Лена Бориславова получавала 13 690 лв. на месец от ББР с нищожен договор

Лена Бориславова получавала 13 690 лв. на месец от ББР с нищожен договор
През лятото на 2021 г. се разчу за договор за правно обслужване между Българската банка за развитие (ББР) и правната кантора, в която работи Лена Бориславова, настояща шефка на кабинета на Кирил Петков. Документи с, които "Гласове" разполага, показват, че Бориславова е получавала сериозна сума от държавната банка на базата на нищожен договор. Той е потвърден от ББР от лица, които нямат представителна власт към трети страни. Копие от писмото, с което се потвърждава договора, показва, че Лена Бориславова е трябвало да анализира документи, да консултира и най-важното – да бъде точно определеното лице, на което адвокатската кантора да възлага тези услуги.

Шефката на кабинета на Кирил Петков е действала незаконно, получавайки сериозни суми от Българската банка за развитие, показват данните за договора на Лена Бориславова с ББР.

 

Писмото за потвърждение и реално активирането на договора е осъществено с подписите на Владимир Георгиев и Цанко Арабаджиев на 01.07.2021 г. – шест дни преди да имат право за това. Те са вписани в Търговския регистър на 07.07.2021 г. и това е датата, от която могат да представляват банката пред трети лица и да подписват договора и потвърждаващото писмо за Лена Бориславова. С тези действия са нарушени съществуващи норми, като банката е задължена с разходи, които отиват в джоба на настоящата шефка на кабинета на Кирил Петков.

 

 

Факсимиле от писмо за потвърждение, с което договора влиза в сила

 

Прави впечатление, че договорът е с адвокатско дружество „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, но е с точно посочване на Лена Бориславова при месечно възнаграждение 13 690 лв. или 164 289 лв. годишно без ДДС, без разноски и без допълнително уговорените допълнителни 274 лв. на час.

 

Договорът е прекратен, когато приближената на Кирил Петков се включва в политическата надпревара. Преди това тя е била адвокат на неговата фондация „Център за приложни изследвания и иновации“, в която е била и лектор.

 

По времето на нищожния ѝ договор с ББР, Бориславова е имала кабинет в Министерството на икономиката, предоставен ѝ от служебния министър Кирил Петков на същия етаж, на който се намира и неговия кабинет. Припомняме, че Конституционният съд обяви назначението на самия Петков в служебното правителство за нищожно заради двойното му гражданство по онова време. 

 

Кирил Петков и Лена Бориславова са и сред учредителите на "Да, България"

 

До подписването на скандалния договор с адвокатското дружество, в което работи Бориславова, също се стига след скандали, когато през целия месец юни 2021 г. Кирил Петков прави опити да смени ръководството на ББР. Той депозира поредица от искания в Търговския регистър, като си позволява да атакува публично съда и неговите решения. Петков заяви, че ще депозира искания, докато не се намери съдя който да ги удовлетвори. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Мечо кух

  06 Фев 2022 12:02ч.

  Малко са и. Толкоз е кадърна тази Лена, че заплатата и трябва още да бъде увеличена...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Крадат

  06 Фев 2022 12:53ч.

  Крадат със задниците си, крадат ! Бият и герберастите по крадене !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар /задължително/

  06 Фев 2022 12:57ч.

  Продължаваме промяната!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КороноТъпак

  06 Фев 2022 13:03ч.

  Blackwater и Вагнер са любителски организации в сравнение с успехите които постигна инвстиционният фонд на Майкъл Хиршо неговите местни лица Кирчо и Кокорчо. За има няма 7 години успя, изграждайки свързани различни видове организации фондации, търговски дружества, юридически посредници, медии, стипендианти да завладее властта в една цяла държава. От частните военни организации дори и не си помислят, че може да докопат властта в цяла държава. А у нас успяха директно да се намърдат с достъп до Еврофондове и милиардни заеми. Браво Сорос ! Велик интригант си, като твоят баща Сатаната !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • перпетуум мобиле!

  06 Фев 2022 13:18ч.

  ДЪРЖАВАТА Е ЛОШ СТОПАНИН! Обаче точно тия дето го викат това най-много се натискат да са на държавна служба. И то в централната администрация, или направо - във властта. За да може държавата да продължи да бъде лош стопанин!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От морално-лапиталистическа гледна точка...

  06 Фев 2022 13:24ч.

  ...това не е морално укоримо, защото интересът клати феса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хахо Дзън

  06 Фев 2022 13:37ч.

  Очевидно са налице обвързаности на лицето на снимката с лицата, уредили заплащането на това "скромно" възнаграждение срещу несъществуващи или прекомерно завишени на стойност "правни" услуги, увредена е ББР и са предоставени имотни облаги на подставената "консултантка" - типичен случай на уреждане на "нашето момиче" на ясла чрез мека "корупционна схема" - Рашков?, Гешев? нещо разледване, нещо разпити?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хаирсъзин

  06 Фев 2022 13:45ч.

  Този договор и удостоверението от ТР ангажират пряка отговорност на конкретни лица от банката. Това нали е ясно като бял ден ?! Лорер няма как да ги опази при нарушение на разпоредбите на ТЗ, най-общата от които включва израза ".... с грижата на добър стопанин ....". Рашков ти си !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • висок

  06 Фев 2022 14:09ч.

  Българи - бунаци, вие гласувахте за тези измамници! Превзеха ви тока, газта, когато ви откраднат и спестяванията в банките ще ревнете.... но ще е късно! Спасете парите си! В момента пенсионерите получаващи пенсиите си в ДСК ще изгубят по 200 лв на година.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лена Бориславова получавала 13 690 лв. на месец от ББР с нищожен договор

  06 Фев 2022 14:10ч.

  Не е луд, който яде зелника, а който му го дава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Милор, социален антрополог от село Парамун

  06 Фев 2022 14:15ч.

  Долу ръцете от Лена! Ръце, които похотливо се оптиват да опипат най-интимните й части, получаващи месечна заплата от 13690 лв. Завист, черна завист е това! Та нима някои от завистниците може регулярно да изпълнява уникалния номер на Лена? Чрез майсторски натренирания си и все още стегнат кулус, тя може да откъсне и най-бодливата роза. Подир туй да накара същия този кулус да се усмихне и грациозно да я поднесе на този, който е заслужил цветето. Кой, кой от вас черни завистници може да направи това?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Bin

  26 Юни 2022 16:29ч.

  Бай милоре +++++++:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Манджукич

  06 Фев 2022 14:22ч.

  Никой нормален човек не би се учудил. Че тия са едни обикновени мошеници и крадци си беше ясно още като се появиха миналата година, ама при 80% дебили не очаквам на много хора да им светне скоро. "Бедността е най-справедливото наказание за простотията на един народ".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чугун

  06 Фев 2022 14:55ч.

  Почтенност във всичко. За тях ние сме a bunch of deplorables, т.е. мизерници, които трябва да бъдат стригани и доени и те това правят, най безогледно. И ще продължават докато не ги изгоним с каманье и дървье.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самият К.Петков

  06 Фев 2022 15:01ч.

  не каза ли възмутено преди време, че "ако някой иска такива заплати - да ходи в частния бизнес". Тогава май ставаше дума за месечна заплата от 70 х.лв. /ако не бъркам/ и май ставаше дума пак за ББР. Ако бъркам - поправете ме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нормален

  06 Фев 2022 15:05ч.

  Представа нямате колко народ (предимно млади и красиви) взимат пари от ББР. Всъщност къде може да се види пълният списък от договори за "обслужване"? Би трябвало да е достъпен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • методично като китайска капка разбивате духа на Българите с материали като този в неделя, а после - Защо замионавали младите да аргатуват в чужбина?

  06 Фев 2022 15:05ч.

  Правилно каза веднаж Иван Бакалов за ролята на медиите, (журналистите и всички интелектуалци) за състоянието на държавата ни. Мобилизирането на тролове, електорат, лъжливи ужРазследващи настъпателни "мисирки", цели телевизии - преданни до гроб на Борисов, специалната NOVA(ЦРУ)TV да хулят и раздуват всякакви истински или фалшиви "новини" и да саботират всичко и всички, които в момента са в изпълнителната власт и са се нагърбили с тежката задача да преодолеят множествените кризи в управлението е най-малкото недостойно... Жалко е, защото в момента имаме нужда единствено от спокойствие, разум и координирани разумни мерки за справяне с тежката ГЕОПОЛИТИЧЕСКА ситуация, а не да се дърляме помежду си. Тази статия както и всички други подобни на нея имат една единствена цел - подкопаване доверието на обикновения човек в действащото правителство. Обявяване на суми които някой/някоя бил получил-неполучил, при условие че цените на всичко ежедневно растат, и животът става все по-труден, а хората си броят стотинките са престъпнление. И после нека обединената деструктивна опозиция в лицето на ГЕРБ и ДПС с двамата си почетни председатели, и поддякващите им ПП "Възраждане" и дори БСП да ни призовава: "Хайде, излезте да упражните ПРАВОТО си на глас!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Перпетуум мобиле! на 06.02.2022 в 15:18

  06 Фев 2022 15:10ч.

  Подкрепям и отдавна пиша същото! По-добре не може и да се каже. Отнася се за всички т.нар. десни у нас! Поздрави!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Констатация

  06 Фев 2022 15:11ч.

  Ако истината е в състояние да разбие духа на българите, горко и на тази държава...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  06 Фев 2022 15:16ч.

  Тези жалки персони трябва да бъдат изгонени от България завинаги! То бива наглост, безочие и неграмотност, но толкова не бива!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • истината

  06 Фев 2022 15:47ч.

  но как да разберем дали ТОВА е точно истината? Доверяваме се на журналистите, те би трябвало да знаят, след като подписват материалите с името си...а после "Oooops... СтанАла е грешка...Грешка-човешка, :("... Колко боклуци се изписаха за Румен Спецов, културист бил, изкарвал в Дубай по 12000 $ / час за частни уроци на дебелаците... Истина ли бяха всичките? А за Бойко Рашков - неделен материал и снимки като приложените по-горе документи съдържащи оригинално форматиран нотариален акт т.е. с изписани на 19 реда отделните помещения на имота (напр. кухня, коридорче към кухнята, балкон...) беше оповестен в медиите като 19 отделни имота... Гърмяха всички екрани и медии... и какво от това - вкараха го човека в "обясниелен режим" а после се оказа че било само една къща. Да ама каква къща... Ами къщата на Костадинов (построена от субсидиите на ПП"Възраждане"?!?!? Важното е да има публика - зрители, читатели.... А на каква цена? И после защо умирала нашата нация? Къде изчезна жизнерадостта от децата ни? Демографска катастгрофа... Ами там ще отидат, където всички НЕ СЕ карат, и не си крещят постоянно, а се опитват да им е радостно и спокойно. Че утре няма пак да дойде някой да ни издои.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тръгнали са към затвора

  06 Фев 2022 15:51ч.

  Младите се по-алчни и крадливи от старите, независимо от техните западни дипломи, които те успешно компрометират с поведението си. Колкото по-рано ги изметем толкова по-малък е риска да станат новите крадливи герберчета. Кокорчо още не е отговорил на електората, а по всичко личи, че няма никакво намерение да се отчита за похарчените милиарди, най-вече 10-те милиарда изчезнали през декември и никой не знае къде са нашите пари. Да не се окаже, че са пълнили своите чекмеджета и сметки по почина на Тиквата

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кокорчо та Кокорчо...

  06 Фев 2022 16:00ч.

  Според един случайно дочут разговор в автобуса най-тежкият грях на Асен Василев, (наричан тук "Кокорчо", защото вероятно очите му са доста големи за лицето му???, и това е огромен недостатък!!! засенчващ реалният му успех - че се е дипломирал cum laude, пръв в курса си, по икономика в отличен световно известен университет), та според тази фен-ка на генерал Борисов от автобуса - той, Кокорчо, не бил семеен!!! Ти да видиш - на 47 години!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • аман

  06 Фев 2022 16:17ч.

  Това Ленче много скъпоплатено бре, бая ще се охарчим всички за нейния комфорт и благоденствие! Какви ли способности има, че толкова високо е оценена от харвардските далавераджии?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "на 47 години! " поне да бяхте погледнали каква е възрастта на А. Василев

  06 Фев 2022 16:21ч.

  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%81%D0%B5%D0%BD_%D0%92%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%B2_(%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Съюз на Анти-Бандитските Сили 06.02.2022 в 18:32

  06 Фев 2022 16:59ч.

  това, което пишеш, е самата истина, изказана кристално ясно и трагично, дано не те изтрият

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • той, Кокорчо, не бил семеен!

  06 Фев 2022 17:22ч.

  Ами Спецов ? Явно само са сгодени ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хе хехе

  06 Фев 2022 18:43ч.

  Ето така Кирил Петков влачи след себе си Денков, който доунищожава средното образование, защото няма идея какво и как да реформира и затова се говори за "кръжоци", "работа в екип" и друфи общи приказки и пуска НПО-та и Америка за България. Всъщност Кирил Петков кога и как е развил бизнеса си, докато е имал вече приятел Василев в министерството на икономиката ли? То голяма борба с тая кориупция пада....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ми Галйа Лазърува ка зема хонорар по тарифата на Митрофанова

  06 Фев 2022 20:14ч.

  дет трий с пъртсаля си по цела нош постинги в които не се псува премиера и президента, тъй като с Йавур са си прудали габрувскити дупинца на Адулф Путлир много отдавмна след което Йавур профука сичкити руски пари в казиното в Боровитс и за бижута на баба си Кулезитш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Инспектор Поаро, Регион Белжик, ЕС

  06 Фев 2022 21:31ч.

  Симултантен превод на Гугъл от белгийски език: Епа просто нема начин некой от големите ''колелета'' въф властта на Репюблик де ла Бюлгари, да не я мандръса таз ненагледна хубостница!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван

  06 Фев 2022 22:31ч.

  Сами си ги избрахте такива!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ухааа! Просташка шуробаджанащина в действие!

  06 Фев 2022 22:53ч.

  "Почтеният" Mr. PROVIOTIC Чехов, Повелителят на изрядните декларации и т.н. НЕЗАБАВНО ДА ПОДАВА ОСТАВКА!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Марио Тодоров

  07 Фев 2022 1:14ч.

  Нали договорите за възнаграждения бяха конфиденциални. Очевидно са неконфиденциални само за враговете на мафията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лапанчев

  07 Фев 2022 6:01ч.

  Тази нищо не разбира от право, нищо че формално е завършила "Право" в СУ. Дали и синекурна длъжност да лапа бадева пари, иначе няма какво да работи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бегония

  07 Фев 2022 6:04ч.

  На тая и личи, че е нахална,агресивна, коварна хитруша. Трябва да я изхвърлят от обществения живот.Заради такива като тази, младите, които нямат връзки, бягат оттук

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле!

  07 Фев 2022 6:16ч.

  Америка за Бълхгария и Емил Джасим не са българския дух. Още с идването на Денков подставено НПО свързано с Америка за България изпрати писмо на всички директори на училище през началницоите РУО които препращат всичко като пощенски гълъбчета на чуждите посланижи. Няма никаква собсвена политика и собствени идеи ПП. НИКАКВИ. Кампанията за борба с корпуцията е разраб отена от израелска фирма свързана с израелските тайн и служби. Просто и ясно. Затова има всички тези лолеревци и всякакви подобни "специалисти" Те така и в Харвард са стигнали. Еничарсвтото се готви бавно и отдавна. А био не знам си какво си е като курсова работа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 5kof

  07 Фев 2022 6:17ч.

  Абе само на мен ли тая особа на фотографията ми прилича на една Люпка Качакова. И оная по царско време беше такава хиена.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Промяната, Подмяната , Измамата - Радеф

  07 Фев 2022 6:54ч.

  Да благодарим на президента и неговия екип който така умело обработваше простолюдието!! Па особенно Рашкоф и баба професор Комитова дето все хващаха големите престъпления, а сега се оказва че законно е нямало нищо и още по гнусното е че същите правят същите далавери каквото по времето на ГЕРБ и Борисов!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • аххахаха до методично като китайска капка разбивате духа на Българите с материали като този в неделя, а после - Защо замионавали младите да аргатуват в чужбина? на 06.02.2022 в 17:05

  07 Фев 2022 6:55ч.

  те точно тия материяли карат младите да се сещат че имат родина и също им казват кои са крадците , а не джендърите и неолибералите зад коит осе крият крупните олигарси и капиталисти! Сиреч разбират че ако не се бориш с капитализма той ще те унищожи!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всъщност

  07 Фев 2022 7:13ч.

  Много малко години трудова дейност има девойката. Преди 7 години завършва право, после 2 години специализация, остават само 5 години за работа в юридическа кантора. Успоредно с това е лектор в известните вече харвардски курсове и един от управителите на БХК, плюс дейността й в Националния съвет на Да България. Многостранна дейност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точно младите ги избраха тези сегашните - и на Слави, и на Петков.

  07 Фев 2022 8:20ч.

  Дано си коригират позицията и дано да направят нещо повече от само да отидат да гласуват, щом са се сетили, че имат родина благодарение на материали като тази статия. И още по-важно - дано се завърнат в България, че французите изкупиха всички къщи в Копривщица, както германците и другите националности, които си работят онлайн и си живеят задружно в паралелни държави на наша "територия"... Щом и ножарят, Jock Palfreeman, живее спокойно в България и се бори за правата и свободите на ромите, а нашите деца се разпиляха по света като черноработници... значи има нещо фундаментално грешно...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Явно имаме проблем, щом нормални, обикновени думи като "аранжирам", "синергия", "почтеност"

  07 Фев 2022 8:40ч.

  употребени от политик се превръщат веднага в ... повод за закачки дори подигравки/натяквания за месеци, дори години напред...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От толкова почтеност при аранжимента

  07 Фев 2022 9:11ч.

  Синергетиката ни се тресе от скандали

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това, което прави правителството е някакъв ФЛАШМОБ

  07 Фев 2022 9:15ч.

  Участниците създават внезапни, понякога абсурдни, понякога смешни ситуации, но изпълняват ролята си сериозно и отговорно с убеждението, че това, което правят, е напълно нормално и естествено.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нека, нека

  07 Фев 2022 11:11ч.

  Малко ви е оФце недостритани! Тичайте да гласувате! А хляб по ТРИ лева ви е евтин. Те сега ви почват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Данко Хаирсъзина

  07 Фев 2022 11:22ч.

  Слагаме наши хора на служби и те трябва да се хранят и то обилно, а народецът- кучета го яли. Ако можехме, щяхме да лапнем и Солунската митница. Ще вдигаме още цените на храни, газ, парно,вода, бензин, ток, ресторанти, кафенета, хотели, услуги. Така разбираме промяната.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай Ганьо

  07 Фев 2022 11:24ч.

  Дал съм указания промяната да продължи все така и с пълна сила.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еничарския корпус

  07 Фев 2022 11:26ч.

  Винаги е добре заплатен

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  07 Фев 2022 12:16ч.

  българска простотия няма краи

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  07 Фев 2022 16:42ч.

  Къде е заровено кучето? В скелетите в гардероба. Синергия. Стартъп. Подкаст. В смисъл такъв. Ще пеемЕ, ще ходимЕ, по изборите ще биемЕ. Няма как да има, случи се.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  07 Фев 2022 17:59ч.

  Риторичният въпрос е как ги заработи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Pontifex Maximus

  26 Юни 2022 12:37ч.

  Налице е валидиран състав.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи