САЩ подготвят Източна Европа за бойно поле при евентуална война с Русия. Време е България да заеме твърда позиция за защита на своите интереси

САЩ подготвят Източна Европа за бойно поле при евентуална война с Русия. Време е България да заеме твърда позиция за защита на своите интереси

Автор: Веселин Киров Следвайте "Гласове" в Телеграм

Защита на идентичността и суверенитета: Бъдещето на България в променящия се Европейски съюз

За нито един българин не трябва да е тайна, че нашата държава е с велика история и традиции. Народът ни се е борил да защити ценностите си, да запази културата и самосъзнанието си, да съхрани цивилизацията си. Цивилизация е точната дума, която определя българина. Повече от 1300 години, той е неразделна част от Европа, като център на просветата и прогреса на планетата. От създаването и разпространението на кирилицата по нашите земи през IX-ти век, на която днес пишат над 250 млн. души по света, до създаването на първия електронен компютър от Джон Атанасов или първия модерен пътнически самолет Douglas DC3, където основно участие има авиаторът Асен Йорданов, България е допринесла значително за развитието на европейската цивилизация. 

В днешно време, страната ни е член на Европейския съюз. Това е най-големият икономически алианс в света, чиято първоначална идея, след двете световни войни, беше народите на Европа да изградят трайно разбирателство, чрез създаването на общ пазар за свободна търговия. Първоначално, съюзът беше успешен и на европейския континент цареше невиждан десетилетия наред мир. След падането на Берлинската стена през 1989-та, се появи идеята, че Изток и Запад могат да живеят и да се развиват на общ, честен и равноправен пазарен принцип. За съжаление този блян беше краткотраен. Държавите от Източния блок бързо разбраха, че Западът се счита за победител в Студената война и няма никакво намерение да дели хегемонията си. Пример за това са договорите, от Единния европейски акт през 1986 г. до Договора от Лисабон през 2007 г., както и договорите от Маастрихт (1992), Амстердам (1997) и Ница (2004).  Чрез тези актове, първоначалния икономическия  съюз се превърна в политическа наднационална машина. Бяха въведени за пръв път гласувания с квалифицирано мнозинство в Съвета по някои въпроси, единна валута, създаването на наднационален изпълнителен орган – ЕК, обща гранична и митническа политика, както и се направи опит да се установи Европейска конституция. Идеята зад всичко това е много проста - суверенните държави, сред които и България, да бъдат превърнати в една огромна "наднационална федерация", ръководена от нисколегитимни, неизбрани от народа бюрократи. Целта за това е ясна: заличаване на държави, граници, култури и ценности, за да се наложи нов световен ред.

Шошана Зубов: Демократичното общество се превръща в дигитална автокрация

Страните от Източна Европа са първите жертви на тази трансформация на ЕС. Достатъчно е само да се погледне, колко европейските институции имат седалище на запад и колко на Изток. В Европейската комисия на източни държави редовно са давани второстепенни ресори. Достатъчно е само да се види Комисията “Фон Дер Лайен“, където България е с ресор “Еразмус+, иновации и култура“, Гърция с “Европейски начин на живот“, а Чехия и Словакия със съответно “Ценности и прозрачност“ и “Междуинституционални отношения и перспективи“. За справка ресорите на Франция, Белгия, Италия, са “Вътрешен пазар“, “Правосъдие“, “Икономика“, а германка е председател на ЕК. Другите основни постове в Съюза се заемат от французойката Кристин Лагард, президент на Европейската централна банка и испанецът Хосеп Борел, върховния представител на ЕС за външни работи, а белгиецът Шарл Мишел е председател на Европейския съвет. Ясна е тенденцията, че на Изтока е оставена второстепенна роля при взимането на решения и ръководството на съюза.  

Урсула фон дер Лайен иска да отпадне правото на вето на страните членки

Без да се задоволяват с това, брюкселските бюрократи се опитват да ограничат още повече ролята на Изтока, както и личните свободи на обикновените хора. В ход е проектът “Европа на две скорости“, чиито основни цели са намаляване на броя евродепутати, намаляване на еврокомисарите, лишаване на определени страни членки от ресори в ЕК, отнемане на правото на вето на страните в Съвета на ЕС. В ход са също и проектите за дигитално евро, чрез който всяка транзакция на всеки европеец ще може да бъде проследявана, а парите в брой де факто ще изчезнат и “военен Шенген“, който ще направи от ЕС придатък на НАТО и ще го подготви за плацдарм срещу евентуален конфликт с Русия. 

Какви ще са последиците за България и страните от Изтока от горепосочените стратегии на Брюксел? 

На първо място, най-вероятен сценарии е на България да и бъде едностранно наложено, по задкулисен начин еврото като валута. Това ще бъде в контекст, в който страната ни не покрива официалните критерии от договора от Маастрихт, но както се видя от изтеклите записи на ППДБ, Урсула фон дер Лайен “би помогнала“ дори при такъв сценарий. Всъщност това няма да е първия път, в който България е привлечена по заобиколни пътища към евроинтеграцията. Страната ни не покриваше копенхагските критерии и въпреки това стана член на ЕС през 2007 г., като в резултат на неконкурентноспособната ни икономика, индустрията ни беше досъсипана.

Защо България е тласкана към еврото, въпреки волята на над 600 000 българи за провеждане на референдум по въпроса, който скандално не беше допуснат?

Отговорът е ясен - еврозоната е в криза още от гръцката дългова криза, световните транзакции в евро спадат за сметка на американския долара и други валути като китайския юан, страните от еврозоната като Италия, Гърция, Португалия и Испания са с огромни бюджетни и търговски дефицити, външните им дългове, надвишават 100% от БВП, а финансовите институции и фондове, които им отпускат кредити, все повече увеличават лихвените проценти поради влошаващия се кредитен рейтинг. Трябва да се отбележи, че еврозоната няма никакъв шанс да продължи своето съществуване, освен ако не разширява постоянно своя пазар към други държави, които да станат солидарни с дълга на страните от еврозоната. След Хърватия, следващите държави, в които брюкселските бюрократи искат да наложат еврото са Румъния и България. С въвеждане на еврото ще последва и постепенно установяване на цифровото евро, с което всяка една трансакция, всяка една сметка, лихвен процент, данък, глоба или такса ще бъдат контролирани и следени централизирано от Франкфурт.

Други последица за България и за Изтока ще бъде намаляването на броя на евродепутатите в Европарламента. На България повторно ще и бъде наложено, да намали своите представители под претекст, че населението и намалява. То не намалява, а емигрира към западна Европа, поради ниския стандарт на живот, за който отчасти е виновно преждевременното ни приемане в ЕС, но критериите за разпределяне на членовете на ЕП отново са направени, за да облагодетелстват западните страни за сметка на Изтока. Впрочем, в подобна ситуация ще се окажат и страни като Унгария, Словакия, Хърватия, Румъния, Литва, Латвия, Естония и Гърция. 

Що се отнася до Еврокомисията и броят еврокомисари, ако Европа на две скорости успее, това означава или понижаване на статута на българския еврокомисар на второстепенен или пълното лишаване на България от ресор в ЕК. Тъй като брюкселските бюрократи считат, че ЕС ще продължава своето разширяване, то няма да има място за ресори за всяка страна и определени държави могат да бъдат лишени от място в ЕК. Съдейки по второстепенните ресори, които са давани на Изтока, то България ще е една от първите, които ще пострада. 

Отнемането на правото на вето в Съвета на ЕС по въпроси, касаещи външните работи, правосъдието, разширяванията ще означава, че България ще бъде лишена от последния си способ да влияе в процеса на взимане на решения в ЕС. Други страни като Унгария, Словакия, Хърватия и Полша ще бъдат също тихи наблюдатели по въпроси като приемането на нелегални мигранти, финансирането на чужди конфликти и режими, подписването на договори за безмитна търговия с трети страни и налагането на противоречиви нрави и ценности. 

Роберт Фицо: Словакия няма да подкрепи новия пакт на ЕС за миграцията

Военният Шенген от своя страна е точното определения за това какво чужди сили като САЩ искат за бъдещето на ЕС. Подобряване на инфраструктурата, но не с цел търговия, а с цел намаляване на бюрократичните бариери като митнически проверки и инфраструктурни ограничения за придвижване на военна техника, уеднаквяване на процедурите за трансграничен военен транспорт, улесняване на “военната мобилност“ и готовност за справяне с “потенциални заплахи“. С други думи, превръщането на Европа, и по-точно източната и част, в поле за предстоящ конфликт с Русия. В официалните документи на САЩ, Русия е посочен като основен геополитически съперник, но тъй като САЩ, а и Западна Европа не граничат с Русия, не желаят да виждат техните деца в ковчези, то за тази цел ще бъдат използвани източноевропейските народи – чехи, словаци, словенци, българи, румънци, унгарци … Източна Европа е умишлено подготвяна за бойно поле в една евентуална конфронтация с Русия. 

САЩ обявяват Черно море за зона на стратегическите си интереси, планират постоянно военно присъствие

За да не се случи този реално апокалиптичен сценарии е нужно източните държави да заявят, че искат да бъдат част от ЕС, но само при условие на равноправие между Изтока и Запада в разпределянето на отговорностите и процесът на взимане на решения за съдбата на съюза. Това минава през следните структурни промени в ЕС :

- Реформиране на ЕК и Съда на Европейския съюз, съставени от неизбрани бюрократи и съдии, и връщане на държавите членки на тяхната независимост и контрол върху собствените им закони и бюджети;

- Пълно преструктуриране на европейската миграционна политика като се върне правото на всяка страна да определя сама, дали желае или не да приема мигранти на своя територия;

- Възстановете върховенството на националното право над европейското, с цел да се избегнат скандални текстове като Истанбулската конвенция, която е противоконституционна, но от Брюксел се опитват да я наложат силово в българския правен ред;

- Вземане на решения с референдум по въпроси във всяка страна член, за членуването в алианси, съюзи (вкл. парични, икономически или енергийни) и организации, както и по въпроси, отнасящи се до бъдещи разширявания на ЕС;

- Отхвърлянето на проекта за цифрово евро и установяването на правото за плащане в брой, като основно право в ЕС;

- Денонсирането на несправедливи споразумения за свободна търговия като тези с Меркосур, Украйна, Кения, Канада, отговорни за катастрофалния търговски баланс на ЕС и съсипването на европейското селско стопанство и прилагането на огледални клаузи във всеки търговски договор на ЕС с трети страни с цел да се защити европейския потребител и европейската индустрия;

- Запазване на основните индивидуални свободи чрез отхвърляне на плановете на Европейската комисия за цифровите портфейли, цифровите здравни досиета, цифровите шофьорски книжки;

- Гарантиране на свободата на словото, чрез премахване на Акта на ЕС за цифровите услуги, както и премахване на всички ограничаващи свободното изразяване на мнение мерки, наложени от Европейската комисия в социалните мрежи и пресата. Също така и възстановяване на анонимността на потребителите и забраната за съхранение на данни. 

- Обединяване на европейските държави към паневропейски стратегически проекти за съвместно изграждане по примера на Еърбъс, с цел ЕС да бъде конкурентноспособен на Китай и Америка в областта на науката и високите технологии.

Текущата политика на ЕС, особено що се отнася до новите членки от Източна Европа, изисква сериозно преосмисляне, с цел да се гарантира, че всички държави са равнопоставени партньори в съюз, който цени и защитава тяхната национална идентичност. Време е България и другите източноевропейски държави да заемат твърда позиция за защита на своите интереси, като настояват за структурни реформи в ЕС, които възвръщат властта и решенията на национално ниво и гарантират, че всяка страна може да ръководи независимо своята политика и икономика в рамките на общия пазар. Това не само ще спомогне за по-балансираното развитие на всички европейски държави, но и ще осигури устойчивост и дългосрочно благоденствие на европейската общност, основано на взаимно уважение и равенство. 


 

Коментари

 • какво "време е", та "време е" – непрекъснато, отвсякъде и на ангро, под път и над път

  23 Апр 2024 9:12ч.

  всеки се е скатал и си гледа еснафлъка и далаверката

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да заемем правилната позиция спрямо СЗО

  23 Апр 2024 9:43ч.

  Толкова е страшно, ако ни сложат под похлупак, че не ми се мисли. А информация почти никаква! И действие също.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • единствената правилна позиция е тази, която се осребрява дебело и осигурява личен материален растеж, а не проблеми заради филанкишии и идеализми

  23 Апр 2024 9:55ч.

  сичко друго е ала-бала; чудеса за три дни, година или десетилетие; утре никой няма да ги помни

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • друг път

  23 Апр 2024 11:29ч.

  каква позиция да заеме България с тия поплювковци

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кой

  23 Апр 2024 11:40ч.

  Кой да го направи, Главоча ли, той сутрин звъни да пита какво е сънувал снощи борисов

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ура ураа ура

  23 Апр 2024 22:29ч.

  Пак ще имаме губещата война

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  23 Апр 2024 9:20ч.

  Грамотно написано и събрано на едно място. Има и още някои неща но като за начало е добре. Трябва ясно да си дадем сметка, че сегашните водачи на ЕС го водят към фатална катастрофа. Или започваме процес на оздравяване или оставяме пробитото корито да потъва и се качваме на нашата си лодка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Те не са водачи

  23 Апр 2024 9:44ч.

  Те са погребални агенти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  23 Апр 2024 16:38ч.

  България е заела максимално удобната позиция с дупето си !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма никакъв начин България да защити националните си интереси, докато членува в ЕСОТАН

  23 Апр 2024 9:22ч.

  Няма никакъв начин да оцелеем, докато сме под американско робство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пиночет

  19 Май 2024 8:30ч.

  Дебилът - русороб и путлерист е главен враг на България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан-1

  23 Апр 2024 9:31ч.

  Препоръчвам на всички да прочетат новия материал на Андрей Фурсов "Лешоядите на ултраглобализма" - " Стервятники ультраглобализма", публикуван на страницата на Изборския клуб на Русия https://izborsk-club.ru/25552. Уверявам ви,че материала е изключителен като анализ и данни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нито един глас в полза на назначенците на Фашингтон!

  23 Апр 2024 9:34ч.

  Незабавен референдум за излизане от НАТО и ЕС! Консолидация на политически сили около този лозунг - и която от партиите и политиците не посмее да го подкрепи, на пълен игнор за вота! Т.нар. "трезв реализъм" в тия времена е равносилен на подготовка за бъдещо изпращане на смърт в името на англоамериканската транскорпоративна диктатура над глобуса!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 🍿доста ропство итирантство🍿

  23 Апр 2024 9:40ч.

  🍔сички на оружие🍔

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зелените чорапи

  23 Апр 2024 10:19ч.

  Ми давайте, въстанието може да бъде с център село Борован.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Розово дълго чорапче

  23 Апр 2024 17:47ч.

  Не са ти зелени чорапите, да си знаеш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всичко е вярно в статията

  23 Апр 2024 10:11ч.

  Нужно е предоговаряне на ЕС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нужно е закриване на ЕС като престъпна организация

  23 Апр 2024 17:58ч.

  Създаването му и ежедневното му съществуване и дейност са безкраен низ от престъпления срещу човечеството.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Що, бе? Ние си даваме без пари задниците (БЕЗ наем),

  23 Апр 2024 10:13ч.

  що да не и умрем за чужди интереси???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митето

  23 Апр 2024 10:22ч.

  Краят на ЕС е единственият шанс за България да се възстанови като нормална /почти/суверенна държава.И то ако дотогава се е създал елит,който да се бори за това.За съжаление дори наченки в тая посока не се виждат,дори обратното е по-вярно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • данъкоплатец

  23 Апр 2024 10:56ч.

  Трябва да се смени образователната система и да се махнат соросоидите в Министерствата...тогава може би ще може да се появи елит, който да се бори за суверенна държава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  23 Апр 2024 10:53ч.

  директивата на US посолство стриктно беше изпълнена от доларжиите (ПРЕСтитутки и социоЛЪЖЦИ) и ние гласували / не гласували получихме партиите на войната - ШАЙКАТА крадци на боко барселонски + КОХОРТАТА измамници на р. радев-мустафа. и т. нар. "парламент" се оказа сборище на психично болни хора и тежко и горко на тази територия, наричана в миналото държавата България – очаквам в близко време да се включим „синергично“ във войната на страната на фашистите („триморецът“ р.радев-мустафа се е подписал на документа, когато ходи на поклон при джо „деменцията“ в полша)...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Калински

  23 Апр 2024 15:03ч.

  Гледам постоянно се уповаваш на Румен Радев мустафа колко за всичко е виновен. Ми добре, да предположим, че е така. Ти какво предлагаш, кой да дойде на власт? Буци ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Емил

  23 Апр 2024 13:32ч.

  Браво на Веселин Киров! За съжаление няма кой в България може да защити националните и интереси...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Как да няма, Емилчо,

  23 Апр 2024 20:53ч.

  Цялата статия пресъздава вижданията и намеренията на Възраждане. Отвори си очите най-после.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пламен Петров

  23 Апр 2024 13:56ч.

  Браво! Всичко е точно казано!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • viva

  23 Апр 2024 15:05ч.

  Объркало се е момчето, ето ресора на българския еврокомисар: „Иновации, изследвания, култура, образование и младеж“. Пряко свързано с бъдещето! И с интродукцията на младежа, че сме дали писменост на поне 250 000 000 души. не е лесно да се насоса текст, който да доказва определена теза. Особено ако фактите сочат друго. Особено покъртително звучи цитирането на документ от 1986 г. Който да е резултат от от победата в Студената война... която все пак свърши къде 1991 г... Ми ако нещата са били ясни още 1986 г., какво са чакали до 1989 г.? 10-ти ноември?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аква

  23 Апр 2024 15:51ч.

  Ние сме готови да посрещнем руските войски....с хляб и сол. А вие?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баба Яга

  23 Апр 2024 16:46ч.

  И ние, и ние!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пиночет

  19 Май 2024 9:07ч.

  а ние знаем, че вие сте дебили и национални предатели.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ***///

  23 Апр 2024 16:17ч.

  Колонията може да защиЩава само интересите на Метрополията. Други интереси не съществуват. Точка по въпроса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хахаха

  23 Апр 2024 16:40ч.

  Когато си градиш националното самочувствие върху полуистини, няма как да не те приемат за втора ръка народ. Нито имаме 1300-годишна история, нито сме създали "кирилицата", нито имаме нещо общо със западна Европа и като култура, и като манталитет. И ония, към които така страстно се присламчихме, това го знаят и гледат на нас като на едни смешници, разпилели държавата си за едните банани и и правото да слугуваме на белия господар. Поради тая причина целия тоя текст е една пусната през свирката пара.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алексий Слав

  24 Апр 2024 8:41ч.

  казваш значи, че нямаме 1300-годишна история? зависи как ги смяташ. Но може и да имаме много повече от 1300 години, пак зависи как ги смятаме и какво нашите историци смятат за "наше" ; защото ние не започваме от 681 г. с ордата на някой си азиатец, а мнооого по-рано, и BTW, да не забравя любимата си тема: ние имаме наследство от Рим и Източната Римска Империя, но просто не го търсим. А пък за кирилицата: и тя е резултат от тази Източна Империя. Но както казах, не търсим началото и наследствата си на правилните места. Онези към които се просламчихме . . . поне да имахме политици с "guts", както се каз ва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хахаха

  25 Апр 2024 18:11ч.

  какво има да се смята? Кога се появява на картата на Европа държоавата България? Не броим Кубратовия племенен съюз, просъществувал около 30 години. Приемаме ли годината 681-ва за наечало на Българска държава? 650 години от тия 1300 държава България не е съществувала или нещо бъркам. Всъщност Третата българска държава се е създала не по волята на българите, а по волята на великите сили и то главно на една, няма да спхоменавам коя. Иначе България е изчезнала в края на 14-ти век, защото не може да наричаме държава еднта разпарчетосана територия. За кирилицата: приемете най-сетне, че това е коптската азбука, добре паснала на фонетичния строй на старобългарския език. Нали няма да твърдите, че българската държава почти 200 години е била безписмена?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алексий Слав

  26 Апр 2024 10:00ч.

  Да, третата българска държава се създава по волята на т нар "велики сили", но не главно по волята на Русия. Сега е много модерно да се говори за руския империализъм, дори и когато УВС обстрелват АЕЦ в Запорожие. Удобно се забравя кои други империи бяха и все още са на пътя на нашето национално обединение. Вкл и тези , които се смятат за наши приятели. Но нека видим "фактовете", както казва българския масон Захари Стоянов. На Берлинския конгрес UK получава Кипър (който и до днес е техен непотопяем самолетоносач) без да изстреля един патрон. Русия получава нещо от Грузия, Отоманците получават обратно Македония, Родопите, Източна Тракия и България като васално княжество. Как тогава се твърди, че главно Руската империя е разделила Бг през 1878 в Берлин? Затова винаги съм казвал, че България няма приятели, тя има само врагове. За контакта азбука не знам, но искам да напомня очевидните неща: буквите Ч, Ц, Ш,Щ са заемки от еврейската азбука като графични знаци и звуци.. Всички други , с изкл на Ж, Ь, Ъ имат своето подобие от гръцки букви. Дори и Б е видоизмени В защото гърците имат проблем с този звук (пишат го като μπ) . И както е известно, светите Кирил и Методий създават съвсем друг character set, който бива заместен от Кирилицата, която има 1 към 1 съответствие с Глаголицата. Разбира се, остава техния титаничен труд за превод на Св Писание и служебните книги, и които са преизползвани в Киевската Русия. И ако сега потвърдя истината, че светите братя са Ромеи, много хора в Бг ще ме линчуват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Миловидна

  23 Апр 2024 16:50ч.

  Браво на Киров,всичко е казано както трябва.Ама нашите изуйгащници правят каквото им кажат.Родоотстъпници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЕС вече е превърнат от Урсула в придатък на НАТО

  23 Апр 2024 18:13ч.

  Трябва да предоговорим участието си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  23 Апр 2024 18:50ч.

  Европа потъва. В частност ЕС. Най-малкият контитент вече губи световната си хегемония. Без своите колонии, свиването на производството си и вкарването на територията на неевропейци (бели християни), местното население скоро ще стане малцинство. Западна християнска цивилизация си отива. Една война с Русия само би ускорила смъртта й. Ние къде ще бъдем обаче?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ясно

  24 Апр 2024 12:01ч.

  То нещата са ясни. ЕС е новия тоталитарен ред и новата най-страшна диктатура на безлични бюрократи, кретени, олигархии и извратеняци. Който не се измъкне навреме, ще бъде пионка в ръцете на глобалните елити, които ще го хвърлят в поредното клане заради своите интереси. Точно като става в Украйна. Дано сред нашите изроди, дето ни управляват, се сепне някоя мозъчна гънка и престанат с тая простотия за евроатлантизма, че той се очертава по-лош от турското робство, фашизма и комунизма, взети заедно. Вижте Газа и Украйна - масови убийства, кланета, общи гробове, сложени разни наркомани и пионки за "управляващи", продаващи народа и държавата си, избиващи децата си. Не се ли измъкнем навреме, нашите евроатлантици ни готвят същото. Естествено, ще обвинят "Русия" за всичко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Dominique de Villepin

  24 Апр 2024 14:44ч.

  Войната в Ирак и Българската позиция: https://www.youtube.com/shorts/4rPY9Tmvuq4

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво!

  24 Апр 2024 20:30ч.

  до последната буква всичко е издържано и вярно. Задълбочени познания по темата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нужно е

  25 Апр 2024 17:01ч.

  и е крайно време да се направи нова Българска партия, която да признае за основополагащи всички тези разумни и верни положения в свое верую! Кои български възрожденци ще посмеят да се жертват за тази цел? Защото тази нова партия ще бъде моментално нападната и заплашена с убийство от заинтересованите сегашни заплатени от чужбина властимащи???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СУ-35

  25 Апр 2024 21:50ч.

  Има едно предаване по руската Первъй канал "Балшая игра". Там често у частва Николай Малинин. Преди два месеца той участва в едно от предаванията в което водещият му кача следното- " Това са последните избори ( тези които предстоят) в който България ще избира между войната и мирът. Тоест руснаците са много добре усведомени за какво ни готвят. Не помня отговорът на Малинов но няма и значение. Искам да ви кажа ЧЕ ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗЕМ МАСОВО ДА ГЛАСУВАМЕ ПРОТИВ ЗГЛОБКИ И ТЕМ МОДОБНИ!!! По този начин най-малкото ще затрудним манипулацита на вота. Ако мъжетеви и синовете а може и дъщеритеви искате да изпратите на война лежте по диваните и ровете в фейса до припадък.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пиночет

  19 Май 2024 9:45ч.

  Цялата политологическа общност , целият интелектуален елит на България е наясно и обяснява КОЙ е агресорът и КОЙ е жертвата на престъпната война на Русия против Украйна и фактически против целия демократичен цивилизован свят. Ясна ни е фактическата роля на Руската империя, СССР и днешна фашизирана Русия на Путин към свободата и просперитета на България. Въпросът е как да се противопоставим на войнстващото простолюдие, жертва на вековната русофилска, т.е. антибългарска пропаганда, как да се противопоставим на днешната путинската фашистка пропаганда и хибридна война ефективно, как да покажем, че формулата на простолюдието за спасение чрез "преклонена глава" води до отсичане на главата, а не до спасение. Това е днешната най-важна задача.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи