След Рафах няма никаква разлика между Израел и Третия райх. Срам за САЩ и всички, които са съучастници в този жесток геноцид

След Рафах няма никаква разлика между Израел и Третия райх. Срам за САЩ и всички, които са съучастници в този жесток геноцид

Автор: Герган Ценов, Фейсбук. 

Герган Ценов е писател и музикант, роден в България, но от 25 години живее в САЩ. През 2015 г. създава в Ню Йорк свой собствен оркестър (Камерен ансамбъл „Ценов“), чиято основна мисия е изпълнението и популяризирането на българска класическа музика. В България има издадени четири книги с проза, поезия и драма. Публикуваме коментара му с неговото съгласие.

 

 

След това, което израелската армия извърши в бежанския лагер в Рафах, не искам никога да имам нищо общо с държавата Израел. Никога през живота си не искам да стъпвам на територията на тази държава, защото аз лично се страхувам от нейните жители, които в огромното си болшинство фанатично поддържат един режим на апартейд, етническо прочистване и геноцид.

След клането в Рафах за мен лично вече няма абсолютно никаква разлика между Третия райх и Израелската държава, както и между Адолф Хитлер и Бенямин Нетаняху. Това, което съм чел и виждал в най-кошмарните книги и филми за Втората световна война, в момента се случва пред очите ми и аз лично не възнамерявам да продължавам да си затварям очите пред един очевиден фашистки режим, който за разлика от режима на Адолф Хитлер, продължава вече цели 76 години. Последните няколко месеци бяха за мен един истински читателски и зрителски кошмар – истории за масови разстрели и изселвания, за масово избиване на жени и деца, за целенасочено избиване на лекари и репортери, за изтезания и екзекуции на политически затворници, за концентрационни лагери с нечовешки медицински операции, за биологическо оръжие и изтровени кладенци, за десетки хиляди тайно стерилизирани нееврейски жени, за нелегално продаване на телесни органи на палестински (и не само палестински) жертви, за взривяване на болници и университети, за арестуването и затварянето на стотици палестински деца без съд и присъда, за демонстративно изгаряне на книги, за насилствен глад и запор върху хуманитарна помощ, за предложения за женитби церемониално съпроводени от взривяване на болници и университети...

Срамувам се от позицията на американското правителство и американския сенат, които продължават да бъдат преки съучастници в един жесток геноцид.

Срамувам се от продажността на американските политици и дипломати под напора на безскрупулното израелско лоби.

Срамувам се от това, че всички тези зверски престъпления срещу човечеството се извършват с помощта на моите лични данъци, които всяка години пътуват към Израел под формата на военна помощ, въпреки че такава помощ е в директно противоречие с американското и международното право.

Срамувам се от много мои приятели, които не желаят да погледнат истината в очите, само защото това ще им навреди на кариерата.

Срамувам се от официалната позиция на родината ми България, която само преди няколко седмици гласува в ООН „въздържала се“ по въпроса за присъединяването на Палестинската държава към ООН. Срамувам се от така наречените български „интелектуалци“, които са заровили глави в кариери, награди и отличия и нямат гръбнака и сърцето да изкажат каквато и да е ясна позиция по който и да е хуманитарен въпрос под страх, че това може да им се отрази на тяхното тихо и мизерно живуркане.

И понеже моите думи са безсилни да изразят огромната ми болка и гняв, ето откъс от писмото, което Алберт Айнщайн и още няколко десетки еврейски интелектуалци са изпратили до „Ню Йорк Таймс“ на 4 декември 1948 г., само седем месеца след създаването на израелската държава:

„Сред най-тревожните политически явления на нашето време е появата в новосъздадената държава Израел на "Партията на свободата" (Тнуат Хахерут) - политическа партия, която по своята организация, методи, политическа философия и социален апел е близка до нацистките и фашистките партии. Тя е създадена от членовете и последователите на бившата организация Иргун Цвай Леуми - терористична, дясна и шовинистична организация в Палестина.

Шокиращ пример е поведението им в арабското село Дейр Ясин. Това село, което се намираше встрани от главните пътища и беше заобиколено от еврейски земи, не беше взело участие във войната и дори беше отблъснало арабските банди, които искаха да използват селото за своя база. На 9 април терористични банди нападнаха това мирно село, което не беше военна цел в сраженията, убиха повечето от жителите му (240 мъже, жени и деца) и оставиха няколко от тях живи, за да ги развеждат като пленници по улиците на Йерусалим. По-голямата част от еврейската общност беше ужасена от това деяние и Еврейската агенция изпрати извинителна телеграма до краля на Йордания Абдула. Но терористите далеч не се срамуваха от деянието си, а се гордееха с това клане, широко го разгласиха и поканиха всички чуждестранни кореспонденти, намиращи се в страната, да видят натрупаните трупове и общия хаос в Дейр Ясин.“

Още за автора: Герган Ценов: Съвременната българска музика се приема с изключителен интерес от публиката в САЩ

Диригентът Герган Ценов с дебют в литературата

 

 

 

 

 

Коментари

 • Митето

  29 Май 2024 7:22ч.

  Помните ли,че имаше една държава ЮАР,чиято политика и дейност бяха основани на апартейда.Та първа дружка и подръжник на тази държава беше именно Израел!А на автора дължим една благодарност за смелостта да напише и напечата този материал.Надеждата ни е,че със същите очи ще погледне към укронацизма,за когото много от написаното за Израел важи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @Митето 29 Май 2024 7:22ч.

  29 Май 2024 9:07ч.

  "Апартейдът" беше специална операция, за да се разруши ЮАР. ЮАР днес няма нищо общо с ЮАР преди 40-50 години. В края на 70-те успяха да направят и атомна бомба. Това беше причината да им спретнат цветна революшън. Мандела е проект. Нищо повече. В сравнение с това, което англичаните правят на бурите в ЮАР всички истории за апартйеда са приказки за лека нощ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вася Илиева

  29 Май 2024 13:15ч.

  И аз мисля като Вас! Позор за политиците на САЩ и Европа, които не само не спират кланетата, а ги подкрепят! Нещо повече, вместо мир правят войни и демагогстват за тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аква

  29 Май 2024 14:53ч.

  Цитирам една американска идиотка Никихейли - ДОВЪРШЕТЕ ГИ! ТОВА Е ЛИЦЕТО НА САЩ! ИСТИНСКОТО!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  29 Май 2024 18:02ч.

  Израел използва Мандела за да се настани в промишлеността и да заграби полезните изкопаеми. На погребението му се смееха .........................

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евроатлантик за колесник

  29 Май 2024 21:06ч.

  И сега "белите и богатите" в ЮАР живеят в охраняеми зони и не смеят да си покажат носа навън.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кузелич

  29 Май 2024 8:34ч.

  Само едно въпросче. Талибаните, които избиваха руснаци в продължение на 10 години терористи ли са или не са?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @Кузелич 29 Май 2024 8:34ч.

  29 Май 2024 9:10ч.

  питай американците. нали 20 години ги бориха преди срамното бягство на колесника.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  29 Май 2024 9:12ч.

  Питайте талибаните, които избиваха американци и европейци в продължение на 20 години. Или по-скоро питайте оцелелите от тях, които се изнесоха от Афганистан като бити кучета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До кулезич

  29 Май 2024 10:34ч.

  Онова бяха муджахедини. Талибаните идват на власт през 90-те години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евроатлантик за колесник

  29 Май 2024 21:12ч.

  Ех Кулезич, раздаваш го много начетена, а не знаеш как американците, през израелска фирма, въоръжават муджахидините, които изповядват исляма с руско оръжие. Стигат до 3 милиарда долара годишно. Не знаеш, че руснаците строяха в Афганистан пътища, болници и училища, за разлика от любимото ти НАТО, което висеше по колесниците на бягащите самолети.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • То щото между Путинландия

  29 Май 2024 8:36ч.

  И хитлерова Германия щото има.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @То щото между Путинландия 29 Май 2024 8:36ч.

  29 Май 2024 9:08ч.

  по какво ще познаеш трола? повтаря едни и същи опорки като папагал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • То щото

  29 Май 2024 11:45ч.

  Обърках опорките щото то и тролския ми словоред никакъв го няма щото

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баба Пуси

  29 Май 2024 8:36ч.

  Герган да се изнася с 200 от Кравария в посока Арабелия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Герган може да иде/остане където си поиска

  29 Май 2024 11:43ч.

  Ами ти закъде си? Талантът си е талант, но и посредствеността не може да се прикрие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кузелич

  29 Май 2024 11:44ч.

  Скъпа, пак ли даваш акъл откъм Курило ? В програмата за лечение от тежък алкохолизъм влиза и писане на тъпотии онлайн ли ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кузелич

  29 Май 2024 13:11ч.

  Опитвам се да настигна Маша и Медведев по къркане. 😃😄😁😅🤣😂🙂

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кузелич

  29 Май 2024 21:15ч.

  Но за сега успявам само да имитирам безполовите с безмозъчни изказвания.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Венци

  29 Май 2024 8:37ч.

  Досега обвинявахме Хитлер за отношението му към евреите. Май е време да си зададем въпроса "какво Хитлер е видял в тази нация, за да иска да я унищожи?"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много просто!

  29 Май 2024 18:07ч.

  Отговорът се крие във Вашия въпрос!:) Някой упорито се опитва да създаде образа на абсолютното зло в лицето на Исраел! Очевадно е, че това му се отдава!:) Въобще, тече преформатиране на света! Израелската държава е като тумор на изконни арабски земи. Свидетели бяхме как се разруши СССР като проект на "богоизбраните". Явно има още няколко техни проекта за приключване. :)))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Може би е прочел ЕЗИКЪТ НА ОМРАЗАТА във Второзаконие от Вехтия завет

  29 Май 2024 19:27ч.

  Из глава 7: >>>>> "1 Когато Господ твоят Бог те въведе в земята, в която отиваш да я притежаваш, и изгони много народи от пред тебе, хетейците, гергесейците, аморейците, ханаанците, ферезейците, евейците и евусейците, седем народа по-големи и по-силни от тебе, 2 и когато Господ твоят Бог ги предаде на тебе та ги поразиш, тогава ги изтреби, като на Бога обречени; да не правиш договор с тях, нито да ги пожалиш; 3 да се не жениш между тях, и да не даваш дъщеря си на сина му, нито да вземаш неговата дъщеря за своя син; 4 защото ще отвърнат синовете ти от да Ме следват, за да служат на други богове, и така ще пламне против вас гневът на Господа, който скоро ще те изтреби. 5 Но така да им направите: жертвениците им да разорите, кумирите им да изпотрошите, ашерите им да изсечете и изваяните им идоли да изгорите с огън. 6 Понеже вие сте люде свети на Господа вашия Бог; вас избра Господ вашият Бог да бъдете Нему собствен народ измежду всичките племена, които са по лицето на земята. 7 Господ не ви предпочете нито ви избра, за гдето сте по-многочислени от всичките други племена; защото вие сте най-малочислени от всичките племена. 8 Но понеже ви възлюби Господ и за да опази клетвата, с която се е клел на бащите ви, за това Господ ви изведе със силна ръка и ви изкупи от дома на робството, от ръката на египетския цар Фараона. 9 И тъй, да знаеш, че Господ твоят Бог, Той е Бог, верният Бог. Който пази до хиляда поколения завета и милостта към ония, които Го любят и пазят заповедите Му; 10 а на ония, които Го мразят, въздава им в лице и ги изтребва; няма да забавя наказанието на онзи, който Го мрази, но ще му въздаде в лице." ……………………………………………………………….

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЕЗИКЪТ НА ОМРАЗАТА във Второзаконие от Вехтия завет

  29 Май 2024 19:29ч.

  Из глава 7 на Второзаконие: ............................. "………………………………………………………………. 15 Господ ще отстрани от тебе всяка болест и няма да докара върху тебе ни една от злите египетски болести, които познаваш; но ще ги наложи върху всички ония, които те мразят. 16 За това, да изтребиш всичките племена, които Господ твоят Бог ти предава; окото ти да ги не пожали; и на боговете им да не служиш, защото това ще ти бъде примка. 17 И ако речеш в сърцето си: Тия народи са по-многочислени от мене, как ще мога да ги изгоня? - 18 да се не уплашиш от тях; да помниш добре що направи Господ твоят Бог на Фараона и на всичките египтяни; 19 големите изпитни, които очите ти видяха, знаменията и чудесата, силната ръка и издигнатата мишца, с които Господ твоят Бог те изведе. Така ще направи Господ твоят Бог на всичките племена, от които ти се плашиш. 20 Още Господ твоят Бог ще изпрати и стършели върху тях, догде бъдат изтребени останалите, които са се скрили от тебе. 21 Да се не уплашиш от тях, защото Господ твоят Бог е всред тебе, Бог велик и страшен. 22 И Господ твоят Бог малко по малко ще изгони тия народи от пред тебе; не бива да ги изтребиш изведнъж, за да се не умножат върху тебе полските зверове. 23 Но Господ твоят Бог ще ти ги предаде и ще ги разстройва с голямо разстройство, догде се изтребят. 24 Ще предаде и царете им в ръката ти, и ще заличиш името им под небето; никой не ще може да устои пред тебе догде не ги изтребиш. 25 Кумирите на боговете им изгаряйте с огън; да не пожелаеш да вземеш на себе си среброто или златото, което е върху тях, за да се не впримчиш в него, понеже това е мерзост пред Господа твоя Бог. 26 И да не внасяш в дома си никаква мерзост, за да не станеш обречен на изтребление като нея; съвършено да я мразиш и съвършено да се отвращаваш от нея, защото е обречена на изтребление."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • джако

  29 Май 2024 8:40ч.

  Това е чудо ! На света е имало и такива българи! Вече си мислех, че Ботев и Левски са мит, роден от комплексираната българска психика. Къде е Стефан Цанев, къде са академиците и професорите? Къде е тази пасмина нарекла се интелектуалци?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @джако 29 Май 2024 8:40ч.

  29 Май 2024 9:03ч.

  пазят си грантовете. не си ли чувал за термина грант-историк, грант-академик, грант-професор? ще ти напишат всичко за единия грант.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан Цанев - грант "поет"

  29 Май 2024 19:37ч.

  Кой е този Стефан Цанев? Не беше ли онзи безумен чичко, толкова пламенно влюбен в комунизма, който веднага разлюби и пламенно оплю, когато на мода дойде анти-комунизмът? Мекере и бездарник, също както и Владимир Левчев - синът на големия поет Любомир Левчев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво

  30 Май 2024 15:03ч.

  Научи и нас, глупаците, как да разберем кой е бездарник. За мекере знаем, смазва ветропоказателя на автомат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Надарените се различават от фалшивите

  01 Юни 2024 2:03ч.

  А фалшивите нямат дар да са истински. Фалшиво е, господине, да се правите на глупав.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  29 Май 2024 8:44ч.

  Седем еднотонни бомби с прецизно насочване, през ноща, в палатков лагер , означен от ЦАХАЛ като безопасна зона за прогонени цивилни, трудно ще мине за грешка тип "колатерал"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Курнела

  29 Май 2024 9:09ч.

  От кога българските патриоти реват за арабелските терористи? Защо нито една мюсюлманска държава не прие клетите цивилни терористи?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @Курнела 29 Май 2024 9:09ч.

  29 Май 2024 9:11ч.

  Има доста инфо в нета "защо". Чети брат'чед, чети.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  29 Май 2024 9:16ч.

  Ма как да не ги прие, бре? Я виж как баба Меркел и еврокомпанията приеха десетки милиони "цивилни терористи" с отворени обятия. Че и питат за още.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кузелич

  29 Май 2024 11:49ч.

  Скъпа Курнела, пак ли ти объркаха опорките от Козяк ? Какви арабелски терористи, какви български патриоти.....не е хубаво да започваш толкова от раничко с пърцуцата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм,интересното тук е че всички в хор

  29 Май 2024 9:15ч.

  грачат в защита на арабския ислямизъм и никой не смей и думичка да каже в защита на цивилните евреи които бяха избити,изнасилени и отвлечени от същите тези арабски терористи!от няколко месеца от започване на това арабско клане над цивилни евреи не прочетох и ред в защита на същите!Дачков не пусна и един материал срещу Хамас и подкрепящите го цивилно арабско население,нито ред в защита на израелският народ,нито ред!зг-н Дачков,моето уважение но ми се стрива че някой Ви плаща от страна на богатия арабски Изток за да публикувате непрекъснато проарабски материали като горното изявление на някакъв си българин!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  29 Май 2024 9:27ч.

  "моето НЕуважение но ми се струва, че някой Ви плаща от страна на богатия наци(они)стки Израел, за да публикувате непрекъснато пронаци(они)стки коментари, като горното изявление на някакъв си ..." И един лек "фактчекинг" - Дачков пусна ПОВЕЧЕ от един материал срещу "Хамас" и ПОВЕЧЕ от ред в защита на израелският народ! Но това беше на 7-ми, и около 7 октомври, миналата година. Непосредствено след това израелците се показаха като десетки пъти по-голями терористи от Хамас и ИДИЛ, взети заедно, избивайки десетки хиляди жени и деца.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "като горното изявление на някакъв си българин!"

  29 Май 2024 19:22ч.

  А Вие, господине, не сте ли Българин?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евроатлантик за колесник

  29 Май 2024 21:17ч.

  Над 12 000 убити деца в Газа за 30-на дни от Хамас ли бяха!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  29 Май 2024 9:52ч.

  Грачещите писаха тук, когато му беше времето, за жертвите на Хамас. Но мина доста време и ответните "мерки" доведоха до 50-100 пъти, ако не и повече, цивилни жертви от палестинците, а и не само от тях - журналисти, лекари. Всяка невинна жертва търси своето възмездие. Тежестта на възмездието, което ще се стовари върху евреите, ще е 100 пъти по-голяма - пропорционална ще е на броя на палестинските жертви. Това е неминуемо и е време, т.нар. световна общественост да си извади кратуните от задниците и да го проумее.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  29 Май 2024 9:55ч.

  Такива нашенци в странство, като автора, ме карат да се гордея, че съм българин. А не червените килими и Марии Бакалови по тях, Букъри и други лигочи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мужик

  29 Май 2024 11:08ч.

  Матушката ви е Израел по 100 плюс етническо прочистване и стотици хиляди жертви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нов Кмет

  29 Май 2024 11:53ч.

  Скъпи Мужик, явно хормоналната терапия е спряла да действа, щом вече не пишеш като Баба Пуси, Курнела и Кузелич, а си се завърнал в небинарното си амплоа. Тъпотиите ти обаче са едни и същи, не можеш ли да разнообразиш репертоара, поне да не ти личи толкова, че си един и същ джендърски несретник....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  29 Май 2024 9:54ч.

  Кои бяха главните организатори на бомбите с обеднен уран над Сърбия....Главните!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поручик Галицин

  29 Май 2024 10:32ч.

  Да та еВа у музикантино.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нов Кмет

  29 Май 2024 11:56ч.

  Сексуалните си фантазии ги предлагай другаде, например в сайта на ППДБ, където съм сигурен, че си регистриран

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Искрено уважение към автора,

  29 Май 2024 10:42ч.

  който открито заявява, че се срамува от българските "интелектуалци", чиито единствен страх е да не б и да се наруши с нещо мизерното им живуркане. Искрено уважение и за това, че подръпва завесата пред идеологията на агресивния днешен ционизъм. Партията Ликуд на Нетаняху наследява идеологията на Тнуат Хахерут, респективно на терористичното движение на Зеев Жаботински Иргун Цвай Леуми. Въпросното терористично движение преминава в Цахал през 1948 г. В добавка към това сегашната външна политика на САЩ е в ръцете на неоконите, последователи на Лео Щраус (според когото фашистките методи са необходими за постигане на ционистките цели). Представите за "избраност" сближават ционисти (именно ционисти, доколкото много евреи по света не споделят тези позиции) и нацисти до краен предел, а агресивната политика на смятащите се за "избрани" вече е преминала всякаки "червени линии". От това страдат днес не само палестинците, а и обикновените украинци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Феликс Менделсон - Бартолди

  29 Май 2024 10:49ч.

  На този световно неизвестен "диригент" кариерата явно му е отмиляла. И както той заявява, че нямало да стъпи на територията на държавата Израел, така и аз сега му забранявам да изпълнява занапред дори и една нота от моята музика!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жак Офенбах

  29 Май 2024 10:50ч.

  И аз също!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джакомо Майербер

  29 Май 2024 10:50ч.

  И аз също!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ленард Бърнстейн

  29 Май 2024 10:51ч.

  И аз също!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Густав Малер

  29 Май 2024 10:53ч.

  И аз също!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джордж Гершуин

  29 Май 2024 10:54ч.

  И аз също!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Морис Равел

  29 Май 2024 10:55ч.

  И аз също!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Арнолд Шьонберг

  29 Май 2024 10:56ч.

  И аз също!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Курт Вайл

  29 Май 2024 10:57ч.

  И аз също!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ерих Корнголд

  29 Май 2024 10:58ч.

  И аз също!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор Улман /изгорен в нацистки концлагер/

  29 Май 2024 10:59ч.

  И аз също!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Филип Глас

  29 Май 2024 11:00ч.

  И аз също!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фриц Крайслер

  29 Май 2024 11:01ч.

  И аз също!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Андре Превен

  29 Май 2024 11:02ч.

  И аз също!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нов Кмет

  29 Май 2024 11:55ч.

  В този форум няма ли модератор, който да банне небинарния спамещ олигофрен ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кабаев шпагат

  29 Май 2024 13:12ч.

  Толкоз простотия а мен банват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • седем месеца след създаването на израелската държава:

  29 Май 2024 11:32ч.

  - Последна спирка Аушвиц

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бурятмонгол

  29 Май 2024 12:11ч.

  Поздравления за Герган Ценов!........ "Нов кмет", освен джендърски несретник и болен ПП-йски хейтър същият несъмнено е и ционистка гадинка-соломонка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В.Зайцев

  29 Май 2024 12:12ч.

  Евала ,гордея се с хора като теб, жалко че такива като теб с достойнство ,чест и топки да кажат истината са мн .мн. малко. Бог да те пази.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Валентин Христов

  29 Май 2024 14:56ч.

  Хора,опомнете се.Разбира се,че всеки нормален ЕВРЕЙСКИ ГРАЖДАНИН ,трябва да бъде защитатван токова колкото и всеки друг на която и да е страна в света.Човек не може и не трябва да се дели по цвят,религия или етническа принадлежност.Това според мен което иска да ви каже този наш съгражданин Герган Ценов,е че действията на един самозбравил се политик от която и да е държава,било тя Израел,Украйна,Палестина,Русия,Китай или САЩ,КОИТО ВОДЯТ ДО МАСОВО,ЦЕЛЕНАСОЧЕНО И ЗВЕРСКО ИЗБИВАНЕ НА ХОРА ЗАРАДИ ВСИЧКИ ГОРЕПОСОЧЕНИ РАЗЛИЧИЯ-СЕ НАРИЧА-ГЕНОЦИД И ТРЯБВА ВСИЧКИ НИЕ ДА ПРАВИМ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО СПОРЕД НАШИТЕ СИЛИ,ТОВА ДА БЪДЕ НАКАЗАНО СЪС ЦЯЛАТА СТРОГОСТ НА МЕЖДУНАРОДНИЯТ СЪД И ТРИБУНАЛ,ВИНАГИ КОГАТО Е НУЖНО. Стига сте се делили на прави и още по-прави.Тук прави няма-всички трябва да се срамуваме от тези ЗЛИ ХОРА ,ПАРТИИ И ОРГАНИЗАЦИИ.ТОВА ТРЯБВА ДА ПРАВИМ.ЗАЩОТО УТРЕ ЩЕ СЕ СЛУЧИ И НА НАШИТЕ МАЙКИ,БАЩИ,ДЕЦА И ВНУЦИ.И ТОГАВА КОЙ КОГО ЩЕ СЪДИ........ПОЛУДЯЛ СВЯТ ОТ САМОЗАБРАВИЛИ СЕ ИДИОТИ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  29 Май 2024 16:15ч.

  Исторически погледнато Израел е функция на третият райх и втората световна война, холкостът се е отнасял за тези евреи които са нямали намерение да се връщат в Палестина и прекалено са се били интегрирали в европейските общества... Хитлер е бил с "боговете на войната" известни още като банкери, които въртят света още от Наполеоново време и "гълъбът на мирът" пуснат от Ватерло към Лондон сити... Респект за куража на автора да напише такова мнение, въпреки емоцията е човешко и проява на съвест!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  30 Май 2024 15:59ч.

  П.П Илюстрация от Грег Рийз на написаното по горе от мен: https://x.com/i/status/1796150878442824002

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво за хуманизма и интелигентността на Герган Ценов, браво на Българина творец и човеколюбец, каквито са истинските българи!

  29 Май 2024 16:49ч.

  Ето ви от днес потвърждение на сравнението с Третия райх с интервюто на историка проф. Георги Марков по повод връщането на останките на немеца Фердинанд бил някога цар на България, но без да е избиран от българския народ! Цитат от интервюто пред Дир.бг :

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Историкът проф.Георги Марков за немеца Фердинанд, бил цар на България

  29 Май 2024 16:54ч.

  Първи въпрос: - Кой е непростимият му грях? Отг. проф.Г.Марков: - Аз не мога да му простя, че тогава, когато решава България да се съюзи с Германия за Първата световна война, той подписва с Вилхелм Втори едно тайно споразумение - АКО БЪЛГАРИЯ ЗАГУБИ ВОЙНАТА, да получи ПОЖИЗНЕНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ в Кобург, което и става. Това не мога да му простя никога. За мен това е непростимият му грях. Той не включва България на страната на Съглашението, когато щеше да рухне и Османската империя. Но не е само той виновен за националните катастрофи, той е главният отговорник за това! " ... втори въпрос

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Историкът проф.Георги Марков за немеца Фердинанд, бил цар..

  29 Май 2024 16:59ч.

  Втори въпрос: - Тогава кой е той - германски агент, български родолюбец или алчен монарх, осребрил включването ни във войната на страната на Германия? Отг. проф.Г.Марков: - Той е прагматичен - взимал е пари отвсякъде. Откъдето може. Искал е голяма българска държава и национално обединение. Въпросът е, че средствата са били погрешни. И самият избор, особено за Първата световна война, е ПОГРЕШЕН. Още предварително ГЕРМАНИЯ НЕ Е МОГЛА ДА СПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА - и Първата, и Втората световна, срещу останалия свят! Тя няма ресурси. Има най-добрата армия в света, обаче германците, дори нямат петрол!" ... ми това е ... геноцид

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Историкът проф.Г. Марков - предварително се е знаело, че Германия не е могла да спечели - Първата, и Втората световни войни! Жертви Първа СВ - 19 милиона души; Жертви - Втора СВ - 73 милиона души!

  29 Май 2024 17:08ч.

  ЗАЩО?! "Още предварително Германия не е могла да спечели войната - и Първата, и Втората световна, срещу останалия свят. Тя няма ресурси. Има най-добрата армия в света, обаче германците, дори нямат петрол!", казва .... Тоест преведено на прост език това историческо признание на проф.Г.Марков, означава ли, че "някой" кой? е възложил на Германия да прави войни в Европа, които няма да спечели, предварително се е знаело! като една от целите е била ГЕНОЦИД над европейските народи, Русия дава гигантски жертви и прочие?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  29 Май 2024 19:21ч.

  Престанете да се делите на юдеи и палестинци! Години наред имаше мир, и обикновените хора там си живееха приятелски. Замислете кой има ползва от този геноцид, кой има ползва да насъсква двата народа един срещу друг? И аз бях писал преди няколко дни, че Нетаняху е новият Хитлер. И Хамас и той се управляват от едни кукловоди. Замислете как така изведнъж Хамас (които бяха в подготовка за политическа битка, а не за военна) реши да думне Израел и най-важното-успя? Бе как непробиваемия щит на Израел изведнъж се оказа, че е не работи? Алооуууу....я мислете малко с горната глава. Как подготовката на такова мащабно нападение (която не става за ден-два, а трае с години) е останала скрита? И то от Мосад - една най-добрите служби? Как така цялата Арабска лига и целия ислямски Близък Изток сега не скача срещу Израел и не защитава палестинците, нито ги приема в своите държави? Белият свят си трае и само размахва заплашително пръст на еврейския Хитлер, а онзи си продължава да коли невинни жени и деца? Те явно не са хора. Некви там палестинци смотани. 50000 животни изклаха, заради 500 чифута, нали? Къде е великия умиротвотител САЩ, да прати помощ на палестинците, ами окошарват всеки в щатите, дрезнал да протестира срещу кланената? Санкции срещи Израел няма ли? Щото срещу Русия може, ма срещу Чифутия не може?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги

  30 Май 2024 19:19ч.

  Моите поздравления на смелият българин позволил си да се изкаже на висок глас и заклейми израелските зверства в Газа. Той заклеймява американското правителства и другите правитеслтва които бездействат пред това масово клане на цивилни. Този смел българин заклеймява и българските управници които са солидарни с израелските зверства. Този български патриот осъжда и българската интелегенция която се спотайва.. А част от нея е купена като им гласуваха пожизнени пенсии. А мнозина от тях са милионери и живеят в замъци. Има една мисъл на Алън Ръсел шеф резидент на САЩ в Европа и син на Джон Фостър Дълес който казва:. „Защо беше нужно на Хитлер да води война с интелегенцията. Та той можеше просто да я купи. Тя е най-подкупната част от обществото“ Позор и пак Позор за тези които оправдават кланетата в ГАЗА.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи