Мизерия, мракобесие, потисничество и... Путин. Москва и Санкт Петербург в снимки

Мизерия, мракобесие, потисничество и... Путин. Москва и Санкт Петербург в снимки
Предлагаме ви фотографии от Москва и Петербург. Те са направени миналия месец от Стефан Янков, който е IT специалист. Г-н Янков ги пусна във Фейсбук с иронични коментари и бе така любезен да се съгласи да ги публикуваме. Според нас тези снимки, направени от обикновен турист, дават много добра представа за днешна Русия, която мнозина обсъждат в България по спомени и без въобще да познават. Стефан Янков се занимава с рекламен и печатарски бизнес. Помолен да се представи, ни написа следното: "От повече от 10 години съм се заел с един личен фотографски проект - World Traveller, по който работя във всяка минута, която мога да си открадна от работата. Обикалям света, вече съм направил над 150 пътувания из над 40 държави, на всички континенти без Антарктида. Целта ми е да видя, опозная, разбера, харесам и опиша в кадри това, което светът представлява. Може да се каже, че вече съм професионален пътешественик, но по-скоро от цивилизования тип - без много екстремни и опасни места. Всичко си организирам сам, а по-голямата част от пътуванията ми - особено когато фотографията е основната им цел - правя соло (ако не броим няколкото хиляди души, с които ги споделям онлайн)."

 

Москва

 

Ето така изглеждаха "Ласточките" по Централната кръгова линия. Колкото нови, красиви, бързи и тихи, толкова и комфортни отвътре. Метростанция "Измайлово".

 

В началото ми се сториха малко кичозни тези цъфнали в розово - железни дървета, но когато се стъмни и им грейнаха лампичките, се оказа, че "Арбат" изглежда особено чаровно с тях. И отново - чистота и перфектна поддръжка на всичко. Въпреки артистичния дух.

 

Пушкин. Не вярвах да го срещна лично, но беше тук - на "Арбат"...

 

Сувенири. Като кажат "магазин за сувенири" руснаците явно не си представят обичайния магазин за китайски дрънкулки по 1-2 евро (не, че няма и такива в тукашните сувенирни магазини), ама то са бижута, кехлибари и яйца на Фаберже, то са кожени шапки, яки от лисици и разни подобни аксесоари, пък и още доста бая скъпички нещата, за да бъдат наречени сувенири. Ама явно всичко са си национални особености в разбирането какво да подаряваш...

 

Големият руски глад. И последна сцена от евроатлантическия блокбъстър "Големият руски глад". Или може би трябваше да е "Голямото плюскане"? Между другото, сцената е пак от онази, най-скапаната верига, както отбелязаха местните. Представям си какво е в по-хубавите...

 

Лога. Ето така се подмазват тук на кирилицата големите марки...

 

 

Това определено е най-"засуканата" сграда, която съм снимал някога. Да ме прощават и Малмьо, и Дубай... Московски международен бизнесцентър.

 

Московски мол. Този фонтан хвърля струя от първия етаж до горния край на шестия, т.е. почти до атриума.

 

Още от първия ескалатор ти се открива изглед към почти целия основен салон на мола и можеш да се ориентираш за местоположението на почти всеки обект в него даже и без карта.

 

Атриумът на мола дава чудесна гледка към околните небостъргачи.

 

 Мол арт.

 

Това трябва да е матрьошка, нали?

 

 

Сещате се, че в бизнес парка на Плевньо такова своеволие - да му снимам сградите, нямаше да ми се размине. Ама така е при демократите, не е като в условията на путиновата тирания...

 

Никакви цветови корекции няма тук - самата реалност! Станция-трепач. Ползва се вместо психотест. Ако не луднеш, те взимат за космонавт:-) Метростанция "Делови център".

 

Ето как изглежда и перонът на позеленената светлина...

 

Московското метро

 

Тук вече мИтоди колабира и се приключва с мъките му... Метростанция "Марксисткая".

 

Е, не е толкова лоша и като общ изглед - но все пак ми е малко постна... Метростанция "Проспект мира".

 

На фона на останалите красоти, станция "Проспект мира" май може само с тези полилеи да се представи по-достойно. Малко ми е прехвалена, за да влезе в списъка с архитектурно най-достойните.

 

Представям ви "Галерия Новослободская". Така де, метростанция! 

 

Още един витраж от "Новослободская" преди общия план...

 

"Новослободская" направо кърти. Тези красиви витражи са десетки и два не се повтарят! Ще пусна и един общ изглед след малко...

 

"Комсомолская". Първата от красивите станции на московското метро, с които ще си запълня с кеф силно дъждовния днешен ден.

 

Тоя трен мИтодито като нищо би го секвестирал заради комунистическите символи по него;-)

 

В свободна и демократична България в метрото снимането е строго забранено. В тоталитарна путинова Русия ти маркират с подови стикери най-добрите позиции за снимки.

 

И в ГУМ е страшна мизерия, ще знаете. Не изглежда по-зле и от най-лъскавите дубайски молове, честно казано. А като си спомня, че съм го виждал и в последната му година като социалистически магазин... Направо няма общо, освен фасадата и атриума. Бившият хотел "Россия", в който спах последно през 2004 и скоро след това го разрушиха, пък се е превърнал в един огромен Four Seasons, като че ли по-грамаден и от онзи...

 

И глад, само глад навсякъде заради пустите санкции ;-) Ох, май квасът ме е хванал - какви ги говоря, ще възмутя Роската, мИтоди и Асенчо...

 

Грозни и бедни. И още грозотия, мръсотия и беднотия... В Александровската градина.

 

Мизерия, мракобесие, потисничество и... Путин. Направо не знам как издържат тук! Александровската градина.

 

Винаги съм се чудел защо точно на север всичко цъфти толкова пищно и красиво! Сигурно защото знае, че лятото е кратко - и използва всеки миг да се наживее на макс! Александровска градина.

 

Слънцето днес определено е на моя страна! Няма обаче да е все така, затова изчезвам за още:-) Съборът "Василий Блажени".

 

На принципа "щом има опашка, значи трябва да е хубаво", се наредих на един щанд за пшеничен квас в ГУМ. Оказа се много приятна напитка, леко сладка, много свежа и газирана като бира, но почти без градус. В един друг свят това можеше да е кока-колата му... при това е 100% натурална! Пак ще си сипА!

 

Такъв терор над пушачите не съм виждал дори и в Америка. Даже и навън трябва да пушат само в тази стаичка - и малко около нея. А пространството наоколо е ОГРОМНО - но там не се пуши.

 

Тук всичко е голяяяяямо. И пътищата, и сградите. 4-5 такива корпуса има наоколо, всичките са хотели. А и "селската църква" на Измайлово си я бива...

 

Санкт Петербург

 

Дойдох със самолет, за връщането са ми приготвили летяща чиния... Метростанция "Горьковская".

 

Измислих го... Явно става дума за някаква хибридна пропагандна постановка, с която целят да добия и разпространя погрешно положителна представа за Русия. Как е възможно всяка сграда или обект, до които стигна, да са в перфектно състояние, около тях да е идеално почистено, ако е валяло - дъждът да спре и да ми изгрее слънцето точно за снимките, и за капак - да ми напълнят небето с разни безумно красиви облачета! Тоя вид на Петропавловската крепост е некъф факинг мираж, егати! Не може да е истина!

 

И малко около Нева…

 

А това тук просто трудно може да бъде описано. Ще ви оставя да гледате. Исакиевският събор е абсолютно недостижим! :-)

 

А тук много прилича на Виена, само като че ли е една идея по-красиво. Дворцов площад.

 

Мойка…

 

Джеймс Бонд дали не бягаше с един танк точно по тази улица в "Goldeneye"? Река Мойка в Санкт Петербург.

 

Още един путинист и нарушител на ембаргото! Позор! С Роби Уилямс на "Болшая Конюшеннная".

 

Супер яко арт нуво! Почувствах се в Прага за момент. Кафене и дом на книгата - заедно в тази уникална сграда.

 

Казанският събор се оказа една изключително пищна и наистина много красива катедрала! А руснаците религията ги е хванала много по-силно от нас. То е кръстене, то са поклони - по 100 пъти! И едни опашки за някакви икони... Но и без да вярвам в тези неща, не мога да не се прекланям пред художествения гений и отдадеността на хората, създали тези прекрасни произведения.

 

Михайловский сад... Много чист и зелен парк. Изобщо, тук всичко изглежда много чисто. Не само от България, но и от голяма част от големите туристически градове на Европа.

 

Не, че човек очаква да види точно това в Санкт Петербург, но в крайна сметка и то е там:-) Джейми Оливър ин Раша, лейдис енд джентълмен...

 

Важното е да издебнеш слънцето и да си тръгнеш с цветовете;-) Църквата "Възкресение Христово" в Санкт Петербург.

 

Пак си направих дъга…

 

 

 Източник: https://www.flickr.com/photos/thomasbg2809/albums

 

Коментари

 • От Лондон

  07 Юни 2017 15:32ч.

  По времето на соца и в България Кока Кола е била изписана на български език. И това е била единствената държава в света, където кола кола са изписвали логото си на различен от английския език .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • loveawake.ru

  25 Юни 2022 6:07ч.

  Welcome to the world of adult Dating loveawake.ru

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моторист

  07 Юни 2017 15:56ч.

  АБСОЛЮТНО БРАВО!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Nodl

  07 Юни 2017 16:27ч.

  Москва не е Русия ,така че по-полекинка с прехласванията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Благодаря!

  07 Юни 2017 16:28ч.

  Благодаря много за снимките! А у нас има надписи единствено и само на английски, позор отвсякъде!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За Nodl

  07 Юни 2017 16:31ч.

  Ама то и центърът на Уошингтън не е Америка, даже не е и Уошинтън. Който е ходел и е имал време и възможност да кривне по страничните улички го знае!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Честно казано

  07 Юни 2017 16:42ч.

  Аз наскоро гледах снимки от Пхенян. Там пък колко е по-красиво. ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спиноза

  07 Юни 2017 17:09ч.

  А който е ходил, знае колко е мръсно Пето авеню, в търговската му част, и колко е грозно, и провинциално. За метрото в Ню Йорк да не говорим, ако вие мил животът и не искате да повърнете, не влизайте там. Разбиранията на американците за красиво и за изкуство са странни, меко казано.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • красимира дионисиева

  07 Юни 2017 17:11ч.

  Благодаря за текста и за снимките. Всичко е точно така! Великолепно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Муйо

  07 Юни 2017 17:17ч.

  Бе то и у нашио закон пише, че наименованията на фирмите се изписват задължително на кирилица, ама кой ти бръсне законите в колония... Либералните коментари нещо издишат. Трябва така: "Това всичкото е въпреки Путин!" Дадох ви тон за песен, чуруликайте.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И на мен ми харесва

  07 Юни 2017 17:46ч.

  Аз пък до сега не съм чула никой да се оплаква от мизерия и потисничество в Москва и Петербург.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • смях

  07 Юни 2017 17:54ч.

  Доста тъпо заглавие. Иначе снимките са супер. Разбира се, че не сравнявам имперската Москва със София, но дори и мръсната и неугледна София, изглежда страхотно на снимки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Великият Туй

  07 Юни 2017 18:26ч.

  Тъй като сте обективни (нали така) ето ви една статия да се запознаете с истинското положение а не да онанирате на райони обитавани от тамошните думбази : https://lenta.ru/articles/2017/06/07/lekar/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Александър

  07 Юни 2017 18:29ч.

  Доста сте се заблудил.Москва не е Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде, айде!

  07 Юни 2017 19:05ч.

  Москва далеч не е Русия. Но! Там надграждат това което имат, създават нови неща. По-просто казано, развиват се. А ние? Русия от вносител постепенно се превръща в износител. Русия вече почти не зависи от вноса, почти всичко се произвежда в руски предприятия. А Тиквена България си внася дори чесъна и лука! "И лучец еж, водица пий - И пак поглеж! Дий... Дий, воле, дий! До гроба слънце те гори, и все ори, ори, ори... Като няма прокопсия, плюл съм в тази орисия!" Колко актуално днес звучи Яворов! Сякаш е знаел за Терминал - 2.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • а в Чикаго?

  07 Юни 2017 19:17ч.

  Като говорим за метрата, били ли сте в Чикаго в метрото? Когато за първи слязох в това безумно подземие, помислих, че сънувам. Някакви сини, кафяви стрелки по пода, всяка насочваща тълпата в посоката на синята или кафявата линия. Миризмата на пикано беше част от интериора. Това не пречеше да има някой черен обикновено да свири на саксофон или там, каквото умее. Това беше преди 15 години. Съмнявам се да е различно днес! Все пак този превоз се ползва от най-бедните.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тахтун

  07 Юни 2017 19:27ч.

  Няма съмнение, че Москва и Петербург са красиви и модерни градове! Но съм виждал такива серии от снимки в руските сайтове, че съм се хващал за главата! Едно време в провинцията им беше отчайваща мизерия, сега не знам, дано да не е така.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  07 Юни 2017 19:32ч.

  Най-хубавото на снимките - имперската столица на Нева и сталиновия класицизъм в московското метро са ми добре познати. Кривите небостъргачи на капиталистическото настояще са нещо друго. Колкото забележителни като техническо постижение и похарчени средства, толкова и изпразнени от естетическо послание, продукт на евтин и бездарен транснационален дизайн от Хонконг до Дубай. Те не са и руско творение, между другото, с това се занимават същите, които вдигат небостъргачите в Третия свят. Текстовете под снимките обаче не ми допаднаха. Така става, когато пропагандата е лишена от морално послание. Все едно да снимаш яхтите на олигарсите и да напишеш отдолу - ето как живее руският народ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  07 Юни 2017 19:45ч.

  Руски надписи съм виждал и в Щатите. Дори синагога с надпис на руски. Миризма на опикано в метрото на Чикаго нямаше, ко когато бях в този град, все още не беше пълно с българи. Виждал съм и мизерията на руската глубинка, и мизерията на някои от гетата в Америка, напомнящи на струпаните набързо обиталища на нашите цигани, но някак по американски технологични. Например колиба с врата от автобус, а вместо керемиди тенекия. Не бързайте с обобщенията, ми е мисълта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Муйо

  07 Юни 2017 20:05ч.

  Великият Туй и observer - тамошните думбази/олигарси не живеят нито в центъра на Москва, нито в центъра на Санкт Петербург, а и не пазаруват в супермаркети. За жилищата на петима от тях - http://vena45.livejournal.com/2707264.html. А ударението на фоторепортажа е върху чистотата, изобилието и красотата, в противовес на евроатлантическите лъжи, че вследствие на санкциите руснаците са на купони, ядят таралежи и се валят в мръсотия. Я някой да пусне снимки от Борисовата градина и булевард "Витоша" в европейска София, да се порадваме!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анна

  07 Юни 2017 20:12ч.

  Защо не попитахте в справочните бюра колко бесарабски българи живеят днес в Москва и Санкт - Перебург? Селата опустяха, без млади хора са. Русия ги приема с почести и огромни финансови помощи за пренасяне на покъщнината, за раждане на едно или повече деца. Вече имаме изселени цели родове в Русия. А ние продължаваме да оплюваме и да пропагандираме лъжи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ха ха ха

  07 Юни 2017 20:22ч.

  И София не е България. Тя е по мръсна и мизерна от много други градове. И Ню Йорк не е САЩ , но е от грозен по грозен и мръсен .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Светлозар Христов

  07 Юни 2017 20:57ч.

  Много ме кефят коментари тип "Москва не е Русия"...Ти да видиш !! Ми то и София не е България, нито Варна. Като сте толкова отворени, айде покажете нещо забележително в София, освен Ал. Невски и Борисовата градина... където е мръсно, опикано, миризливо и смърди на наркотици. Дупките по улиците са повече от населението на страната, а простаците - много повече от дупките. И това е в София !! А селата? Нее, хич не е мизерия !! Ама България е член на ЕС вече 10 години, не ли?... И няма армия, нито съдебна система, нито полиция... Няма наука, няма промишленост, няма работа. Няма и хора вече - де що можа избяга Има цигани, БХК и прайд всяка година...Има ценности, дами и господа, европейски.... А това е много по-важно, от някаква си национална идентичност и стабилна икономика Та така де - Москва не е Русия То и ББ не е завършил Сорбоната...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Груйо

  07 Юни 2017 21:14ч.

  Миналата година бях две седмици в Русия - СПБ , Москва , и круиз по каналите и Волга. Нещата са точно така както ги е дал репортера. Можеше да добави и дворците в Петерхоф , Царское село , руски балет , а също и провинцията , например невероятно красивия Ярославл... Вярно е че Мсква и СПБ не са Русия , но е видно че Русия върви напред. Руснаците са усмихнати и оптимисти , има абсолютна ДЕМОКРАЦИЯ и СВОБОДА на мненията /това родните русофоби да си го набият в тиквите/ , можеш да критикуваш Путин колкото си искаш , нямаш никакъв проблем... Но тениските с Путин са надлъж и нашир , и се купуват , особено от западняци. Като пуснат тениска с Боко Рапона в България , и като вземе да се купува , тогава сравнявайте Русия с България...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Свилен Маслянков

  07 Юни 2017 21:39ч.

  Страхотно...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  07 Юни 2017 21:48ч.

  Остави, Муйо, олигарсите, ти виж министрите им на една заплата как живеят. Пак нищо не си разбрал. Не снимките и запечатаната красота ме подразниха, а текста. Величието на Дворцовия площад в Санкт Петербург има толкова общо с Путин, колкото романите на Хемингуей и Фокнър с Тръмп.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  07 Юни 2017 21:57ч.

  Тениски с Путин се продават и в София, можете да си купите по една.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Муйо

  07 Юни 2017 22:15ч.

  observer, ти спомена олигарсите, аз отговорих. Подразнили са те чистите улици, пълните магазини и фризираните паркове. А тениски с Боко Рапона има ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  07 Юни 2017 22:29ч.

  Тъжно е наблюдателите и компания, да имат двоен стандарт в оценките и преценките / за тях/. За другите е само обидно Но вече говорихме за изобретението на финикийците, което прави възможно това . Лично мен ме изкефи иронията на авторът и като фотоси и като текст под тях. Но това е друга бира за хората с " опорни точки", но според тях свободни. Да си гледаме нашата кочина и да не я сравняваме с настоящето на тези , които надграждат, а да се огледаме в миналото си , в настоящето си и да направим възможно да имаме и бъдеще. А нарицателните "хардмени" /преди/ използувани тук също с прекрасна ирония се оказва, че вече са само плашило. А за днешните членове на " радикалното крило" на управляващите от сега е ясно, че ще ги надминат, като ще наминат и образите, с които ни плашеха като деца, българските ни баби. Ще има комикси скоро по темата, може би. Дори и да съдят авторите свободните демократи проповядващи свобода. Не е ясно каква обаче. Щото пак си имаме наследници на " активните борци" , но сега им викат "репресирани". Но е все тая .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  07 Юни 2017 22:41ч.

  Репликата на Анна е много съществена. Но от управляващите ни " патриоти и нарадолюбци, родинолюбци" и прочие, нищо . Като при отношението им по случаят в гр. Белгород с нашите сънародници. Поздравления Анна !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Антикоминтерн

  07 Юни 2017 23:08ч.

  Дам, страхотно. Чакам следващите снимки и репортажи и от Магаданск, Новосибирск, Владивосток и някое и друго село от необятната тайга, защото и това е Русия и май, май повече от Москва и Петербург.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Умен

  07 Юни 2017 23:38ч.

  Янков иронизира над местните ни умници, които фантазират, колко по-зле, по сива, по-мръсна и по-зле нахранена ще да е Москва от София, щом страната ни крачи по правилния път. Сравнението го правят те, не той. Учудващото е, че го правят, без да са стъпвали в Москва, и най-често, без ползват руски. Надали фотографът се надява да ги разубеди в нещо, но ако се опитва - напразно. Те от факти нямат нужда. Фактите им идват в повече. Толкова си могат - и като интелект, и като град.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Миналата година бях в Русия

  07 Юни 2017 23:45ч.

  и още не мога да повярвам на това което видях, а и досега бия чикий при спомена за Ала Погачова и Йосиф Комбинезон ФЕАФУЕФУЕФААЕФЕ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Димитър

  07 Юни 2017 23:45ч.

  Добре би било да знаем и това: http://echo.msk.ru/blog/corruption/1985714-echo/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • :-)))

  07 Юни 2017 23:50ч.

  И в Северна Корея е така прекрасно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Adolf

  08 Юни 2017 0:09ч.

  Бил съм и в Москва и в Санкт-Петербург.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тролейбус

  08 Юни 2017 0:59ч.

  Е, какво общо има това с хората?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Томас

  08 Юни 2017 6:51ч.

  Тролейбус, общото с хората е, че това, което виждате на снимките, явно се отразява и на тях. Никога не съм виждал руснаците по-спокойни, усмихнати и доволни от живота. Преди 28 години, а дори и преди 13, бяха вечно сърдити, кисели, агресивни понякога - от всичко това като че не е останала и следа. Явно има защо...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Деян

  08 Юни 2017 8:41ч.

  Тъпо и едностранно заглавие. Москва не е Русия и това е така от дълго време. Иначе снимките са супер.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Муйо

  08 Юни 2017 8:49ч.

  Милен Герганов, злобно и неубедително. Ако обичаш, пусни ни снимки от града, в който живееш - градската градина и околностите на хипермаркет, а ако си софиянец - станция на метрото и влак от метрото. Да видим в какъв земен рай живееш...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Муйо

  08 Юни 2017 8:55ч.

  Димитър, а това знаеш ли го? https://ec.europa.eu/home-affairs/what-we-do/policies/organized-crime-and-human-trafficking/corruption/anti-corruption-report_en

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Муйо

  08 Юни 2017 9:02ч.

  Тролейбус, разбира се, това няма нищо общо с хората. Затова софийските улици се мият само от дъждовете, вятърът гони мазни хартии и пластмасови пликове по площади и градинки, а в метрото имаш неповторимото усещане за размазана с мокър парцал мръсотия. Юръп, така да се каже...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Грифин

  08 Юни 2017 10:19ч.

  Москва не е Русия, Санкт-Петербург не е Русия, Волгоград не е Русия, Владивосток не е Русия, Краснодар не е Русия, Мурманск не е Русия, Сочи не е Русия…………! Е какво е Русия бе мама му стара? Тия хора да не живеят само във села в дървени къщи и палатки? Русофобските хейтъри и най-хубавото и красиво ще очернят!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефка Христова

  08 Юни 2017 10:23ч.

  Русия е красива! :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дезинформация

  08 Юни 2017 10:48ч.

  Хайде сега излезте от центъра на Москва, изключете си фотошопа и влезте на http://www.razruha.org/cat19.htm

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • То бива слепота и далтонизъм

  08 Юни 2017 10:49ч.

  Виждат актуални снимки, ама видите ли не е така, а иначе., т.е не ни отърва да е така! На всички е от ясно по-ясно, че София, Пловдив, Варна и др. не са България, а нечии кръстоносни владения, защото всички виждат как кръстоносната азбука господства над нашата, родната кирилица вече навсякъде. Казано другояче всички "българе" се срамуват от нея и просто се отказват от нея, камо ли да я защитават като предците ни!!!??? Не е далеко времето, когато некое соросно стипендианче, получило някаква европейска "научна" степен да почне да грачи и дращи-откраднаха ни кирилицата и повече нищо. Докога бе джанам? А Русия не я мислете! Тя без нас си може и не веднъж го е доказвала, в т.ч. и сега при т.н. "Санкции на ЕС" !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  08 Юни 2017 11:00ч.

  За руснаците комунистическите символи са част от имперското им величие. Някога се чудех на паметниците на царете им, включително Александър III, днес не. Мавзолеят на Ленин си стои, а ленинизъм няма, има капитализъм, кока кола и дънкин донати, зад мавзолея е паметникът на Сталин, щели да възстановяват съборения през 1991 паметник на Дзерджински. А последният цар е обявен за светец. Преди време върнаха стария съветски химн, сега в Думата предлагат да върнат царския. Църквата е на почит, разполага с огромни средства, патриархът се вози в Майбах и има яхта, както е положено в днешна Русия, а свещениците карат G класа, някои поне. Фронтменът на патриотичната група Любе си живее в Германия, като предателя Горбачов. Децата на управляващите учат на Запад. И всички петолъчки си стоят, както и паметниците на Ленин. Колите по улиците на Москва са иномарки, повечето сглобени в Русия. Винаги е било чисто. Разбира се, руската глубинка не е помръднала, блясъкът и мизерията са част от имперската традиция. Туристите виждат блясъка. А някога Илф и Петров се бяха възхитили, как в обикновените фермерски домове на обикновените американски фермери има ток, топла вода и телефон. А са могли да възпеят нюйоркските небостъргачи и милиардите на Морган и Рокфелер или съответно да ги заклеймят, според поставената им задача.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ангел Бонев

  08 Юни 2017 11:11ч.

  Точно като по времето на соца. Това ли е Русия или това са малко неща за промиване на мозъка на непросветените. Защо не покажете снимки от други населени места. Били казал някой какво руско има в къщи. Някой знае ли, че бюджета на Русия за образование е по малък от бюджета на Харвардския университет?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • АНОНИМЕН

  08 Юни 2017 11:14ч.

  В 90 -те години се прибрах от Москва ,след един 4-годишен период на пребиваване.И тогава имаше много величествени сгради,църковни храмове и модерни постройки.Но тези снимки ,някои които са ми познати и пълните магазини ме възхитиха много.Браво на фотографа .Да наистина да" ожалиш" горките руснаци.А кога ние ще ги стигнем "демократичните" българи,достойни членове на ЕС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  08 Юни 2017 11:19ч.

  Разбирам онези, които са харесвали Русия заради близостта, която са чувствали, от Вазов насам, писатели като Уелс и Стайнбек, видяли едно обещание за свят на социална справедливост и равенство, което у дома го няма. Но ако ще обичаме днешна Русия заради богатството на столицата и, защо да не обичаме Дубай и Катар? А ако ни смущава факта, че там са мюсюлмани, защо не се радваме поне на нашата родна олигархия?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рус

  08 Юни 2017 11:56ч.

  Всеки вижда, каквото си иска, братя българи. Има го всичко в Русия и мизерия и величество. Както и в многи други държави. Да сте спокойни ! ))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан

  08 Юни 2017 11:58ч.

  Москва и Санкт Петербург не са Русия. Айде познайте колко километар магистрали има в най-голямата и най-богата на природни ресурси страна? Русия - 806км. точно колкото и в малка България. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_road_network_size

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рус

  08 Юни 2017 11:59ч.

  Не надо только, брызгать слюной, сгорая от ненависти )) Учитесь спокойно относится к нам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рус

  08 Юни 2017 12:01ч.

  Това не е истина, Стефане. Читай други извори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • VILI

  08 Юни 2017 12:02ч.

  Руснаците направо трябва да са благодарни на "демокрацията", че се отърваха от такива като нас, дето все трябваше да им се помага, и си оправиха държавата. А ние отново се чудим кой да ни помага и лаем...и сме в позицията на лисицата от онази нашенска приказка, "че гроздето е кисело, когато е високо и не можем да го стигнем"......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алия Ошо

  08 Юни 2017 12:08ч.

  Няма начин народ с такъв дух и с такова прословуто родолюбие да не създаде такава красота в необятната си родина. И забележете - този разкош не е ограбен в пиратски набези по всички континенти, не е измиван в кръвта на безогледно избитото коренно население, не е плод на финансово-корпоративни машинации и политически кървави мейдани и цветнонежни революции. Русия е самодостатъчна и саморазвиваща се страна, която освен всичко е друго е съумяла да защити свободата си в двете световни войни, а и в задаващата се трета. И всичко това, защото Русия днес е страна на народа си, не на международното задкулисие!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • маркетолог

  08 Юни 2017 12:11ч.

  това което се вижда е напълно достатъчно платените малоумни тролове да си затворят устата и да онемеят

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ГкР

  08 Юни 2017 12:17ч.

  Не разбирам как глупавите ви глави правят сравнения между Америка и Русия, след като двете държави не само са много различни и с различен вид управление, не само се намират на супер голямо разстояние една от друга че единствените политически и демографски проблеми идват само от глупавите медии и застарелите ви мозъци. Чудя се кой нормален от вас може да сравнява Московското метро с това в Ню Йорк. Колко световно известни централи и марки са базират в Москва ? Колко жителя ползват метрото в Москва ? Колко хора завият критично от метрото в Москва ? Отговорът е много малко ! Дали са около 10 милиона на ден както там, или са леко наполовина на това ?! Абе, хайде махнете ги тези русофилските очила и погледнете реално на нещата, че колкото пъти Русия ни е помагала, толкова пъти след това ни го изкарва не през носа, ами през не знам кое... ! П.С. Тези които са ходили и на двете места знаят каква е разлика, живял съм и Русия на Путин, и в Америка на Обама, независимо какво ми казвате Америка е в пъти по-добре. А да, имам предвид не политически, а социално. Хората са радостни и активни независимо от възрастта, в Русия баба ви още е на телефона с милицията, а тя пази както тях, така и наша клета България. Със здраве, просто един емигрант в Манхатан.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Николай

  08 Юни 2017 12:26ч.

  Не съм виждал толкова тъпа пропаганда (по-скоро с цел да се харесат на заблудените). С няколко снимки от центъра на Москва трябва да съдя за цяла Русия... а е пълно с позорни снимки и видеа в нета за това колко позорно живеят. Това, че журналистите излизат с такива евтини номера говори за нивото на аудиторията или колко наивни са русофилите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Contra до Nodl на 07.06.2017 в 16:27 Москва не е Русия ,така че по-полекинка с прехласванията.

  08 Юни 2017 12:40ч.

  качеството на живот. На първо място е Тюмен, на трето - е Казан; Четвърто - Краснодар и пето -Санкт-Петербург. Источник: http://god2017p.ru/rejting/rejting-gorodov-rossii-2017-goda-po-urovnyu-zhizni

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Александр Теплых aka teplalex in FB

  08 Юни 2017 12:47ч.

  Авторът е много шеговит. Предлагам на него да промениме нашите паспорти. Аз ще бъдем да живея в София, а той в типичен руския град Челябинск.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Владо до Николай

  08 Юни 2017 12:47ч.

  Абе пич, ти явно нямаш никаква представа как сега живеят ОБИКНОВЕННИТЕ руснаци. Та в Русия чистачи, метачи, общи работници, продавачки в кварталните бакалии са само гастарбайтери от азиятските републики и от Украйна (5 млн.) и Молдова. А по тема как живеят бедните руснаци - виж нашето Черноморие. Хората със средни доходи и богатите изобщо не стъпват при нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Contra до Nodl

  08 Юни 2017 12:48ч.

  Прав си Москва на Русия. За твое сведение Москва е на второ място в класацията за качеството на живот ....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  08 Юни 2017 12:49ч.

  Алия Ошо, толкова кръв се е проляла в Русия, толкова несправедливост е изтърпял народът, че по-добре да оставим тази тема за друг път. Снимките са красиви, това е достатъчно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да променим паспортите - Александр Теплых

  08 Юни 2017 12:53ч.

  Май ти си много по-шеговит. Челябинск е една провинциална "дыра" и ако искаш еквивалента не Челябинск в БГ, ходи да живееш във Видин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • keit19

  08 Юни 2017 12:57ч.

  Бях изумена!Не ми се прибираше в Европейска СОФИЯ!ОТВРАТ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  08 Юни 2017 13:02ч.

  В Тюмен и Магадан заплатите са високи, но богатите руснаци си купуват имоти във Флорида и Лондон. А при средни за страната заплати близки до българските - 1100 лева, собствениците на имоти по Черноморието естествено са от по-състоятелните. Все пак там живеят 145 милиона души.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Киро

  08 Юни 2017 13:02ч.

  Много интересно прехласнатите защо не емигрират и да изкарват луди пари в Русия.А и останалите възторжени русофили...птехласват се,а все на Запад ги влече...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм...

  08 Юни 2017 13:11ч.

  За "гастарбайтерите". Ами те бяха съветски граждани преди. От по-бедните републики. Не са някакви унтерменши на работа при арийците. Такова русофилство намирисва на нещо друго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какъв Челябинск,

  08 Юни 2017 13:20ч.

  Какъв Владивосток?? Какви пет лева? Ми хайде тук пишещите без да се заърудняват да ходят чак до там, да напишат в Гугъл имената на тези градове и да ги поразгледат. Снимки има достатъчно. На фона на Челябинск и Владивосток София прилича на ориенталско село.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги

  08 Юни 2017 13:39ч.

  В заглавието четем "Мизерия, мракобесие, потисничество и... Путин." И какво виждаме? Красиви сгради, красиви станции в метрото, красиви фонтани, красиви църкви и т.н. Това явно е отговор на "мизерията". А защо няма на "мракобесничеството и потисничеството"? Според автора, ако в столицата на една страна има красиви неща, не може да има мракобесие и потисничество!? Ами да иде в центъра на Грозни и да снима! Има какво:най-големия фонтан в света, небостъргачи, строежа на Ахма́т-та́уэр! И ако не го е срам да напише "Мизерия, мракобесие, потисничество и...Кадиров"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Симо

  08 Юни 2017 13:46ч.

  Пропаганда всякаква. Как да повярвам на това?! Движението на хората обаче не лъже. Основният поток от хора излитащи от България е по посока Запад, а не Изток. Такъв е потокът пристигащи. По време на студентската си бригада в САЩ 2006г, когато Русия беше във възход, живях в една къща с 7-8 души от Русия, в частност от Санкт Петербург и от Москва. Почти всички се уредиха да останат да живеят в САЩ и това им беше и целта. Тези, които не успяха ронеха крокодилски сълзи на тръгване. Иначе съм сигурен че и в центъра на Пхенян също е чисто, красиво и подредено.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ггъхъ

  08 Юни 2017 13:46ч.

  ние в капиталистическа България понеже с ме много добре, дори нямаме пари да отидем до там ,пак само с гледане на снимки ще си останем

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Какъв Челябинск"

  08 Юни 2017 13:48ч.

  Bcледствие того, что Челябинск является промышленным городом с большим количеством заводов, экологическая ситуация в городе является особенно острой. По заявлениям губернатора Челябинской области Бориса Дубровского, в Челябинске имеется кризис контроля за качеством воздуха[47], ..... Из-за критической ситуации с загрязнёностью воздуха Челябинск стал объектом интернет-мемов и шуток, в которых задевается тема смога и воздуха, а в Twitter город получил собственный хэштег «#челябинскдыши»[55][56]..... Пробы воды, взятые на всех водоёмах Челябинска в августе 2016 года, не соответствуют нормативам, а купание на всех водоёмах Челябинска является опасным, согласно рекомендациям Роспотребнадзора[63][64]. Река Миасс, протекающая через город, подвергается серьёзному антропогенному воздействию, что выражается в содержании в реке таких веществ, как медь, марганец, фосфаты, нитритный и аммонийный азот[65]. Министерством природных ресурсов и экологии РФ реке дан класс качества воды «экстремально грязной»[65]. Спецпредставителем Президента РФ по вопросам природоохранной деятельности, экологии и транспорта Сергеем Ивановым на IV медиафоруме «Правда и справедливость» общероссийского народного фронта прошедшего в Санкт-Петербурге с 1 по 3 апреля 2017 г. было заявлено, что Челябинск является неблагоприятным для проживания городом, в основном вследствие загрязнения атмосферы[66][67][68].

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Някъде далече

  08 Юни 2017 13:52ч.

  То всичко хубаво, фотките - лъскави, коментарите под тях - остроумни, магазините пълни, само дето никой не се бута да ходи в този рай...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Колко са чисти въздуха и водата на Челябинск,

  08 Юни 2017 14:06ч.

  не се знае, но за въздуха в София и водата в Хасково и района е известно врче на всеки. Борисов дори се изказа, че то от 70 години си било така ама лошите се хванали точно сега да коментират. Явно в Брюксел не мислят така и вече получихме депеша, че освен по доходи вече сме на последно място в ЕС и по замръсяване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Колко са чисти въздуха и водата на Челябинск,не се знае

  08 Юни 2017 14:10ч.

  Май само Вие се правите, че не знаете!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван Денисович

  08 Юни 2017 14:23ч.

  Прекрасно, наистина. Очаквам неспирен поток към тази мека на красотата и културата... предимно от децата на партийните ни велможи. Започвайте, дайте пример. Първо корнелин син...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Bulcaricus

  08 Юни 2017 14:23ч.

  Те и в Пхенян в Северна Корея имат такива места за показ... А гета има и в Сан Франциско. Тези снимки не показват как живее и 1 промил от руснаците...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  08 Юни 2017 14:26ч.

  Написах Челябинск в Google и видях снимките. Ами красиво, предимно нощни кадри и от високо. Написах Chelyabinsk в Google map и се разходих по улиците. Можете да го направите и вие. Прилича на Хасково, но блоковете са по-големи. И Москва можете да разгледате улица по улица с панелните комплекси, и Владивосток. Владивосток ми хареса, хубави стари сгради има. Е, не е Рио де Жанейро, както казваше Остап. Няма фавели. И Баку може да видите, сега предстои кръг от Формула 1, много е красив. Но пък не е руски, та не се брои.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ленко Велинов

  08 Юни 2017 14:41ч.

  От столицата на всяка държава можеш да направиш подобни снимки! В Истамбул е доста по красиво и по красиви сгради има! Там е работата, че като се отиде на 80 километра от столицата е деиствителността от 19 век- дървени къщи със сламени покриви и кал!!! АГИТАЦИЯТА НА РУСОФИЛА НЕ "лови дикиш" !Господин фотографчето! МОга да ти щракна, ай-ти специалистче, поне 100 фотоса от София, които няма да отстъпват на фотошопените ти пасквили. Апропо, отворко: с руски апарат ли снима? Цифров? Или с пльонка Свема?! Що не снимаш в Норилск, Нижни Тагил или Воркута бе, пигмей! Дай кадри от Иркутск, Вологда и Хабаровск! Иди снимай селата и после нравствено джудже иди и снимай селата в Холандия, Дания и Германия! То е ясно ,че само Москва и Петерсбург стават за показ. И кво викаш,диктатурата е за предпочитане пред демокрацията,ли?…Вижте още Тия бежанци са много прости бе. Що пък никой не избяга в тоя червен рай,та всичко иска в цивилизацията? Ами заминавайте...щом ви харесва Бягайте от Ню Йорк в Ленинград....трябва ушанка и ватенка.. Да не взема в бързината да подмина тези чудни градове! Важни са атрибутите - ушанка и ватенка...там има много

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Велинов

  08 Юни 2017 14:44ч.

  От столицата на всяка държава можеш да направиш подобни снимки! В Истамбул е доста по красиво и по красиви сгради има! Там е работата, че като се отиде на 80 километра от столицата е деиствителността от 19 век- дървени къщи със сламени покриви и кал!!! АГИТАЦИЯТА НА РУСОФИЛА НЕ "лови дикиш" !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маргарита

  08 Юни 2017 14:45ч.

  Наистина е много красиво, но както каза един от нашата група, разглеждаща музея на Фаберже:" Сега разбирам защо е избухнала Октомврийската революция"....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гозамбо

  08 Юни 2017 15:03ч.

  Да го духат русофилистиците.Като е всичко толкоз чудесно,какво чакат?Всичкото гнусно комунист-русофилистик да заминават за Раша и да не се връщат...пфу...гнусна измет..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  08 Юни 2017 15:15ч.

  Успокойте топката. То е ясно, че русофилството поражда русофобство и обратното. А това за музея Фаберже и революцията ми хареса. И да продължа. След революцията нейните организатори се преселват зад стените на Кремъл. А отвън трудовия народ. И докато в далечна България събират помощи за гладуващите от Поволжието, за обитателите на Кремъл има спецдоставки. Ленин например не прекалявал. Държал само на швейцарския шоколад и испанските портокали, с които бил свикнал в тежките години на емиграция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Пещерняците!

  08 Юни 2017 15:47ч.

  Никой не ходел в Русия, пък тя е на второ място в света по имигранти, това никой сте вие. Някакъв примитив питаше за Норилск- Болницата в Норилск https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/26/%D0%93%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F_%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0_%E2%84%961_%D0%93._%D0%9D%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%BB%D1%8C%D1%81%D0%BA.jpg/800px-%D0%93%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F_%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0_%E2%84%961_%D0%93._%D0%9D%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%BB%D1%8C%D1%81%D0%BA.jpg На евроатлантиците в БГ , дограмата на болниците не е сменяна от 1949 - от нейното създаване. https://www.vbox7.com/play:af0256d66a

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Пещерняците!

  08 Юни 2017 15:49ч.

  Като не ви харесва Русия, изчезвайте от майка България, тя е основана от Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • любител фотограф

  08 Юни 2017 16:58ч.

  Колега, много сте задъхан...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • любител фотограф

  08 Юни 2017 17:00ч.

  Пардон, исках да кажа надъхан, ама то все тая...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм...

  08 Юни 2017 17:04ч.

  Типичният пещерен русофил. Презира България и се гордее с Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  08 Юни 2017 17:06ч.

  Прочетете статията за режисьора Звягинцев тук в Гласове, а ако не сте гледали новия му филм, изгледайте предишния - Левиафан.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Муйо

  08 Юни 2017 18:05ч.

  observer, браво за виртуозните пируети! Само да питам - петолъчките по американските бойни самолети, танкове, БТР-и и прочее бойна техника, комунистически символ ли са? И още - кога евроатлантическата пропаганда е твърдяла, че хората в Дубай и Катар мизерстват вследствие на наложените от САЩ и ЕС санкции, та да ги сравняваме с Русия?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Муйо

  08 Юни 2017 18:29ч.

  observer, това "Ленин например не прекалявал. Държал само на швейцарския шоколад и испанските портокали, с които бил свикнал в тежките години на емиграция." сам ли го измисли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Николай Христов

  08 Юни 2017 18:31ч.

  България е зле защото много са на брой некадърните, мързеливите и крадливите ! Освен това далаверите са чиста печалба! Престъпността и простотията върлуват! Да не говорим за алчните за пари лекари и медицински персонал, които никого не са излекували, а напротив - здрави хора в България вече няма! Само негативи, толкова много, че е трудно да се опише всичко гадно! Както върви България ще е последната в света по икономически и жизнени показания!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Албена

  08 Юни 2017 18:50ч.

  Благодаря за прекрасните снимки! И Москва и Санкт Петербург( Ленинград) са замайващо красиви като история (макар и, но не само имперска !). Наистина безкрайно различни отпреди 1984 г., когато съм ги видяла лично. Московското метро винаги е било известно с художествения си интериор, отново ни кани да го посетим- заслужава си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  08 Юни 2017 19:34ч.

  Муйо, понеже очевидно черпиш дълбоките си познания за световните събития от интернет, поразрови се и прочети. За капитализма гарниран с паметници на Ленин нямам намерение да ти обяснявам, ще ти е сложно, щом ми даваш примери с американските петолъчки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русия не е

  08 Юни 2017 20:34ч.

  Русия, не е само Москва, Петербург и Сочи - Мизерията е в малките населени места, където още не знаят, че СССР се е разпаднал! Спомняте ли си че и у нас някога имаше Показни магазини в които имаше всичко, а в останалите само консерви... Същото беше и с Източен Берлин - поддържаха лъскави витрини за фасада а в останалите градове опашки за всичко... Та за три града все ще се намерят пари да се поддържат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Муйо

  08 Юни 2017 20:52ч.

  observer на 08.06.2017 в 11:00 "За руснаците комунистическите символи са част от имперското им величие. ... И всички петолъчки си стоят, както и паметниците на Ленин." Поздравления за поредния пирует! Американската бойна техника не е украсена с паметници на Ленин, а с петолъчки, та затуй попитах какъв символ са петолъчките. Освен това, в интернет няма нищо за Ленин и свикването му със швейцарския шоколад и испанските портокали. Остава да е плод на богатото ти въображение,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Муйо

  08 Юни 2017 21:01ч.

  Русия не е на 08.06.2017 в 20:34 - драгинко, що не пуснеш снимки от града, в който живееш? А дотогава гледкай: http://webstage.bg/izchezvashtata-balgariya/717-gnieshtite-trupove-na-izostavenite-balgarski-uchilishta.html Десет години в Европейския съюз, значи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Даниел

  08 Юни 2017 21:05ч.

  Какъв беше този нелеп коментар, че в тех-парка на "Плевнята" не можело да се снима? Не съм бил в Русия, но ако всичко в този очерк е толкова подвеждащо...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Муйо

  08 Юни 2017 22:02ч.

  Епа всички снимки са подвеждащи, щото са правени на обратната страна на Луната. Не си ли личи от пръв поглед?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веско

  08 Юни 2017 22:08ч.

  Друг вид снимки очаквах с това заглавие, Не, че тези не са прекрасни, но малко повече е засегната рекламната фасада. Иначе с нас не може да става дума за сравнение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • dark knight

  08 Юни 2017 22:19ч.

  Русия не е само Москва и Петербург. Утре мога да нащракам 100 снимки в най-готините ни курорти и квартали - Св. Влас, Несебър, Созопол, Елените, после бизнес квартала на София с Капитал Форт и т.н. и да кажа че България е супер просперираща. П.П. Не съм нито русофоб, нито русофил. Просто опитвам да съм обективен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Муйо

  08 Юни 2017 22:26ч.

  dark knight, нащракай градската градина, околностите на който и да е хипермаркет, станциите на метрото и вагоните в метрото. Па да ги сравним.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Владо до dark knight

  08 Юни 2017 22:38ч.

  Бихте те посъветвал, просто върви и виж с очите си! Истина е! София е една изпаднала ориенталска столица в сравнение с Москва и дори провинциалните руски центрове (Воронеж) например. Впрочем, Москва по качество на живот е на второ място в Русия. На първо място е провинциалния град Тюмен, а на трето е гр. Казан. Четвърто е Краснодар и чак на пет е Петербург. Та ако нямаш кинти да видиш всичко това наяве, влез в Google и мини по-най отдалечените улици и райони на тези градове, а след това виж.баш центъра на София. Няма никаква база за сравнение дори с Воронеж. Да си чувал за европейска столица с циганските с каруци дори по най-престижните улици (Оборище, например). Та затова на картата на Европа са ни изографисали като турския кенеф. И още нещо. Моля, да не ми даваш съвета да посетя и др. гладове. Прекарвам доста време в Северна и Южна Америка, да не говорим за Западна Европа. В момента Москва е най-европейската столица. Няма никакви забулени мургави и брадясали идиоти по улици!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Димитър Янков

  08 Юни 2017 22:42ч.

  Ей фотографа, аз съм бил в Москва 5 пъти: 70-те,80-те и 90-те години. Още тогава Москва беше - да ти падне шапката, но съм бил и на няколко стотин километра встрани. Тогава беше първобитнообщинен строй + електрификация. Дай малко снимки от наколните жилища. И накрая отговори ми на един въпрос, който ме гложди отдавна: Защо никой не ще да ходи в тоя рай (дето си го снимал), ами дават луди пари и си скъсват задника от бачкане, за да са в загниващия западен капитализъм

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Rhapsody of fire

  08 Юни 2017 23:18ч.

  Браво. Хайде всичко патриот да се изнася бързо натам, да се наслаждава и да бъде щастлив. И да не се връща. Ние ще тук на запад ще си се мъчим и ще гладуваме пред празните витрини.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Reformator

  09 Юни 2017 0:05ч.

  Уважаеми "Гласове", имах Ви за наистина сериозна мадия, макар и с леко "русофилски" настроения, но тук вече "изтрещяхте"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  09 Юни 2017 0:07ч.

  В редките случаи, когато в руските медии публикуват нещо за България, във форумите им се излива същата помия върху нас, каквато изливат и тук русофилите. Да се гордееш с чуждата страна и чуждите постижения, цялата тази епистоларна истерия означава, че нищо освен местожителството ти не те свързва с България. Кому сте нужни? На руснаците ли? Съмнявам се. Няма да ги трогнете. Те вече се научиха да живеят без приятели.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българин от Б

  09 Юни 2017 0:26ч.

  ми като е толкуз гот у руско, к'во си губите времето у форума, бре мъдреци: немедленно чемодан, вокзал, Москва! Ма понеже мераклиите са само на думи у форумите(поне да са на заплата де) нЕма мераклии за трена ...и преди няколко години треновете за московско ги спряха, зер празни да пътуват натам нЕмало файда даже и в имитацията на пазарна икономика.На фсичкото политик у бегето отрочетата на запад, най-много отрочета на кармазъ депутатините имало, да наблюдават отблизо как ша се срине капитализЪма и да докладват немедленно:-) Даже лидерът на Лимп Бизкит поискал тескере за Московско, а Майк Тайсън ша оди в Крим...ако не ми вЕрвате, погледнете в рубриката Свят на тази газета, важно е.Лимп Бизкит беа в десетаката на най-кофтито банди при едно класиране в Пиндостан, даже на трето место сред най-кофтито, бът ху гивз ъ шът- ша си вземе чиляка тескерето за Московско, а вий лапате мухи за нЕколко (девалвирани)рубли :-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • WOland

  09 Юни 2017 0:50ч.

  До "До пещерняците", Като си толкова наперен хващай влака и право в Норилск.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мариана Михайлова

  09 Юни 2017 6:42ч.

  Била съм в Москва през 1980 г. /Олимпиадата/ и преди това съм живяла там . Уникалните метростанции са ми правили впечатление, но сега виждам ,че пак са красиви и лъскави т.е поддържат ги. Просто красота! Разликата от преди и сега е ,че хранителните магазини не бяха така заредени , а сега е прекрасно! Благодаря за красивите снимки!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Като гледам коментарите

  09 Юни 2017 7:51ч.

  голема мъка е обхванала некои, че Русия се развива, че градовете и са красиви. Вместо да си гледате блатото, в което сте затънали и да се опитвате да го оправите се чудите как да плюете тези, които правят нещо. Както е казал шопа: я не сакам на мене да ми е добре, я сакам на Русия да и е зле. Да ама не, както беше казал един известен журналст. Докат тук се чудим как по-качествено да ги плюем, хората са запретнали ръкави и си оправят държавата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър Неделчев

  09 Юни 2017 7:52ч.

  Москва и Санкт-Петербург са едни от най-красивите градове в света...поне за мен! Красиви снимки на красиви места!Не разбрах само откога в България е забранено да се снима в метрото?Вярно ли е това?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Норилск с красивата болница

  09 Юни 2017 8:25ч.

  Норилск е център на миннодобивен район. В града е седалището на промишлената група „Норилски никел“ – най-големия производител на никел в света. Поради интензивния добив и преработка на тежки метали градът е сред 10-те най-замърсени градове в света. Никеловата руда се претопява на място в Норилск. Процесът на топенето е пряка причина за тежкото замърсяване, смога и предимно киселинните дъждове. Замърсяването с тежки метали край Норилск е толкова силно, че вече е икономически оправдан добивът от повърхността на почвата, съдържаща икономически значимо количество платина и паладий.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живко Йорданов

  09 Юни 2017 11:56ч.

  Много хубави снимки! Само че ако излезеш от големия град!? Тогава ще се види руската мизерия и огромната разлика между обикновените хора и руските олигарси и обслужващите ги които живеят в големите градове. А те са Москва Петербург и още два три града. Не престанахме да се респектираме от комунистическата държава на Сталин, Ленин и ....Путин! А ако знаете какво отношение имат те към нас?! Абсолютно пренебрежително и унизително. А на какво отгоре ? Според класацията на лондонския Institute for Economics and Peace, България заема 29-о място сред 162 държави. А “беззащитната и миролюбива, обградена от врагове-чакали, точещи зъби да отмъкнат природните ѝ богатства” Русия, която нещастниците от петата колона ни дават за пример и към която искат да ни прикачат, заема “престижната” 152-ра позиция. - цитат от статия за изказване на о. з. ген. Васил Данов

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Муйо

  09 Юни 2017 12:42ч.

  Браво на observer! Те така се води евроатлантическа пропаганда и агитация, драги ми врабци и цанцугери! Учете се! Първо рече, че сичката тая убавиня не била за ората, ами за олигарсите; когато се оказа, че олигарсите живеят другаде, observer се сети, че руснаците си пазят комунистическите символи - петолъчката и паметниците на Ленин; когато се оказа, че петолъчката е изтипосана на всички американски бойни машини, observer се сети, че Ленин похапвал швейцарски шоколад и испански портокали, докато в Поволжието умирали от глад; когато това се оказа лъжа, observer обяви, че руснаците леят върху нас помия във форумите си, което е поредната лъжа - най-силните изрази са "неблагодарници" и "предатели" - тъжно, но факт. Разбира се, observer смята русофилските коментари за "помия" - когато фактите противоречат на пропагандата, пропагандистите преминават към епитети. А руснаците наистина се научиха да живеят без предатели, пърдон, приятели.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Муйо

  09 Юни 2017 13:20ч.

  Живко Йорданов, лондонския институт е американски. Кукловодите в САЩ са смъртен враг на Русия. Учудващо е, че Русия е на 152-ро място, а не на 209-то, например. Да ти изредя няколко рекорда, поставени от България, откак е в Европейския съюз: най-бедната страна; първо място по износ на човешки органи и трупни материали; първо място по детска смъртност; първо място по относителен брой на самоубийствата; първо място по относителен брой на психичните заболявания. Има и още. И защо са ни турили на 29-та позиция, а не на първа? За мизерията - http://www.novini.london/files/articles/_3655.jpg. Ако някой от евроатлантиците намери такава снимка от съвременна Русия, Муйо дава каса уиски. Може и такава: https://www.novini.bg/uploads/news_pictures/2013-49/big/es-70-ot-bednite-v-bylgariq-jiveqt-na-studeno-i-zamyrsqvat-okolnata-sreda-183524.jpg Или такава: http://www.budnaera.com/pix-common/borisov-tsvetanov4.jpg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Муйо

  09 Юни 2017 13:35ч.

  rusty nail, бе тя и Америка е голяма. Гепи две снимки от блажените САЩ: http://i.huffpost.com/gen/1356980/images/o-POVERTY-AMERICA-facebook.jpg и http://www.tavistalks.com/remakingamerica/wp-content/uploads/2011/12/20100916-195421-pic-964184612_s640x376.jpg ПП - земи си парите обратно от даскала ти по български. Излъгал те е за превода на sancta simplicitas.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  09 Юни 2017 15:05ч.

  Муйо, това, което пишеш, изглежда глуповато заяждане, но само на пръв поглед. Всъщност се опитваш да ни изманипулираш. Подценяваш читателите на Гласове. За "помията", не възхищението на русофилите от Русия съм имал предвид, а епитетите, с които характеризирате собствената си страна. За "капитализма с комунистически символи", руснаците бяха приучени да възприемат цялата си история като непрекъснато имперско развитие. Затова не ги притесняват милиардите на олигарси и висши чиновници в съчетание с десетките хиляди паметници на Ленин, с култа към Сталин, Царя светец, Иван Грозни, православието и военните паради с комунистическа символика. Бих разбрал човек с леви убеждения да изпитва някаква носталгична привързаност към Русия, но имам дълбоки подозрения към крайнодясното русофилство, което ни се демонстрира напоследък тук и там. Не се смятам за фашист, та да ми допада.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Юлиан Маутнер

  09 Юни 2017 17:37ч.

  Да, така е, столицата Москва и предишната С.Петербург са направени градове. А и как може да изглеждат столицата и най-големия град на най-богатата и най-голяма по територия държава? Автора не е наясно, че красотите на тези два града са построени с парите от нефт, полезни изкопаеми, дървен материал, скъпоценни камъни и злато. Да, така е, в Москва и Петербург се намират най- много банки, въобще цялата мощ на гържавата е съсредоточена в тези два града. Да беше се поразходил до Волгоград и областта, да беше се отправил на пътешествие в районите, от където идва нефта, златото и скъпоценните камъни? Например и на Чукотка. Имаше едно сравнение между Чукотка и Аляска, какви са били преди продажбата на Алясна на Америка и какво представляват сега? Какво ми снимаш градовете за показ на чужденците, те наистина са хубави. Но русия не е москва и петербург, макар че съм чувал московчани да казват - " Ние от москва и вие от Русия". А аз съм бил 8 г в Русията и мога да разкажа и за мизерията там, коята снимачите няма да забележат, щото няма да има пари за смимките. Излез настрани от Москва, в подмосковието, пък снимай, снимай. А и аз съм бил в Русия по времето на петролният бум, когато икономиката на русия се пълнеше с петродолари и кажи-речи и само това се правеше там.Дай да видим сега какви са магазините, с какво са заредени, после ще си говорим. А и ако санкциите продължат ще имо сериозни катаклизми. Но всичко е пред нас, поживем-увидим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аз и другите

  09 Юни 2017 17:48ч.

  Който иска да види - ще види! Който иска да разбере - ще разбере! Но има и такива, които ще сторят и невъзможното, за да продължат отричането! Снимките са страхотни и казват на тези, които умеят да мислят, много повече от забавно поднесения текст!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Муйо

  09 Юни 2017 18:01ч.

  Струва ми се, че т. observer е изпаднал в когнитивен дисонанс. В помощ на т. observer: Яков Свердлов (моминско име Ешуа-Соломон Мовшевич) - от 8 ноември 1917 г. до смъртта си, като председател на Всеросийския централен изпълнителен комитет, е фактически държавен глава на съветската държава. Държавническата дейност на туй същество била толкова забележителна, че след смъртта му никой не се поинтересувал от съдържанието на служебния му сейф. Петнайсет години по-късно, при инвентаризация на кремълските складове, въпросният сейф бил намерен и отворен. Оставям на т. observer да ви обади какво е имало в тоя сейф и по какво т. Яков Свердлов се отличава от днешните руски олигарси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Муйо

  09 Юни 2017 18:07ч.

  Тавагисч Маутнер, пропуснахте да ни обадите, че Санкт Петербург е построен на костите на стотици хиляди крепостни. Срамота, т. Маутнер! И кви са тия негативизми за Чукотка и Аляска? Имате нещо против ефективното мениджърство на Рома Абрамович? Антисемитизъм?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българин от Б

  10 Юни 2017 1:06ч.

  все едно преди 30 години някой да мине с фотоапарат през мраморните центрове на Благоевград, Правец и т.н. и да ни смайва с публикуване на снимки... може същото и в Пловдив след 2 години, като го напудрят обилно за евр. столица на културата. Само, че има едно такова понятие като "качество на живота" и то зависи съвсем малко от напудрени неща. Работил съм в Петрокрепост, на около 35 км източно от Петербург(Ленинград по онова време). Глубинка.Единственото развлечение на хората беше когато по обед докарваха една цистерна с квас, те се нареждаха на километрична опашка всеки с канче/тубичка...беше преди много години, наистина. Хващаш електричката до Петербург, спира на всяка керемида, тези 35 км ги взимаше за доста над 1 час. Работил съм и в милионен град, Ростов на Дон, милионна глубинка. По принцип не пия, но по онова време започнахме всяка вечер с еднолитрова бутилка водка, започнах да разбирам защо руснаците пият прекалено много.Кал, смрад, магазини за зеленчуци, в които имаше само зеле, моркови и картофи.Най-големият кошмар бяха комарите, никакви мрежи не ги спираха и едни такива едри и нахални...Имаше една голяма катедрала в центъра, правеха й ремонт, друга църква не видях, никакви забележителности в града. Извън града-хващаш електричката и отиваш в Таганрог, малко стилни стари олющени сгради.Или в Танаис, древен гръцки град/колония на Азовско море.Или с корабче по реката, до едно друго градче/село, истинска глубинка на глубинката, имаше църква, в която точно там, където някой от императорите стоял, и специална каменна плоча на пода да обозначи местото. Това беше всичко.Печелихме много, когато искаше да ни критикува шефа, саркастично ни наричаше "господа министър председатели" защото нашия мин председател по онова време имаше заплата около половината на нашата.Но всичко не опира да имаш пари, като липсва качество на живота за какво ти са пари.Разбирам, че сега в някои градове не е като тогава, това само ме радва, защото наистина ми беше жал за руснаците. Но дали е различно в глубинката? Потърсете и вижте, глубинката си е пак глубинка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • песимист

  10 Юни 2017 9:30ч.

  Да не би София да е България?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Муйо, по голяма

  10 Юни 2017 13:05ч.

  глупост от твоята за сейфа на Свердлов не съм чувал!:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  10 Юни 2017 14:33ч.

  Че това е едно от малкото верни неща, написани от Муйо. Вярно, с намерението да ни убеди, че евреите са в основата на всички злини на света. Не съм бил през трийсетте в Кремъл да видя с очите си, но имаше филм за този сейф по Първи канал на руската телевизия. Бил е пълен с чуждестранна валута и няколко фалшиви паспорта също така, в случай че властта на трудещите се се провали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Румяна Тренчева

  10 Юни 2017 21:39ч.

  Русия има наистина богато и добре поддържано архитектурно наследство от царско време... създадено предимно от чужди архитекти. А магазините на централна Москва си бяха пълни - и от провинцията идваха с влакове да пазаруват там. Нищо особено "днешно" не видях по снимките, а коментарите са смешни. Добре е, че поддържат градините, създадени по царско време чисти, но в това няма нищо, оправдаващо агресивната им политика, нито стремежът им към запазване на монопол и високи цени на суровините, нито изостаналостта им да крепят цялата си икономика само на тях и на военното производство. Нито пък е доказателство за липсата на мизерия, мракобесие и потисничество. А пък къде виждат Путин из царските обекти или станциите на Московското метро си е направо мистерия :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Галина

  11 Юни 2017 0:02ч.

  Благодарности на г-н Стефан Янков! Заглавието е за тези които не знаят какво е това Ресия! Това е Русия днес! Нека се пукат русомразците, а това е нагледно доказателство за руския гений! Не случайно новите им ПВО ракети летят със скорост, която и хамериканците не са достигнали!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ралица Яворова

  11 Юни 2017 7:49ч.

  Искам само да попитам защо тогава много руски граждани се изселиха и търсят гражданство по света и у нас, а в Русия отидоха само двама известни пияници, които благодарение на алкохола пропиляха възможностите си на запад. Може ли автора и неговите почитатели да ми отговорят?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българин от Б

  11 Юни 2017 12:50ч.

  верхняя вольта с ракетами.и то не какви да е ракети, а най-бързите, хамериканците не могат да ги направят техните такива бързи...молодцьи

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гост

  11 Юни 2017 18:52ч.

  Е ,и... кво толкова?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не е възможно

  11 Юни 2017 19:40ч.

  СЛУЖЕБНИЯТ сейф на държавния глава да забравят да го отворят!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Р.В.

  12 Юни 2017 0:03ч.

  А къде са хората?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  12 Юни 2017 16:11ч.

  А какво ще кажете за това, днес 12 юни: "Руските власти задържаха опозиционния лидер Навални Властите арестуват негови привърженици в десетки градове при нови протести срещу корупцията...По-рано днес няколко хиляди души привърженици на Навални излязоха по улиците на редица руски градове, като вече се съобщава и за извършени арести. Според местни медии близо 3000 души са протестирали в сибирската столица Новосибирск - град с над 1 милион души население. По-малки събирания е имало и в градовете Красноярск, Казан, Томск, Владивосток и други. " Централните телевизии обаче мълчат!!! Иначе, снимките са прекрасни, а обектите са правени и поддържани с много, много пари - петродолари и западни инвестиции. Магазините им може да са пълни в Москва, но на повечето места хранителните продукти са фалшификати и вредни за човешкото здраве и то пак благодарение на огромната корупция в цялата страна, именно срещу която днес , както и преди, опозицията протестира!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Един чужденец от Запад...

  12 Юни 2017 17:29ч.

  Колко смешни и жалки са налетелите тук русомразци- герберастчета, седерастчета и прочие соросоиди и лапачи от чужди фондациики... Това, господа, са съвременните "Иван-Асен Георгиевци", т.е. предатели на България, само че пренесени във времето- от 1962 г. в днешно време! Тези "плюещи и пикаещи срещу вятъра" жалки мекотели, не са разбрали че за българите, любовта към Русия е "като въздуха и водата", че тя не може да се изкорени от никакви дебили посланици, никакви жалки фондациики, никакви продажни СМИ и даже от всичките долари на Земята! Тя е стаена дълбоко в българската душа и се крие зад паметниците на Шипка, на Цар Освободител, на генерал Столетов, на генерал Скобелев, зад храмът Александър Невский и пр. и пр. Без любовта към Русия няма българщина! Който обръща гръб на Русия, той носи национални катастрофи за България- пример продажният хитлеристки режим на България 1923-1944 г. Дерзайте, мижитурки!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Един чужденец от Запад... (продължение)

  12 Юни 2017 17:35ч.

  П.П. Някои от горепосочените мижитурки, въпреки че са ударили вече (примерно) шейсетте, въпреки че са минали вече 30 години от 1989 г., в които би трябвало да се отърсят от своите самозаблуждения, още не могат да се откопчат от "корекомското" си видение за "неоновия", "необикновения" Запад. Не можеш убеди такива хора, че в Ню-Йоркското метро смърди на... урина и е ужасно мръсно. Те са готови да го оближат до основи, щом е... "западно"! Това са тези жалки индивиди, които като посещавах България през 80-те, ги гледах как с отворена уста, изплезнал език и с течащи лиги, бяха втрещени във витрините на Кореком и биха продали и майка си и сестра си за един тоблерон, една западна дъвка, един чорапогащник и едни дънки, НО НЕ ЗАБЕЛЯЗВАХА същите тези нещастници, как в един трамвай, тролейбус или автобус, една трета от хората бяха с книга в ръка (често подвързана с вестник- за да се пази!) И ЧЕТЯХА! ЧЕТЯХА !!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обичам Русия!!!

  12 Юни 2017 17:44ч.

  Благодарности за прекрасните снимки!Едно сте забравили да споделите, колко е топла и благородна руската нация!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  12 Юни 2017 19:08ч.

  Днес Русия празнува. И ми стана интересно, защото Навални се канеше да протестира, та се разрових в търсене на нещо интересно. Нищо изненадващо обаче. Има разни празнични мероприятия, ивенти по български казано. Разглобяване и сглобяване на оръжие, ролеви игри за медсестри, противовъздушна отбрана, демонстрации на бойни умения на спецчасти пред публика. Така там празнуват независимостта на Русия от СССР. А соросоидът Навални, арестуван още преди протестния митинг, пратил младежите, те са основните участници, на забранената за протести улица Тверская (бивша Горки). Няколко хиляди арестувани дотук. Всъщност повече от цялата болшевишка партия на Ленин, но на практика обикновени и напълно безобидни съвременни младежи. Затова и ефектът е никакъв. По-нататъшният прогрес на Русия няма да бъде застрашен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  13 Юни 2017 8:28ч.

  Че то и Маркс и Енгелс са критикували някогашна Русия с все дворците и църквите и. А също и Благоев и Георги Кирков - Майстора. И май от леви позиции. Няма сведения, да са им плащали от ЦРУ. И сега е така. Всяка държава си има и добрите, и лошите страни, да се правиш, че не ги забелязваш, ми се види малко като религия. Не харесваш това, което виждаш около себе си и си намираш обект за обожествяване. Синдром на примитивното съзнание.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българин от Б

  15 Юни 2017 4:12ч.

  поздравлявам ЧУЖДЕНЕЦА от Запад с една песен: https://www.youtube.com/watch?v=-e00TPb9HmI И да не забрави да си купи Лада като тази, която Путин се опитваше да запали:https://www.youtube.com/watch?v=SnH7YGav9xk А колкото до дълга към Русия-не си ли го платихме със златни рубли преди много време???И до сега го плащаме-например с милиарди за "гьола" и оборудване за АЕЦ, която не ни е нужна!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • смЕх !

  30 Юли 2017 16:27ч.

  Ти си жалък, мАсква не е рАсия, какво си снимал центъра и на олигарсите сградите - тя и България изглежда прекрасно на рекламни материали, но ако си вземеш рент-а-кар и се разходиш из страната ни, ще си умреш от простотия, корупция, глад, кал, прах и мизерия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Marina

  30 Юли 2017 17:17ч.

  Moscow, St. Petersburg... it's not all Russia, welcome to Krasnodar, in summer...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вълчо

  30 Юли 2017 22:04ч.

  И въпреки всичко народа драпа доходи на запад. Защо ли така,защо ли никой не ще в Москва?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Реалист

  30 Юли 2017 22:53ч.

  Москва и Санкт Петербург не са Русия! Разходете се извън тези градове и ще се сблъскате с истинската действителност в Русия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Енчев / [email protected]

  31 Юли 2017 17:37ч.

  БРАТУШКИ, СПРЕТЕ ИЗНОСЪТ на "ПАЛАДИУМ" за западната автомобилна, военна и космическа индустрия, за да ПАРИРАТЕ МА$ОН-ПР€$ТЪПНИТЕ $АНКЦИИ, Р€$ТРИКЦИИ и УЛТИМАТУМИ, че ви се качиха на главата!! НЯМА ЛИ МНОГО ПО-СТРОГИ ОТВЕТНИ МЕРКИ срещу западната ГЛОБАЛ-НАТОризирана, петрол-геноцидна, МА$ОН-ПРЕСТЪПНОСТ и €ВРАБИЙСКИЯТ НЕО-НАЦИЗЪМ, МИРЪТ НА ПЛАНЕТАТА Е ЗАСТРАШЕН!! Братушки, Вие сте СТРАЖЪТ НА МИРА на ПЛАНЕТАТА (това е вашето историческо призвание ), и Човечеството разчита единствено на ВАС!! До кога Брюкселските MASON Нео-Нацистски €врабийци ще налагат на други държави Рестрикции, Санкции и Ултиматуми? С какво право след като плащаме 1.2 милиарда неоправдал печалбите ни внос? Англия BREXзитна за да не плаща КОЛОНИАЛНИ ТАСКИ от откраднатите територии из света за които €UРАБИЯ драпаше, а ние какво още търсим в тоз Нео-Нацистски 4ти €вро-Райх? “Живеем в свят на Нютона, в които дествуват физиката на Айнщайн и логиката на Франкенщайн” (Д. Ръссел) С уважением: Енчев / [email protected]

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Енчев / [email protected]

  31 Юли 2017 17:43ч.

  Братска Русия готви най-жестокият контра-санкционен удар срещу G€Yrabia / Г€Йрабия и Америкоският милитаризъм, чрез пълното спиране износът на Паладиум. Паладиум е основният химичен-катализатор, без който автомобилната индустрия неможе да съществува! А той се добива единствено в Русия. Годишно Братушките добиват и изнасят около 143т. предимно за автомобилната индустрия в света. Спре ли износът на ПАЛАДИУМ ще настъпи тотален колапс в реакционното западно автомобило-производство, от там и тотален икономически колапс на западният ненаситно-грабещ ни пазар. В предсмъртната си агония в борбата за кражба на Сирийският петрол, двата най-отявлени петролни-агресора на Планетата; Америка и Изрел прибягват към още по-терористични мерки. Единият террорист петролeн-агресор лъже с вече известната фраза за – "ХИМ ОРЪЖИЕ", а другият террорист петролeн-агресор, чуфутски обстрелва без предупреждение под предлог; "случайни снаряди". Българската прогресивна общественост пита международните организации, НЯМА ЛИ СВЕТОВНА-ПРОГРЕСИВНА СИЛА освен Братушките, КОЯТО ДА ОСЪДИ ТЕРОР-АГРЕСИЯТА НА АМЕРИКА И ИЗРЕЛ, ПОСТАВЯЙКИ ГИ НА МЯСТО!? ЗАЩО ООНето не реагира срещу тези два "петролни бацил-агресорa", а мълчи безпристрастно? До кога ЧУЖДОПОКЛОННО ще се влачим под опашката на тази “Дем(€к)-ократска Й€вро-АНАРХИЯ”, ВМЕСТО НИЕ БЪЛГАРИТЕ ДА ПОВЕДЕМ С ПРИМЕРА СИ чрез закона за ТОЛЕРАНТНАТА-ПРИЕМСТВЕНОСТ СВЕТА, пита (полит-съветника), ИЛИЯ ЕНЧЕВ, чието име цяла една улица в родният му град-ПЛОВДИВ, не случайно носи?? Защото; Правилното название на €C / €U-то е; Авантюристично недообмислен €-MASONски конгломерат, oт концептуален шенгено-НАЦИСТСКИ конструктивизъм. Народите зашлевиха прозвищетo "Четвъртия-Райх", на този Н€о Нацистски пс€вдо-съюз. Конгломерат-Сбирщина от Царства, Кралства, Р€публики, Монархии, Т€о-монархии и даже най-срамното, в чл€нство e допуснат най-голямият колониалист-АНГLИЯ на планетата в момента. Колониалиста Но-1, кралство-АНГLИЯ, € подложила на насилствено изгнание до дeн днeшeн, цял eдин Народ без Родина, Д€М(ек)ОКРАТИЧНО! Става дума за Народа на Островите Чагос. За да скрият престъплението си, АНГLИЯ е дала с таен договор, откраднатия остров под наем на НАТО от 1970г., а народа е узурпиран в ИЗГНАНИ€ на остров Маврициус мизерствайки до сега. Подробности ще намерите в Документалното филмче; (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.) https://www.youtube.com/watch?v=Nz9UFhPD4Pc Ето например; €вро-Конгломерата непризнава все още самоосвободилите се републики Крым, Нагорный Карабах, Северна и Южна Осетии, Донецк, и Луганск, а поддържат Нео-НАЦИСТСКИТЕ режими в Литва, Латвия, Естония, Украйна и Полша, бръщолевейки за демокрация! Прогресивната световна общественост начело с БЪЛГАРИТЕ, настояваме €вропа да стане невоенна зона със строга забрана на дрънкане на оръжие и военни бази!! С уважение: Енчев / [email protected]

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мариана Йорданова

  31 Юли 2017 21:07ч.

  Москва и Санк Петербург не са Русия, както и София не е България. Елате и се разходете към град Светогорск Санк Петербургска област и ще се убедите. Намира се на границата с Финландия. Мизерия, безвкусна шарения по блоковете, дупки по пътищата, неспазващи правилата шофьори, каращи като луди, за облеклото няма да коментирам, може да е въпрос на личен избор, пълни магазини с имитирани всякакви световни марки стоки, които понастоящем са забранени за внос в Русия, нелюбезни хора навсякъде,...прекосили границата се държат като изпуснати, бутат стоките в магазините, викат, не изчакват на касите, хвърлят боклуци накъдето им дойде...а не зная има ли по отвратителна картина от пияни руснаци...Тъй, че да хубава Москва и Санк Петербург и пълен упадък навред около тях...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • anna

  01 Авг 2017 16:25ч.

  Огромна е разликата от преди 20 години ......Москва и Русия са като мушмулите " колкото по загниват, толкова по вкусни стават ".. Браво ! Човешка красота .....не знам как по ясно да кажа , какво е чувството като гледаш тези красоти .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан Петров

  01 Авг 2017 17:24ч.

  Не мога да разбера, защо хората заминават на запад?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ясен Тодоров

  02 Авг 2017 11:42ч.

  Велико е!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЕЛЕНА

  20 Март 2018 9:39ч.

  ВЪЙ ТАЗ РУСИЯ !МИ ТЯ БИЛА МНОГО ХУБАВА !ДАВАЙТЕ НА ЕКСКУРЗИЯ В РУСИЯ ДА Я ВИДИМ НА ЖИВО !ДА НАПРАВИМ И БЪЛГАРИЯ ТАКАВА !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аврам Босия

  20 Март 2018 11:58ч.

  По последни данни американците потърсили убежище в Русия са 142 пъти повече от руснаците преселили се в САЩ. Явно са гледали подобни снимки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Николов

  20 Март 2018 23:06ч.

  Снимал е църквата, но защо не е снимал и джамията? Няма как да не я види - най-голямата е в Европа все пак

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • една тетка

  21 Март 2018 0:53ч.

  В Москва и СПб наистина невероятна чистота. Дори и в кварталите между блокове. Не само на снимки. А асортимент в супермаркет под санкции е просто зашеметяващ - ЕС ряпа да яде! Така че...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ето така се подмазват тук на кирилицата

  21 Март 2018 4:31ч.

  "Мол арт", "Супер яко арт нуво!", "факинг мираж", "блокбъстър " "ин Раша, лейдис енд джентълмен.."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Google Search

  21 Март 2018 4:34ч.

  https://www.google.com/search?biw=1366&bih=637&tbm=isch&sa=1&ei=AKmxWveNF4mzggfXgYzYBQ&q=%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%B8+%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D0%B8&oq=%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%B8+%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D0%B8&gs_l=psy-ab.3..0j0i30k1l5j0i5i30k1l4.18757.24007.0.24349.8.8.0.0.0.0.68.470.8.8.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.8.469...0i13k1j0i7i30k1j0i8i7i30k1j0i19k1j0i8i7i30i19k1j0i8i30i19k1.0.BieMTJ84eYs

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Илия Иванов

  21 Март 2018 9:05ч.

  Париж е нищо.Мръсотия,Кучешки лайна на всяка крачка.Метрото мирише на сварена гума.На всяка скара за проветрение стари душеци и брадясали джихадисти или бивши легионери.Под Сакр Кьор пълно с дебнещи изнудвачи чернокожи не е за очудване с дребни сувенирчета на Айфеловата кула.Започваш да мечтаеш за Родното градче или село ,където има само зелено и тук там по някое магарешко прясно или не толкова прясно,храсталаци и пустеещи къщи,но интересни като живота на старите българи.Холам от Наполеоновите миризми!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • RZK

  21 Март 2018 10:28ч.

  Те и в Северна Корея такива турове на красотите правят. Я излез малко извън гнусния свят на олигархичния кич и виж как живеят руснаците и защо даже те мразят путин. Ебати жалката статия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • спасунка вълкова

  21 Март 2018 13:45ч.

  ИРОНИЧНИ КОМЕНТАРИ? НЕ - ОБИДА ! НЕ МИСЛЕТЕ ЧЕ ПУБЛИКУВАТЕ ЗА МАЛОУМНИЦИ !!! НЕ ОТРИЧАМЕ ВЕЛИЧИЕТО И КРАСОТАТА МАКАР,ЧЕ ЗВУЧИ ПОВЕЧЕ КАТО МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ,КОЕТО ВЕЧЕ Е О-ПАС-НОСТ ! ...от малки диктаторчета ,страдащи от същата.........

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Децентрализатор

  21 Март 2018 14:26ч.

  Да мръдне авторът малко към провинцията, да ни покаже там какво е положението. Всъщност, може би просто една градска разходка по-надалеч от центровете на Москва и Санкт Петербург би свършила работа...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Екскурзовода с микрофона

  21 Март 2018 14:29ч.

  Всеки голяма град има своите лъскави, представителни части, които изпълват рекламни брошури, туристически пътеводители и други подобни материали. Има и своите сиви жилищни комплекси, гета и коптори. Да се внушава, че Москва и Санкт Петербург са нещо повече в това отношение от останалите големи европейски градове е, меко казано, твърде тенденциозно и обслужващо определена политическа гледна точка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Асен

  21 Март 2018 14:41ч.

  Ходил съм в Москва и Петербург.Прекрасни са.Бил съм и в среден Сибир,на река Енисей.Такива красоти съм видял,каквито няма никъде по света.За метрото да не говорим,всяка спирка е като палат.Сега живея в Чикаго,но макар и да има красиви места,не може да се сравни с Москва и СП.Метрото в Чикаго е някаква подигравка.Колко пъти съм мръзнал по спирките?Отврат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тони

  21 Март 2018 15:03ч.

  https://varlamov.ru/1636193.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • владимир иванов

  21 Март 2018 21:14ч.

  Ей, не ви увряха главите, бе русофилчета!!!! Препоръчвам ви да изгледате ама много внимателно филма ЛЕВИАТАН на руския режисьор Звягинцев и дано ви стане ясно какво представлява Русия днес!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алба

  21 Март 2018 22:49ч.

  Благодаря за снимките, радват очите и душата. Хората в прехваления Запад, към който ни прикачиха твърде изкуствено, просто не разбират руснаците. А филмът Левиатан не ми го хвалете, Звягинцев е от кохортата, която умира да оплюе своите, за да получи награди по еврогейския запад.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Балалайка старая

  22 Март 2018 3:12ч.

  И все дворци и църкви с лукоеи глави са благодарение Путина

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Димо

  22 Март 2018 3:25ч.

  Има Google Street...разходете се и ще видите, че Русия от тези снимки хич не е Русия в останалите 99% от територията. Фасада са я докарали, просто защото доста от нещата са построени още от царско време. А боклука построен през социализма няма скоро да го почистят...както между впочем е и при нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Владимир Иванов

  22 Март 2018 3:28ч.

  Браво Алба!!! Точно така! Звягинцев е американски шпионин, затова и му номинират и филмите за Оскар-преди две години Левиатан,а тази Нелюбов!Този филм също ви препоръчвам де изгледате-той пък е за "богатата руска душевност"Ех, къде е другаря Сталин той щеше да реши проблема!!! ИМА ЧОВЕК ИМА ПРОБЛЕМ НЯМА ЧОВЕК НЯМА ПРОБЛЕМ!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Deribasov

  22 Март 2018 7:37ч.

  Я селянинът с камерата, дето предпочита квас пред кока кола да свие в малките улички. Един град се познава по местата където живеят обикновените хора, а не елитът и алеите за туристи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Възхитителна красота

  22 Март 2018 7:49ч.

  Русия изнася зърно, мед, кожи, дървен материал, а след като напредва технически вече и нефт, газ и оръжия. С парите внася всичко останало, което не е способна да направи, а в този случай европейски архитекти и инженери, да и построят европейските дворци от снимките. След войната е внесла и много германци да разкрасят Москва, но срещу едната храна, защото са били роби. На нито една снимка не се вижда нещо направено от руснаци. Затова е толкова красиво.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българин

  22 Март 2018 9:44ч.

  Аман от проруски внушения на слепци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Галин

  22 Март 2018 11:40ч.

  Сериозно ли? Сериозно ли така си изграждаш мнение за състоянието на Русия - а защо не отиде в някой друг неин край, страната е по-голяма от цяла Европа и Австралия взети заедно. И в Турция Истанбул е прекрасен и модерен, пълен с история, но я отиди в Анадола... Безсмислена статия, пътувай още.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русофил от старата школа

  22 Март 2018 11:43ч.

  През комунизма имаше ред, никой нямаше да пусне такъв дебил да хвали Великия Съветски съюз. Това беше работа за професионалисти. А тук квас, колко бил хубав, който не го е пил, да си вярва, как не било забранено да снимаш небостъргачи, да се чудиш наистина каква свобода само, как руснаците си купували яйца на Фаберже да ги пържат сигурно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Radek

  22 Март 2018 13:54ч.

  Снимките са чудесни!Но както много от написалите във форума тук Москва и Петербург не са Русия! Ако беше направил сники на обектите преди 30 години сигурно пак щяха да изглеждат красиво! В същото време ако направиш снимки на конкретни обекти в София Пловдив и Варна сигурно също ще изглеждат чудесно! Изключвайки пропагандата, Москва и Ленинград(Да ме прости Петър 1!) винаги си заслужават посещението!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стари спомени

  22 Март 2018 14:33ч.

  Петербург (Ленинград) да, Москва не. Освен това и хората в Москва, поне на времето, бяха невъзпитани и груби както никъде по света, освен донякъде в Китай. В Ленинград обаче се беше запазило нещо от благородството на някогашните времена. Дали нещо се е променило, незнам. Нямам желание да проверя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  22 Март 2018 17:38ч.

  Много красиви, хубави снимки. А в коментарите някои дебили само повтарят – Москва не е Русия. Ами да идат да видят. Които е ходил скоро ще види, че и в малките градове нещата са подобни. Какво да се прави – глад, глад и мизерия – в празните глави на дебилите. Така е защото руснаците ги управляват хора които обичат и мислят освен за себе си и за хората. Затова по БВП и доходи руснаците са с много и много места пред нашата Родина. Така и не случихме на управляващи, особено последните 9 години

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  22 Март 2018 19:13ч.

  През изминалата есен реших да посетя един от краищата на Света - Камчатка. Много добре беше за края на Света и началото на Русия. В България властва дълбоко ешелонирана антируска пропаганда. Целта е да се настрои народа към Русия, за да може да се затвори западната дъга около нея. За сега са останали секторите България и Беларус.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм...

  22 Март 2018 22:58ч.

  Хм, който се запали от сладкодумните приказки на Kubis и Идеалист, нека първо да поразгледа през Стрийтвю на Гугъл. Ще види само панели, панели, панели и грохнали дървени къщурки. И може да си спести пътя до Камчатка. Някой беше разхвалил Норилск. А е достатъчно да напишеш Норилск и ще видиш ада от някаква антиутопия, само че реален. Не е въпрос на антируска пропаганда, а на реалност. Днес можеш да излъжеш само този, който е съгласен да бъде излъган.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър Манев

  23 Март 2018 19:17ч.

  прекрасни снимки но сме 2018 година, вече има гугъл и "стрийт вю", всеки може виртуално да се разходи из средно голям произволен руски град и да види ситуация точно отговаряща на заглавието. и в България може да снимаш София може да снимаш някоя село населено с цигани Снимките ще са различни. Лошото при нас е че и София не става за снимки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • амонимен

  24 Март 2018 8:44ч.

  Петър Манев, на Стрийвюто не си личат нито опиканите входове на блоковете, нито мрачните физиономии на местните. Много добре го знаеш. Защо всеки който може, гледа да се изнесе оттам. Че и у нас дори. Лев Николаевич Толстой даже щеше да ни изкупува. С парите от рушветите сигурно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Удивен Човек

  24 Март 2018 18:05ч.

  Ужасява се от коментарите ви. Как било по зле в щатите. Да, не е добре, но как може да се подават на тез две сравнения. Живял съм в Москва, мога да кажа че и тези централни станции смърдят, но има ли значение? Снимките на метрото са само от централните станции, защо не излезе са види крайните, или даже вторите и третите след кръговата линия. Хващате се за глада в супермаркети те, но надали на когото и да е било от вас ще му е приятно там, предвид че разнообразието е значително по малко от това, което ние имаме. Този тъпа е снимал неща, които обикновения човек там не може да си позволи като сирене и кашкавал, защото са твърде скъпи. Даже изварата е на тройна цена, но нали трябва да се хвали Русия. Даже не знам защо изписа толкова, сигурно защото и аз едно време се дивях на тази страна, но след като поживях там си отворих очите. Надявам се и вие да го направите, иначе сме съвършени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Интересни Снимки

  24 Март 2018 19:42ч.

  Снимките са хубави, но много ми е интересно, ако са правени преди месец, как така дърветата са зелени и хората са са по къси ръкави??? В Москва не е ли зима сега??? И още една снимка ме стресна, плакат на Роби Уйлямс за коцерт на 7 септември, той не се ли отмени? Но кой ти обръща внимание, важното е, да се хвали путин...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виолета

  25 Март 2018 17:02ч.

  Трябваше да излезеш извън зоната на лукса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сирил

  26 Март 2018 13:06ч.

  В ОАЕ в Саудитска Арабия които също богатеят покрай петрола, също има чудесни сгради ,паркове жилища.Но и при тях както и в Русия 90% са проектирани и построени със западни техники и технологии и от западни инженери.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • сирил

  26 Март 2018 13:09ч.

  "В свободна и демократична България в метрото снимането е строго забранено. В тоталитарна путинова Русия ти маркират с подови стикери най-добрите позиции за снимки."..........................даже разрешават да се пие вода и да се ходи на тоалетна.Това е голям напредък за Русия защото при СССР и за това се искаше разрешение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гледащ

  26 Март 2018 14:10ч.

  Мизерията, мракобесието и потисничеството не са в лъскавите витрини и сгради на Москва и Санкт Петербург, а в душите на руските хора!! Но как да се обясни това на този пристрастен русофил?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пенсионерия

  06 Апр 2018 12:04ч.

  Автора, и мн. други - ДОБРЕ БЕШЕ да имате МЯРКАТА !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Надежда Иванова

  25 Апр 2018 14:14ч.

  Здравейте! Радвам се, че има човек, който не само е отишъл до там и е направил снимките, но е разбрал духа на Русия. Защото Русия е това-ДУХ, който живее във всеки руснак. Ние нашият го загубихме-дано пак да го намерим.А това,че разни американци и др.под.не могат да разберат какво е Русия си остава за тяхна сметка.Така че-ходете в Русия, гледайте и мислете!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Николай

  13 Май 2018 23:31ч.

  Преди 2 дни се върнах от Москва и С. Петербург. Това, което е снимал автора е точно какго го показва - величествено и красиво. Не знам с какво се е придвижил между двата града, но ако е пътувал с влака (има скоростен такъв, пътува 4 часа) щеше да види и някои от селата, който са в отчайващо положение - дървени къщи с ламаринени покриви в които дори хората от Северозападна България не биха си прибрали сеното в такива, няма асфалтова настилка никъде, Единствения асфалтиран път е този който свързва населените места и той е в окаяно състояние. Направих си труда да отделя един ден от скъпоценното си време там и отидох до Подольск - 280 000 град, почти предградие на Москва - там времето е спряло и ако ви е домъчняло за времето на социализма - можете да се потопите в годините от тогава - разбити подлези, обикновен ГУМ с продавачки в престилки и окъртени стълби, пиян руснак в добре поддържана градинка в 3ч. следобяд, да смениш долари за рубли е подвиг, в повечето банки има комисионна, панелни блокове с ентусиазиращи надписи и единствена забележителност - паметника на В.И.Ленин в центъра на града. Москва и Ленинград са прекрасни градове и това е нормално, имайки предвид, че за тях работят всички от Мурманск до Владивосток!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван Петров

  08 Юни 2018 23:51ч.

  ласточките се произвеждат от Сименс- пропуснал си другарю да отбележиш

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гочо Керанов

  20 Яну 2019 13:56ч.

  Бях в Русия ,и живях,и видях с очите си Донската степ ,Черно море,Азовско море и много градове;Ростов на Дон,Сочи Ленин град Москва Ново русииск и много села и много хора усмихнати и приятелски настроени,които никога няма да забравя,Искам да Ви информирам-Русия е близо по територия 6 пъти по голяма от Европа,Днес с интернет може да видите и ще се уверите;Огромна и необятна,красива и гостоприемна страна мога да кажа Фантастична,а метрото в Москва несравнимо с европейските бих казал едно от чудесата на света ,Европа също и красива ,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българин

  22 Яну 2019 23:09ч.

  Билсъм в Москва 60 години миналия 19 век.Свъзхищение си спомням за 5 дни прекарани в Москва. Ето и местата;Кремъл,москв,а река с параходче,ГУМ,Третяковската галерия,Държавен Руски музеи,изложението за нородното стопанство,Бородинската битка.-порожението на Наполеон,метрото……..всичките тия снимки се радвам и ме Навсякъде бяхме посрещани като добри приятели и гости.Моссковското метро наи красивот в света казвам зъщото съм бил в АнглияЧехия,Франция,Германия,,,,,,,,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Антон

  22 Май 2019 9:19ч.

  Перезвоните мне пожалуйста 8 (812) 642-29-99 Антон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Антон

  22 Май 2019 16:56ч.

  Перезвоните мне пожалуйста 8 (812) 642-29-99 Антон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Антон

  31 Май 2019 8:14ч.

  Перезвоните пожалуйста по номеру 8 (953)367-35-45 Антон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алексей

  08 Юни 2019 12:36ч.

  Перезвоните мне пожалуйста по номеру 8(953)367-35-45 Антон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алексей

  10 Юни 2019 15:20ч.

  Перезвоните мне пожалуйста по номеру 8(953)367-35-45 Антон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алексей

  18 Юли 2019 10:32ч.

  Перезвоните мне пожалуйста 8(904)332-62-08 Вячеслав.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • RamCaw

  29 Яну 2021 21:03ч.

  Реставрация на вани в Ногинск от Megaremont

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • loveawake.ru

  31 Яну 2022 5:09ч.

  Welcome to the world of adult Dating loveawake.ru

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи