Сателитни снимки и снимки, направени на място, опровергават руската версия за събитията в Буча

Сателитни снимки и снимки, направени на място, опровергават руската версия за събитията в Буча

Сателитни снимки, публикувани от американската компания "Максар текнолъджис", и анализ на снимки, направени от Франс прес на място, както изглежда опровергават руските твърдения, че трупове на хора, в цивилни дрехи и открити в украинския град Буча, са били поставени там, след като руските сили са напуснали мястото, предаде Франс прес.

Обвиненията за военни престъпления и за престъпления срещу човечеството (отвличания на цивилни, изнасилвания, мъчения, убийства, безразборно стреляне по украинки градове), независимо дали са отправени от украинските власти, от медиите или от неправителствени организации, се умножиха от началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари. Русия отрича нейни военни да са извършвали такива издевателства.

На кадрите на "Максар", датиращи от средата на март, може да се различат няколко трупа на цивилни, лежащи на улица в Буча или край пътя. Украинската армия си върна контрола върху града едва преди няколко дни. Украинските власти обявиха през уикенда, че са намерили в Буча много тела след изтеглянето на руските сили оттам.

 

 

"Тези кадри с висока резолюция подкрепят неотдавнашните видеозаписи и снимки в социалните мрежи, които показват трупове по улиците на Буча, изоставени там от няколко седмици", се казва в изявление на "Максар".

Американският в. "Ню Йорк таймс" е анализирал също кадрите, получени от "Максар" от улица "Яблонска" в Буча и ги е съпоставил с видеокадри на трупове по тази улица, направени на 1 и 2 април. Анализът показва, че много от труповете са били там най-малко от три седмици, докато руските сили все още са контролирали града.

Франс прес също е успяла да се сдобие с тези сателитни кадри и по този начин да потвърди анализа на "Ню Йорк таймс" и ги е съпоставила с кадрите, направени на място в събота от екипа на агенцията, който видя там труповете на най-малко 22 души с дрехи на цивилни.

Много тела, присъстващи на сателитни кадри, предоставени от "Максар" и датиращи от 19 март, са в същата поза на земята и на същото място и на снимките на Франс прес направени две седмици по-късно.

 

 

Москва отрича категорично всички тези твърдения и уверява, че руското министерство на отбраната е открило признаци за фалшификация в кадрите, представени от украинските власти като доказателства за руските издевателства.

Постоянният представител на ООН Василий Небензя заяви вчера "Всички тези тела се появяват внезапно по улиците, лежащи на земята, едно по едно, кой отдясно, кой отляво, някои мърдат, други показват признаци на живот". Той добави, че става дума за инсценировка, организирана от "украинската военна информационна машина". Но анализ на кадрите, разпространени в социалните мрежи, като и на снимките на Франс прес и на свидетелствата на журналисти на място отново опровергават тази версия.

В акаунта си в Телеграм руското министерство на отбраната подозира по-точно, че две от телата в Буча са помръдвали, като прави тези изводи на базата на видео, заснето на улица "Яблонска" и качено в интернет на 2 април. Но екип на Франс прес, който беше в Буча на 3 април, засне въпросните две тела, които са неподвижни на същото място и в същата поза, както и на видеото.

Вчера в Буча дойде и украинският президент Володимир Зеленски и каза, че в града са били извършени военни престъпления и геноцид. "Вие сте тук и можете да видите какво се е случило. Ние знаем, че хиляди хора са убити и измъчвани, че техните крайници са били разкъсани, че жени са били изнасилени и деца избити", каза Зеленски на импровизирана пресконференция, дадена на няколко метра от централна улица на Буча, осеяна с останки от унищожени руски бронетранспортьори и насред разрушени къщи.

 

 

Говорителката на Службата на ООН за правата на човека Лиз Тросел заяви, че всички признаци от Буча сочат, че става дума за целенасочени убийства на мирни граждани в украинския град.

Това е изключително обезпокоително и действително води до заключението, че мирни граждани са целенасочено и директно избивани. Трябва да подчертаем, че съгласно международното хуманитарно право умишленото убийство на цивилни граждани е военно престъпление, каза Тросел, позовавайки се на ужасяващите снимки на хора с вързани ръце и тела на жени, намерени голи и частично изгорени.

Може да се твърди, че има военна обстановка, когато е била ударена сграда, например. Но трудно е да се разбере как може да има военна обстановка при случаи на застреляни в главата хора или на изгорени тела, обясни говорителката на Службата на ООН за правата на човека.

 

Източник: "Медиапул"

 

 

 

Коментари

 • По времето, когато е снимана укрсценката с труповете, небето е било покрито с гъсти облаци

  05 Апр 2022 19:23ч.

  Тия т.нар. снимкови доказателства може да убедят англосаксонски дебил, но не и мислещ човек, който е наясно как се създава логическа верига от причинно-следствени връзки. Фалшификаията на факти по такъв елементарен начин е последното оръжие на негодниците и Западът я практикува откак се помним.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бандеровка

  05 Апр 2022 20:13ч.

  Колкото повече путинските убийци отричат истината, толкова по-жалки стават.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всеки си получава заслуженото Бандеровци

  06 Апр 2022 9:40ч.

  За разлагане нещо да си чувал? 3 седмици са били стоели?! Вижда се, че труповете са от скоро. В първата версия са били убити на 30.03 при изтеглянето на руските войски. Но вие цели 2 дни не може да помните, какво сте говорили преди 2 дни, за вас е твърде голям период от време. Просто украйнската измет се е разправяла с “предателите” обикновени хора получавали храна от руските войски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  06 Апр 2022 11:33ч.

  ,#Ихтамнет!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Истината

  06 Апр 2022 14:31ч.

  Не върви психарската пропаганда, не вървиии...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Xeqykf

  04 Юни 2022 13:58ч.

  order hydroxychloroquine generic - <a href="https://plaquepll.com/">plaquenil 400mg uk</a> baricitinib 4mg pill

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Qpjrlm

  13 Юни 2022 20:19ч.

  tadalafil 20mg cost - <a href="https://edsildx.com/">guaranteed viagra overnight delivery usa</a> sildenafil without prescription

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Iadktz

  25 Юни 2022 3:25ч.

  flexeril brand - <a href="https://rpropranolol.com/">buy inderal 20mg sale</a> buy generic propranolol

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Elzdid

  15 Юли 2022 9:53ч.

  gabapentin 800mg for sale - <a href="https://gnlasik.com/">lasix 100mg cost</a> buy ivermectin 3 mg for humans

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Wepzms

  16 Юли 2022 13:38ч.

  plaquenil 200mg cheap - <a href="https://casletadal.com/">buy generic tadalafil</a> cenforce for sale online

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Faqqap

  23 Юли 2022 10:38ч.

  zetia brand <a href="https://tetracyclinbuy.com/">tetracycline 250mg drug</a> buy motilium pills

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Txhdov

  30 Юли 2022 12:00ч.

  buy sildalis pills <a href="https://sildalispl.com/">sildalis drug</a> order cozaar 50mg online

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Dfqclh

  07 Авг 2022 17:50ч.

  tadalafil 40mg for sale <a href="https://tadalafedpill.com/">order tadalafil generic</a> buy sildenafil 50mg pills

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smb

  05 Апр 2022 19:25ч.

  Тези снимки с правоъгълничетата са неопровержими доказателства :)))))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smb

  05 Апр 2022 19:28ч.

  а ако не беше написано bodies под еднотот правоъгълниче, нямаше да са толкова убедителни :))))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • mathur

  05 Апр 2022 19:45ч.

  Ми за дебилите от ес са доказателства...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ама забелязваш ли

  06 Апр 2022 9:42ч.

  колко правилно са разположени, един от едната друг от другата страна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хахаха

  06 Апр 2022 11:23ч.

  лявата и дясната снимка не съвпадат...на лявата трупът е много зад черната кола, а на дясната е по средата, бялата кола на лявата снимка се вижда цялата, а на дясната половината...нагласена набързо работа

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Петров

  05 Апр 2022 19:28ч.

  Въпрос към горните двама: какъв е курсът рубла:лев днес?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • обясни първом

  05 Апр 2022 19:34ч.

  Кой го определя тоя курс и как се определя?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Красимир

  05 Апр 2022 19:51ч.

  Колкото и на долара. 1:1!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рубла

  05 Апр 2022 23:33ч.

  При социлизма курсът беше 0,95 рубли за 1 долар. Но само няколко хиляди избрани другари можеха да си купят доларчета по този курс. На черно курсът беше между 4 и 6 рубли за 1 долар. В момента в Матушка е като в СССР. Официален курс 80 рубли за 1 долар, но по него се продава само на избрани. На черно - 200-300-400 рубли за долар.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рубла я сметни

  06 Апр 2022 9:44ч.

  колко бензин и хляб можеш да си купиш в Русия с една средна заплата и колко в България и бързо ще рзаберш колко е курса. Да те улесня 5 пъти повече реални продукти можеше да си купиш в Русия, от колкото тук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Л.Варкова

  06 Апр 2022 14:31ч.

  Беше златен лев!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  05 Апр 2022 19:34ч.

  "Американският в. "Ню Йорк таймс" е анализирал също кадрите, получени от "Максар" от улица "Яблонска" в Буча и ги е съпоставил с видеокадри на трупове по тази улица, направени на 1 и 2 април. Анализът показва, че много от труповете са били там най-малко от три седмици, докато руските сили все още са контролирали града."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  05 Апр 2022 19:36ч.

  Трупове на три седмици и никой не ги е прибрал? Вие ще траете ли да имате три седмици труп пред вашата къща? Никой ли не живее там? За три седмици няма следи от разкъсвания от животни?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Новото старо пробутване: Сребреница № 2

  05 Апр 2022 19:36ч.

  И като си представим колко малоумници от западните общества ще се хванат като риби на гол бастун на тия обяснения, направо ми иде да им повърна цивилизацията и демокрацията...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  05 Апр 2022 19:37ч.

  Ми небето ще е да пълно най-малкото с гарги при толкова много мърша, за плъхове, кучета и котки да не говорим. А труповете, видимо от снимките, са запазени, даже около единия има локва светла кръв. Бил ли е някой на клане на агне или прасе? Колко време кръвта е светла? Като гледам, на войниците хич не им мирише, а би трябвало при толкова трупове да е непоносима воня.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бандеровка

  05 Апр 2022 20:16ч.

  Напразно се мориш, драги. Само нашенските путиноиди вярват в невинността на руските мародери. Айде спирайте, няма файда от това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до горната "героиня"

  05 Апр 2022 20:39ч.

  Ти що си още тука, бягай да защитаваш "незалежная"-та. Покажи, че си истинска бандеровка, а не клавиатурен "войн". Парцел ще ти намерят - метър на два.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  06 Апр 2022 10:11ч.

  Само идиоти могат да гледат безкритично. Или напълно зомбирани. И не се опитвай да ми вмениш човеконенавист, защото дума не съм казал за някого. За разлика от теб, който (казвам "който", защото почти съм сигурен, че си мъж) оплюва всеки и всичко, различно от хубаво за Украйна. Дори и да е вярно и справедливо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • paradigma

  06 Апр 2022 14:26ч.

  Това е слово на омраза и ненавист . Отстранен си завинаги . От немодератора

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иванов

  05 Апр 2022 19:41ч.

  Пак ще повторя:Присъдата е произнесена!Повече никой никого няма да слуша.Следствието приключи,забравете!Това,че куци и сакати,глухи и слепи,разбраха,че е постановка,не е от значение.Целият демократичен свят няма повече да се подава на Путинската пропаганда.This is the END !!! Чакайте следващата серия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  05 Апр 2022 20:00ч.

  Иванова, така е. Но хората трябва да го знаят. Няма откъде да го чуят. От това се плашат подстрекателите. Затова е и тази тотална цензура. Знаят, много добре, че пробие ли това, те са обречени. Затова трябва да се противопоставяме на лъжата, иначе тя ще ни превземе и ще направи и нас лъжци. За мен е недопустимо да се бъзикат по толкова тъп начин с ума ми.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цензор

  05 Апр 2022 23:42ч.

  Цял следобед се забавлявах с "цензурираните" интервюта на Волгин по БНР. То беше цензура, цензура, та дрънка. В събота ще чакам Петьо да лее коментарни сълзици за цензурата в България и на Запад, а през следващата седмица отново ще слушам цензурираните му изяви. И в "Гласове" е така. Думица против Украйна, САЩ и ЕС не можеш да напишеш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  06 Апр 2022 9:45ч.

  Не се ли усещаш, колко е кухо това? Във весстника да има статия против Украйна, ЕС и ли САЩ? Някъде по телееизиите да са казали думичка, че следва това в Буча да бъде установено и след това коментирано? А че хората не вярват и си пишат това, което мислят, е резултат точно от тази цензура. Ако не се бяха оливали...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  05 Апр 2022 19:55ч.

  Тотален шок. При война с висока интензивност се оказва, че има трупове по улиците! :((

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Източник "Жабата".

  05 Апр 2022 20:00ч.

  Благодаря на "академика"! Който умее да "върти" трибуквието си според парата. "Миришат ли"?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ММН

  05 Апр 2022 20:17ч.

  А защо сателитните снимки се появяват чак сега? Да не би Американците да не са следили превзетите градове ежечасно? Защо не вдигнаха тревога както със струпването на войски?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сателит

  05 Апр 2022 23:44ч.

  Следят ги не ежечасно, а ежесекундно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бандеровка

  05 Апр 2022 20:19ч.

  Ако руснаците разрушат къщите на нашите путинопитеци, те ще твърдят, че сами са се срутили. Ако убият бабите им, ще твърдят, че те са се самоубили. Страшна е путинистката секта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тролче,

  05 Апр 2022 22:53ч.

  след Орбан, ти, определено си другата лоша инвестиция на Сорос. Продължавай в същия дух. Кефиш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мутра

  05 Апр 2022 20:20ч.

  Ей, копейкаджиите, Анонимните даже знаят имената на руските войници - убийци и са ги пратили директно в трибунала в Хага.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами значи е време самите руски войници да отидат директно в Хага. Пък нека се съдят после, ако изобщо стигнат дотам...

  05 Апр 2022 20:46ч.

  Това ще е красивият завършек на пиесата......... и справедлив.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  06 Апр 2022 9:47ч.

  А името на улицата, където са труповете знаят ли го? Досега не съм го чул. И само на тази улица ли има трупове? Къде се намира тази улица, защо точно тя е избрана за това?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  05 Апр 2022 20:23ч.

  Колко дивизии има трибунала в Хага ? :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мутра

  05 Апр 2022 20:38ч.

  Колко дивизии имаше Иран преди да го превърнат с бензиностанция по цени на купувача ? Това ще се случи и с Русия, ще се молят да продават на каквато и да е цена. В момента американците са им врътнали такъв цунг цванг по външния дълг, че и валута да имат няма начин как да платят и изпадат в просрочие и оттам фалит.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бадема

  05 Апр 2022 21:08ч.

  Просрочие казва демократа :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • М-м. да-а-а

  05 Апр 2022 22:32ч.

  И като фалират, ти ще ги купиш на безценица, нали така. Е-е-ех, ама голем си анализатор и най-важното - голем играч бе! Като ги придобиеш /руснаците, де/, ще може ли една торба диаманти от Якутия? За това ти давам две дамаджани по 10 л. домашна ракия. Отлежала.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Труповете" са разположени

  05 Апр 2022 20:27ч.

  Равномерно по улицата, в шахматен ред... Интересно при каква реална ситуация са били застреляни, че така да се подредят от двете страни ? Може би са тичали в щафета по двата тротоара ? Или повече прилича на КОЛА , която е минала по средата на улицата и е разхвърляла трупове - един от ляво, предвижване десет метра, един от дясно... и пак ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  05 Апр 2022 21:31ч.

  Има и някои несъответствия в положението при различни снимки, правени в различни ракурси, но след заминаването на руснаците, на едно и също място, както и различия с положението по сателитни снимки. юстранно ми е, че на снимките няма един местен, макар че във видеото от разчистването на 1.04. се виждат по улиците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  06 Апр 2022 7:53ч.

  Правилно наблюдение. След няколко дни ще се разиграе сценария с варела с хлор и дегизираните пострадали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  06 Апр 2022 10:09ч.

  По-скоро с чужди кораби, уцелени от руски ракети или снаряди. В Мариупол е страшно. Там трябва да се направи нещо. Очаквам нещо там. Дано съм лош пророк.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  06 Апр 2022 11:10ч.

  Оказа се, че не съм. Обстрелян е бил кораб под доминикански флаг в Мариупол. Май е потопен. Няма да казват, кой е нарочен. Една малка подробност. Капитанът е украинец, екипажът май също...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  06 Апр 2022 13:18ч.

  Тичали с вързани ръце??? Кой ще е този идиот, който ще разказва вързани хора и ще ги гърми на различни места??? Изглежда ефектно на снимка, ама е тъпо и невъзможно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Явно никой в Европа не се среми към прекратяване на войната..

  05 Апр 2022 20:35ч.

  Целта на сащисаните е конфликта да продължи максимално дълго.. Но ще им излязат криви сметките..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Профилактика

  05 Апр 2022 20:43ч.

  Какво правеха укрите в Донбас! Какво направи ООН, европейската и световната общност по въпроса?! https://www.dw.com/bg/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B2-%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B1%D0%B0%D1%81-%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD/a-60840350

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  05 Апр 2022 20:51ч.

  Не знам за Иран, но Русия действа, като Юпитер. Всичко и е позволено. Бомби, който си поиска, когато си поиска. Студено погледнато това е основния геополитически символ на свръхсила...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хахаха

  05 Апр 2022 20:59ч.

  Браво на Гласове! Трият коменари, в които наричам гадовете "гадове"...но такива като Бандеровката, Степан Бандера и ВВПутлер са добре дошли...Дачков, светът се променя, ще дойде време и ти да се оправдаваш...и бяла превръзка на ръката няма да ти помогне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Провокация

  05 Апр 2022 21:00ч.

  Що за идиотщина е това? Тези трупове си имат имена. Ако е постановка, тези хора ще са още живи и трябва да се намерят. По труповете няма никаква кръв. Теса разположени шахматно от двете страни на улицата. Ако някой открие стрелба, ще убие двама, останалите ще избягат, а няма да стоят по улицата и да чакат да дойде да застреля и тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  05 Апр 2022 21:33ч.

  Липсата на кръв може да бъде обяснена с метерологичните условия - дъжд, мъгла, не е толкова важно. По-странно е, че ръцете им са завързани, сякаш някой ги докарал вързани, за да ги убие, което е голяма глупост, струва ми се. По-скоро приличат на разхвърляни от кола.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • helleborus

  05 Апр 2022 21:05ч.

  Въпрос към русофилите, как да приемем, че Путин е добричък и хуманен и само иска да донесе на Украйна свобода, след като дори троловете му в България съскат от озлобление спрямо украинците?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕ РАЗБРАХА!

  05 Апр 2022 21:15ч.

  "Все още не разбирате защо дойде Русия (в Украйна). Вашите въпроси "ама ние за какво?" също и „не ни трябва такъв руски свят“. Така че знайте, вие, които "нямате фашизъм в държавата" - сега не ние ви освобождаваме, а от вас се освобождаваме!" - Т. А.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бандеровците трябва да бъдат ликвидирани, изцяло! Това, което не довърши Сталин.

  05 Апр 2022 21:20ч.

  А Путин вече е напълно безмислено да се прави за пред "запада" - той вече е осъден без присъда от този запад......... просто трябва да довърши делото си!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до хелена борисовна

  05 Апр 2022 21:23ч.

  Не е озлобление, а възмущение, че тия са готови да затрият себе си и нас заради интересите на США. И обясни на бегълците оттам, че като зареждат гориво или ядат сандвичи, за това следва да си платят, преди да влязат в скъпите си джипове и отпрашат с 200.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Профилактика

  05 Апр 2022 21:26ч.

  Не е озлобление, а липса на баланс в правдата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Профилактика

  05 Апр 2022 21:30ч.

  Оказва се, че ЕС и ООН не се трогват кой знае колко когато украинци избиват руснаци в Донбас. Не се трогват и от клиповете и информацията за масово избиване на руски военнопленници от украинците, обаче за Зеленски реват. Що така?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен Робот

  06 Апр 2022 6:00ч.

  Единствената която съска (и то не от вчера) е Хелеборъс. Сега въпросната да обясни нещо за добричкия и хуманен Зеленски и останалата паплач със свастиките. Добрата новина е че вече "злите" руснаци престанаха да вярват, че "високохуманните", но иначе алчни украинци са им братя, а това не предвещава нищо добро за последните. А ла гер, ком а ла гер!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  06 Апр 2022 10:14ч.

  Сега, Хелеборус, хайде да се върнем на темата. Не беше въпросът какъв е Путин, а дали няма разминавания, така да го наречем в украинските материали. Много от въпросите, които колегите зададоха, са въпроси пред следователя, който трябва да им отгвори, за да установи обективната истина. Вие го избивате на пропаганда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  06 Апр 2022 10:17ч.

  Хелеборус: ма какъв бил Путин, ма какви били украинците. Няма нищо общо с въпроса - истина ли е първо това и, второ, КОЙ е направил? Ами ако се окаже, че не е истина? Не можеш да кажеш само по едни снимки - ми да верни са. Има противоречия и най-важно, няма отговор на въпроса qio bono. А вие - веднага пропаганда

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съска (и то не от вчера) е Хелеборъс

  06 Апр 2022 10:58ч.

  И защо ? Защо съска баба Еленка ? Май има ново партийно поръчение да се съска против Русия, защото Банкянския тулуп ще го връщат на бел кон ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мутра

  05 Апр 2022 21:12ч.

  Русия не е Юпитер, а вола. Има едни жалки 100-150 млрд. в резерв и падащи приходи, и са затънали в Украйна. Щатите само от това, че имат долара за световна валута кешират по 900 млрд. Ще излезе прав Бай Дън, че след войната Русия ще се превърне в световен парий.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Мокри сънища"

  05 Апр 2022 21:16ч.

  Гладна кокошка просо сънува.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мутро, ти що не живееш в задокеанският "рай" тогава, ами се мъчиш тука?

  05 Апр 2022 21:24ч.

  чемодан, аеропорт, ню йорк...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 4444

  06 Апр 2022 11:12ч.

  Не отива в америчко, щото там негърите от бляк лайф мада ще го карат да им ближе краката. Ако не и по-лошо :-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бандеровка

  05 Апр 2022 21:44ч.

  КАКВО НАИСТИНА СЕ СЛУЧИ В БУЧА? НАЙ-МАЩАБНАТА ПРОВОКАЦИЯ СЛЕД „РОДИЛНИЯ ДОМ В МАРИУПОЛ“ (ДОКАЗАНА ЛЪЖА НА УКРАИНСКАТА СТРАНА) https://afera.bg/%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d0%bd%d0%b0%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%b5-%d1%81%d0%bb%d1%83%d1%87%d0%b8-%d0%b2-%d0%b1%d1%83%d1%87%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d0%b9-%d0%bc%d0%b0%d1%89%d0%b0/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Някой

  05 Апр 2022 21:46ч.

  Като оставим настрана прецизното, почти симетрично подреждане на "труповете", се пита в джаза дали авторите на тази пропаганда за дебили поназнайват нещо знаят нещо за филмовия монтаж? "Доказателството" е дело на абсолютно заинтересовани субекти. Факт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много Ви Стана

  05 Апр 2022 23:21ч.

  Като белите каски в Сирия, същия сценарий, очакваше се! Няма как да ви повярваме, днес е 5ти Април, чак сега излязоха Максар и французите със снимките от сателита. От 30.03 до сега са 5+ дни, всичко може да нагласите! Колко в този форум са виждали труп на 3 седмици...??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Три седмици на открито при температури до 20 градуса

  05 Апр 2022 23:59ч.

  без никой да ги пипа, а след това ги местят пред камерите без респиратори и маски. Как пък не!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какви 20 градуса! В украйна по това време градусите са като на водката - 40

  06 Апр 2022 9:27ч.

  И труповете щяха да миришат даже от екраните ви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Т.М.

  06 Апр 2022 0:31ч.

  Американците лъжат като украинци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фейкът Буча заглуши зверствата на нацитата в Мариупол

  06 Апр 2022 0:36ч.

  Буча е била обстрелвана от ВСУ докато руските военни са били там, така, че сигурно има и мирни жители жертви. Обаче не е изключено и това да жертви след 2 април от "зачистката", извършена от украинската армия на "колаборатори" - раздавали хуманитарната помощ , с бели лентички.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен

  06 Апр 2022 0:59ч.

  Знам ротата и частта, ама не се на руски. Американските тъпири дават командите си на таблети, рададени на украинските командири. Лесни са за хакване.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен Робот

  06 Апр 2022 5:54ч.

  Трупове видях, ама кръв няма. Пък труповете нареден почти на едно и също разстояние. И тук там по някой бучински мерцедес по липса на Запорожци. Буча да не се окаже нейде около Бирмингам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Chedomir

  06 Апр 2022 7:13ч.

  И след всички приказки следва най-важния въпрос-Кой има интерес? Няма да логорействам.Нека всеки си отговори сам. И по съвест.Ако има такава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сателитните снимки са явно неопровержимото Доказателство...

  06 Апр 2022 9:11ч.

  ...в системата на англо-саксонския морал. Ако не ме лъже паметта и при провокацията с малоазийския Боинг уж Божем возил цвета на европейските вирусолози в небето на Окраина доказателствата бяха на база сателитни снимки. Не помня при изчезването на самолета на Малайзия над Тихия океан имаше ли сателитни снимки в ролята на доказателство на нещо?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мутра

  06 Апр 2022 9:18ч.

  Е как пък една страна в ООН не гласува за вашата Матушка. Даже и Еритрея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • асе

  06 Апр 2022 10:32ч.

  Никой не доказва от кога са снимките. Все пак ние видяхме че има лежащи по асфалта от украинските снимки, но дали не са от тогава и тези снимки т.е. от театрото след като са си заминали руснаците. Все пак компанията със сателитите е американска.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  06 Апр 2022 11:06ч.

  Мдааа... Край Мариупол е бил обстрелван кораб под доминикански флаг... Няма да се сетите, кой, по официални украински данни, е бил "агресорът". Май ще почна да се вземам за пророк.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Холокост (жертвоприношение)

  06 Апр 2022 11:48ч.

  Би трябвало от много сателити да се наблюдава всеки град който е под военно действие и напрежение. И то с перфектна резолюция. И руски сателити и от НАТО - дето помагат на нацистите да имат поглед. Може и трети страни да са снимали от сателит.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Р.Р.

  06 Апр 2022 12:28ч.

  Години наред бях графичен дизайнер в софтуерна фирма. Върху сателитна снимка с празни улици мога да нарисувам с фотошоп точно същите петна (за които се твърди, че са трупове) при 100% съобразяване с резолюция, цветови контекст, осветеност и пр. Ще ми отнеме около час, понеже сега не съм в най-добрата си форма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  06 Апр 2022 13:21ч.

  Следващ въпрос? Кога са били убити всичките тези хора? В един и същи ден ли? Или в различни? Ако са в различни, то как ще тръгнат хората с бели лентички, като знаят, какво става?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  06 Апр 2022 13:23ч.

  И един от най-важните въпроси: защо ТОЧНО НА ТАЗИ УЛИЦА? Какво се е случило, за да бъде избрана за местопрестъплението?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  06 Апр 2022 13:28ч.

  Еретичен въпрос : знае ли някой колко оръжие има в населението? Раздадоха се много автомати. Да не би някои да са жертви на бандитизъм?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Смешен плач!

  06 Апр 2022 14:02ч.

  Много експедитивно бе, пичове! Да бяхте толкова бързи и със сваления Боуин! Вярно е обаче, че човек се учи от грешките си! Както е вярно и твърдението, че за злото няма граници! Изключително цинично и долно!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  06 Апр 2022 14:18ч.

  Ако руснаците не са били в Буча, никой нямаше да може да ги обвини във военни престъпления. Това градче е доста далече от Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  06 Апр 2022 14:54ч.

  Да сравним написаното тук с написаното от американци в другата соба за максар... Бандеровката? Май и други гледат критично? Путинофили, а?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ангел

  06 Апр 2022 15:45ч.

  Може ли да се вярва на американците? Особено след като Обама окачи портрет в белия дом от художник рисуващ обезглавени бели жени...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи