Маргарита Симонян: Западни приятели, вие ни включихте в режим „руснаците никога не се предават“

Маргарита Симонян: Западни приятели, вие ни включихте в режим „руснаците никога не се предават“
Всъщност Западът би трябвало да е в ужас не от 76-те процента на Путин, а от това, че на изборите в Русия за консервативно-патриотичните, комунистическите и националистически идеи гласуваха 95% от населението, докато либералните идеи останаха с убийствените 5 процента.

 

 

И виновни за това сте вие, мои уестърн приятели. Вие ни включихте в режим „руснаците никога не се предават“. Отдавна ви казвах, намерете си нормални съветници по Русия и изхвърлете тези лайнари.

 

С вашите недалновидни санкции, с безсърдечното ви унижение спрямо нашите спортисти (включително инвалидите), с вашите скрипали и показното ви пренебрежение към основни либерални ценности като презумпция за невинност (при това съчетано лицемерно с насилствено насаждане на ултралиберални идеи в собствените ви страни), с вашите припадъчни масови истерии, предизвикващи у здравия човек единствено въздишка на облекчение, че, слава Богу, живее в Русия, а не в Холивуд, с вашия предизборен бардак – било то в Щатите, в Германия или в Брекзит-зоната, с натиска ви върху РТ (телевизионният канал „Russia Today“, бел. ред.), на който не можете да простите, че се възползва от вашата свобода на словото и показа на целия свят, че от нея, явно, не всеки може да се ползва, че тя не е създадена за ползване, а за красота, като някакъв кристален парцал – отдалече свети, а отблизо не става да си изчистиш с него конюшнята – с всички тези несправедливости и жестокости, с инквизиторското ви лицемерие и лъжа вие ни накарахте да спрем да ви уважаваме. Вас и вашите соу куул ценности.

 

Ние вече не искаме да живеем като вас. Преди петнайсет години – тайно или явно – искахме да живеем като вас, а ето, че вече не щем. Просто престанахме да ви уважаваме. Както и тези, които подкрепяте у нас. Ведно с онези, които подкрепят вас. Иженарицаемите пет процента. И виновни за това сте самите вие. Западните политици и анализатори, вестникари и разузнавачи.

 

Нашият народ може много да прощава. Но не прощаваме високомерието. Както всеки нормален народ, впрочем. Единствената хартисала сред вас империя би трябвало да се поучи от историята на съюзниците си – все бивши империи. И да знае защо са профукали своите империи. Най-вече благодарение на своето викосомерие. White man’s burden, my ass. Само че тази хартисала империя не уважава историята, преподават й я през пръсти, и накрая всичко ще свърши така, както винаги свършва в подобни случаи.

 

А междувременно успяхте да ни сплотите около вашия враг. В мига, в който го обявихте за враг, ни сплотихте около него. Преди това ни беше само президент и можехме да го сменим. А сега той е наш водач. И няма да ви дадем да го смените. Направихте това със собствените си ръце. Тъкмо вие противопоставихте патриотизма на либерализма. Макар те да не са взаимноизключващи се понятия. Вие направихте така, че пред тази фалшива дилема ние избрахме патриотизма. А иначе мнозина от нас са в същността си либерали. Като мен, например. Разбрахте ли сега какво направихте. И така ще е задълго.

 

Превод "Гласове"

Източник: politikus.ru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Sin

  20 Март 2018 16:17ч.

  Ако водата спи, врагът - не ! Най-вече уестърн-врагът. Това е ново. Едно време Бокаса имаше врагове само из джунглите наоколо. Той също сплотяваше народонаселението твърде успешно. Около себе си. По това си приличат, все пак. "Ние вече не искаме да живеем като вас." - и това е ново. Бокаса поне искаше като нас. И Мобуто Сесе ( Коко) искаше. А днешните сплотени просто не можеш ги описа - нямат нито милиони, ( долари, разбира се, какво друго ), нито дачи, нито БМВ-та, нито Мерцедеси. Бокаса имаше поне 5 такива возила. И си беше направил тоалетна от злато. За да ги сплоти наоколо, разбира се. А тези как се навиват да се сплотят, направо се чудя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чичо ДЖОН

  20 Март 2018 16:25ч.

  Много добре казано на ДЖЕНДАРИТЕ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кратък курс по футуристична есхатология на либе-рай-ния ред

  20 Март 2018 16:30ч.

  Няма как да им се каже по-добре... антикомунизмът им беше една фасада, либерализмът също - фасада, зад която се крие духовна нищета и гузна реформистка колониална съвест. Не виждам как някой ще ги спре западняците, това е непримиримостта на престъпника, чието високомерие го заслепява да възвърне човешкия си облик и да се ресоциализира, за да продължим да живеем в нормалния свят. И както справедливо е забелязала авторката "...и накрая всичко ще свърши така, както винаги свършва в подобни случаи". Историята е учителка, ала навярно само на ония, които имат история. Американците не са от тях, - още една банална подробност, непропусната от авторката. Затова всичко тоя път ще свърши по двата бряга на Мисисипи, а не на Шпрее - от едната страна на голямата американска река ще са китайците, от другата - руснаците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много на място и много вярно

  20 Март 2018 16:49ч.

  този анализ заслужава само адмирации с категоричността на аргументите си и никакви словоблудства на празните от към съдържание либерастки теории не могат да го опровергаят.Далеч по-добра е оценката над мен "Кратък курс по футуристична ....." адмирации за което!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  20 Март 2018 16:57ч.

  Ами то и аз писах в същия дух, откъм България погледнато, но дежурните по смяна се нахвърлиха като по команда. Симонян какво казва: “на изборите в Русия за консервативно-патриотичните, комунистическите и националистически идеи гласуваха 95% от населението, докато либералните идеи останаха с убийствените 5 процента.” И още: “А иначе мнозина от нас са в същността си либерали. Като мен, например. Разбрахте ли сега какво направихте.” А вие разбрахте ли нещо? Не, но щом го казва Маргарита Симонян, сте съгласни. Как ми е познато това връткане само. От комунизъм до национализъм, от атеизъм до православие, от солидарност с Черна Африка до расизъм, от борба за мир до фантазии за Трета световна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И да цитираме още веднъж специално за борците с “либерастите”. Маргарита Симонян:

  20 Март 2018 17:00ч.

  “А иначе мнозина от нас са в същността си либерали. Като мен, например.”

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  20 Март 2018 17:39ч.

  Дааааа , доста е цапната в устата таз Маргаритка , ама е права за всяка написана от нея буквичка . И тук , в България , трябва да наритаме ЛАЙНАРИТЕ от ОПГ ГЕРБ и пасмината около тях . Стига робство и тиранство ..........

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • `Бе я разбраф, че

  20 Март 2018 17:56ч.

  и комунистическите, и националистическите, и либералните идеи бележат сериозен спад в сравнение с 2012 година, сал един Путин получи повече гласове. А за лайнарите е права - https://ic.pics.livejournal.com/ifc/46678941/1166824/1166824_900.jpg И едно уточнение - фантазиите за Трета световна ги започна Джордж Даблю Буш, който едностранно денонсира Договора за ПРО и смени дотогавашната доктрина на гарантирано взаимно унищожение с доктрината за обезоръжаващия глобален удар. Някой го подлъга, че САЩ са в състояние да създадат противоракетна отбрана, годна да неутрализира руския ядрен потенциал, тоест САЩ да могат да диктуват условия на Русия под заплахата от ядрен удар, без да се притесняват от руските ракети. Е, оказа се, че не могат да създадат такава противоракетна отбрана. Мъка. Световното господство изглеждаше толкова близко и досегаемо...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Руди

  20 Март 2018 18:04ч.

  Друго си е да обясниш, "какво е искал да каже авторът"! Дори само тая наклонност издава недвусмислен тоталитаризъм - сакън, некой да не разбере "правилното" послание! Айде, стига сте ни обяснявали света по вашему - вземете да си обясните нашия свят , без собствените ви халюцинации! Някакъв малоумник смятал, че Русия е в Африка и 95% от руснаците са американски негри - роби! Ами, лекувай се, бе, пич, защо трябва всички да се занимават с маниаклните ти бълнувания? Друг пък, дето неотдавна се самоназначи да надзирава форума, недоволства от някакви "дежурни", незачитащи драгоценното му мнение, докато всъщност, от него по-дежурен всичколог няма. А, че му е познато връткането, не се и съмненявам. За който случайно не знае, Симонян е изп. директор на РТ и "Спутник". Избрана за ръководител на възмлада възраст и почти без опит, лично от Путин. Нито бивша, нито настояща любовница, както е прието по либералному и в Холивуд. Избор, показващ великолепната интуиция на избиращия, защото тя успя да изгради отбор и медиа, която побърка западните "партньори". И го направи с жълти стотинки, в сравнение с бюджета на правоверната пропагандистка машина, наричана, Бог знае защо, "свободен печат" и "независима журналистика".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  20 Март 2018 18:15ч.

  Няма нужда от коментари, по добре от казаното от Симонян не може да се каже. А разбира се има дебили които немогат да вдянат, но какво да се прави – ум робува, ум царува, ум патки пасе! Без значение дали от простотия /най вече. Или заради заплащане!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Васил Здравков

  20 Март 2018 18:23ч.

  Водещите западни политици от Тръмп до Мей и Макрон беснеят, защото са напълно наясно, че Русия с Путин печели новата студена война по точки в очите на световното обществено мнение. Изявленията на тези западни политици в сравнение с изявленията на Путин са направо гротескни, дори не смешни. Очевидно тези западни лидери не са имали родители, които да им кажат, че не е хубаво да се бъзикаш с мечка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БРАВО!

  20 Март 2018 18:28ч.

  Накратко - тази умна и цапната в устата млада жена, уби западните либерални дегенерати (накратко - джендъри), с правата лопата!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жената е живяла като дете в Америка и е видяла системата отвътре

  20 Март 2018 19:35ч.

  Така, чезнае къдеи как да удря! _____ https://www.youtube.com/watch?v=6h_LbF3I6cc

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  20 Март 2018 19:46ч.

  Засегна ли се, Рудолф? Така и трябва. Разбира се, нишо не си разбрал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Руди, много си даже прав, само че

  20 Март 2018 19:55ч.

  на тия хора им се плаща и те са длъжни да оправдаят сребърниците, пърдон, високото доверие. Другото обяснение - че живеят в паралелен свят, тоест страдат от шизофрения, няма как да е вярно - има удивителни съвпадения с тезите, защитавани от либералните опозиционери в Русия, което подсказва едни и същи методически указания. В Русия тия ценни указания им помогнаха да съберат цели пет процента от гласовете, при осем процента на предишните избори. Такива ми ти работи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Я па така и не разбраф

  20 Март 2018 20:01ч.

  кой започна фантазиите за Трета световна? И как става връткането от протестантизъм до троцкизъм?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Слушах я И тя разказа, как в Америка е отишла при директора на училището

  20 Март 2018 20:27ч.

  И е отказала да казва на глас клетвата към американския флаг всяка сутрин. Да, казва тя, ставах от уважение към флага, но никога не произнесох клетвата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  20 Март 2018 21:01ч.

  Напред, с бодра стъпка към феодализма азиатски!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пожизнен ФЮРЕР четвърти мандат

  20 Март 2018 22:11ч.

  е и Ангела Меркел. Стараем се да си оправдаем никчето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • love

  20 Март 2018 23:42ч.

  Rudi mnogo vyarno, haresvam komentarite ti.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хайнц Гудериан

  21 Март 2018 0:17ч.

  До Наблюдател---Много си прав/а/ друже. Тия нещо много бързо забравят. https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fvoinaimir.info%2F2016%2F10%2F%25D0%25BF%25D0%25BB%25D0%25B5%25D0%25BD%25D0%25B5%25D0%25BD%25D0%25B8-%25D1%2580%25D1%2583%25D1%2581%25D0%25BA%25D0%25B8-%25D0%25B2%25D0%25BE%25D0%25B9%25D0%25BD%25D0%25B8%25D1%2586%25D0%25B8-1916%2F&h=ATPViPiBumBl_yekltXWX-X6_T2tnugk0H0mXIBglyzPKbqd_s73nNqHZ9n7jETkXKLCis7rnfnfi5z4kUtrjIzOQi4epRR5rr6hsszBZn0x42r4MeUU

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Амира

  21 Март 2018 1:21ч.

  В медията РТ е пълно с красиви и умни дами, адмирации!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българин от Б

  21 Март 2018 3:18ч.

  "Преди петнайсет години – тайно или явно – искахме да живеем като вас, а ето, че вече не щем" =и лицицата така казала, кисело е гроздето:-) Каква демокрация може да постигнете с корумпирания си елит, който се интересува от далавери, дворци, яхти и проститутки, и всичко това скрито и покрито с благословията на главния ви прокурор. А за мужиците-патриотизъм. Правилото е ясно: като ви заговорят за патриотизъм, някъде ви крадат, скъпи мужици.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  21 Март 2018 6:02ч.

  Доста справедливи думи ! А хрумката " уестърн приятели " е убийствена. - : )) Думите си звучат, както тези на нашите деди на онова общо събрание в Оборище преди 145 години. А четейки постовете под статията, песента на койотите, става истерично кресчендо. Полифонията се губи с всички последствия относно въздействие за непредубедените. За което и се плаща, освен за фон.Но има за тяхно спокойствие две възможности : освен тревожното --спира цицката с папото има и --------- удвоява папото с цицките ! Безродието си е вече професия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  21 Март 2018 6:11ч.

  RE : observer на 20.03.2018 в 19:46 Наблюдателче прекрасно, нали си знаеш, " уестърнов приятелю ". Слушай "чичо Скручовия" звън, това е твоята терапия. - : )) Тристранната комисия за социално и .......- на правителство, работодатели и профсъюзи, вече е време да включат в списъка на професиите в Родината и тази на безродник. Хубав пост на Руди, поздравления.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за __ Българин от Б на 21.03.2018 в 03:18

  21 Март 2018 6:45ч.

  Каква демокрация се изгражда в общество, в което от 2 до 3% богатствата са в ръцете на разни печатари, а останалите духат супата! А може би това е демокрацията според степента на угодничеството на първите?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Един, един такъв ни трябва!

  21 Март 2018 6:50ч.

  """Преди това ни беше само президент и можехме да го сменим. А сега той е наш водач"""""" __________ Яко!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • https://www.youtube.com/watch?v=YXgRC2qnXu4

  21 Март 2018 7:00ч.

  Навални нарича Маргарита Симонян арменска проститутка. Така е, когато някой си върши перфектно работата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иво Христов е закъснял ....

  21 Март 2018 7:10ч.

  Полският писател Станислав Лем много преди него е казал, че никога не е предполагал за съществуването на толкова много идиоти, преди да излезе Интернет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лицемерието надзърта отвсякъде

  21 Март 2018 7:35ч.

  Поляк - это професия, поляче - это диагноз (по Достоевскому).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • запознат

  21 Март 2018 8:02ч.

  Истанбулската К - Наръчник как да създадем анти европейски настроения. Нема такива глупаци като в Брюксел...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ало, професионалния русофил

  21 Март 2018 8:16ч.

  Станислав Лем е евреин, .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво, Марге!

  21 Март 2018 8:53ч.

  Ученото си е учено, къде го туриш все пречи на по-простите!, е рекал Нане

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  21 Март 2018 8:56ч.

  OLD, хвърлих едно око, виждам, че си правил опити да ме обидиш. Глупаво е. Знаеш, че не е вярно, а и няма смисъл. Нито ще промениш мнението ми, нито ще промениш това на другите. Ако можеш, опитай се да ме обориш. Това се нарича дискусия. За съжаление масовизацията на интернет смъкна нивото под средното за всяка една страна. Вместо сблъсък на идеи се наблюдава нещо, което феновете на ЦСКА и Левски си спретват около всяко от жалките си дербита. Един ден и последните смислени участници ще напуснат омерзени и ще стане като във форума на Спортал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Руснаците никога не се предават

  21 Март 2018 9:14ч.

  Предават се и още как. Милиони се предават в първите няколко месеца на Великата отечествена. Цяла армия сформират нацистите, начело с изтъкнатия генерал Власов, иначе герой от битката за Москва. Не случайно Сталин издава знаменитата си заповед известна като “Нито крачка назад”, гарантираща разстрел за всеки, който отстъпи назад. Звучи хубаво, но е само художествен образ създаден от пропагандата. Като интернирането от столицата на инвалидите от войната, за да не създават лошо настроение с вида си на спасилите се в тила, такива като славния генерал Василий Сталин и приятелките му. А интересно е и как войниците и офицерите от армията на Власов го предават и него самия, заедно с целия му нацизъм, когато около 9 май 1945 спасяват Прага от отмъщението на СС. Пък може и съвестта им да е заговорила, но чак когато са схванали какво ги чака от победителите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ало, професионалния русофил на 21.03.2018 в 08:16 Станислав Лем е евреин, .

  21 Март 2018 9:34ч.

  Станислав Лем се води полски писател, останалото са подробности. Питай поляците, те не са русофили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  21 Март 2018 9:54ч.

  RE : observer на 21.03.2018 в 08:56 Наблюдател,, точно за това говорим, за мнението лично. - : )) Ако се върнете в "хистори" на този сайт за последните няколко десетки месеца, ще си поправите амнезията, относно мнението на много постващи тук, по темата за оценката на смеслените и лични Ваши постове. Те не се различават от моята. А омерзението е на патриотите по дух, род, мислене и национална идентичност. Вашата си е Ваша, като омерзение и повод за такова. Не съм Ви наричал никога "глупав, прост, тъп " или прилагателни от този род / каквито пак в тази история ще видите от Вас към мен /, защото не сте такъв. Може би объркан ? Човек се обижда от истината, обичайно.Това по повод " дискусията ". А иначе се сащам по темата футбол, която така дълбокомислено и тънко сте пуснали , като опит за " синергия" с простотията в този спорт / на някои фенове / , за една далечна година / веднъж дадохте индикация, че сте от града под тепетата , може и да не е така / 1968 , когато ФК " Ботев " Пловдив стана шампион, побеждавайки на стадион " Народна армия " ФК " ЦСКА " с 3 : 1. Почетният гол го отбеляза Никодимов /с превързана глава , защото преди това се сблъска с гредата на вратата /. Та такива ми ти работи , дето пише Муйо, използвайки след тези думи и синоними на птици от дял от зоологията , наречен орнитология .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пиндосите са лъжци и измамници

  21 Март 2018 10:02ч.

  Пиндосите са много прости. Тези прости тикви, разрушиха Ирак и на негово място създадоха ИДИЛ още по мощна и голяма ислямска групировка. Каква им беше целта на краварите е ясно, да ограбят една суверенна светска държава,като заедно с английските травестити излъгаха ,че Ирак имал химическо оръжие. За тези престъпници и лъжци, няма международен съд, те могат всичко. Същото направиха и в Либия. Онзи малък травестит от франция получава от Кадафи милиони за изборната си победа и в същото време напада и убива Кадафи и като разбойници обират държавата. Там днес е ужас. И всичко това воглаве с престъпните пиндоси,разбойници и лъжци. Но денят ще дойде, тези престъпни типове и техните душеприказчици помагачи няма да останат ненаказани. Чака ги международния трибунал.Демокрация , а ? Само Сталин се е справил с тези боклуци,за това го и мразят и пищят срещу него и до днес. Сега са обкръжили Русия с военни бази, но говедарите не знаят какво ги чака.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  21 Март 2018 10:03ч.

  П.П. И двата клуба бяха армейски /АФК / , защото тогава хранехме нашата си армия / каквато имахме боеспособна /, а не чужда, като сега.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • идеалният либерал:

  21 Март 2018 10:08ч.

  достатъчно умен, нагъл, лъже уверено и безапелационно. Ако го уличат в лъжа, сменя темата или твърди, че не са го разбрали. Първо място в класацията?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  21 Март 2018 10:18ч.

  Наблюдател, горният пост /21.03.2018 в 10:08 / не е мой ! - : ))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • интернирането от столицата на инвалидите от войната

  21 Март 2018 10:21ч.

  е извършено през 1956 година от незабравимия Никита Сергеич. Власовците не са спасили Прага от отмъщението на СС, а го предизвикват. Дезертират от германския фронт, влизат в Прага и се присъединяват към въстаналите, но като разбрали, че няма да дочакат американските войски, напускат Прага и се отправят на запад, в американски плен. Та така.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  21 Март 2018 10:35ч.

  Не харесвам русизма “пиндоси”, както и цялата подобна лексика от езика на омразата. По темата, американците нападнаха Ирак като част от политиката си за създаване на управляеми кризи. Така направиха и в Югославия, където успяха повече. Първо подкрепиха Милошевич за целостта на Югославия (сега това е забравено), после, като затъна в касапницата си, го удариха, накрая построиха най-голямата си военна база в Европа в Босна и приеха половината бивши републики в НАТО. Скоро ще приемат и останалите. Всичко това защото към момента Русия не им беше враг, а ВПК трябва да се храни. Но с проклетите араби, с разтурените от арабски пролети държави имат само неприятности, къде по-добре е да си съперничат с един предвидим враг като Русия. Това съперничество всъщност е едно взаимноизгодно сътрудничество. Руснаците се сплотяват около Путин, обикновените американци преглъщат антисоциалната политика на правителството си. Елитите и от двете страни трупат милиарди необезпокоявани. “САЩ няма как да противодействат на свръхзвуковите оръжия на Русия, призна председателят на стратегическо командване на американските въоръжени сили генерал Джон Хайтън”. Ето как се подготвя почвата за похарчването на нови стотици милиарди за гарантиране края на човечеството, вместо да се вложат в подобряване на живота му.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  21 Март 2018 10:38ч.

  -:)) Пердето си е перде ! Като в оная поговорка : " Ти го плюеш, той вика : дъжд вали" !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Людмил Тинков

  21 Март 2018 11:04ч.

  Прекрасна и добре преведена статия! Имам само 2 незначителни забележки: 1.дармоед - това е тунеядец, иждивенец (но в случая и лайнари им пасва перфектно - вроде дерьмоеды) 2.соу коллд (so called) - така наречени (макар че и "соу куул" важи в случая)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • към момента Русия не им беше враг -

  21 Март 2018 11:06ч.

  лъже уверено и безапелационно. "Сега остава последният ни враг - православна Русия!" (с) 1991 г., Збигнев Бжежински.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  21 Март 2018 11:20ч.

  Наблюдател, мнението от горният пост е за Вас, пак. Искрено и лично . Но не е от мен, пак.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • най-голямата си военна база в Европа в Босна

  21 Март 2018 11:33ч.

  - лъже уверено и безапелационно. Базата е в Косово.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • с разтурените от арабски пролети държави имат само неприятности

  21 Март 2018 11:35ч.

  - лъже уверено и безапелационно. Кой ги разтури тия държави? Чии самолети ги бомбардираха?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • човечеството... да се вложат в подобряване на живота му.

  21 Март 2018 11:39ч.

  - лъже уверено и безапелационно. Каршеринг, коуъркинг и коливинг май са отпреди свръхзвуковите оръжия на Русия, или нещо бъркам?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Руди

  21 Март 2018 12:45ч.

  Обзи, много те пердашат, бе, майна! Ма и ти лъжеш, като.., как да го кажа без "език на омразата", еврором от културната столица, в частност, от Столипиново, И да знаеш за друг път - "пиндос" не е русизъм. В руския е заемка от старогръцкия. Карай, и бездруго толкова много глупости дращиш, че доза невежество е напълно естествена, даже изискуема. "Проклетите араби"(казано от теб с езика на любовта) са удобна боксова круша за избиване на мегаломански комплекси. Виж, с Русия работата се скофти - първо, защото твоите хора никога не нападат, ако нямат поне петкратно превъзходство(това е задължително условие в актуалната им военна доктрина) и второ, в тая надпревара им се падна да тичат втори и да дишат праха на водача. Какво и колко остава от модерните САЩ, ако им развенчаеш мита за изключителността?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Развеселен

  21 Март 2018 13:15ч.

  Права си е жената. Бях заклет либерал и русофоб, по-старите форумци знаят. Но в Америка и ЕС минаха всякакви граници с бежанци, феминистки, джендъри и прочее. И който не е съгласен - путинист. Ми хубуу, вие скоро ще ни накарате и император Си да подкрепяме, само и само да не е на вашето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Руди, нещо ми подсказва, че

  21 Март 2018 13:20ч.

  в предишния си живот въпросният е бил комсомолски секретар, и то платен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пропаганда за безмозъчната тълпа

  21 Март 2018 15:42ч.

  Много е паднало нивото вече. Като на митинг на Атака, аутсайдери обидени на света. В Дневник, Фактор и други подобни пък е като на Луковмарш, наследници на стари фашисти. В Сега целенасочено замразиха всички интелигентни форумци. Сайтовете си отглеждат агитки да им генерират трафик. А от статиите им веднага си личи, кой е финансиран от Америка за България, кой от Русия, кой от някой олигарх според интересите му.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пропаганда за безмозъчната тълпа, ми дай

  21 Март 2018 16:42ч.

  малко качествена пропаганда, като за мозъчна тълпа! Присъствието тук на "интелигентни форумци" от в. Сега е чест и гордост за наши скромности. Като за начало, какво мислиш за Истанбулската конвенция?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ха ха

  21 Март 2018 17:04ч.

  Тая Симонян им се прави на либералка, да си пробута кремълската пропаганда на баламите на запад. Вижте ни и ние като вас сме, вервайте ни, ха ха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  21 Март 2018 18:31ч.

  Отдъхнах си ! Появи се очакваната мощна помощ, от"четиристранен триъгълник ". Като на вр. Шипка преди 140 години , бял " Хамър, с генерал от Националната гвардия. Добре звучи , нали ? Професионално и научно , съгласно новата ни история / и прочит / !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай слави

  21 Март 2018 19:09ч.

  http://polit.reactor.cc/post/3234093

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  21 Март 2018 19:14ч.

  Много яко! Тази мацка просто ги разби. Каза им неща които непрекъснато се коментират в добрите форуми.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ненова

  21 Март 2018 22:06ч.

  Тази млада дама, избрана лично от Путин начело на една добре платена, проправителствена медия само доказва с подобна напомпана реч, че независими медии в Русия няма!! Никой главен редактор на независима медия по света не би си позволил да дръпне такава гореща политическа и пропартийна реч пред открита публика, без да изхвръкне от мястото си. А след като РТ е "гласът на Путин" - нека си имаме едно на ум, че ни поднасят прясно сготвена по негов вкус пропаганда, а не автентично мнение, факти и информация. По-добре да четем нещо друго и да чуем малко по искрени "Гласове"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай слави, смърди на фейк

  21 Март 2018 22:26ч.

  Молим ти са, пущи линкче към оригинала на изказването - кога, къде, пред кого.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за __ Ненова на 21.03.2018 в 22:06 Тази млада дама, избрана лично от Путин начело на една добре платена,

  21 Март 2018 22:27ч.

  Бяха изнесени разходите на медията, изключително скромни, даже може да се каже, ужасно скромни.Дали е избрана от Путин, да, тя не крие това, но какво лошо има в това, при положение, че Западът и Америка ни заливат с пропаганда на някакви извратени ценности, защо да няма и друго мнение? Аз съм за RT иако не се лъжа около милиард са тези, които и се доверяват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за _ Ненова, - https://www.youtube.com/watch?v=hczTfYMq3fw

  21 Март 2018 22:33ч.

  Госпожата ще Ви отговори лично!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ненова, можеш ли да посочиш

  21 Март 2018 22:48ч.

  друга проправителствена медия в Русия, освен РТ? Ах не се сещаш? Е как да се сетиш, като всички останали са собственост на олигарси и в най-добрия случай поддържат неутрална позиция, а либералните плюят срещу Путин, та се късат? Тия симпатяги от кои медии са - https://ic.pics.livejournal.com/ifc/46678941/1166824/1166824_900.jpg? Ах не се сещаш? Пресен образец за фалшива новина: https://echo.msk.ru/news/2169794-echo.html Ха познай кое е фалшивото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Руди

  21 Март 2018 23:08ч.

  Ненова, а мадам В. ли да оглави руска телевизия? Или Кошлуков? Работата е там, че никой, никога не е крил собствеността на въпросния медиум. Та той беше създаден(и това е заявявано многократно) за да предлага руската гледна точка към събитията по света. Излъчва на няколко езика. Безупречни са от законова гледна точка, а ги гледат под лупа и се чудят, как да бастисат. Там работят и редовно сътрудничат телевизионери и гости, чиито имена са марка в професията - Лари Кинг, Ноъм Чомски, Оливър Стоун - да спомена само няколко. Пращат репортери във всяка гореща точка(някои дори загинаха, за жалост!) и показват събития и факти, за които официозите упорито мълчат(изнасилванията в Кьолн, изгорялата "кула" в Лондон, "хуманно" изпепеления Мосул, клането в Одеса, измишльотините на Белите каски, и много други). Не излъчват комерсиални предавания и реклами, поради което не рискуваш да научиш едно-друго за херпеса, мензиса, запека, диарията и еректилната дисфункция, докато вечеряш. А в това време, претендиращите за обективност и независимост средства за масова манипулация, ни заливат с глупости. Гледането на тази телевизия не е задължително, освен това. Нямате представа, колко голяма е популярността на РТ на запад, обаче, дотолкова е зажаднял народът за нещо по-различно. Що се отнася до ищаха да четете и чуете нещо друго, че кой ви спира? Само дето, почти няма какво. Изобщо, да отваряш дума за независими медии, бидейки на Шишиленд - острова на стабилността, е малко смешно, не смятате ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • https://www.youtube.com/watch?v=t709Z5sWoH0

  22 Март 2018 0:27ч.

  Кто же ОТРАВИЛ Скрипаля? 60 минут от 21.03.2018 Вечерний выпуск

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Просто не мога да не поздравя Ненова!

  22 Март 2018 0:31ч.

  https://www.youtube.com/watch?v=pZUoV19zh8c

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Между другото

  22 Март 2018 1:02ч.

  В клипа на Пирожков наистина е Орнела Мути, която е с руски корени, майка и е рускиня

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българин от Б

  22 Март 2018 1:17ч.

  значи РТ била платена от правителството, а всички останали газети принадлежали на олигарси. А олигарсите са на хранилка на управляващите, ако искат да получават проекти/задачи/далавери, трЕбе да се отчитат на тези, които пълнят хранилката.Елементарно, Уотсън:-) Нарича се: конфликт на интереси и това напълно изключва обективност и независимост. Или по-точно са по руски независими, защото нищо не зависи от тях. И така, има си пропаганда за да пълни главите на мужиците, че всичко е наред в Русия, а за елита и родАта му си има запад, където отрочетата им живеят. Поздравления за всички: https://www.youtube.com/watch?v=-e00TPb9HmI

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фюрер

  22 Март 2018 3:13ч.

  >> В мига, в който го обявихте за враг, ни сплотихте около него. Преди това ни беше само президент и можехме да го сменим. А сега той е наш водач. Врагове, Водачи. То и в Германия имаха Водач, ама не помня какво стана с него...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • либерална цензура

  22 Март 2018 7:31ч.

  Фюрере, тоя път ти ли ще се нагърбиш с колосални жертви да свалиш руския фюрер? Знаеш ли колко бързо ще ти свалят джендърасткия скалп?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Балалайка старая

  22 Март 2018 8:03ч.

  Сплотили се били орките около Саурон в кулата. Както са се сплотили, така и ще го предадат. Все от робски страх.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за _ Българин от Б на 22.03.2018 в 01:17

  22 Март 2018 9:49ч.

  Конфликтни интереси, олигарси, Путин, що за безвкусна каша? Чудех се, ако в Русия или защо не и у нас, всяка сутрин на децата им се пуска по радиоредба във всяка класна стая химн и повтарят клетвата в името на руското или българското знаме, както е в Америка, как щяхте да го четете? Що за мърляво робско мислене!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • za __ Балалайка старая на 22.03.2018 в 08:03

  22 Март 2018 9:53ч.

  Четвърти мандат! С огромна подкрепа! Балалайката я държат западните медии, които до последно говореха за Навални, като за следващ руски президент! Да, ама не! Западната балалайка се оказа доста фалшива и свирачите и некадърници! Да не ги наричам лайнари, в моя край викат лайняри!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай слави

  22 Март 2018 10:27ч.

  поради съмненията относно "аутентичността" на лафа на госпои'цата пуснат по-горе http://polit.reactor.cc/post/3234093 обвиненията във фейк и "смърденето" - с 2 минутен "сърч" стигаме до извора https://www.kommersant.ru/doc/1836628 https://daily.afisha.ru/archive/gorod/archive/ministry-of-truth-simonyan/ не съм чул госпо'ицата да е осъдила журналиста кваша или комерсант за клевета, така че нещо друго трябва да смърди около съмняващия се

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Д-р Иванов /психиатър/

  22 Март 2018 10:39ч.

  Западния проект е само лъскава фасада, а съдържанието - лай*а. Нормалните народи го разбраха, другите по-късно ще разберат по трудния начин. Не е ясно българите от кои са ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Слава великому Сталину

  22 Март 2018 11:17ч.

  «Наше дело правое, враг будет разбит, победа будет за нами»

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българин от Б

  22 Март 2018 11:31ч.

  прав си, другарю от 22.03.2018 в 09:49, руските СМИ включая РТ са една безвкусна каша за зомбиране. Тренът София-Москва го спряха, няма да клати вагоните празни:-) Но за мераклиите сръбския трен за Москва го прекараха през София, така, че всеки има избор:-) Чемодан, вокзал, Москва-мечтата на всеки избалалайкан другар:-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за _ Иво Инджев от Б/ Българин от Б на 22.03.2018 в 11:31

  22 Март 2018 12:00ч.

  Няма как, свиквай, Ивчо, ти самият помниш с каъв куфар си летял до Русия и обратно! Не е лесно на лакеите да рзберат, че ще им се наложи пак да се връщат там, където са се ос...и! RT в момента е абсолютно необходима на човечествето може да се каже, дано не попадне в подли ръце. И името на Маргарита Симонян е в доста световни класации, така че най-добре си остани Б ( как се чете незнам, може би боклук, знам ли )но си Б от България! Всяко стадо си има мърша, затова си и докарахме и лешояди! С пръстени на краката при това!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лвшояд с пръстени на краката при това

  22 Март 2018 12:34ч.

  RT е необходима на Кремъл. Иначе човечеството и без нея си има богат избор от манипулатори. А номерата и са стари, от едно време. За западняците имаше едно лъскаво списание Спутник. В него все красоти, култура, природа, няма груба пропаганда, и го печатаха във Финландия заради качеството. За руснаците Правда, Известия и Красная армия. Ударници, бойна слава и борба с империализма. Мастилото ти оставаше по ръцете. В тоалетните нарязани вестници, идеологията ти влизаше и отзад с мастилото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Д-р Иванов /психиатър/

  22 Март 2018 13:45ч.

  Все пак да повторим - Империята не е някаква временна държава с неясно бъдеще. Всички трябва да се съобразяват с нея, искат или не. Путин ясно го каза - ще си правим каквото решим, със или без вашето съгласие, така както и вие си правите каквото ви се иска. Но той все още спазва някакви принципи, докато на запада таймера му цъка - нямат ресурси, нямат идеи, дълговете хвърчат - само глобална война оправя тези неща. Историята се повтаря като фарс. Запада иска Русия да я няма изобщо - трябват им ресурсите и. Но не им се получава играта. Затова беснеят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Загадка за либерали:

  22 Март 2018 13:57ч.

  https://pp.userapi.com/c846417/v846417980/65c5/a3z-uqdrPQk.jpg Картинката е от приятелски футболен мач в Германия, на който присъства Хитлер. Пита се кои са тия с белите фанелки и коя е годината.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • обичащ Русия

  22 Март 2018 14:01ч.

  Добре, той Западът си самовнушава, че ни води икономически, как обаче ще ни преодолее духовно, питам аз?! Защото духовно пробуденият не само е непобедим, той е безсмъртен!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мастилото ти оставаше по ръцете

  22 Март 2018 14:01ч.

  Едно от задълженията на добрия иконом е сутрин да изглади "Таймс" с топла ютия, за да не останат петна от печатарско мастило по ръцете или, не дай си Боже, по маншетите на господаря. Класика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И все пак да запитаме

  22 Март 2018 14:25ч.

  <<Все пак да повторим - Империята не е някаква временна държава с неясно бъдеще. Всички трябва да се съобразяват с нея, искат или не. >> Доста точно описание на сила, която е насочвана единствено от собствените си цели, лишена от човешки подбуди. Добре, как тогава да гледаме на освобождението на България, като част от имперски планове, както твърдят русофобите или като проява на човешка съпричастност? А, психиатре?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай слави да фейкчо

  22 Март 2018 14:46ч.

  хахахахаха еваларка - значи госпоицата според теб не е казала че при "неконтролирани" /т.е. свободни/ избори в русия, както го е предал интервюиращия - няма да победят фашистите и нея няма да я обесят... браво - поздрави! значи на другаря кашин можем да имаме доверие - той е работил в коммерсантъ, днес е в дождь, проверено момче-либер-демократче; той ни казва, в което и вие не се съмнявате, че "Если в нашей стране отпустить все политические вожжи и позволить ей политически развиваться абсолютно бесконтрольно, то нас ждет фашизм. И нас с вами на дереве повесят или выгонят отсюда первыми." - къде е разликата с «на первых же свободных выборах в России победят фашисты, которые нас всех повесят» и вас ви осениха 10 разлики - ами хайде да ги намерете; имаме и идващи и фашисти имаме и бесилки, села дали "юздите" са избори може и да е спорно за вас, но точно юздите се демонстрират на изборите / полит-технология/; и да "политическият контрол" го има навсякъде - и точно туй е поантата в мисълта на госпоицата . че ако го няма "контрола" - ще дойдат фашисти и ще ги обесят... в русия туй е очевидност, и демократите там живеят с нея - моята любима руска демократка е против "всеобщото избирателно право" - щото резултатите от него не са добре, тя е две обиколки пред симонян - имаше в тубата как го обяснява пред група руски демократи, но нещо вече не се намира - манифеста й инак още не са го изтрили и си стои в ехо москвы https://echo.msk.ru/blog/novaya_gazeta/1370692-echo/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай слави, мъчно ми е за теб!

  22 Март 2018 16:18ч.

  Не е зле да помолиш Д-р Иванов /психиатър/ да ти отдели малко време. В интервюто си Маргарита Симонян казва: "Если в нашей стране отпустить все политические вожжи и позволить ей политически развиваться абсолютно бесконтрольно, то нас ждет фашизм. И нас с вами на дереве повесят или выгонят отсюда первыми." Което на български се превежда така: "Ако в нашата страна се отпуснат всички политически юзди и на нея ѝ си позволи да се развива без никакъв политически контрол, то нас ни очаква фашизъм. И нас двамата първи ще ни обесят на някое дърво или ще ни изгонят оттук." Някъде да виждаш "първите свободни избори"? Ако ги виждаш, побързай с прегледа при Д-р Иванов /психиатър/. Айде, Кашин е безнадежден случай, ма ти може и да се спасиш. Ха сега изтрий и този ми коментар, за да остане само твоята либерална "истина". Само че побързай, че тоя път ще направя скриншот за Дачков.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай слави до фейкчо

  22 Март 2018 17:01ч.

  хахахаха весело е с теб, фейки, пускам туй - http://polit.reactor.cc/post/3234093 - ти идваш отнякъде и пишеш - "бай слави, смърди на фейк на 21.03.2018 в 22:26 Молим ти са, пущи линкче към оригинала на изказването - кога, къде, пред кого" - намирам ти къде, кога и пред кого - "но вы же понимаете, что на любых свободных выборах у нас победят фашисты, которые нас с вами с удовольствием повесят". https://www.kommersant.ru/doc/1836628 ; и "Я скажу вам ужасную нелиберальную вещь, за которую вы меня заклюете. Если в нашей стране отпустить все политические вожжи и позволить ей политически развиваться абсолютно бесконтрольно, то нас ждет фашизм. И нас с вами на дереве повесят или выгонят отсюда первыми. Ну, не первыми, не надо высоко себя так ставить, двадцать первыми. " https://daily.afisha.ru/archive/gorod/archive/ministry-of-truth-simonyan/ - т.е. журналист ти казва какво е казала - т.е. едно интервю и един цитат, забележи че е в комерсант е в кавички - никой не го е оспорил - т.е. имаш източник, проверим и ти ми казваш че това пак е фейк; подскачай и си викай колкото си щеш че е фейк - но е факт... искаше източник дадох ти източник, отиди и кажи че комерсант пускат фейк, отиди в лондон и осъди кашин че пуска фейк, толкоз... за капак после ме пращаш на психиатър и ме обвиняваш че аз съм ти изтрил поста, това е една проява на далеч отиваща прозорливост умножена по много здрава логика. бъди здрав! внимавай фейкове падат отвсякъде. Бди и Дерзай!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай слави до фейкчо

  22 Март 2018 17:05ч.

  последно, само да не забравиш да си архивираш скрийншотчетата, и да ги държиш на три отделни диска... за всеки случай

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ердоган е в България

  22 Март 2018 17:06ч.

  Да очакваме ли някакъв скандал или такъв не е заплануван?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Idealist

  22 Март 2018 18:47ч.

  Запада с със своето късогледство тласка Русия в съдружие с Китай. За тази си глупост дълбоко ще съжаляват. Който е ходил в Русия знае, че там всичко е ГОЛЯМО, когато види Поднебесната Империя. ще знае - там всичко ГОЛЯМО И ПО МНОГО..... Много точен анализ. Когато кажа нещо подобно на политически сбирки на десните партии, получавам само учудени погледи и неодобрителни подмятания. Затова вече надеждата СДС загуби и сградата си. Партията на Костов се сви до 2 файтона хора. И дясното се представя в Европа от нищо нямаща с десните идеи партия незнайно защо наречена ГЕРБ и на практика ръководена от един човек, които не изпъква с някакъв интелект. Боже, пази България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  22 Март 2018 19:51ч.

  Значи кво? Фашизъм срещу империализъм? И кво да изберемЕ ние, бившите комунисти интернационалисти и брци за брацка дружба? МожемЕ ли да си позволимЕ да сгрешимЕ? Хайде де?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фейка на бай слави

  22 Март 2018 20:30ч.

  бай слави на 21.03.2018 в 19:09 http://polit.reactor.cc/post/3234093 Отиваме там и четем: «ВЫ ЖЕ ПОНИМАЕТЕ, ЧТО НА ПЕРВЫХ ЖЕ СВОБОДНЫХ ВЫБОРАХ В РОССИИ ПОБЕДЯТ ФАШИСТЫ, КОТОРЫЕ НАС ПОВЕСЯТ? Питаме бай слави за оригинала, той ни праща при Кашин, от когото тръгва фейка, и неволно пуска и линк към оригинала на интервюто, в което Маргарита Симонян казва съвсем друго нещо. Класическа либерална пропаганда! Браво на бай слави!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изборът е между

  22 Март 2018 20:33ч.

  патриотизъм и троцкизъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай слави до фейки

  22 Март 2018 21:22ч.

  фейки, весело момче си ти, весело; забавно е с теб; би ли ми казал сега какво точно според теб е казала госпоицата симонян, дето го е казала и ти си съгласен, че го е казала в интервю пред журналиста кашин, което да не е, че ако нещата се "изтърват от юзди" - "ще дойде фашизъм и ще ги обесят"... какво казва тя, дето не е "фейк", а го е казала; в очакване съм; /само да отбележа че освен логичен си и много проницателен и нещо прорицател, при теб станах и либерал, по-надясно от мен е стената, отляво ми е победоносцев.... дерзай/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  22 Март 2018 23:05ч.

  Пропуснал съм 3-4 страници интересни постове под темата написана от Дамата, Главен редактор. С чиято принципна посока съм в хармония. За разлика от други колеги със сериозни за тях аргументи. Интересно състезание на моженето и знаенето, като при нашето "Слънце", което все ни поучава от висотата на извоюваната си орбита. Поради значимо и неличимо Его, за покритието, на което , всеки съди сам от висотата на собствената си бибилотека/ камбанария / или от дебелината на портфела си зависим от или въпреки него. Та да не се разсейвам , прочетеното ме върна към една книга от около 500 страници- " Параграф 22 ". Та Джоузеф Хелър си пише разни врели некипели, но верни и днес работи . Например : -- "Майор Майор беше роден прекалено късно и прекалено посредствен. Някои хора се раждат посредствени, други постигат посредственост, на трети посредствеността се налага отвън. Майор Майор бе придобил посредствеността си по трите начина. Дори между съвсем незначителни хора той се отличаваше със своята незначителност и на всички, които го срещаха, той винаги правеше впечатление с това, че с нищо не прави впечатление." ; ---"Вие сте американски офицери. Офицерите в нито една друга армия по света не могат да се похвалят с подобно нещо. Замислете се над това!" ; ----"Имаше само една засечка и това беше параграф 22 - според него онзи, който при действителна и непосредствена опасност е загрижен за собствената си сигурност, има напълно здрав разум. Ор беше луд и можеше да бъде отчислен от летателния състав. Единственото, което трябваше да направи, беше да поиска да го отчислят. Но щом поискаше, той вече нямаше да бъде луд и трябваше да участва в полети и занапред. Ор щеше да бъде луд, ако участваше и занапред в бойни полети, а щеше да бъде здрав, ако не участваше, но щом беше здрав, трябваше да продължи да лети. Ако летеше, щеше да бъде луд и нямаше да трябва да лети, но ако не искаше да лети, значи беше здрав и трябваше да лети. Йосарян бе дълбоко развълнуван от абсолютната простота на тази клауза в параграф 22." ;--" Някои хора се раждат посредствени, други постигат посредственост, на други посредствеността им се налага от вън " ; ..." Хората имат право да правят всичко, което не е забранено от закона, а закон против лъжите няма ". И накрая, защото май прекалих : - " Не е ли удивително- попита веднъж Дънбар, а капеланът дочу случайно, - че най-дълбоките тайни на Сътворението се разясняват от хора, които поради невежеството си са не способни да разберат механизма по-който дъждът пада на земята ." Та както бил казал Архимед нещо за един лост, а после Нютон го " еталонирал ", май някои тук се пробват системно, да свършат същата работа на чужд гръб.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фейка на бай слави за "първите свободни избори"

  23 Март 2018 16:45ч.

  Маргарита Симонян казва: "Если в нашей стране отпустить все политические вожжи и позволить ей политически развиваться абсолютно бесконтрольно, то нас ждет фашизм. И нас с вами на дереве повесят или выгонят отсюда первыми." Което на български се превежда така: "Ако в нашата страна се отпуснат всички политически юзди и на нея ѝ си позволи да се развива без никакъв политически контрол, то нас ни очаква фашизъм. И нас двамата първи ще ни обесят на някое дърво или ще ни изгонят оттук." Ни повече, ни по-малко. Така като гледам, късно е за Д-р Иванов /психиатър/, liberalismus vulgaris e в последна фаза.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Симонов

  23 Март 2018 17:25ч.

  В Норвегия беше разработен специален тренировъчен симулационен модел, предназначен за усъвършенстване вземането на управленчески решения от държавни глави на Европейския съюз и Еврокомисари при симулирана ОКУПАЦИЯ на отделна страна членка от страна на Руската федерация. Застъпени са извънредни ситуации като частично запазване на суверинитета, опазване на банките и петролните кладенци, съвместяване на действието на полицията и тайните служби с присъствието на руските контролни органи, неутрализиране на армейските федерати, психологическа съвместимост към разпасани пияни руснаци, а също и ЕС Парламентарни ситуации като отказ от сътрудничество за противодейтсвие на руската агресия и фейк нюз, сайбър секюрити надолу до тактическо ниво и други.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Д-р Иванов /психиатър/ До Симонов на 23.03.2018 в 17:25

  23 Март 2018 17:41ч.

  Олигофре*ите на запад мислят , че са си оплели кошницата със такива подготовки. Но дразненето на мечката не е безопасно. Все пак тя не е дефектна, като откачалките , управляващи временно запада. Само чрез метафори може да се изразят текущите процеси. Иначе става много дълго за обяснение. Поздрави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дебелата Берта

  23 Март 2018 20:55ч.

  Самата Симонян се определя като либерал. Ако може да и се вярва. Така че, едва ли вижда като враг liberalismus-а. Самата тя говори за фашизъм. А както се знае, фашизмът е точно обратното. И изобщо liberalismus-а беше взет на прицел след краха на комунизма. Като най-отдалечен от зараждащия се православен империализъм. Сатанизирането на liberalismus-а е повторение на историята като фарс.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай слави до фейки

  23 Март 2018 20:56ч.

  общуването с теб, фейки, радва и обагатява, продължавай... значи прескачаме комерсант където е казано - "но вы же понимаете, что на любых свободных выборах у нас победят фашисты, которые нас с вами с удовольствием повесят" - превеждам - но вие разбирате, че на всякакви свободни избори у нас ще победят фашистите, които нас с вас с удоволствие ще ни обесят" - туй го прескачаме по твое усмотрение щото според теб е фейк; приемаме и побоя над кашин като заслужена отплата за тоя фейк, и бягството му в лондон като спасение от бесилка /нали така/; сега - какво ни казва интервюто прието от теб, фейки, за "автентично" - https://daily.afisha.ru/archive/gorod/archive/ministry-of-truth-simonyan/ - симонян - "Аз ще ви кажа едно ужасно нелиберално нещо, за което вие мене ще ме затворите/заплюете/. Ако в нашата страна се отпуснат всички политически юзди и на нея ѝ си позволи да се развива без никакъв политически контрол, то нас ни очаква фашизъм. И нас двамата първи ще ни обесят на някое дърво или ще ни изгонят оттук. Е не първи, не трябва високо сами така да се поставяме, но двадесет и първи" Квашин - "Затова трябва до безкрайност да се сменят Путин и Медведев, договаряйки се помежду си?" Симонян -"На мен също ми се иска, у нас да имаше 100 процентова чиста демокрация, и някого е нас тук ще я имал Съвършено очевидно е, че засега ние не сме още в благословената чиста демокрация. В края на 80-те началото на 90-те взе и дойде демокрацията. Настроенията бяха либерални, ето че дойде и либерализма. В резултат на населението по-добре ли му стана? " Кашин - "В резултат се появи раша тудей" Симонян - "Тя се появи след 15 години. Ако утре дойде фашизма, може след 15 години за някой също да дойде щастието, но много ми се иска щастието да е за тези, които живеят в тази страна сега. Нашето държавно устройство не е напълно демократично, но е без масови политзатворници. Вие идвате при мен и не се боите да задавате въпроси, никой не се бои да обсъжда нещо с приятели и да пише в туитър. Ще бъде силно манипулативно ако кажем, что мы живем под собою не чуя страны, наши речи на десять шагов не слышны. /туй не го превеждам щото са стихове на Манделщам/ Това не е така. Ако избирам между това и хаоса и бардака, аз еднозначно избирам това, което е сега." та тъй, фейки - това интервю е някъде 2011 преди президентските избори, още либералите смееха да питат - на "провокативния" въпрос за въртележката между путин и медведев и договорянето им - получаваме отговор ... че не било съвършена демокрация, и че един ден ... щяла да дойде - но сега трябва да се търпи и да е за предпочитане това, щото иначе бардак, хаос и как беше ... "ще дойдат фашистите и ще ни обесят", ако дойдат фашистите, след 15 години може да стане добре, но по добре да чакаме демокрацията да стане съвършена; толкоз - сега, фейки - ти пак се обади и ми кажи че е фейк и че нямало за "свободните избори" а било само за "юзди" - аз пак ще ти отговоря, разбира се, щото общуването с теб ми носи радост и упражнения в руския, който бях занемарил; бъде здрав и винаги на пост

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Под всяка тема едно и също

  24 Март 2018 8:24ч.

  Дойде патриархът им Гундяев, с поръчение да ни омърси празника, отиде си с чувството на изпълнил дълга си, остави русофилите като напердашени сирачета и сега пропагандистите трябва да се скъсат от работа, да чистят след него. Под всяка тема едно и също.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Д-р Иванов /психиатър/

  24 Март 2018 10:57ч.

  Руската империя си гледа имперските дела. По важното е народът в България /не в чужбина/ да запази акъла си. Ако не го направи, значи не заслужава земята си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сергей Шпигелглас

  25 Март 2018 13:07ч.

  Като гледам някои седерастки коментари, СДС-то може и да го няма вече, но СЕДЕРАСТИЯТА КАТО ДИАГНОЗА, като родоотстъпническа позиция, като лижене на Запада (където е "пълно" с Корекоми - "мечтата и радостта на всяко малодушно човекоподобно мекотело при соца...") и плюене по Русия, при това от комсомолчета, завършили МГИМО и други институти, а сега хрантутници на Сороски фондацийки и американската амбасада - Е В ПЪЛНА СИЛА !!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  25 Март 2018 15:10ч.

  Понеже на българите са им объркани мозъците, затова. Седерастите вместо да обикнат Русия, че е дясна и капиталистическа, плюят мумията на комунизма и, Комунистите пък я защитават, още не разбрали, че единственото комунистическо там, са стоте хиляди паметника на Ленин стърчащи по площадите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • товарИЩИ

  25 Март 2018 16:44ч.

  Не се били предавали руснаците... Ха ха ха... Това го кажете на генерал Колев Апропо, през Втората Световна Война Веермахта е пленил с пъти повече руснаци, отколкото обратното.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Каката

  26 Март 2018 9:08ч.

  Каката да си погледне каква кочина им е държавата по: 1. Доходи 2. Продължителност на живота 3. Убийства И тогава да ни дава акъл. Дали ще е Ксеня, Навални или Путанката, ми е все тая.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Каката 2

  26 Март 2018 9:11ч.

  Както СССР сдаде багажа, така ще си отиде и Русия. Бедността и мизерията не прощават на някоя държава

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хихихи;)

  30 Март 2018 23:54ч.

  “западни приятели”, направо ще удавя мъката си с Бояришник. Защо изобщо трябва да я излъчват в нормалния свят, с речите на Гьобелс така ли са правили?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо емигрират

  23 Апр 2018 0:29ч.

  по 100 хиляди годишно, щом не желаят да живеят като хората на Запад????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • агг

  23 Апр 2018 7:16ч.

  Чета я тази госпожа Симонян,но все ми се струва,че около главата й има ореол на светица! И за процентите на Путин,Запада бил виновен,пък от друга страна....той-Западът- му помогнал да ги докара толкова!Така и не разбрах-това,че Запада е превключил мозъците на руснаците в режим " „руснаците никога не се предават“....добре ли е ,или зле! Щото уж от една страна е помогнал на Путин в процентите/за което трябва да почерпят Запада/,а от друга им е помогнал да станат още по големи патриоти-тоест-Путинисти! Та затова не я разбирам госпожата с ореола на светица-доволна ли е тя от Запада,или е недоволна!?Нека русофилите разнищят тази мистерия,щото аз не мога... Пропагандистите на Путин,вместо да изкарат черното -бяло,както искат,те правят обратното-така са се омазали,че вече никой не може да ги разбере....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Антимужикин

  23 Апр 2018 7:17ч.

  Лъжи от първата до последната буква. Ще посоча само най-очевадната. "Вече не желаем да живеем като вас" Децата на целия елит на Русия живее на Запад. САЩ и Европа. Дъщерята на Путин е в Холандия, а на Лавров е в САЩ. Руснаците масово емигрират на Запад. Тия лъжи малката кучка разправя на впиянчените мужици

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи