Медийната мрежа на Сорос: CNN, NBC, ABC, CBS, NYT, Bloomberg, NPR, "Вашингтон Поуст" и още 253 медийни групи по света

Медийната мрежа на Сорос: CNN, NBC, ABC, CBS, NYT, Bloomberg, NPR, "Вашингтон Поуст" и още 253 медийни групи по света

Автор: Брайън Флуд, Фокс Нюз Следвайте "Гласове" в Телеграм

Джордж Сорос е свързан с най-малко 54 влиятелни медийни фигури чрез групи, основани от либералния милиардер, показва проучване

Либералният милиардер Джордж Сорос е свързан с някои от най-влиятелните медийни фигури в Съединените щати и в света чрез пари, които дава на свързани с тях групи, твърди ново изследване на MRC Business (Център за изследване на медиите – б.пр.)

„Парите, които милиардерът с леви убеждения Джордж Сорос е налял в свои организации за разпространяване на радикалната си адженда за „отворено общество“, позицията за абортите, марксистката икономика, анти-американизма, подкопаването на полицията, климатичния екстремизъм и LGBT- фанатизма по света, са над 32 милиарда долара и сега те изплащат дивиденти.“, пишат изследователите от MRC Джоузеф Васкес и Даниел Снайдър.

„Всъщност финансирането му позволява да установи връзки с някои от най-големите медийни имена в Съединените щати и по света, което е помогнало милиони хора ежедневно да бъдат индоктринирани с неговите възгледи. MRC откри най-малко 54 изтъкнати медийни фигури..., които са свързани със Сорос чрез връзките си с финансирани от него организации“, продължават Веласкес и Снайдър. „Това включва личности като водещия Лестър Холт на NBC “Nightly News” и главния редактор на Вашингтон Поуст Сали Бъзби.“

Според ново проучване, проведено от MRC Business, либералният милиардер Джордж Сорос е свързан с някои от най-влиятелните медийни фигури в САЩ и в чужбина чрез парични средства, които предоставя на свързани с тях групи (Jason Alden / Bloomberg via Getty Images / File)

MRC Business, част от консервативния Център за изследване на медиите, разкри крайния доклад в серия от три части, изследваща мащаба на влиянието на Сорос в международните медии. Изследването по-рано разкри, че Сорос е похарчил поне 131 милиона долара между 2016-2020 г., за да въздейства на 253 медийни групи.

„Мрежата от медийни връзки позволява на Сорос да има значително влияние върху историите, които медиите отразяват, върху начина, по който отразяват тези истории, както и върху историите, които не отразяват“, пишат Васкес и Снайдър.
Изследването открива поне 54 медийни фигури, свързани с парите на Сорос, сред които са и съоснователят на Блумбърг Матю Уинклър и Кристиан Аманпур от CNN.

„Има множество репортери, водещи, колумнисти, редактори, директори на новинарски емисии и журналисти, свързани с организации като ABC, CBS, NPR, Bloomberg News, Reuters, The New York Times и редица други издания“, пишат Васкес и Снайдър.

Либералният милиардер Джордж Сорос е похарчил поне 131 млн. долара между 2016 и 2020 г., за да влияе на медийни групи, според MRC Busines

Много от медийните фигури са свързани със Сорос чрез Комитета за защита на журналистите (КЗЖ), който е получил 2.7 милиона чрез финансирани от Сорос групи. Уинклър, Холт, Бъзби и Аманпур са сред членовете на борда на КЗЖ.
Медийният център дава различни примери за различни членове на борда, които защитават Сорос в репортажите си както прикрито, така и агресивно.

Не всички големи медийни величини, свързани с парите на Сорос, са пред камерите. Председателят на NBC Universal News Group Цезар Конде, който управлява NBC News, MSNBC и CNBC, също е свързан с парите на Сорос, чрез Института Аспен, който отпусна на шефа на NBC стипендията Henry Crown. Групи на Сорос са дали над 1.1 милиард долара на Института Аспен между 2016 и 2020 г., според изследването.

Журналисти и директори на новинарски емисии, участващи в Проекта Маршал и ProPublica, също са свързани с дълбокия джоб на Сорос, тъй като и двете групи са получили повече от 1.2 милиона долара от крайно левия милиардер между 2016-2020 година.

Националното обществено радио и PolitiFact също са поне отчасти свързани с финансирани от Сорос групи, твърди изследването.

Източник: foxnews.com

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

 

 

 

Коментари

 • rusnak

  21 Яну 2023 16:20ч.

  Време е този помяр да умре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няколко милиона поне трябва да поемат с него към ада

  21 Яну 2023 17:36ч.

  Само в България са много хиляди. Практически всички медии. Практически всички партии. Практически цялата организирана престъпност. Практически цялата държавна администрация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Информирай се

  25 Яну 2023 10:04ч.

  Не е зле да се има предвид и инициативата на Сорос за Балканите https://anthroposophie.blog.bg/history/2023/01/21/namestnikyt-na-zapadnite-balkani-aleksandyr-soros.1852231

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • haho

  21 Яну 2023 16:48ч.

  Ама и тези са в голяма обърквация или толкова им е акъла - "леви убеждения ", "марксистката икономика", дрън дрън. Западните либерални напъни може и да имат връзка с троцкизма, с което ги свързват много хора, ама толкова. Сорос е толкова ляв, колкото аз съм трамвай. А това че в момента и леви и десни ги тресе"либерален джендъризъм" е друг проблем. Ама пък за американските десни пък е по-лесно да обясняват всичко с марксизъм, а не с това което си е. Сега ще ми обяснят че и всички "прогресивно-либерални" американски милиардери от технологичния сектор, стоящи зад всичката ази джендър и кенсъл култура са "марксисти".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ти май не си наясно

  22 Яну 2023 0:01ч.

  Май не си наясно с марксизЪма (с добавки от троцкизЪма и ленинизЪма) и основните му цели. Накратко: 1) край на частната собственост (на запад малцина имат свои домове, които са без кредити); 2) край на семейството (на запад е много напред това); 3) развращаване на младежта (само се огледай). Има и още неща, но само тези 3-те са достатъчни, за да се види приликата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Име

  22 Яну 2023 11:35ч.

  Глупости съвършени. Върховна наглост, съчетана с неграмотност и слепота, се иска, за да слагаш в джоба на марксизма "с добавки от троцкизЪма и ленинизЪма" плодовете на капитала. Да оставим теорията, за която нямате понятие. Да видим практиката. 1. Защо след 45 години управление, основано на марксизма и ленинизма, на практика всеки в НРБ има свой дом, без да е затънал в кредити? Защо след края на това управление на практика всеки нов събствен дом е с банков кредит? 2. Защо в 45 години управление, основано на марксизма и ленинизма, се посреща с празненство създаването на всяко семейство, а в законите е записана грижа и закрила за семейството? 3. Когато "само се огледаме", каква младеж виждаме, в това число и "развратена" младеж? Родена, отгледана и възпитана преди 1990 или след 1990?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • напъвам се да си спомня, как точно

  23 Яну 2023 15:19ч.

  развращаваха младежта преди 1990 г. в пионерски и комсомолски организации... Трябва да е било по време на редовните летни и есенни бригади за събиране на реколтата или през неплатените стажове по специалността на студентите...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rover

  25 Яну 2023 8:06ч.

  "Ти май не си наясно" - ве, ти улав ли си? или е виновен тоя, който ти е дал лиШчето... това, че на запад хората нямат свои домове, си е чист и най-груб капитализъм. тия домове са частна собственост, основно. питай хората от старото поколение, живели при социализма за "края на семейството". също и за "развращаването на младежта".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоя бяга, но няма къде да се скрие

  21 Яну 2023 17:09ч.

  Смъртта ще дойде, колкото и детски хормони да го хранят. Всички старичоци начело на държави са се вкопчили със зъби и нокти, но няма къде да избягат. Смъртта и Бога идват. Можеш да бягаш, но не можеш да се скриеш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Причина и следствие

  21 Яну 2023 17:21ч.

  Какъв либерал, какъв ляв, какъв някакъв си? Има само горе и долу. Горе е само това самоизбрало се сред народите племе, дете на дявола, а долу са гоите, които това племе си е определило да му служат. Затова те подстрекават и правят революции и войни в света от повече от две хиляди години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • " Милиардерът с леви убеждения Джордж Сорос"???

  21 Яну 2023 17:24ч.

  От къде ви хрумна този оксиморон? Този РЕПТИЛ най-малкото има ЛЕВИ убеждения! Той си е чист Сатанист-империалист! Хората с леви убеждения се определят само с отношението им към бедните и онеправданите, и са за справедливо преразпределение на националните богатства, с цел благоденствието на всички членове на обществото... Къде сте видели това при Сорос?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 666

  21 Яну 2023 18:11ч.

  На снимката виждаме изверг, гледащ в задгробния живот, където ще бъде водещото лице на лъгъбътъ извращенията, защото и самият той е психопат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Франк & Щайн

  21 Яну 2023 18:43ч.

  Тези числа изглеждат твърде скромни, толкова малко ли струва властта над медиите и чрез НПО-тата?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rover

  25 Яну 2023 8:09ч.

  предполагам, посочили са само числа, които могат да докажат на 100%. че шорош и с адвокатите е напред.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отравянето на медиите със соросоидизъм е айсбергът.

  21 Яну 2023 19:11ч.

  Соросоидизирани са образованието и науката - до такава степен, че ако не приемеш условията на "играта", се маргинализираш и системата те "изхвърля". Всички външни "цветни" неотроцкистки революции са предшествани от проникване в съзнанията чрез купени пропагандисти, както и купени политолози, социолози, културтрегери и т. н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • така е

  21 Яну 2023 19:54ч.

  Там е работата, че този кошерен сорошпиен колектив смята интелекта за мъжка бяла привилегия, а те се борят срещу това...ха-ха-ха!!! Там титани на мисълта няма да се намери, а това ги прави лесно разнобличими. Но, разбира се, не трябва да бъдат подценявани - тяхната сила е тълпата и вече докараха доста големи злокачествени тумори на тази цивилизация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Неомарксизмът и неолиберализмът намериха посча

  21 Яну 2023 19:27ч.

  именно в САЩ и оттам Соросовите пропагандатори ги насадиха в Европа. Различават се както от класическия марксизъм и класическия либерализъм така, както антиутопията се различава от класическата утопия. Възгледите на Сорос, обивял в психопатичен амок "аз съм Бог", са опасни за човечеството не по-малко от гореща война.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • поправка

  21 Яну 2023 19:42ч.

  "намериха почва"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ленчето

  21 Яну 2023 20:01ч.

  Парапета няма ли да пусне списък на руските четирихилядници като контраинформация на изнесената?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НРБ-Нормални и Разумни Българи

  21 Яну 2023 20:18ч.

  Гледайте: Джеймс Бонд - Винаги ще има утре

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • читател

  21 Яну 2023 20:25ч.

  Интересно, че става въпрос за големи медии, т.е. бенефициентите и без парите на Сорос не са гладували. Но явно професионализмът не е бил ценен ца тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • монсерат

  21 Яну 2023 23:30ч.

  "милиардерът с леви убеждения", абе ще спра да ви чета бе, мислех, че сте интелигентни хора бе , "Гласове"? Каква е тая тъпотия?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Админ

  22 Яну 2023 13:59ч.

  Текстът е на Фокс Нюз. Разбираме, че комунистическата ви природа се възмущава от истината за днешното ляво, но нищо не можем да направим по въпроса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • го-шо

  25 Яну 2023 8:16ч.

  още един... основният въпрос е този за собствеността. особи като цитираната и някои други, се представят за леви като част от кампания да се фалшифицира, да се замени автентичната лява идея, възприемането на социалния строй от гледна точка собствеността. зер, тя е "свещена", особено за натрупалите милЬЯрди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хачо Бояджиев

  21 Яну 2023 23:43ч.

  Обявеният бюджет за пропаганда е прекалено скромен. Кой ще се занимава с такава помия за 130 милиона.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...

  23 Яну 2023 10:16ч.

  Само не мога да разбера, защо определят тази хиена Сорос за "ляв", след като в действията му няма нищо ляво... И от къде изобщо се пръкна тази басня, че либералите били "леви"? Съвременната глобализация няма нищо общо с лявата идея по принцип, защото се основава на империалистическата идея за глобално господство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Само едно не разбирам

  23 Яну 2023 10:39ч.

  Жорката наистина ли вярва във всичките тия глупости с извратения си мозък или просто се подиграва на човечеството?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гаври се, и се забавлява при това

  23 Яну 2023 16:45ч.

  Не отрича, че е сътрудничил на хитлеровия режим, или поне не може да изчегърта онова интервю за '60 Minutes' в което признава че им е помагал, като е предавал на властите богати евреи. Никой не уточнява, че е предавал само хора, които са отказвали да си зарежат имотите в европейските столици и да се преместят в Палестина, т.е. предавал е само НЕсътрудници на ционисткия проект за Велик И*раел... Неговата теория за ОО (свобода на придвижване на хора, стоки и капитали) с която развращават цял свят не важи в И*раел. Ако си палестинец там, нямаш право на придвижване, а ако напуснеш мястото където са родени поколения твои предшественици - нямаш право да се върнеш повече... И за свободата на стил на живот също лъже - поощряват всички стилове на живот, стига да не довеждат до потомство, но той самият се радва на 6 собствени деца, да са му живи и здрави...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • квинтесенциален армаментариум

  23 Яну 2023 10:54ч.

  Ако някой отърве света от тоя със всичките му клонинги, последният ще стане поне малко по-добър и вразумен. Но дъртака си пие редовно адренохромче и злобато към християнството го държи..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бурятмонгол

  23 Яну 2023 12:49ч.

  Сто пъти да умре в мъки, пак му е малко с оглед щетите и болките, които е причинил на много милиони хора по света. И у нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  23 Яну 2023 14:08ч.

  Защо такива старци, каквито има навсякъде, вместо на края на живота си да нахранят половината деца по света, да им построят училища, болници, да им изпратят учители и да дадат работа на родителите им, гледат да им вземат и последния залък!? И тези с милионите и с чувалите с кинти у нас, тези с реституциите и с по 20-30 апартамента.... Парите, които не ти трябват (и в повечето случаи не са твои).... Баси и нещастниците!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • защото не иска да има деца,

  23 Яну 2023 16:47ч.

  освен неговите собствени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кука

  24 Яну 2023 15:48ч.

  Бе що го бавят тоя не разбирам!...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи