Руската операция в Украйна "Пръстена на анакондата" започна

Руската операция в Украйна "Пръстена на анакондата" започна

Автор: Емил Боев, eadaily.ru, снимка: u-f.ru

Прието е да смятаме, че за начало на сегашните събития в Украйна и на нашата специална операция от 24 февруари 2022 г. послужи срещата на нашия президент с президента Байдън в Женева, през юни 2021 г. Но ние знаем, че това не е така. В Женева Байдън обеща да направи на пух и прах икономиката на Русия със санкциите си. Ще я направи, ако Русия пречи на Украйна и продължава да подготвя война в Донбас. Ако трябва да формулираме нещата по-разбираемо и ги назовем с истинските им имена, то Байдън ясно очерта перспективата, че война задължително ще има. Тоест, в Женева нашият президент направи последен опит да избегне ВОЙНАТА и да се договори. Но се разбра, че Америка решително се готви за битка. И тази битка ние за първи път решихме да започнем не на наша територия.

От двата възможни театъра на военни действия (Кубан или Донбас) ние избрахме Донбас.Всичко това обаче започна много по-рано, още след като завършихме войната с терористите в Чеченя, след като отново изградихме пост-перестроечния вертикал на властта и започнахме укрепването на армията си. Владимир Путин отиде в Мюнхен и в речта си през февруари 2007 г. каза буквално следното: „Ние знаем кой и как разсипа Съветския съюз; ние знаем кои страни и кой конкретно разпали войната в Чечня; ние знаем какво искате от Русия; спрете, достатъчно, нека да започнем всичко отново, от нивото на днешната среща и то справедливо, на равни начала, отчитайки интересите на всички страни". Фактически тогава Путин искаше отговор от целия „цивилизован свят“, върху какво да се концентрира Русия, на строителство на интегрирана в световната руска икономика, или на строителство на най-силните в света въоръжени сили?

Никой не прие на сериозно речта на Путин в Мюнхен през2 007 г. И тогава на нас окончателно ни стана ясно, че за никаква справедливост или равнопоставеност с Русия и дума не може да става. Те искат да я довършат и напълно да унищожат държавата. Именно тогава Русия взе решението да изгражда въоръжените си сили, без да жали нито сили, нито средства. Впечатляваща част от огромните доходи от нефт и газ бе инвестирана в колосални научно-изследователски и опитно-конструкторски работи в сферата на новите военни технологии, нови типове въоръжения и обучение на принципно нови военни подразделения и структури.

Под писъците на "лайнократите" и „либероидите“ за „икономиката на Русия, седяща на върха на нефтената игла“, ние създавахме въоръжени сили, способни да обезсмислят всяка въоръжена агресия срещу страната ни. Мълчейки, без да афишираме и рапортуваме, ние възстановявахме собствения си промишлен потенциал, съпоставим с потенциала на Съветския съюз. За последвалите след речта в Мюнхен 15 години, Русия практически отново построи нефто-химическата си промишленост. Ние въведохме в експлоатация 42 абсолютно нови  предприятия и пред никого не се похвалихме с това. Никъде и пред никого не се бихме в гърдите за отчетените колосални показатели в „заместването на вноса със собствени производства на стоки, храни и промишлени изделия („импортозамещении“). Ние правехме това мълчаливо, без да пречим, за да не подплашим ТЯХ по-рано от срока, който сме си поставили. И днес, когато нефтената и газова кризи задушават практически целия „цивилизован Запад“ започва да става ясно, че обемът на продуктите от нефтопреработката в Русия превишава този от износа на суров нефт. И че с нефтеното „ембарго“ няма да ни потопите. Закъсняхте, сега вече е късно да ни уплашите.

Но сега за ТЯХ стана страшно. Вече започнаха да се усещат, че цялата им зелена енергетика, всичките им вятърни „перки“ заедно със слънчевите панели е една голяма измама, един помпозен пиар за сплашване на страните от ОПЕК. Не повече от 5% от необходимото за света количество, може да даде цялата зелена енергетика в близките 30 години, по цена 3-4 пъти по-висока, отколкото традиционни въглеводородни източници. Но стига за икономиката, по-нататък пак ще говорим. Сега да се върнем към въоръжените сили. На 1 март 2018 г. в своето послание към Федералното събрание Владимир Путин разказа за принципно новите пробиви и нямащи аналог образци на наше оръжие. Обясни, че да нападат Русия вече няма да бъде възможно. Средствата за нападение ще бъдат унищожени и страната агресор също ще бъде унищожена, още преди да бъдат унищожени пуснатите от нея ракети. Нали знаете, че вече имаме хиперзвук...

За първи път в историята си Русия напълно е обезопасила територията и гражданите си от външни нападения. Няма какво да бъде противопоставено на нашето оръжие. Англосаксонците нарекоха показаните от нас образци „мултфилмите на Путин“ и се самозабравиха в истерията си да налагат безсмислени и безпощадни санкции. Те бяха безпощадни обаче и по отношение на цялата „западна общност“. През 2018 г. Западът не повярва на  „мултфилмите на Путин“, но страхът вече стремително гонеше техния естаблишмънт. Западът рязко и истерично ускори подготовката на Украйна за война. „Големите момчета“ решиха да пуснат напред малкия побойник. Малкият, злобен и малоумен побойник. В началото  на 2020 г. безпощадните санкции започнаха да определят практически всички направления на развитие на „целия цивилизован свят“. Тези направления бяха абсолютно изгодни за Русия. Нашата операция „Пръстена на анакондата“ от началото на 2020 г. премина в практически зрим стадии. Съдете сами затова:

- Запада наложи санкции на руските олигарси, като им взе яхтите, дворците, банковите сметки и предприятията. Олигарсите от времето на перестройката, които до ушите си бяха интегрирани в западната икономика и напълно зависими от нея, бяха смачкани и разорени. Разори ги Запада, а не Путин. Нито един от нашите „перестроечни“ олигарси-западняци, не може да предяви никакви претенции към Путин. Никакви социални бунтове те не могат да организират. Руските власти нямат нищо общо с това, всичко направи техния любим Запад. И тези вече не много млади олигарси се спихнаха и на смяна дойдоха други, много по-млади и много по-патриотични. През 2022 г. завърши преразпределянето на сферите на влияние в икономиката в полза на бизнесмените-държавници. Елита на Русия започна да се избавя от нелоялните си представители, започна отдавна чакания процес. Американците сами разкъсаха хищническите икономически връзки, оплели и изсмукващи икономиката на Русия от времето на перестройката. Много им благодарим за това.

- Санкциите за доставка в Русия на наукоемка, свръхсъвременна продукция доведоха до това, че ние започнахме да развиваме собствено производство с немислими по-рано темпове. Вече казахме за новопостроените 42 нефтопреработвателни предприятия. Останалите предприятия от реалния сектор на икономиката, а именно авиационната промишленост на СССР, която американците започнаха първо нея да разрушават по време на перестройката. Именно министерството на авиационната промишленост на СССР беше ликвидирано първо, именно флагманът на руската авиопромишленост беше потопен първи в щорма на перестройката. Гайдар и Чубайс потопиха първо най-новия и най-крупен самолетен комплекс на СССР, Уляновския авиационно-промишлен, този който произвеждаше най-големия самолет в света, Ан-124 „Руслан“. Причината е разбираема. Съвременният самолет е най-сложното изделие, произвеждано днес от човека. Това изделие изисква най-съвременни предприятия в областта на металургията, електрониката, производството на стругове и инструменти. Хиляди и хиляди здраво кооперирани предприятия и заводи. Като унищожиш основното предприятие, всички тези хиляди доставчици ще фалират и ще станат ненужни. Русия, мълчейки, без да афишира, отново създаде и реанимира тези заводи. И именно те ни обезпечиха с най-добрите военни самолети в света и именно те възраждат сега гражданския флот на Русия.

- Санкциите, наложени на доставките на продоволствия в Русия, направиха от Русия един от най-крупните износители в света на продоволствия и торове, необходими за производството на това продоволствие. Огромните мрежови ритейлъри и корпорации от типа на McDonald’s и KFC създадоха в Русия технология и цялостна технологична верига за производството на хранителни продукти, от полето и фермата, до обработката, транспортирането и продажбата. А сега чуждестранните собственици на тези мрежи напускат Русия. Сега техните печалби, техните предприятия остават да работят у нас за благото на руския народ. Сега ние имаме всичко, рафтовете на хранителните ни магазини и пазари се огъват от храни, а в Америка няма детски храни и във Великобритания се задава глад. Фермерите в Америка без нашите и белоруските торове не могат да получат добри реколти.

- Разюзданите експерименти на западната демокрация във взаимоотношенията между половете и в отношенията между еднополовите и децата доведоха до нравствен, идеологически и религиозен шок в целия свят и най-вече в православния и мюсюлманския. Много бързо този шок породи отхвърляне на западния начин на живот и положи началото на тектоничен процес на сближаване между мюсюлмани и православни. Дългогодишните посещения на Рамазан Кадиров в Близкия Изток и подчертано уважителното отношение към него от страна на президента на Русия ни помогнаха достойно да покажем истината за западните „шейтани“ и „кяфири“  на близкоизточните монархии и на целия мюсюлмански свят. Санкциите, наложени от американците върху средствата на Централната ни банка (включително и върху приходите, получени от продажбите на нефт и газ), направиха управляващите в Саудитска Арабия ОАЕ, Кувейт и останалите арабски страни много възприемчиви към доводите на Русия. Те ясно разбират, че самите те са беззащитни и могат да получат защита единствено от Русия. Те започнаха да осъзнават, че следващият, който ще бъде ограбен, ще бъде някой от тях. Примерът на Либия и Ирак сами да се откажат от долара много добре прочисти мозъците на целия близкоизточен елит. Арабските управляващи бяха изправени пред много прост и ясен избор. Или да бъдат заедно с Русия, или да свалят гащите пред хомосексуалистите от „целия цивилизован свят“. Да, изборът е именно такъв. И това е така, ако трябва да го кажем без да се сополивим, без толерантност и тънки дипломатични увъртания. Такива бяха най-едрите и принципни щрихи на ситуацията в света преди и в самото начало на нашата специална операция в Украйна, драги читатели. А сега си спомнете за Крим през 2014 г. и помислете, можеше ли още тогава Русия да вземе Донбас? Слава богу, че президент на Русия беше Владимир Путин. Ако ние тогава се бяхме опитали да направим голяма крачка, бихме си разпрали гащите. През 2014 г. ние взехме толкова, колкото можехме да отнесем.

И така за Украйна, за първия кръг на операцията „Пръстена на анакондата“:

1. Всички украински пристанища са блокирани. От 153 млн. тона товари минали през тях през 2021 г., за 4-те месеца на 2022 г. през тях са минали по-малко от 1 млн. тона товари. По железопътно направление и автомагистралите цифрите са съвсем смешни. Военните товари, практически изцяло парализираха транспортната система на Украйна, плюс безкрайните кервани от камиони превозващи зърно. Пътищата са претоварени, а количеството извозено зърно е мизерно, само 20 хил. тона към днешния ден, срещу 20 млн. тона през миналата година. Камионът не е кораб-зърновоз и няма защо да ги сравняваме.

2. Оборотите на промишленото производство паднаха пет пъти, като част от заводите вече не са под контрола на киевските власти, част от тях са разрушени, а останалата част стремително губи кооперираните си доставки и натрупаните запаси от комплектоващи части. Отделно от това, всяко производство страда от остър дефицит от енергоресурси. Според оценката на министерството на икономиката на Украйна промишленото производство след 3-5 месеца напълно ще спре. Никакви вливания на долари няма да помогнат. Необходими са метали, нефт, газ, въглища, комплектоващи...

3. Сеитбата едва достигна 50% от показателите за 2021 г. Предстоящата жътва няма да стигне и този показател, миналогодишното зърно е затворено в складовете, животновъдите започнаха да колят животни, защото няма с какво да ги хранят. Допълнително към всичко това са и непрекъснатите бойни действия.

4. Жилищно-комуналното строителство спря и постепенно се разрушава. Навсякъде не достигат енергоресурси, трите мобилизационни вълни забележимо обезлюдиха кадровия потенциал, жилищните бюра, жилищния фонд и инженерната инфраструктура не се подготвят за есенно-зимния сезон.

5. От 41.5 млн. население на Украйна бежанците само за три месеца са повече от 6 млн., това е повече от 15% само за три месеца, плюс огромните загуби на фронта. Русия избра тактика на войната без атаки. Живата сила на врага се унищожава от разстояние, а в близък бой руските войски влизат само тогава, когато предния край е обработен така, че няма нищо, което да доведе до смърт. Ние не бързаме, ние пазим бойците си и ги обучаваме в тактиката на съвременната война.

Както обеща Путин, в Украйна започна процес на загуба на държавността. Специалната военна операция в Украйна нагледно демонстрира на целия цивилизован свят как Русия с пъти по-малък контингент войски, без да използва и половината от образците си на оръжия, успешно постига целите си по военен път. Специалната операция в Украйна ще бъде и начало на втория „Пръстен на анакондата“.    
         

Превод за "Гласове": Никола Стефанов

 

 

 

 

 

Коментари

 • Z Рамзан Кадиров

  28 Май 2022 17:53ч.

  Скоро руският "Пръстен на анакондата" ще покрие целият „цивилизован“ западен свят !!! А снимки на украинското зърно, което Киев изнася срещу оръжие кога ще видим ? То т'ва, защо не се вижда от прозападните и нашите лайнояди ??? „Долу Кокаина, долу US пасмина и АМИН !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Логично цял свят подкрепя нашите, Русия!

  28 Май 2022 18:07ч.

  Много червени линии бяха прекрачени от античовеците и това нямаше как да не доведе до тотално отхвърляне на западния модел на живот. Квото било, било. Кой разбрал, разбрал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Под писъците на "лайнократите" и „либероидите“

  28 Май 2022 18:19ч.

  Това беше цитат. Откъде изникна тази отрепка? Имате ли изобщо право на избор или публикуваъе каквото ви нареди Центърът?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • XXX

  28 Май 2022 18:27ч.

  Никой не е по-сляп от този, който не иска да види!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От обратната страна на мястото, от което...

  28 Май 2022 20:39ч.

  ...изникват лайнократите" и „либероидите“?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И телесно,

  29 Май 2022 8:37ч.

  кого имаш предвид под “отрепка”,автора ли или отрепките Чубайс и&?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ха-ха-ха,

  28 Май 2022 19:11ч.

  Гласове, убихте вожда с това пасквилче. С поглед.инфо ли почнахте да се конкурирате? Името на автора ми оправи настроението за деня.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ошарашенные западные европейцы в голос заверещали о своих ценностях и отказались платить в рублях за энергоносители.

  28 Май 2022 20:47ч.

  Европейской стойкости хватило ровно на месяц — платить в рублях стали практически все. Кто не захотел, тому отключили газ — Польше, Болгарии и Финляндии. Больше буйных и глупых в Европе не нашлось."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • топ 10

  28 Май 2022 19:27ч.

  Скоро ще стане ясно за стомана колко е закъсал Западът, защото Азовстал по официални данни даваше чрез износ 20% от европейските стоманени профили. Ала цените на въглищата скочиха неимоверно, и самото производство на Запад става нерентабилно. Междувременно,Русия още миналата година се превърна в износител № 1.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  28 Май 2022 19:34ч.

  Сърдечни благодарности и поздравления за статията, „Гласове. Втората й част е още по-вдъхновяваща, особено съкрушителна за евро-радетелите, надявам се скоро да публикувате и нея. За по-нетърпеливите - https://eadaily.com/ru/news/2022/05/26/russkoe-kolco-anakondy-i-ves-civilizovannyy-mir-chast-vtoraya

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  28 Май 2022 19:44ч.

  за откровен комунизъм във вътрешен план и фашизъм във външен призовава този момък. Най-комичното е, че говори за някакво ние, т.е. народа, който едва ли не бил взели тия решения, а и децата знаят, че всичко е еднолично дело на автократа Путин, включително нападението на Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • топ 10

  28 Май 2022 20:07ч.

  Народът подкрепя своя лидер, нормално е лидерът, ако е истински, да вижда надалеч и да поставя стратегическите цели. А ти си научен да гледаш на света и да тълкуваш събитията като типичен буржоазен консуматор, зомбиран от масмедийната машина на САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  28 Май 2022 20:25ч.

  никакъв лидер не е Путин, а посочен от Елцип автократ. Държава в която вожда и може да обяви еднолично война не я чака нищо добро. Хитлер имаше по-голямо основание за ВСВ, защото беше против границите след края на ПСВ, отколкото Путин, който е подписал договор за суверинитета и целостта на Украйна преди 8 години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  28 Май 2022 20:29ч.

  Автора на статията обяснява много добре как стоят нещата. Но разбира се, майната знае по-добре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Държава в която вожда и може да обяви еднолично война не я чака нищо добро.

  28 Май 2022 20:49ч.

  Какво добро я чака държава, в която вождът е избран с гласовете на покойници, и в която основната ценност била измамата на избори разправят?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  28 Май 2022 21:35ч.

  ами позаинтиресувай се къде се намира шефа на контраразузнаването на Русия, Беседа се казва. В затвора на ФСБ, с ефективна присъда. Защото е заблудил Путин какво го очаква в Украйна, демек казал му е това, което оня е искал да чуе. И не само той, ами и маса негови колеги са изгорели. Ама вожда винаги е прав, той отговорност носи само пред бога.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • престани с подхода да правиш от мравката слон, само за да уязвиш Путин

  28 Май 2022 21:47ч.

  Значи не си е изпълнил професионално служебните задължения. Защо Путин трябва да е виновен, че тоя е постъпвал профанно? В коя сериозна страна при непрофесионален подход не биха го наказали, ако е нужно и с арест преди да го осъдят?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нямаш никакви понятия явно как се развиха нещата, а дискусията се излъчи по телевизията, и нямаше нищо скрито-покрито

  28 Май 2022 21:51ч.

  СВО не бе обявена еднолично, мина през всички възможни процедури, свързани с вертикализацията на властта, със съответстващите им структури. Помним Тв предавания на дискусиите, вкл. и на Съвета за НС и Съвета на федерацията. Инициативата за признаването на Донбас дойде от парламентарни сили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Тръмп

  29 Май 2022 1:35ч.

  Майна, това за договорите може да си го направиш на фунийка. Явно не си ги чел.В тях няма признаване на граници. По - добре иди да лъснеш ботушите на Альоша, Митрофанова може да ти хвърли някоя рубла. А за неадекватноста ти Мустафата може и не само да се откаже от "услугите" ти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отче Ваш

  29 Май 2022 8:11ч.

  Майна, когато "човек" е прост, ТО Е ЗАВИНАГИ !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Матрьошка

  29 Май 2022 8:48ч.

  А Елцин беше посочен от Горбачов, а Горбачов от Черненко, а Черненко от Андропов, Андропов от Брежнев…така до Юрий Долгорукий ! Ах, колко е тежко да си ПрозД !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • mag

  28 Май 2022 20:01ч.

  Слава на Русия!Да живее!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  30 Май 2022 22:04ч.

  Е това е коментар на един "истински българин"........

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  28 Май 2022 20:33ч.

  Факта, че Макрон и Шолц днес са позвънили на Путин, казва всичко. А какво казва? Е, автора го е обяснил с подробности в тази статия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хубава статия,

  28 Май 2022 20:33ч.

  благодарности на "Гласове". И втората част е също толкова ясна и категорична. Но, разбира се, не е четиво за разни "майни".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  28 Май 2022 20:58ч.

  Губещи по ред на номерата 1.Украйна 2 ЕС 3.Цяла Европа Печеливши 1.САЩ 2Китай 3,........Турция??? А къде е Русия?Не знам.Знам че съдбата и е на масата!След година ще е ясно.Пример-програмисти.Емигрират после се връщат.Компании-уж напускат всъщност остават.Нестабилния валутен курс-от над 150Р за 1$ до 50Р за $.Иран се справи логично е Русия също.Но не знам

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има данни, че зад името Емил Боев

  28 Май 2022 21:02ч.

  се крие самият Авакум Захов, истинският автор на секретния материал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дооолу Путин

  28 Май 2022 21:05ч.

  Путин сатаната ли е, или има демон в него? https://youtu.be/qIGM0x5YeiU

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • народеее

  28 Май 2022 21:06ч.

  https://youtu.be/qIGM0x5YeiU?t=1468 Путин сатаната ли е, или има демон в него?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  28 Май 2022 21:18ч.

  Успех на Русия , която се бори за всички хора изповядващи традиционните , вечни и непреходни човешки ценности ! 30 години "демокрация" ни показаха колко струват западните приказки за равенство и просперитет !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рис

  28 Май 2022 21:30ч.

  Поздравления за редакцията. Правилна статия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако западната т. нар. "цивилизация" има гроб, непременно ще го посетя

  28 Май 2022 21:42ч.

  И ще плюя в него

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Западната цивилизация ЩЕ ИМА СКОРО гроб

  29 Май 2022 9:39ч.

  И ако не си много дърт - със сигурност ще го дочакаш, но не знам дали ще можеш да го посетиш - вероятно ще е радиоактивен дълго време

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  28 Май 2022 22:36ч.

  феерично писание за анаконда пепелянка и танкове на 50-60 години,летци на 70-80 години и марш на скок 5/16 километра за месец.юстахановците могат да повлечат и тов.си и да го пратят в пенция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ZIP

  28 Май 2022 22:43ч.

  ти не си зип,а бип,цип,сип

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СИП

  28 Май 2022 22:44ч.

  Споделете

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Конушмаков

  28 Май 2022 22:52ч.

  Т 62 е пребоядисан Т 55

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пръстенът на анакондата

  28 Май 2022 22:38ч.

  е форумно изобретение

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Anonimen

  28 Май 2022 22:43ч.

  Чудесна статия,който и да е тоя Емил Боев,героят на Ав.Захов,чиито книги сме си купували като млади.И как обратно е мнението на някой си Искрен Иванов от Блумбъргтв.бг,че Русия иска да дестабилизира нашия регион като точка на влияние.Всеки си шета на акъла.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Конушмаков

  28 Май 2022 22:45ч.

  Путин помага на Украйна - кога щяха да имат Харпун и Патриоти

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Glas4etru

  28 Май 2022 22:46ч.

  Къде е Армата и Су 57

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  28 Май 2022 22:53ч.

  За кво са ти?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За да им се посмеем

  28 Май 2022 22:55ч.

  За кво друго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  28 Май 2022 23:14ч.

  През сълзи?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Емил Боев,героят на Ав.Захов,

  29 Май 2022 0:52ч.

  Очевидно колкото си си купувал (едва ли чел) книги като млад, толкоз ти е и останало в главата. Боже ела си прибери вересиите. Авакум Захов ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мъда !

  29 Май 2022 8:55ч.

  Конечно ! По-добре умрял, но с “Харпун” и “Пейтриът” , отколкото жив, но без “Харпун” и “Пейтриът” , ! 🤪

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Емил Боев е герой на Богомил Райнов

  30 Май 2022 14:00ч.

  Авакум Захов на Андрей Гуляшки

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баба Гинка

  28 Май 2022 23:47ч.

  Странно, но и мен статията искрено ме разсмя! Определено Емил Боев е прототип на Агент 007! Почти е сигурно!: ) Между другото - Стратегията на анакондата е чисто американска стратегия, която се прилага по отношение на Русия в последните 3 десетилетия! Определено авторът има чувство за хумор, използвайки същото име, но с обратен адресат!: ) Наивно, но просто и искрено! И от мен зачьот!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  29 Май 2022 1:13ч.

  малко факти, много наивитет и жалката соц-пропаганда, има да яде много хляб хавтора, глупости на квадрат.... апропо в Кремъл е редно най-накрая подобни да ги пращат да копаят картофито.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да копаят картофито.

  29 Май 2022 1:21ч.

  Tцъ. Картофито в Русия не връзва: Импорт картофеля в 2021 году вырос на 73%. Нещо друго ще трябва да се измилсли - гречка ли, н'ам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баба Гинка

  29 Май 2022 13:51ч.

  Не си прав, пич! Как иначе ще върви алъш вериша с Турция? Те освен картофи и домати, няма какво да внасят оттам. Това е просто жест към южната съседка. Нищо повече! Бартерна сделка му викат. И баба ти Гинка иска да си изнесе нитратните картофи, а да си внесе малко газ. Че като си направи баба ви Гинка и един гъзов хъб, ще оставя мечтателите да си обслужват Солунската митница!:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много поздрави на форумната "Майна"&Ко.

  29 Май 2022 7:47ч.

  От Богомил Райнов. А на редакцията - сърдечни благодарности за публикацията!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не знам кой е автора

  29 Май 2022 8:40ч.

  но го поздравяваме него,Русия и Путин независимо от основната му грешка че не ликвидира за една нощ цялата 5—а колона на Русия!Но “нощта на дългите ножове”рано или късно ще се осъществи!Русия,цялото не либерално и хомосексуално човечество е с теб!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  29 Май 2022 9:30ч.

  Защо толкова го дъвчат това "импортозамещение", след като нищо не се получава. Даже и мотоциклети няма да правят в Русия. --- https://zen.yandex.ru/media/zr.ru/motozavod-ural-ushel-iz-rossii-628e3cee8a25537430ee086b?&

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • злобар

  29 Май 2022 9:33ч.

  Изключителна статия . Браво .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изключителна статия! Все едно е писана за северокорейци, надеждно оградени от всякаква информация

  29 Май 2022 11:09ч.

  Обаче подозирам, че статията е писана от българин. Усеща се един подмазвачески дух, а и всичките тези фантазии и измишльотини събрани накуп. Това руснак ще го е срам да го напише. Пък и това име, Емил Боев. Хайде холан.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • eadaily.ru и eadaily.com

  29 Май 2022 11:20ч.

  Няма достъп от България. Медия за разпространение на пропаганда и фалшива информация в съседните на Русия бивши съветски републики. Свързана с небезизвестния “Царьград”.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путлер капут!

  29 Май 2022 12:10ч.

  Вън руските окупатори итехните слуги от България! Смърт на неокомунизма, свобода на народа!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чакаме Гласове

  29 Май 2022 13:38ч.

  да публикуват и втората част! С нетърпение!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Някой знае ли,

  29 Май 2022 14:25ч.

  къде са руските окупатори у нас?? Или пишем само за да се заяждаме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хирургическа операция на мозъка

  30 Май 2022 9:14ч.

  “Малкият, злобен и малоумен побойник. “ “Под писъците на "лайнократите"” “колосални научно-изследователски и опитно-конструкторски работи” “Сега ние имаме всичко, рафтовете на хранителните ни магазини и пазари се огъват от храни, а в Америка няма детски храни и във Великобритания се задава глад.”

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лидия

  30 Май 2022 10:10ч.

  Отлична статия, браво!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • startx

  06 Юни 2022 20:42ч.

  По-голяма простотия не бях чел особено последният абзац мирише яко на рубладжийска статия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи