Това, което днес изтръгват от Украинската църква, утре ще го направят с цялото християнство в света. А светът мълчи!

Това, което днес изтръгват от Украинската църква, утре ще го направят с цялото християнство в света. А светът мълчи!

Автор: Борис Корчевников, Телеграм. Следвайте "Гласове" в Телеграм

Убиват огромна свята църква. А светът мълчи. Подпалват голям православен манастир в Европа, гонейки монасите, а светът мълчи. Чуйте мълчанието на света. И доловете в тази тишина звуците на ада. Пронизващият му хлад, от който изстиват вените. И няма къде да избягаме. И Бог да им е на помощ – с този свят, който мълчи отдавна и за всичко. Всички тези декоративни ООН, комитети за правата на човека, римски папи, профсъюзи за всичко най-хубаво, световни парламенти, всемирни съвети за всичко на света – Бог (а може и дявола) да е с този свят, за който църква отдавна няма и който отдавна е станал дом за евангелския „глух и ням бяс“ и е хронично болен от пълна слепота.

Името на този свят е стикерът с трите маймуни – „не знам“, „не чух“, „не видях“. Ето тези:... Мълчанието на другия свят е страшно. В света има 15 православни църкви – Александрийска, Антиохийска, Йерусалимска, Руска, Грузинска, Сръбска, Българска, Румънска, Кипърска, Еладска, Албанска, Полска, Константинополска, Църква на Чешките земи и Словакия и Американска Църква. В тях има почти 300 милиона православни, или повече. И тези църкви мълчат за чудовищните гонения в центъра на християнския свят, за унищожаването на светини. Те мълчат. Църквите! Мълчат! Те, които са създадени да служат със слово! Мълчат! Те, които Господ призова да проповядват, утешават и изобличават – мълчат!! Веднъж сърбите написаха нещо, остро се изказа иерусалимският патриарх, някак неловко Грузинската църква по някаква причина се обърна към Истанбул, макар че простите грузинци излязоха искрено в защита на Лаврата. Но единственият повдигнат с пълна сила глас в света за гонената Украинска църква е гласът на руския патриарх.

Отецът нито веднъж не осъди своите чеда, затова че в условия на собственото им изтребление са взели смущаващи за някого решения, че някой е престанал публично да го поменава. Патриарх Кирил само излезе и изля болката си върху целия свят: „Какво правите. Вие позволявате да се разтерзава люлката на нашата цивилизация. Вие ни убивате, залагайки мина под собствените си нозе. Не отвръщайте очи. И не мълчете!“ Но светът, говорещ за правата на човека, превърнал ги едва ли не в нова лъже-религия, стои ням пред крещящото нарушение на тези права. И най-страшното от всичко е, че и привидно православният свят, освен Руската църква, сякаш е глътнал вода. Тогава значи няма повече единство на православните църкви в света – това единство, което сам Господ ни заповяда, казвайки „Да бъдат всички едно“. Това е. Свърши се. Дойдоха. И се потрудиха всички „за слава“: и истанбулският дядо-патриарх, и личните самолюбия, и геополитическите разломи, и световните елити, специалните служби, страстите, греховете, парите, задкулисието – а чрез тях самият сатана – извършиха делото си.

Разделената Църква сега ще бъде приключена поединично, няма какво да се направи. А друга главна цел, освен как да се разправят с Православието, а след него и с цялото останало християнство, сегашните световни елити, водещи планетата към греховна разчовечена сергия, нямат. 

„Духът на света дойде в Църквата“ – ми каза неотдавна един митрополит. Това е духът на света – в това адово, конюнктурно, „удобно“ мълчание на православните църкви. От духа на света Църквата умира по-бързо, отколкото от всякакви гонения. Защото една светска Църква на никого не е нужна – нито на отдалечените от нея, нито на чедата ѝ, нито на Самия Бог. 

Иде обещаният последен акт на историята, когато „солта губи солеността си“ – Църквата престава да бъде Църква. А това значи, по думите на Христос, че „ще я хвърлят вън“ (Мат. 5:13). Това не значи, че Църквата не е свята, че тайнствата ѝ са „отслабнали“ и вече не спасяват. Не. Не, Църквата дори и такава – разделена и развалена, пропита от човешкото, греховното и мирското – е все още Божия и не от този свят. Тя въпреки това носи на човека смисъл, радост, пълнота, сила, открива Бога. Дори и болна, тя изцелява. Но болестта на днешното срамно мълчание на Православните църкви за украинските гонения говори само за това, че сега вече „времето е кратко“. Че за нашето спасение всеки ден може да стане последен.

Това, което успяха днес да изтръгнат от Украинската църква, утре ще го направят с цялото християнство в света. Христовото име, според замисъла на сегашния елит, трябва да бъде заличено отвсякъде. И на някои места вече е изрязан езикът Му, и Църквата му е заставена да мълчи, гледайки унищожаването на православни.

-------

Борис Вячеславович Корчевников (роден 1982 г.) е руски журналист, телевизионен водещ, актьор, член на Академията на Руската телевизия и Обществената камара на Русия. От 2017 г. - генерален директор и генерален продуцент на православния телевизионен канал "Спас".

Превод за "Гласове" Екатерина Грънчарова

 

 

 

Коментари

 • old_beggar

  30 Март 2023 11:56ч.

  къде сте синодални старци, превърнали ЦЪРКВАТА в бакалия, глухи за камбаната, която бие и раздаващи медали на крадеца от банкя - боко барселонски? в древността български свещенослужители са разпространили българската азбука и православното християнство в Киевската Рус. сега украинските фашисти (които вече надминаха дори хитлер), забраниха руския език (българския език също), 9 години планомерно унищожават рускоезичното население в източна украйна, а в момента унищожават и православието – нападат манастирите и църквите, горят иконите и църковни книги, бият и арестуват свещениците и изнасилват монахините. не очаквам, поставилият се в услуга на сатанистите р. радев и неговата „кохорта“ че ще осъдят тези изверги. надявах се, че поне патриархът и светият синод ще изразят възмущението си срещу тези нечестиви човекоподобни, но това не се случи – изглежда и те са в „синергия“ с американското посолство...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратена

  30 Март 2023 12:40ч.

  Прав си! Само служители от отделни български манастири, четири или пет, протестираха срещу това сатанинско деяние! Но патриархът мълчи. Нали е приятел с Бацко. Какво да каже?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратена

  30 Март 2023 12:42ч.

  Съединяваме нашите недостойни молитви с молитвите на всички просияли в святост Киево-Печерски преподобни отци и всички православни християни по света за запазване на Светата обител от посегателства и запазване в нея на настоящето монашеско братство и духовен живот. Господи, спаси и съхрани! + Константийски епископ Михаил, игумен на Чекотинския манастир „Св. Архангел Михаил“, с братя Архим Йоан, игумен на Правешки манастир „Св. Теодор Тирон“, с братя Архим. Назарий, игумен на манастир „Св. Троица“, гр. Априлци, с братя Архим. Йоан, игумен на Чипровския манастир „Св. Йоан Рилски“, с братя Архим. Нифонт, игумен на Лопушанския манастир „Св. Йоан Предтеча“, с братя Ставр. Ик. Емил Якимов, и.д. игумен на манастир „Св. Троица“, гр. Етро поле Монахиня Касиана, игумения на Врачешки манастир „Св Четиридесет мъченици“, със сестри Монахиня Таисия, игумения на Клисурската света обител „Св. Кирил и Методий“, със сестри Монашеско сестринство на Раковишкия манастир „Св. Троица“

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мила

  30 Март 2023 15:00ч.

  ++++++++

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen Gurko

  05 Апр 2023 12:12ч.

  И аз питам нашият Патриарх : " защо мълчите Ваше Светейшество?" Не се ли опитаха тези същите да направят това и с Българската Православна Църква? Те са същите и пак ще се върнат щом приключат там. Какво ще отговорите когато се представяте на Всевишния не мога да знам, но знам че ще бъдете питан и не бих искал тогава да съм на Вашето място.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • BLADE

  30 Март 2023 12:05ч.

  Сещам се за думите на Бжежински: "След комунизма, най-големият враг на западната демокрация е Православието". И те го убиват със завидно търпение и постоянство от 1054 г. до днес.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Убиват го още от Голгота

  30 Март 2023 12:18ч.

  до днес! На Запад твърдо вярват, че времето, когато Европа е била християнска, е "1500 години на варварство".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво се чудите?

  30 Март 2023 12:20ч.

  Та, кьорави ли сте или глухи? ВСИЧКО, което се върши на Запад днес: ислямизацията, джендъризацията, дискриминацията срещу белите хора, има за цел едно-единствено нещо: УНИЩОЖЕНИЕТО на християнството!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мила от Марс

  30 Март 2023 15:03ч.

  Всъщност унищожението на християнството е унищожение на човека и на неговия истински живот - вечния живот.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kritkaa

  30 Март 2023 12:40ч.

  Това е непрекъснатото движение на историята. Спомнете се колко време е било. Необходимо. докато се наложи християнството в Стара Европа. Преди това е имало много богове, които постепенно са били изоставени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • и ако близнете българска сол сега ...?

  30 Март 2023 13:04ч.

  Бая сладникава, усеща се! Благодатта ли напуска БПЦ, що ли, покрай пищните одежди и скъпи зидове? Но да, изтребление идва, очищение идва! Душата Ви не могат да отнемат, ако Вие сам не я предадете! И Бог не могат да ни Го отнемат, ако ние не Го предадем! Успокоитно е, че през вековете християнството се е посявало с кръвта на мъчениците му и точно такива времена идват. Слава Богу за всичко! Мъченичество ще е да оставиш кръстчето на врата си, когато ти заповядат да го свалиш. Благодарности за г-н Дачков за статията!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  30 Март 2023 13:05ч.

  Прав е авторът. Наистина не разбирам какво им пречим!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не им пречат всички

  30 Март 2023 13:12ч.

  само онази част от популацията, дето ни се води, ни се кара..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба Яга

  30 Март 2023 13:14ч.

  Светулка и бухал от Стоян Михайловски "Внезапно бухалът, врагът на всички светлини, най-грозната, най-злостната и най-коварната птица, подгони светлата мушица и най-подир я улови... - Какво ти сторих?... - Ти ми пречиш! Умри! - Че как ти преча? - Светиш!..."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А знаеш ли кой е автора?! Геноцид под вещото ръководство на КГБ ли защитавате с призивите "Да се избие цялата нация", визирайки украинците

  31 Март 2023 0:40ч.

  Телевизионният канал "Спас", в който генерален директор е този жалкар, е водещият руски канал за УЖ православната аудитория, а всъщност за КГБ пропагандно зомбиране. Собственик на тв канал "Спас" е Московската патриаршия, т.е. агент Гудняев >>> https://www.youtube.com/watch?v=cGYNkYRJ9ig

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сатанисти сър

  30 Март 2023 13:24ч.

  Всичко си идва на мястото. Значи не е далече денят на Второто пришествие. На такова ми прилича.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • модерно робовладелство

  30 Март 2023 13:25ч.

  Защото ако не бяха мълчали 8-9 г. за терора на укрохунтата срещу населението на Донбас и рускоезичните в укрорайха всичките тия американски окупирани международни организации, комитети, фондации, агенции, занимаващи се уж с човешки права и опазване на световното природно и културно наследство, можеше изобщо да не се стигне до тая СВО. Но тогава те услужливо мълчаха и продължават да мълчат за престъпленията на режима, а единственото, което слушаме, са обвинения срещу Путин и Русия, които единствени направиха нещо, за да спасят хората и културата от геноцид. И въпреки този опит за спасение чрез военна намеса, те се обединиха срещу Русия, а не срещу убийците на собствения си народ и култура.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Свидетели сме на методичното изпълнение на ПРОЕКТа

  30 Март 2023 15:49ч.

  и той, Проектът, си върви по план. WEF-аджиите провеждат редовно оперативките си в Давос, и като железен слон ни налагат: "Медицински" проект за депопулация - (уж-пАндемия) с масово генетично модифициране с преки последици - свръх-смъртност, хронични неличими заболявания и масова химическа стерилизация, ликвидация на стотици хиляди дребни и средни по размер бизнеси - ресторанти, магазинчета, комерсиални имоти ("хоум-офиса" ги ликвидира методично) и изкупуване на активите им; сега започва фалиране (и изкупуване) на дребни банки за да се концентрират всички банкови операции в ръцете на няколко банки, така че с лекота да ни наложат електронно, безкешово разплащане и CBDC (Central Bank Digital Currency)... Затова и ЕС ни натиска толкова да си ритнем ЛЕВчето...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кърт Вонегът

  30 Март 2023 13:57ч.

  Валерий Коровин: "Когато имаме работа с англосаксонците, трябва да разберем, че имаме работа с дявола, който винаги лъже. Това е тяхната основа и тяхната същност. Англосаксонците винаги злобно лъжат. Гледайки усмихнатото му лице, си струва да си спомните, че дяволът отново ви мами. От това трябва да изхождаме. Че винаги ни искат само зло. Злонамереността на англосаксонците е аксиома, твърдение, което не изисква доказателства. Това е нашият абсолютен враг. Не някакви си там евреи и още повече масони, това са пълни глупости, а именно англосаксонците. Ето основните твари. В добрия смисъл трябва да ги накарате обратно до техния камък, да ги покриете с бодлива тел и да патрулирате с лодки, като не пускате тези зомбита оттам". Цялото тук: https://pogled.info/svetoven/valerii-korovin-da-izgonim-anglosaksonskiya-dyavol.154175

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Православието трябва да бъде защитено от Исляма, инак ще погубят всички!

  30 Март 2023 14:12ч.

  Ми изтребват последователите на Учителя Иисус Христос, защото е проповядвал за равнопоставеност и братството, тоест БЕЗ БЕДНИ и БОГАТИ, защото БЛАГАТА на Земята се предостатъчни и има за всички. Как се хранят милиони човеци с два хляба и три риби, ъм?! ..... Ми не искат психопатите, увредени индивиди, самопровъзгласили се за свръхчовеци, които могат да ТРАНСФОРМИРАТ човешкия индивид за своя употреба. ......... Е, Християнството и Исляма забраняват бърникането из СМЯНАТА на пола или еднополовите извращения, и други подобия! .... Затова ДНЕС Исляма е призван да защити Православието! И ОБЕДИНЕНИ ДВЕТЕ БОЖИ УЧЕНИЯ да се справят с Антихриста! .......... Подкупването на съвести с пари е лесно за вършене, но е убийствено за бъдещето на човешката раса на Планетата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мозъците им...

  30 Март 2023 15:55ч.

  https://twitter.com/TheFirstonTV/status/1628056954835804160 дано изсъхнат преди да си реализират проекта за унищожение на света!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ***

  30 Март 2023 14:50ч.

  Да бъде ден! Нощта е черна и зловеща, нощта е ледна като смърт. В разкъсаната земна гръд струи се бавно кръв гореща. В димящите развалини безокий демон на войната развял е хищно знамената и меч въз меч безспир звъни. Сред мрака непрогледно гъст стърчи злокобен силует на някакъв грамаден кръст, и хилядни тълпи отвред вървят, подгонени натам от яростта на златний бог. И мракът става по-дълбок, тълпите нижат се едвам. За въздух жадни са гърдите, очите молят светлина, един копнеж, мечта една гори и се топи в душите и през сълзи и кървав гнет, през ужаса на мрак студен разбунен вик гърми навред: „Да бъде ден! Да бъде ден!“ Христо Смирненски

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  30 Март 2023 14:59ч.

  Споко, новия Кръстоносен поход на Запада ще приключи, като предния - с провал. Жалко само за безсмислените жертви на тази малоумна авантюра!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  30 Март 2023 15:00ч.

  В интерес на истината това е естественото състояние на Христовата вяра- да бъде преследвана, и това се явява благодат и улеснение за истински вярващите хора, защото първо христовото братство се очиства от сухите, безплодни пръчки и бурени които го задушават от вътре, и второ истински благодатните божи хора имат улеснение в това да свидетелстват за истината, което е най прекият път към Божието царство! Ето света сега оголва зверовите си зъби и показва сатанинската си същност, както ни учи и предупреждава Господ Бог Исус Христос, тъй че по добре така, иначе какъв апокалипсис би било, и какво пришествие?! Всеки който се надява в този измамен свят и разчита на благоденствие в този живот произлизащото от хора, е объркал религията и не познава словото, в което ясно се говори, за преминаване и очистване на този грешен свят, след божествена намеса! У хората остава изборът и надеждата, да имат причастие в Исуса Христа и това става като се изповяда неговата божествена милост, сила и слава пред другите хора, до степен бесовските сили да убият тялото, за да възвисят душата, това е общо взето 100% от случката която се е случила на всички светии, който християните почитат и от които би трябвало да се учат! Така са станали преки подвижници на Божието дело на друго равнище на съществуване, отвъд смъртта, и под блаженото ръководство на живият Господ Исус Христос, Светият Дух и Бог Отец!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пламен Кръстев

  04 Апр 2023 16:42ч.

  Браво.Харесвам написаното.Написано е там:"този свят на мен е предаден и аз го давам на този ,на когото си искам"На Князът е предадена земята,а на Царят-небето!А,ние какво правим тук?!Нима сме във "външната тъмница",нима сме родени за печал и болка?! И Бог прокле земята и Адам,за сторения от него грях...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не е украинската църква, а московската патриаршия

  30 Март 2023 16:31ч.

  Украинската църква е друга или иначе казано има две, едната самостоятелна като българската, другата към Москва, като нашата преди да извоюваме църковната си независимост от гърците. С други думи това е политически, а не религиозен въпрос.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • длагнест

  30 Март 2023 17:11ч.

  Украйна е страна от руски свят. Тук не вървят американските пропагандни клишета за украинска независимост от руската културна идентичност. Единственият начин за оцеляването на Украйна като държава е веднага да спрат войната с Русия и да се пуснат от дрешката на американците, шитвайки си престъпната хунта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А България от османския

  30 Март 2023 17:58ч.

  По същата логика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • спри да ми говориш за същата логика, не сме дебили

  30 Март 2023 18:51ч.

  80% от украинците говорят руски като майчин. Колко процента от българите говорят турски?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Те и австрийците говорят немски

  04 Апр 2023 2:02ч.

  Но само Хитлер ги присъедини към Германия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А светът мълчи

  30 Март 2023 17:37ч.

  Ами то и църквата /и католическа и православна/ мълчи. При това не от днес или от вчера, а от векове. Тя създаде Инквизицията, която гонеше истинските християни, каквито бяха катарите в южна Франция, а преди тях нашите богомили. Тя мълчеше, когато прие да бъде отделена от държавата и да не се намесва в държавните дела. Тя мълчеше, когато даването на заем с лихва беше прието като нещо нормално, а до този момент е било смъртен грях. Тя мълчеше векове наред, докато капиталистите присвояваха труда на милиони работници и ги оставяха да мрат от глад и вършат това необезпокоявано и до днес. Всъщност - не мълчеше, а се молеше, защото така е по-лесно. Не мълчеше, а обяви нашите богомили за еретици, защото те бяха истинските християни и с това и разваляха комфорта. Какво ви казва църквата - "Имайте страх от Бога"! Така ли! Че защо? Нали Той е съвършенството, красотата, любовта ... . От това ли да се страхуваме. Казвайки това, всъщност църквата ви внушава да се страхувате не от Бога, а от нея самата и от нейните наместници, намърдали се в ролята на посредници между човека и Бога. А такива не бива да има. Връзката между човек и Бог винаги трябва да е директна. Всичко друго е без смисъл. Това ли ни завеща Христос? Отрупани със злато и пищно разточителство катедрали, дълги и тежки литургии и "божии" наместници със свърскъпи одежди? Не, нали. За това и дойдоха времената, когато църквата ще трябва да сърба това, което сама си надроби.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митанка Видике

  30 Март 2023 19:21ч.

  Статията е голям РАЗМИСЪЛ!Дано да стигне до сърцата на всички православни хора!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Архимандрит Авраамий премина в ПЦУ

  31 Март 2023 0:18ч.

  След като член на Духовния съвет на Киево-Печерската лавра (събрание на най-важните лица от братята на манастира) - архимандрит Авраамий (Лотиш) обяви преминаването си в ПЦУ, предстоятелят на автокефалната църква митрополит Епифаний , веднага го назначава за викарий на другата, легитимната украинска Киево-Печерска лавра. Архимандрит Авраамий е един от най-значимите духовници на Лаврата. Няколко часа след публикуването на новината за преминаването му в ПЦУ предстоятелят на УПЦ митрополит Онуфрий лиши Авраамий от свещенически сан „за разкол и нарушаване на клетвата на свещенослужител“. Архимандрит Авраамий заяви, че „тъжната ситуация“, в която се намират монасите от Лаврата, „се оформя стъпка по стъпка от нашия бивш наместник и духовенство в лицето на митрополит Онуфрий и синода“. "Вместо диалог, има секретност и заплахи. Вместо осъзнаване на необходимостта от истинско, искрено и окончателно прекъсване на подчинението на Москва, която води война срещу нас, има неясни и половинчати решения и изявления, които всеки тълкува така, както желае и търси конфронтация", каза Авраамий във видеопослание, записано в най-големия храм на Горната лавра - катедралата "Успение Богородично". В обръщението си архимандрит Авраамий заяви, че се чувства длъжен да остане на мястото, където е дал обет пред Бога, тоест в Лаврата, но вече като част от ПЦУ. Отделно той призова и други монаси от Лаврата да останат в манастира и да се преместят в ПЦУ, която изобщо не е призната от кремльовската УПЦ за църква. Високопоставен събеседник ПЦУ казва, че не може да се има претенции към Абрахам, защото "Съвсем наскоро Онуфрий го награди с втори кръст. Така че не могат да кажат, че Авраам е негодник". Преминаването в ПЦУ на Авраамий, който от 2021 г. носи най-високия монашески сан архимандрит е голям успех. "Такива хора, изглежда, рано или късно трябваше да напуснат УПЦ поради неприемането на връзките на някои представители на УПЦ и в частност на митрополит Павел с Русия", каза събеседник в религиозните среди, който лично е се познава с много монаси от Лаврата. Теологът Андрей Смирнов казва, че преминаването на Авраамий в ПЦУ показва, че монасите от Лаврата са уморени от скандалите, свързани с игумена на лаврата митрополит Павел. Той прогнозира, че в бъдеще все повече монаси ще последват този пример и ще преминат към ПЦУ – още повече, че именно за това призова наскоро предстоятелят на автокефалната църква митрополит Епифаний в специално записано обръщение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обръщение на митрополит Епифаний към братята на Лаврата и обществеността

  31 Март 2023 0:19ч.

  https://www.youtube.com/watch?v=igkGvMTyr5U

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Авторът, авторът корчевников: "Да се избие цялата нация", визирайки украинците"

  31 Март 2023 0:32ч.

  Борис Корчевников измина дълъг път от млад актьор, изиграл известния кадет Синицин до агресивен пропагандист. Сега той притежава православен телевизионен канал "Спас". Свещениците, които са героите на неговите програми, по някаква причина облечени във военни униформи:) И също така обсъждат т. нар. „изпитания на вярата“, едно от които е „да се избие цяла нация“, визирайки украинците. В същото време военната агресия и пълномащабната инвазия се сравняват с "кръстоносни походи". Експертите са сигурни - Корчевников се обучава като по-млада смяна на Киселев и Соловьов. Има само едно оправдание за този жалък човечец - има тумор в мозък от 6 години, загубил е вече почти слуха си след неуспешна операция, но ...има Господ, Господ забавя, но не забравя. Ето го в извадки в прорашисткото му амплоа: https://www.youtube.com/watch?v=cGYNkYRJ9ig

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мари

  31 Март 2023 11:49ч.

  Видяли ли сте някои артисти в американски или западни филми да носи кръстче на врата си?! Носят висулки козя глава с рога /ВИП -Висок ителектуален потениал по FOXCRIME/актрисата в гравната роля/ , обици, висулки змии,гущери и други. Същото важи и за татуировките.Не трябва да се учудваме, че искат да унищожат християнството. Те не се крият и ни го демонстрират открито.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мари

  31 Март 2023 11:50ч.

  филма-сериал "Висок интелектуален потенциал"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Загрижен

  31 Март 2023 12:16ч.

  В съветска Русия са били избити хиляди и хиляди свещенници и предполагам, че и за тях се е усещало като апокалипсис. Сега се прави постъпково, не така изведнъж. Сякаш са ни прискрипали пръстите, ама толкова силно, че нито да извикаш, нито да се отскубнеш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фактите

  31 Март 2023 17:40ч.

  80% са загинали в периода на гражданската война 1918-1919 , а общият им брой (на загиналите свещеници) е доста под две хиляди - около 1600 https://scepsis.net/library/id_3965.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи