Тъкър Карлсън: Посещението на Зеленски в САЩ е "двупартиен мазохизъм"

Тъкър Карлсън: Посещението на Зеленски в САЩ е "двупартиен мазохизъм"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Автор: Тъкър Карлсън, Фокс Нюз

Доколкото знаем, никой досега не се е обръщал към Конгреса на САЩ облечен в суичър, но го обичат много повече, отколкото обичат вас. 

Добре дошли в рубриката на Тъкър Карлсън тази вечер. 

Помните ли, когато Сам Банкман-Фрийд се появи във Вашингтон, облечен с тениска, бълвайки глупости и всички самоопределящи се гении го обявиха за герой? Медиите, Конгресът, Белият дом, всички те обичат този странен малък човек на име Сам Банкман-Фрийд. Помните ли това? (Сам Банкман-Фрийд, директор на фалиралата борса за криптовалута FTX, беше арестуван на Бахамските острови по обвинение, че е злоупотребил със средствата на вложителите. бел.ред.)

Някак си ни го припомниха днес, когато президентът на Украйна пристигна в Белия дом, облечен като управител на стриптийз клуб и започна да иска пари. Удивително е, че никой не го изхвърли. Вместо това те правеха каквото той искаше. Американските данъкоплатци декларират, че Джо Байдън ще продължи да дава на Зеленски всичко, за което иска, цитирам, "толкова дълго, колкото е необходимо". Показателно е, че Байдън така и не уточни какво е то. Толкова дълго, колкото е необходимо, за да се направи какво? Да се върне руската армия към границите отпреди инвазията? Звучи разумно.

Това е, което повечето американци вероятно приемат, поне тези, които все още обръщат внимание. Но не това има предвид Зеленски и не е това, което той иска. Зеленски настоява за смяна на режима в Русия, точно както в Ирак и Либия, и дълъг списък от други провалени държави. Само че този път, в сърцето на евразийската земна маса, в съседство с целия цивилизован свят. Това е, за което Зеленски многократно е призовавал и всеки долар, който му изпращаме, води към тази цел. В този момент той се приближава много повече до постигането й.

Зеленски е във Вашингтон, за да се срещне с американския президент Джо Байдън и да се обърне към Конгреса - първото му пътуване в чужбина, откакто Русия нахлу през февруари.  (Мандел Нган/АФП чрез Getty Images)

Какво ще стане, ако "спечели"? Как ще изглежда последвалият хаос? Някой мислил ли е за това? Кой ще осигури най-големия ядрен арсенал в света, след като помогнем на Зеленски да свали руското правителство? Кой ще замени Путин? Странното е, че тези теми не се появиха днес, защото не в това беше въпросът. Смисълът на днешното посещение във Вашингтон не беше да направи света по-стабилен или да вземат мъдри решения, още по-малко да се помогне на Америка. 

Това винаги е накрая на списъка. Въпросът беше да се умилкваме на украинския мениджър на стриптийз клуб и да му дадем още милиарди долари от собствената ни разпадаща се икономика. Всъщност е трудно да си представим по-унизителен сценарий за най-великата страна на земята. И с удоволствие бихме обвинили Джо Байдън за това. Но не можем наистина, поне не изцяло. 

Това е двупартиен мазохизъм. Унипартията е жива и здрава въпреки най-добрите усилия на избирателите, включително миналия месец. И ако се съмнявате, че е жива и здрава, ето снимка на Зеленски, която той е направил с група възрастни републикански сенатори в Киев през май. Те стоят ухилени до него в ортопедичните си обувки.

70-годишната Сюзън Колинс, Джон Барасо, Джон Корнин, водени от 80-годишния им ръководител Мич Макконъл. 44-годишният Зеленски позира между тях в прилепнало поло, огъва се като щангист и се опитва да изглежда свиреп. 

Те изглеждат поразени. Откакто младият Фидел Кастро се появи в Ню Йорк, облечен в бойна униформа, застаряващата лидерска класа на тази страна не е била по-силно развълнувана. Обичат мъж в униформа. Какво парче! Толкова силен и решителен! Погледнете изражението в лицето на Мич Макконъл, почти чувате кикотенето от изпитаното удоволствие. Никой рационално мислещ човек, който оценява проблемите, никога не би могъл да предвиди подобен момент. Ако бяхте републикански служител и Зеленски дойде във Вашингтон, може би щяхте да го попитате за сегашната му, продължаваща война срещу християнството в Украйна. Особено ако бяхте, да речем, Мич Макконъл или Джон Корнин и много от вашите собствени избиратели ходят на църква в неделя. Те може да се интересуват от този въпрос. 

Но Макконъл и Корнин не го споменаха. Не казаха нито дума. Няма да чуете и дума по телевизията тази вечер за факта, че Зеленски е забранил цяла древна християнска деноминация в Украйна, след това е завзел църкви и после е хвърлил свещеници в затвора. Според Мич Макконъл, който очевидно не е напускал поста си от средата на осемдесетте години, антихристиянският деспотизъм е това, което повечето републиканци искат преди всичко. 

Мич Макконъл: "Предоставянето на помощ на украинците, за да победят руснаците, е приоритет номер едно за САЩ в момента, според повечето републиканци. Това е начинът, по който виждаме предизвикателствата, пред които е изправена страната в момента." 

А други двама сенатори стоят зад него, кимайки, сякаш е истина. Победата над Путин е, цитирам, "приоритет номер едно сред републиканците", казва Мич Макконъл, който ръководи републиканците в Сената. Номер едно? Преди собствената ни икономика? Или собствените ни детски училища? Или преди повече от 2000 млади хора, убити миналата година от фентанил в "родния щат" на Мич Макконъл Кентъки?

Наказването на Владимир Путин за встъпването в длъжност на Доналд Тръмп е по-важно от всичко това, казва Мич Макконъл. Границите на Украйна имат значение. Нашите нямат значение. Може би сте подозирали, че това са си помислили? Но сега те просто идват и ти казват това право в очите. И, разбира се, Белият дом е напълно съгласен. Гледайте как Джо Байдън обявява днес, че ще плащате за все по-модерни оръжейни системи, които ще бъдат изпратени в Украйна, независимо дали ви харесва или не.

Джо Байдън: "Ще продължим да укрепваме способността на Украйна да се защитава, особено противовъздушната отбрана. И затова ще отидем точно в Украйна с ракетна батарея „Пейтриът“ и ще обучаваме вашите сили, за да можете да я използвате точно."

Байдън чете своя малък сценарий, може би написан от търговците на оръжие, които току-що бяха домакини на едно събитие във Вашингтон с украинския посланик. Те буквално сложиха своето лого на поканата, просто в случай, че се появят някакви въпроси. Така че това е голяма промяна от това, което имахме миналия месец. Но това не бихте могли да разберете от медийното отразяване. Вашият средностатистически репортер във Вашингтон харесва Зеленски много повече, отколкото вас. Така че никой не пита за това.

Ето това е голяма промяна в политиката. Само преди няколко месеца високопоставен служител на отбраната на САЩ каза, цитираме, „Няма дискусия относно доставянето на Пейтриът в Украйна. За да стане това, ще трябва да изпратим американски войски с нея, за да може да се използва."

С други думи, ще трябва да водите гореща война срещу Русия, която не само не е одобрена от Конгреса, но повечето американци нямат представа, че се случва. Но сега се случва. Това знаете ли го?

Съгласни ли сте?  Това ли е най-важното? По-важно от племенника ти да умре от фентанил? Да, казва Мич Макконъл. Но това е само началото. Защото, както току-що видяхте, Зеленски пристигна във Вашингтон, за да отправи повече искания. Той е гостът, който не иска да си тръгне. И всеки път, когато го търпим, изискванията стават все по-големи. В случай, че сте го пропуснали, ето част от казаното от него преди малко.

Володимир Зеленски: "Финансовата помощ също е изключително важна. И бих искал да ви благодаря. Благодаря ви много. Благодарим ви както за финансовите пакети, които вече ни предоставихте, така и за тези, за които може да решите да ни предоставите. Вашите пари не са благотворителност. Това е инвестиция в глобалната сигурност и демокрация, с която се отнасяме по най-отговорния начин."

И така, лидер на чуждо правителство, облечен в суичър, влиза с валсова стъпка в Конгреса на Съединените щати и започва да иска пари. И има наглостта да каже на хората, които седят там, които му дават още десетки милиарди долари от вашите пари, че това не е благотворителност, а инвестиция. Наистина, каква е възвръщаемостта от това? И между другото, какъв е смисълът от това? Каква е целта тук? Какво е оправданието за това? Имаме ли исторически дълг към Украйна? Имаме ли историческа враждебност с несъветска Русия? Не, не. Как печелим тук? Кое от това е за нас? Това не е ли нашата държава? И от къде идваш ти, за да ни говориш така? Толкова ли се мразим? Имаме ли толкова малко уважение към Съединените американски щати, че да търпим това, че и да го аплодираме? Благодаря Ви, господине, може ли още едно? Какво ни е сбърканото? Какво не е наред с нашите лидери? И накъде отива всичко това ?

Тъкър Карлсън понастоящем е водещ на предаването „Тъкър Карлсън тази вечер“ на FOX News Channel (FNC). Той се присъедини като сътрудник към мрежата през 2009 г. 

Източник: foxnews.com

Превод за "Гласове": Георги Ванчев

 

 


 

Коментари

 • old_beggar

  23 Дек 2022 12:13ч.

  фашисткият украински режим е създаден от „господарите на парите“ (също като фашисткия режим на Хитлер) като оръжие за война срещу Русия...крупните англо-американски корпорации и банки всячески поддържаха и финансираха Хитлер, и въоръжаването на германската армия. за Хитлер и за рейхсвера до м. май 1945 г. работеха около 5000 американски компании и корпорации, включително «Форд», «Дженерал моторс», «Дженерал електрик», «Стандарт Ойл», ITT, много американски банки, а банката «Union Banking Corporation» беше основна структура за изпиране на парите, заграбени от фашистите през ВСВ. и в момента извършват същото с украинските фашисти...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Славин

  23 Дек 2022 13:33ч.

  И всичко казано по-горе от old_beggar е вярно и подробности можете да намерите в историческите книги на Antony C. Suton за изграждането индустрията на Германия след 1925, та даже и през време н II Св. война. Авторът има и друг труд за “помощта” на САЩ за СССР след 1917. Прочитът си струва и даже е наложителен, ако искаме да си обясним политическите процеси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Програмиран палячо на уж

  23 Дек 2022 14:23ч.

  задокеанския плурализъм, не смеещ да озвучи истината докрай.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • историк

  23 Дек 2022 15:26ч.

  Това удивително напомня на срещите между Хитлер, Франция и Англия в навечерието на ВСВ. Потупват Хитлер по рамото, дават му да окупира държави в Европа, насърчават го да напасне Русия. После Чърчил се прибира в Лондон и заявява, че е осигурил мира на планетата. Малко след това в Лондон започват да падат бомби, но това е друга приказка. Това е приказка за героизма на англичаните, които не спират да се възмущават, че освен омраният СССР, Хитлер момби и тях, добрите му помагачи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всичко това са факти, така е,

  23 Дек 2022 20:26ч.

  но, моля, обяснете събтията в Дюнкерк. Луфтвафе не може или не иска да унищожи евакуиращата се британска армия. Във всичко започнах да се усъмнявам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дедо

  23 Дек 2022 23:02ч.

  Прав сте, но допускате грешка що се касае до исторически личности! Британският министър - председател по това време не е Чърчил! Този,мкойто размахва листа с мюнхенското споразумение, отворило пътя към ВСВ е Артър Невил Чембърлейн... Вярно, това е подробност от пейзажа, защото това не променя подмолната роля на Великобритания за началото на ВСВ... Не че и Уинстън Чърчил не би направил същото на неговото място...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ина

  23 Дек 2022 19:24ч.

  омразата към Русия, а тя е наследена от англия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • братът на Иван Георгиев от Попово

  23 Дек 2022 21:20ч.

  Това, което казва old_beggar на 23 Дек 2022 12:13ч. е съвсем вярно. Освен историческите документи, за които говори Славин, можете да прочете и художествената трактовка на Дж. Хелър в "Параграф 22", където "предприемчивият" Майндърбайндър организира бомбардировка на собственото си летище от собствената си бомбардировъчна ескадрила (срещу съответното заплащане, разбира се). По наглосаксонските етични норми няма нищо лошо в което и да е деяние, стига от него да се печели

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Речник на новобългарските оксиморани думидуми : продължение

  23 Дек 2022 23:03ч.

  Оскиморана дума № 78: Неправилно възприетата за произнасяне дума, ( може би от някой пернишки ''преводач'' на перниЧко-Енглиш) , е кичозно побългарена ''суичър''. която се споменава в началото на тази статийка. Тази оксиморана дума идва от английската дума ''sweatshirt'', koято се превежда на истински чист български, като ''дреха или ''риза'' за изпотяване чрез спортни активности'' или на по-традиционото за българския език, идващо от немски език ''antzung" или анцунг. Като чуя или видя написана думата ''суичър'' и направо ме потриса. Оскиморана дума № 79: Всички по-голямо габаритни МПС-та в Регион Мутро-Клепто-Папуристан вече е възприето да се наричат "джипки" или направо "жипки". Което си е чисто олигофренско подменяване на базовото название на този вид по-голями на размер и с по-високи за проходимост т.т. дани, става дума за МПС-та от типа SUV (на български език се спелва като Ес-Ю-Ви) и означава: plural SUV : a rugged automotive vehicle similar to a station wagon but built on a light-truck chassis : Sport Utility Vehicle). За намаляващите все повече любознателни читатели , се налага да се наблегне на факта , че думата "джип" идва от патентованата ( TM-Trade Mark- запазената марка ,използвана САМО за автомобили и SUV варианти само на една фирма за автомобили, която се нарича JEEP! Чиста проява на масов оксимораницъм е да се приравнвяват всички МПС-та от типа SUV вариант чрез думата ''джип''. Не може един мерцедес, хонда, тойота или беемве да се нарича ''джип'', защото нито технически, нито граматически това би било вярно! Това е все едно на всички възможни варианти, модели, марки на обувки да се нричат ПАПУЦИ или КОНДУРИ! За Оскиморана дума № 80, ще ви светна другия път.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не мога

  24 Дек 2022 14:14ч.

  да разбера как всички западни мозъчни тръстове и клубове и супергеройте от военновъздушните полкове и разузнавания от всякакъв вид работещи за западните управленски пирати не разбират това дето и най простия го разбира че да живееш ти и семейството ти добре трябва и другите около теб да живеят добре в мир и разбирателство и взаимопомощ а не в омраза и печалбарство…не можеш да живееш непрекъснато с лъжи и измами на гърба на другите…това ще доведе до унищожаването на човечеството

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи