност

  14 Яну 2022 8:39ч.

  Много правилно, и освен за правата на македонското малцинство трябва да се работи за защита правата на турското, циганското, влашкото, шопското, еврейското и арменското малцинство в Булгаристан и той да стане федерална държава, или да бъдат обособени региони с автономия на основа етнически признак. Как изглеждаме в очите на партньорите? Крим е на Украйна, а? А Пиринска Македония е на Македония, Кърджали и Аскьой - на Турция, Добруджа - на Румъния и т.н. Разбира се Сливен трябва да стане столицата на Циганския халифат !!! Нещо му куца логиката на „големия бял брат“ !!! Да не забравят мИриканците и за правата на далматинците в Хърватия, че нещо май са ги пропуснали. О свещена простота, е Америка те откри !!!Слава Американу, слава Булгаристану, героям слава, ВАШТА МАМА!!!" АМИН !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър Волгин

  14 Яну 2022 9:26ч.

  ОБЩ КАЗУС: УКРАЙНА=МАКЕДОНИЯ, КРИМ=ПИРИНСКО, ПОЛША=СЪРБИЯ, РУСИЯ=БЪЛГАРИЯ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Wizz

  14 Яну 2022 9:43ч.

  Казусът е критичен за България и Балканите. Сащ работят и подкрепят турция от 30 години за прокарването на ислямската дъга. Една албанизирана македония след 20 години ще си поиска и нашата част и дъгата е изградена. Решава се бъдещето на балканите . кой разбрал разбрал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дончев

  14 Яну 2022 10:34ч.

  Който е е захванал или заял с българите винаги впоследствие си е счупил зъбите. Краварите не са изключение и то се вижда вече и с просто око.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Кирето

  14 Яну 2022 11:07ч.

  САЩ работят срещу България в Македония. Винаги. Те открито заюитават там албанците. Когато свърши войната им с Белград от лагера с 200 хиляди косовари край скопие, 100 хиляди останаха в Македония и така от 10% албанците в Македония скочиха на над 20% а САЩ прокара закон, при 20 % население в район езика да стане официален, т.е. в общината се позлва албански за албанци. Скопие има съюо над 20% албанци, и така в цялата държава албансия е оофициален и македонския нЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН. Кире, твоите приятели от САЩ се нуждаят от тебе за да работят срещу нас. Никога не забравай това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • jdjf

  14 Яну 2022 11:55ч.

  че какво друго отношение да имат сащ към булгария? След 89та година нито един съветски агент не беше поне обесен да се заслужи доверието на американците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Кирето на 14.01.2022 в 11:07 САЩ работят срещу България в Македония. Глупости !

  14 Яну 2022 17:21ч.

  Това с българското малцинство в РСМ го измислиха приятелите на Кремъл у нас. А вижте какво правят московците в РСМ.През април 2017 г. бе разкрит секретен доклад на македонската Дирекция за сигурност и контраразузнаване, който е бил изпратен до директора на "Дирекцията за сигурност и контраразузнаване" Владимир Атанасовски. От него стана ясно, че през последните 9 години Република Македония е мишена на мощна подривна, пропагандна и разузнавателна дейност от страна на руското посолство в Скопие, руските разузнавателни служби, включително и чрез използването на акредитирани журналисти. Според доклада Русия, заедно със Сърбия, иска да вкара Македония в сръбско-гръцки съюз, а енергийните проекти имат за цел тотално подчинение на Македония. В разкритите документи подробно се описва и дейността на сръбските агенти в РС Македония и по-специално на Горан Живайлевич /служител на сръбските спецслужби БИА - бел.а./, на самия Иван Стоилкович, както и на депутата от партията на сръбския президент Александър Вучич Мирослав Лазански.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сръбският политик Стоян Новакович е основоположник на македонската нация още в края на 19 век

  14 Яну 2022 18:29ч.

  Сръбският политик Стоян Новакович е основоположник на идеята за създаване на македонска нация от българите във Вардарска Македония, защото се дразнел, че сред тях българската идея е много силна, а това не било в интерес на сърбите. Изготвил е обширна програма за насаждане на лъжата, че македонските българи са нещо различно, че нямат нищо общо с българите, че са отделна нация, че българите ги мразят. Негова е идеята и да се заменят някои български букви със сръбски. Всичко това става официална политика на Кралство Сърбия и Кралство Югославия (а след 1944 г. и на Титова Югославия). Започват забрани да се говори български, над 600 български училища и над 500 български църкви са затворени, учителите и свещениците са прогонени. Забранява се издаването на български книги и вестници. Преследват се тези, които не спазват забраните. Мара Бунова застрелва един такъв сръбски участник в обезбългаряването на Вардарска Македония. Целият този терор се извършва от сърбите до 1944г. Но той продължава и в Титова Югославия. Чак тогава има намеса Сталин, но главната роля е пак на сърбите и на сърбоманите в самата Македония. През 1944г. официално създават т.н. македонски език, като заменят някои български букви със сръбски, махат български изрази и ги заменят с (изненада!) сръбски, прибавят някои турцизми и ето ви готов македонскиот език. Променят и окончанията на имената. А забраната да се определяш като българин не е спирала. Тя си върви почти от началото на 20 век. И репресиите не са спирали над българите, които още не са забравили, че са такива. След един бунт, на Кървавата Коледа, 6.01.1945 г. са избити 30000 българи. Други 130 000 са хвърлени в концлагери и затвори, само защото не са се отрекли, че са българи. И така до наши дни. В Сев. Македония е забранено да си българин. Ако го кажеш или покажеш, следват тормоз, уволнения, арест. Така лъжата за" македонска" нация вече повече от един век е налагана с насилие, забрани и принуда, за да стане истина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нищо подобно

  14 Яну 2022 19:25ч.

  Никой журналист от страната не се възмущава от такава пряка намеса отвън във ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ на "суверенна" България! Само ни филтрират тук и попълват своята картотека... На всички е ясно, че България е само плацдарм и тях не ги интересува нищо друго, а наши помощници бол... Ние сме си виновни за всичко!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кавко доживяхме

  17 Яну 2022 0:41ч.

  Един американски пудел да джавка среу друг америански пудел, защото 2-рият искал да бъде по-американски и "по-правоверен".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • братът на Иван Георгиев от Попово

  17 Яну 2022 23:22ч.

  Не много отдавна нарекох американците "лицемерна нация". Забравих да уточня, че са такива само срещу силни народи. Усетят ли насреща си безгръбначни, доброволно вписали се в редовете на ибрикчиите, хич не се церемонят, говорят "право куме та в очи" какво ще последва, ако не слушкаш. И действат...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи