Путин одобри нова концепция за външна политика на Русия: Възнамеряваме да премахнем господството на САЩ

Путин одобри нова концепция за външна политика на Русия: Възнамеряваме да премахнем господството на САЩ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Русия е самобитна държава-цивилизация, крепост на Руския свят и един от суверенните центрове на световното развитие, се посочва в новата Концепция за външна политика на Руската федерация, одобрена в петък от президента Владимир Путин.

Москва смята сегашния курс на САЩ за основен източник на рискове не само за себе си, но и за целия свят и възнамерява да премахне „рудиментите на господство“ на Вашингтон (Бел. авт. Рудимент –в биологията под рудимент или рудиментарен орган се разбира орган, който в хода на своето развитие е загубил напълно или частично своите функции). В документа се подчертава, че Русия ще изгражда отношения с други държави в зависимост от тяхната политика спрямо нея и е готова да използва въоръжените си сили както за отблъскване, така и за предотвратяване на агресия срещу нея или нейните съюзници.

За ролята на Русия в света

- Русия е самобитна държава-цивилизация, огромна евразийска и евро-тихоокеанска сила, крепост на руския свят. Тя играе уникална роля в поддържането на глобалния баланс на силите и осигуряването на мирното развитие на човечеството.

- Отношението на Руската федерация към другите държави ще се определя от характера на тяхната политика - конструктивна, неутрална или неприятелска.

Обезпечаване на сигурността

- Русия може да използва своята армия, за да защитава или предотвратява нападение срещу себе си или своите съюзници.

- Москва се стреми да гарантира сигурност еднакво за всички държави, но само въз основа на принципа на реципрочност.

За международните отношения

- Русия се стреми към система на международни отношения, която ще защити идентичността и равните условия за развитие на всички държави и ще разширява участието на развиващите се страни в световната икономика.

- Москва подкрепя международните усилия за защита на универсалните и традиционните духовни и морални ценности.

- Развитието на международното право трябва да отчита реалностите на един многополюсен свят.

- Русия смята противодействието на русофобията, защитата на руския език, култура, спорт, Руската православна църква и борбата за историческата истина за приоритет на своята хуманитарна политика.

За отношенията със Запада

- Русия не се счита за враг Запада и не се изолира от него - тя разчита на това, че западните страни осъзнаят безсмислието на конфликта с Москва и приемат многополярността.

- В същото време приоритет за Русия ще бъде премахването на "рудиментите на господство" на САЩ и други неприятелски държави в световните дела, намаляването на способността им да злоупотребяват с положението си в икономиката и създаването на условия за изоставяне на неоколониални и хегемонистични амбиции на всяка държава.

- Москва смята курса на Вашингтон за основен източник на рискове за собствената и международната сигурност, за мира и справедливото развитие на човечеството като цяло.

- Отказът от антируската политика и получаването на независимост от САЩ би имало положително въздействие върху сигурността и благосъстоянието на Европа.

За отношенията с целия свят

- Евразия трябва да се превърне в пространство на мир, стабилност, доверие и просперитет - това е водещият проект на Русия през 21 век.

- Основната цел в „близката чужбина“ е превръщането на региона в зона на мир, добросъседство и просперитет.

- Русия смята за особено важно задълбочаването на връзките с приятелски глобални центрове на сила - Индия и Китай. Русия също така ще допринесе за установяването на Африка като влиятелен център на световното развитие и ще засили сътрудничеството с Латинска Америка.

- Руската федерация ще засили всестранното, взаимноизгодно сътрудничество с приятелската ислямска цивилизация.

 -Русия е против политиката на разделителни линии в Азиатско-тихоокеанския регион.

На среща с членовете на Съвета за сигурност президентът Путин посочи, че новата външнополитическа концепция на Русия ще послужи като добра основа за по-нататъшната работа в областта на международните отношения.

"Представената концепция, според мен, ще послужи като добра доктринална основа за по-нататъшната ни работа по международните въпроси", заяви той. Путин изтъкна, че разширяването на връзките с конструктивни партньори и създаването на условия неприятелските държави да се откажат от враждебната политика спрямо Русия изискват специално внимание.

Освен това президентът призова за укрепване на суверенитета на Русия, засилване на нейната роля във формирането на по-справедлив, многополюсен световен ред. "При перспективното планиране на нашите действия е важно да отчитаме целия спектър от фактори и тенденции в международните отношения, да работим за укрепване на суверенитета на Русия, да увеличаваме ролята си в решаването на световните проблеми и формирането на по-справедлив, многополюсен световен ред", подчерта президентът.

Актуализираната версия на концепцията за външната политика на Русия предполага, че антируските стъпки от страна на неприятелски държави ще бъдат последвани от твърд отговор, посочи руският външен министър Сергей Лавров по време на срещата на Путин с постоянните членове на Руския Съвет за сигурност.

Основната цел на новата концепция на Русия е установяването на многополюсен световен ред с акцент върху полицентризма и суверенното равенство на всички държави, заяви Лавров.

Според дипломат №1 на Москва от Русия ще зависи дали Западът ще следва препоръката за неконфронтационна политика спрямо Москва.

"Ясно е фиксирано, че ние не се изолираме от англосаксонските страни и континентална Европа, нямаме изначално враждебни намерения към тях. Те обаче трябва да са наясно, че прагматичното взаимодействие с Русия е възможно, само ако са наясно с безсмислието на конфронтационната политика и ако на практика отхвърлят тази политика", заяви министърът. “От нас ще зависи до каква степен Западът ще бъде готов да следва тези препоръки.“

Що се отнася до страните - непосредствени съседи на Русия, в концепцията се посочва, че основната цел на Москва в този регион е да се превърне в зона на мир, добросъседство и благоденствие. Отделно в документа се подчертава, че Русия се стреми към мирно разрешаване на международните въпроси в Арктика, предаде БТА.

Ройтерс обърна внимание на казаното от Сергей Лавров, че Русия е изправена пред "екзистенциални заплахи" за сигурността и развитието си от "неприятелски държави".

Руският външен министър заяви в предавано по телевизията заседание на руския Съвет за сигурност в Кремъл, че новата концепция ще очертае как Русия може да предприеме "симетрични и асиметрични мерки в отговор на неприятелски действия срещу Русия", като се позова на "безпрецедентния натиск", оказван върху Русия от западните й врагове.

Превод за "Гласове": Владислав Наков

 

 

 

 

 

Още от На фокус

Коментари

 • рукола Z

  31 Март 2023 16:01ч.

  Крайно време беше, даже много дълго чакахте!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @рукола Z 31 Март 2023 16:01ч.

  31 Март 2023 16:52ч.

  ++++++++++++

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ввв

  31 Март 2023 17:06ч.

  Въпросът за мира се решава на бойното поле. Путя много бърбори, пилците се броят наесен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @ввв 31 Март 2023 17:06ч.

  31 Март 2023 17:08ч.

  "The entire army that NATO trained between 2014 and 2022 in preparation for a Russian attack is dead, and recruits are being thrown into battle lines with three weeks of training." - https://asiatimes.com/2023/03/why-ukraine-may-embrace-chinas-peace-plan/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ввв, баце, евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано!

  31 Март 2023 17:17ч.

  Баце, опорките днес много нефелни, бе! Учи мат-частта, че скоро ще ти трябва! Анадънму??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маша и мечока

  31 Март 2023 19:07ч.

  Мечката може и да изглежда мудна, само не прекалявай с дразненето :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ахой

  31 Март 2023 23:29ч.

  Какво е това "мат-частта"?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @Маша и мечока 31 Март 2023 19:07ч.

  31 Март 2023 23:31ч.

  Каква мечка, бре?! Това са КГБ-исти с парола "Москва" 4:))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пръц

  01 Апр 2023 8:55ч.

  1000000++++++++

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • акушерката шеф на НАТО, отива му

  01 Апр 2023 12:02ч.

  НАТО ще ражда ли нещо?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Райничка Цветкова

  01 Апр 2023 15:44ч.

  предполагам че пишеш от украинския фронт геройски защитавайки демокрацията .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smb

  31 Март 2023 16:03ч.

  "Основната цел в „близката чужбина“ е превръщането на региона в зона на мир, добросъседство и просперитет." Точно това е бъдещето на България, ако се разминем с ядрен конфликт. Едно по-добро бъдеще...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има висок риск някой български град да бъде ударен от тактичното ядрено оръжие от Беларус под контрола на КГБ/Путин

  31 Март 2023 23:50ч.

  Защо ли? Решетников назначи пРезидента "наш". Дойде времето Румен Радев да плати сметката. В момента изпълнителната власт е в ръцете на Румен Радев чрез служебното му правителство. Затова той публично завява, че България няма да дава боеприпаси и оръжия на Украйна. Много хора и анализатори си мислят, че това е лична негова инициатива, защото се връща към лявото. Не, просто е заплашен, ако откъсне България от 5-тата руска на Путин колона и не си "плати сметката". В противен случай не само неговия живот е заплашен (КГБ никога не е пропускала някой "враг" да пропусне да се "самоубие"). Заплашена е и България и да пострада населението в някой български град, който ще бъде ударен с ядрени ракети от Беларус под контрола на КГБ/Путин. Целта е САЩ и колективният Запад да вземат Путин на сериозно, да седнат на преговори с Путин и да изпълнят неговите искания да признаят анексираните украински територии, НАТО да се оттегли от Източна Европа в границите поне до 1997 г. и да оставят Русия на Путин да си върне влиянието върху зоната на Източна Европа и границите на Съветския съюз 1991 г. Защо ще ударят български град, а не някой по-голям европейски такъв? Ами, защото България е най-бедния и изостанал член на ЕС и нас лесно ще ни прежалят, дори и да ни нападнат с пълномащабна война никой западноевропеец, нито американец, канадец, японец или австралиец и от други по-силни и добре въоръжени НАТО-вски държави няма да се саможертват заради нас, незначителните клошари. Т.е. чл. 5 е само проформа към днешна дата. Второ, Путин не се стреми към самоунищожение, т.е. не иска повишаване на екскалацията и реална конвенциална война с НАТО и САЩ, а идеологическа и реабилитация за загубената Студена война. Путин не играе шах, с него не може да се води цивилизован диалог и да се постигне цивилизован договор, в който той ще спази дадената дума и подписани клаузи. Многократно е демонстрирал през годините това си поведение, че не спазва договореностите. Путин играе покер с ядрените си оръжия, защото това му е в бандитската природа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • расте поколение олигофрени

  01 Апр 2023 3:21ч.

  И къде ги научи всичките тези глупости?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тролажа на Прокопи налазил и тоя форум

  01 Апр 2023 5:21ч.

  Тоя е от старши троловете. Командировали са го тук да натори почвата, да я подготви за пролетната сеитба с козяшки щир. Ама не знае, че те човешките за тор не стават!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много анализатори имат подобни хипотези

  01 Апр 2023 13:56ч.

  Напр. руският историк акад. Юрий Фелштински, автор на редица книги и публикации ( известен у нас с книгата "Взривяването на Русия" в съавторство с Литвиенко: https://m.helikon.bg/126252-%D0%92%D0%B7%D1%80%D0%B8%D0%B2%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F.html ) изложи хипотезата, че от Беларус Русия/КГБ ще нанесе ядрен удар по Полша и Литва. >>> https://www.youtube.com/watch?v=wThzDwVRtYw

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бах маа мау

  01 Апр 2023 16:30ч.

  По извратена опорка отдавна не бях чела, ти човеко сериозно трябва да си прегледаш главата

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дори да е тъй

  01 Апр 2023 19:31ч.

  А то не е. С руснаците сме свързани езиково, духовно, семейно и всякакви и винаги са добре дошли. А и искам да се върнат времената от преди 10.11

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  31 Март 2023 16:16ч.

  Няма да има ядрен конфликт... западните възможности са такива, каквито ги видяхме в Украйна досега. Онзи ден САЩ са се провалили и опитите за хиперзвукова ракета... с прашки ядрени бомби не се пращат, едните са много напреднали, а другите много изостанали, докато едните 8 г. са отглеждали фашаги за бой, другите са развивали технологии, докато едните са мислили, че всички финанси са им в ръцете, други са създавали собствена финансова система, но нека да кажем, че Русия е пропаднала държава и хората там са дрогирани и бездомни, докато в САЩ всичко е цветя и рози! ? Холивуд - умря!??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  31 Март 2023 16:29ч.

  Ще ви фалират като през 1989 г, бе Мунчо, какви ракети, какви 5 рупли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  31 Март 2023 16:34ч.

  България никога не е била по-бедна и по-задлъжняла отсега, кът така че - все тая!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  31 Март 2023 16:37ч.

  Ти си беден, не България, то затова сте и рубладжии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @Ким Чен Ун 31 Март 2023 16:29ч.

  31 Март 2023 16:49ч.

  то бива толкова да не разбираш какво се случва, ама чак плашещо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен до Ким Чен Ун

  31 Март 2023 17:17ч.

  Събирам рубли за да ти купя лекарствата, че ти плащат малко за тролене.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • easy

  31 Март 2023 18:00ч.

  Така си се разпалил,я виж как ти се размаза червилото .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  31 Март 2023 21:02ч.

  Ще фалира тиквата ти проста . Но със такъв откачен президент като дъртия разбойник и терорист Байдън ,по скоро САЩ ще фалират .А ти ще си изкараш до края ни живота във Белене при прасенцата .Бъди сигурен във това .Разбира се, Джо, те правят това с шпиони, хванати на местопрестъплението“: Байдън реагира на ареста на американец в Русия Депутатът от Държавната дума на Федералното събрание на Руската федерация Жана Рябцева коментира ситуацията около задържането от руската Федерална служба за сигурност на предполагаемия американски журналист от The Wall Street Journal Еван Гершкович. Президентът на САЩ Джо Байдън реагира за първи път на ареста на американския журналист от The Wall Street Journal Евън Гершкович в Русия: „Оставете го да си ходи“. Разбира се, Джо, с шпиони, хванати на местопрестъплението, точно това правят. Достатъчно е само да изскърцате „Release“ в микрофона и те веднага се пускат. Те се хранят по пътя още по-задоволително, отнема много време, за да летят. Но сериозно, изглежда, че американският президент мисли някъде на нивото на дете на 12 години. В реч в Белия дом за стрелбите в Тенеси той се шегува за сладоледа с парченца шоколад. Той се шегува съвсем искрено, наистина го обича, просто е забравил по каква причина изпълнява. Транссексуалните хора "оформят душата на американската нация" за него . И най-важната задача е да не забравяте цвета на знака, върху който трябва да стоите по време на изпълнението и да не се губите след това . Старостта трябва да се уважава. Арестуването на Тръмп, за да осигури още един президентски мандат на тежко болен старец, не е добра идея. Оставете дядо да си почине, със сладолед. rusvesna.su

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ХероМустафан

  31 Март 2023 22:28ч.

  Кими, Браво,моето платено тролче! Ти, затова не си бедничко-заради $ 500 на месец.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какъв фалит

  31 Март 2023 22:59ч.

  Ти е в празната кратуна бе калмук.Най-суровинно запасената държава в света. Колегата по горе е много прав и опорките ви като вас самите,вие си знаете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • (*_*)

  31 Март 2023 16:17ч.

  Нови концепции, декларации и стратегии, обаче щерката и зетя на Шойгу си веят г*за в Дубай и на Ривиерата. Много започва да прилича късния комунизъм, когато отговорните другари се бореха с гнилия капитализъм, но изпращаха децата да се изучат на запад.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @(*_*) 31 Март 2023 16:17ч.

  31 Март 2023 16:50ч.

  това има общо със ... статията?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Советский патриот

  31 Март 2023 18:46ч.

  603 Yandex Games Ad Take a break! Play «Noob harder parkour» It's a hard parkour, made in the style of minecraft. Подробнее О том, как зять Шойгу -- Алексей Столяров встал на путь патриотического исправления https://dzen.ru/a/ZCUL7zOH-wHH_NLx

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ФЪРКАТИЧКО

  31 Март 2023 16:17ч.

  Армии и войни / Специална операция в Украйна ВСУ: Евреи, гърци, българи не искат на фронта. A 70 унгарци се върнаха у дома с "товар двеста" https://svpressa.ru/war21/article/367372/?utm_source=sp_send&utm_medium=sp_push_top

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  31 Март 2023 16:42ч.

  Това дето пише в статията за българите в Украйна дето са дошли в България и настанени в села във Варненска обл. и т.н. с помощта на посолството не го вярвам, според мен ако има такива са единици. Ще се радвам да ме опровергаете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Некомпетентен

  31 Март 2023 18:07ч.

  Еми аз живея в константин и елена и коли с българска регистрация са рядкост. (да, не е село ама пак е около Варна). Приселци обаче е Село и там всичко, което не е богат Варненски чичко е украинска кола. Едва ли те опровергавам, понеже не можеш да събудиш човек, който се прави, че спи, но пък поне споделих личен опит.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  31 Март 2023 18:18ч.

  Щото съм виждал постове във фейса на български от българи от Украйна да събират средства за ранени техни близки - войници от ВСУ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  31 Март 2023 16:25ч.

  Джуджето пак се е качило на черешата. 1/6 от глобуса с икономика 2 пъти по-малка от Германия, с руски свят от който остана само Беларус и съюзници като С. Корея и Иран. Смех.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданин до Ким Чен Ун

  31 Март 2023 16:50ч.

  Жалко е, че не можете да си представите колко сте жалък и елементарен! Просташката лексика, която ползвате показва що за персона сте! Явно четенето и анализите, не са силната Ви страна!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданин до Ким Чен Ун

  31 Март 2023 16:50ч.

  Жалко е, че не можете да си представите колко сте жалък и елементарен! Просташката лексика, която ползвате показва що за персона сте! Явно четенето и анализите, не са силната Ви страна!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smb

  31 Март 2023 16:56ч.

  Отричането не действителноста помага,но за малко. Това вече го четохме преди две години, а се оказа, че малко крива сметка излязла. Тези данни за икономиката на Германия от 1975 г ли ги имаш? А 1/6 от сушата на земята поставя "Рашката" на първо място по площ държава. Сигурно си чувал, че има държави като Китай, Индия, Бразилия... Все с размерите на европейският контитент и общо население по 10 от това на ЕС. Та какво ти е смешно, освен малоумието в две изречения?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rusnak

  31 Март 2023 16:56ч.

  Посмей се, посмей се, после няма да ти е до смях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  31 Март 2023 16:58ч.

  По цена на кв.м за елитно жилище, преди Сочи са единствено Монако и Хонконг!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • osama bin biden

  31 Март 2023 17:01ч.

  те войните, ако са печелеха от силни икономики американците нямаше да избягат, като насрани от афганистан преди 2 години.... а като си говорим за света, само китай (който удобно пропусна изброявайки руските сйюзници) по-никой начин не изостава икономически от сащ... да не говорим за индия, цяла африка и по-голямата част от южна америка... тъй че с тия истории, че им свършил бензина, храната. ракетите, и че целия свят бил срещу русия си говори с христоиванов... като цяло след година и нещо украйна загуби 1/5та от територията си... в сащ и ес почнаха да фалират банки... и натовците почнаха да обикалят източна европа и да са чудят откъде да намерят снаряди за укрите... иначе умнокрасивитета повтаря абсолютно същите тъпотии, дето говореха и през 2014 след крим...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ники

  31 Март 2023 19:26ч.

  Защото западналия свят има такава силна икономика не може да достави достатъчно снаряди и танкове на Русия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ники

  31 Март 2023 19:28ч.

  На западна Русия(дето някой и викат Украйна).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вече се очертава

  31 Март 2023 16:26ч.

  сериозен шанс за онези, които изберат евразийския "чадър", за се спасят от ада на сатанизма и Швабското "голямо зануляване".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За съжаление никак не е сигурно

  31 Март 2023 18:33ч.

  Китай е друг основен център на Култа, заедно със САЩ и Кралството. Дори в цифровия концлагер е по-напред. Набутването на Русия в ръцете на жълтите не носи нищо добро.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smb

  31 Март 2023 21:27ч.

  В Китай винаги са се отнасяли по този начин към собственото население. Това не е система, която може да вирее в православния свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гнусната изкуствена престъпна конструкция САЩ е чумата на този свят

  31 Март 2023 16:28ч.

  Ние, българите, не можем да направим много срещу САЩ, но можем на местна почва да унищожим физически техните местни съучастници, включая троловете им и техните семейства. Смърт на американогъзоблизачите и техните деца.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  01 Апр 2023 17:10ч.

  Такива призиви за физическо унищожаване на хора са абсолютно противни на българския дух - Православен и Родолюбие по своята същност. Призив за физическо унищожаване на хора и семействата им е абсолютно недопустим, това е грозна, сатанинска кръвожадност. Опорни се брате, колкото и да си разярен не можеш да се оприличаваш на обезумял и бесен звяр.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ами

  01 Апр 2023 18:23ч.

  Всеки путинофил е неверник в Бога и лее езика на омразата, защото следва примера на идолите си - убийците от Оркостан.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вятърът на промяната

  31 Март 2023 16:31ч.

  Киро да си изкара диплома (може и гражданство) от московското подворие, ще му трябва за другите избори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Pontifex Maximus

  31 Март 2023 16:35ч.

  Ако ще го правите, както денацифицирахте Украйна, по-добре не се захващайте. И армията и командването ви се оказаха далеч от очакваното.... Една година не можете да превземете един 60 000 град (Артемовск), отстъпихте Херсон. Великите победи на бизсмъртния полк - Москва, Сталинград, Курск са минало.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • osama bin biden

  31 Март 2023 17:07ч.

  за 1 година доста градове взеха по принцип... даже и референдум проведаха в тях... има-няма стотина хиляди квадратни километра...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Максимус ти си

  31 Март 2023 20:44ч.

  другата тъпа куха гъдулка в тоя форум. Няккс си не забелязваш колко оръжие, наемници, пари, разузнавателни данни се дават на укронацистите Що ли не забелязваш? Няма държава която мобе да устоии на всичко това ей така.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  01 Апр 2023 17:15ч.

  Кое е по-добре, да гониш врага, да търпиш големи загуби, да убиваш цивилни използвани за жив щит, да разрушаваш градове използвани за прикритие, да рискуваш излишно ИЛИ врага сам да ти идва на пусия? За един приятел питам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Враговете сами идват на пусия

  01 Апр 2023 18:25ч.

  https://twitter.com/rammstein_fella/status/1641970991281721344?s=20

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Янус

  31 Март 2023 16:36ч.

  Започват промените, които не са се случвали от 100 години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  31 Март 2023 16:52ч.

  Руските Въоръжени сили могат да се използват за противодействие и защита на страната или на нейните съюзници, ще се защитава правото на руския народ на съществуване и свободно развитие. Това предполага обновената концепция заяви Сергей Лавров. (да видим сега къде живеят доста руснаци: Латвия, Естония, Литва, Казахстан ... в България по морето доста си закупиха имоти ... )

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аман от простотиите ви седераски

  31 Март 2023 20:11ч.

  На Русия не й трябва земя, па била и по варненските вилни зони. Трябва й мир и сигурност да използва огромните си богатства. Но точно това не искат да й позволят Сатанистите, и не от вчера, а откак съществува.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На Русия й трябва постоянна война, каквато тя обяви още с вземането на властта от КГБ и "назначаването" на Путин, обявил война на колективния Запад, НАТО и ЕС

  01 Апр 2023 14:07ч.

  КГБ: "Целите на войната, започната от Путин, е разбиването на Запада: враждебният на Русия Англосаксонски свят трябва да бъде разгромен, а обединената континентална Европа трябва да бъде подчинен съюзник на Русия". След пресконференцията на 17 април 2014 г. машината на руската пропаганда премина на принципно ново равнище, а ударните й пропагандисти пристъпиха към разясняване на публиката на значението на това, което беше казано от ръководството. Един от тези пропагандисти, г-н Мамонтов, на 29 април 2014 г. заявява, че разгръщащата се война ще бъде "война на Русия срещу останалия свят". Сергей Кургинян (още един ветеран на пропагандните войни от времената, когато е работил в КГБ и е бил пряко подчинен на шефа на тази организация генерал Крючков, оглавил опита за държавен преврат през август 1991 г.) поясни, че "днешната война ще бъде не Трета, а Четвърта световна, тъй като Третата световна е била Студената война" , завършила в началото на 90-те години. Още един пропагандист, Сергей Марков, в статия в вестник "Moscow Times" от 14 май 2014 г., разясни ,че целите на войната, започната от Путин, е разбиването на Запада: враждебният на Русия Англосаксонски свят трябва да бъде разгромен, а обединената континентална Европа трябва да стане съюзник на Русия. Линк към цялата реч на Андрей Иларионов, руски икономист, бивш водещ иконом. съветник на Путин (2000 – 2005): https://www.marginalia.bg/analizi/chetvrtata-svetovna-vojna/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  31 Март 2023 17:14ч.

  Путин си знае работата!... За разлика от ония Запад-налите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен

  31 Март 2023 17:19ч.

  Новата "Желязна завеса " е факт. И докато САЩ не отстъпят, ще ни държат на каишка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тогда пробудятся спящие в земле и восстанут

  31 Март 2023 17:48ч.

  И восстанет, в то время Михаил Князь великий,стоящий за народ Господень, и наступит время тяжкое, какого не бьло стех пор, как существуют люди, но спасутся все святье, которье записань в книге жизни ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен

  31 Март 2023 17:51ч.

  Значи все още има шанс нашите подгъзници да ги посрещат на "Орлов мост", с хляб и сол.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бог с нами !

  31 Март 2023 18:04ч.

  Господ е с братска Русия и всички православни християни. Бог с нами !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хаха

  01 Апр 2023 0:05ч.

  Православни християни ли са тези зомбираните миряни на подчинение на агент Гудняев?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  01 Апр 2023 17:22ч.

  Хаха, като гледам какво пишеш - си далеч от бащината ни вяра Православието, щом имаш дързостта да казваш кой е православен и кой не. Само това ще ти кажа, Православие има вече повече от 2000 години, нито нашия, нито някой друг патриарх може да навреди или унищожи на истинската Православна, изначална, непроменена още от думите на Христос към апостол Петър думи, Христова Църква.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Солнце померкнет, и луна не даст света своего

  31 Март 2023 18:08ч.

  И пошлет Он Ангелов Своих, с трубою громогласною, и соберут избранньх Его от четьрех ветров, от края небес до края.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Опияняващо рационално и справедливо

  31 Март 2023 18:17ч.

  Дано не остане само на хартия. Сатанистите не спят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не идеализирайте Путин

  31 Март 2023 18:44ч.

  Има и “петна по Слънцето”. Путин е от “училището за лидери” на Швааб. Личен негов приятел (вижте си фотоархивите в нета !) Заедно с Макрон са “хората на Ротшилд за Евразия. Путин води ТАШАК война в Украйна, видимо за всеки средно интелигентен човек. Войната не цели ничия победа, а по-нататъшно скапване на Европа. Санкционират Русия - страда Европа, това е етап от Адженда 2030, и Путин е част от играта

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мисля че има

  31 Март 2023 19:42ч.

  голяма доза истина в това твърдение-“по делата им ще ги познаете”!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рис

  31 Март 2023 18:46ч.

  Нато трябва да се прибере там, където беше преди 1979г.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нещо като Майн кампф

  31 Март 2023 19:16ч.

  в превод на руски

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Владимир Владимирович Путин

  31 Март 2023 19:36ч.

  почти достигна нивото на Никита Сергеевич Хрушчов. Н.Н.Хру. мечтаеше чрез световна пролетарска революция да премахне господството на американския империализъм и издигаше лозунга " Пролетарии от всички страни, съединявайте се!" (Написан под заглавието на вестник "Правда"). Сега В.В.Пу. също мечтае да премахне американското господство, но още не е достигнал до лозунга " Борци срещу американското господство от всички страни, съединявайте се!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • изпадането в прелест на един смешник

  31 Март 2023 19:51ч.

  Ти си един робски захласнат недорасляк - захласнат по американското господство. Иди се гушни до душата на американската нация, много е транс и секси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗНАЕЩ

  31 Март 2023 19:53ч.

  Хрушчов е юдеохазар от УССР. Той е таен привърженик на Бандера. Хрушчов пуска от ГУЛАГ 157 000 бандеровци и със специални паспорти и джобни пари от държавата ги праща в САЩ, Канада, Англия, Франция. Освобождава още 300 000 почитатели на ОУН, УПА - Бандера, Шухевич

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хрушчов значи е унтерменш

  31 Март 2023 22:05ч.

  А Путин от висшата арийска раса. Дори му приписваха, че говорел немски. Е, това се оказа силно преувеличено.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путин се изживява като лидер на "световното АНТИКОЛОНИАЛНО движение" и новият лозунг е "Рускоезични от всички страни, съединявайте се!"

  01 Апр 2023 2:06ч.

  Новата идеологическа концепция на Путин е да обедини всички рускоезични хора по света, независимо от тяхното гражданство по паспорт и националност. Обединяването става чрез "освобождаване", както виждаме на практика в Украйна. Крайната цел - всеки, който говори руски език, ще бъде "освободен" от рашистите! Иначе понятието пролетарски интернационализъм е марксистката концепция за международен съюз на работническата класа от всички страни. Той трябва да действа като световна сила, за да победи глобалния капитализъм. Идеята за пролетарски интернационализъм е обобщена в лозунга: "Пролетарии от всички страни, съединявайте се!" Пролетарския интернационалзиъм е антоним на буржоазния национализъм. В марксистко-ленинстката идеология след края на ВСВ пролетарският интернационализъм се трансформира в социалистически интернационализъм и започва да се възприема като обединение на социалистическите страни в междудържавните отношения. Така идеята обединява социалистическите страни не само заради споделените им ценности за създаване на международен пролетариат, но и поради общата им позиция в съревнованието със западните държави, обединяваща ги срещу империализма. Под ръководството на СССР, начело с партийният авангард КПСС социалистическите страни се "бориха" за "запазването на световния мир" чрез "износ на революции; "за победа на световният социализъм" чрез задължително членуване в съюзи, зависими от решенията на КПСС и "решителни отчисления от БВП; "ненамесата във вътрешните работи" в социалистическите държави от страна на световни организации и държави, различни от СССР и КПСС:) Борехме се и за "равенството", "интегритета", , "независимостта", "развитието" не на личността или отделния гражданин, а на социалистическата държава и по-конкретно на социалистическия "елит" = "червената буржоазия". Имаше един израз "всички сме равни, но някои "другарЕ" са по-равни". Тъй като конфронтацията между капитализма и социализма е главно на икономическа основа, последва преобразуване на социалистическия интернационализъм във формата на анти-империалистическа солидарност. Днес няма класи - пролетариат и буржоазия, а и държавният икономически строй е капиталистически. Освен това идеолозите на Путьо приеха концепцията за Русия като империя по примера и времето на Петър Велики и Eкатерина II. Така че, Русия на Путин е капиталистическа и империалистическа държава. Затова идеолозите на Путин замениха пролетарският интернационализъм с антиколониален интернационализъм. Путин атакува колективния Запад, като им се противопоставя с БРИКС и Евразийският съюз; атакува глобализма, като противопоставя национализма (ама от рашистки тип, т.е. прочутия руски шовинизъм + сталинизъм, граничещ с фашизъм); атакува либерализма, като противопоставя своя консерватизъм (т.е. изостаналост и средновековност) и традиционните ценности по руски, разбира се (култ към личността (знае се, е той е личността), възродени сталинизъм и империализъм, възпитание в милитаризъм, почит към фронтовите "вагнеровци" - крадци, рецедивисти, изнасилвачи, убийци, легитимиран алкохолизъм, семейства, ама с узаконено легитимирано домашно насилие, метреси и извънбрачни деца, скрита полигамия, скрита проституция, скрит и дискриминиран хомосексуализъм, скрита наркомания и т.н.) и руско православие (ама под контрола на КГБ и разгул на свещениците под пагони); атакува цивилизационния расизъм, т.е. против е дискриминацията на "цивилизациите" с автократични, тоталитарни, диктаторски режими на управление като неговия и тези на Китай, Северна Корея и т.н.; атакува световната еднополюсна хегемония, като си въобразява, че ще измести САЩ, но не знае, че без да се класира като световен първенец в икономиката Русия няма как да стане хегемон; не знае, че многополюсен свят означава липсата на мир и поредица от войни (а може би точно това желае). И последно, какво означава АНТИКОЛОНИАЛНО движение според рашистката идеология. Това е онова движение, при което Русия на Путин се придвижва и измества границите си все по-назапад и "освобождава" територии от влиянието на колективния Запад. Териториите според тази парадигма са колонии на глобалния либерален капитализъм, които след "освобождението" си с помощта на СВО от рашистите, ще станат "независими" и "интегрирани" анексирани автономни републики, част от "Русский мир" с марионетно на Кремъл политическо управление, задължителен руски език, хайде от него да мине втори задължителен китайски език, единна валута рубла и юан, руска образователна система с политкоретна на КГБ подмяна на исторически факти, КГБ цензура, каторги и най-вероятно връщане на смъртното наказание.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точно така!

  01 Апр 2023 5:06ч.

  Това е новоговорът на “1984” в реалността на днешната путинова Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • / Владимир Квачков / Игорь Гончаров

  31 Март 2023 21:32ч.

  https://www.youtube.com/watch?v=-70rChHuvMc

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рашата има само един неотменен принцип

  31 Март 2023 23:28ч.

  "Хотели как лучше, а получилось как всегда."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ти да видиш

  01 Апр 2023 3:18ч.

  Аз мислех, че обиждам американците като ги наричам педали, а се оказва че те се гордеели с това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Претенциите на Русия

  01 Апр 2023 11:12ч.

  за глобален играч на фона на, меко казано, скромните резултати на фронта в Украйна са все по-нелепи и жалки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тэги: #алекс #русин #путин

  01 Апр 2023 15:16ч.

  Дежавю. АЛЕКС РУСИН ИСТОЧНИКhttps://amfora.livejournal.com/863494.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путин възнамерява да премахне господството на САЩ

  01 Апр 2023 17:15ч.

  Нещо като заменката на любимия на руснаците “Макдоналдс” с “Вкусно и точка”.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спиръйти рашане дет влачат с тех малки дица некои вързани с важентси

  01 Апр 2023 21:55ч.

  И ги заклйучвЙти за пейки и коли за рзсзпит от читвърта степин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Господството на Русия

  02 Апр 2023 0:11ч.

  Ще се съсредоточи в една отделно взета страна. И дотам. Подобно на теорията на Ленин надградила тази на Маркс за световна революция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • аааа

  02 Апр 2023 22:18ч.

  тттттт ннннн

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веселинъ Канъ Български егн 7112136860

  04 Апр 2023 12:14ч.

  Русия трябва да ни помогне да се откъснем от Късосъединените Рудиментални Щати и ЕС ЕС Аз предлагам РускоБългарска Държава !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи