Хомосексуализацията на млада Америка

Хомосексуализацията на млада Америка
Ново проучване на "Галъп" разкрива шокираща статистика за сексуалната идентичност на „поколението Z“. Проучване след проучване показват, че младежите възприемат хомосексуализма като норма, а еднополовия брак като нещо напълно естествено. Разбира се, има и такива, които явно са против, но към тях се отнасят примерно по същия начин, както към привържениците на сегрегацията в края на 60-те години. Сега трябва да подготвите себе си, семейството си и своето обкръжение за предстоящите гонения в САЩ, както направи католикът Колакович. Защо? Защото ще ни обявят за „вътрешни терористи“, тъй като не отговаряме на техните изискания и не се адаптираме.

Род Дреер

 

Ново проучване на "Галъп" разкрива шокираща статистика за сексуалната идентичност на „поколението Z“. В допълнение на съществуващите разлики между поколенията, се забелязват и значителни различия между половете в сексуалното им самоидентифициране, а така също и в политическата им ориентация.

 

Жените, по-често от мъжете се идентифицират като ЛГБТ (6.4% срещу 4.9%). Също така жените по-често се самоопределят като бисексуални. За такива определят себе си 4.3%. Като 1.3% от тях се смятат за лесбийки, а други 1.3% се определят към други категории. Сред мъжете 2.5% се определят като гейове, 1.8% като бисексуални, а 0.6% към други категории. От гледна точка на политическата принадлежност, 13% от либералите, 4.4% от умерените и 2.3% от консерваторите казват, че са лесбийки, гейове, бисексуални или трансджендъри. Тези разлики са по-видими в сферата на идеологията, отколкото в партийната принадлежност. Към ЛГБТ причисляват себе си 8.8% от демократите, 6.5% от независимите и 1.7% от републиканците. По отношение на образованието разликите са незначителни. 5.6% от завършилите университети се определят като ЛГБТ, докато сред тези, които нямат висше образование, такива са 5.7%. Тази информация е зашеметяваща, независимо дали я определяте като положителна, отрицателна или неутрална. Такива драматични и бързи промени по толкова основополагащ проблем, като сексуалната ориентация, са невероятни.

 

Броя на трансджендърите нараства с 800%

 

Най-шокиращи са показателите за трансджендърите от „поколението Х“ (родени между 1965-1980 г.) до поколението Y (родени между 1981-1996 г.г.), техният брой се е увеличил с 500%. А ако пресметнем от „поколението Х“ до поколението на техните деца „Z“, то нарастването на броя на трансджендърите вече е 800%. Това е следствието от срива на културните норми и пропагандната кампания, която се провежда в медиите и училището. Днес имах частна видеосреща с представители на духовенството на една от консервативните американски конфесии. Те казаха, че броят на транс-хората сред младежта се увеличава експлозивно, като това е валидно и за децата, отглеждани в традиционно консервативни семейства. А свещениците не знаят как да им говорят за това. Според един свещеник пасторите не са склонни да правят проповеди, свързани с трансджендърството, от страх да не настроят срещу себе си онези, които желаят да станат трансджендъри. Той каза, че съветва пасторите да поемат този риск, защото пропагандата въздейства постоянно върху семейството и енориашите.

 

 

Вяра в новата култура на трансджендърството

 

Съгласих се с него и казах, че пасторите трябва да имат смелостта да говорят истината, независимо от това колко ще им струва. Господстващата култура вярва и насърчава трансджендърството постоянно и без да се колебае. Според моя опит родителите не знаят какво да кажат или какво да направят. И ако те не научат това в църквата, кой друг тогава ще им каже. Един свещеник ми каза, че тийнейджърите в неговата църква стават и си тръгват, щом започне да говори за църковната доктрина за тялото и пола, а така също и за сексуалните норми. „В училище им казват, че когато някой започне да критикува трансджендърите, те трябва да станат и да си тръгнат“. Казах му, че именнотова е съветвал Солженицин последователите си да правят в СССР, когато се сблъскат с лъжата - трябва да станат и да си тръгнат.

 

Удивително е, но сега противоположната страна използва същата тактика срещу църквата. По време на тази видеовръзка, чиято цел беше да обсъдим есето на Солженицин „Животът не лъже“, аз разказах за Закона за равенството, който току-що беше внесен в Конгреса и вероятно ще бъде приет, тъй като там мнозинството са демократите. Президентът Байдън заяви, че ще го подпише. Ако той бъде приет във федералното законодателство за гражданските права, ще се появят такива понятия като сексуална ориентация и джендърна идентичност. Това ще окаже разрушително въздействие върху нашето общество.

 

Райън Т. Андерсън, новият президент на базирания във Вашингтон Център за етика и публична политика, обобщи тези последици. Ето някои откъси от неговите обобщения: „Този законопроект „осъвременява“ закона, приет от Конгреса основно за борбата с расизма. Това е Законът за гражданските права от 1964 г. Законопроектът добавя разпоредби относно сексуалната ориентация и половата идентичност, които съответстват на расата и съответно подлежат на защита. Така че, ако имате притеснения относно джендър идеологията (а даже много от прогресистите ги имат -попитайте Дж. К. Роулинг за това), сега ще бъдете нещо като расист от 60-те години. Вместо да търсят здрав разум и прецизно отработени начини за защита на самоидентифициращите се като ЛГБТ американци от несправедлива дискриминация, авторите на закона го превърнаха в меч за преследване на онези, които не са съгласни модната джендърна идеология. Този закон опровергава бинарността между половете, която буквално е вписана в нашия генетичен код и служи като основа за много от нашите закони, включително и закони, които защитават равенството, сигурността и неприкосновеността на личния живот на жените“.

 

А ето и още няколко цитата: „Законът за равенството ще жертва трудно спечелените права на жените, поставяйки мъжете, които се смятат за жени, в привилегировано положение. Ако законопроекта бъде одобрен, такива мъже ще имат право да нощуват в приюти за жени, преживели домашно насилие, да се преобличат в женски съблекални и да участват в състезания, като част от женски спортни отбори, дори и в училищата. Не ми вярвате? Ето, вижте текста на законопроекта: „На дадено лице не трябва да се отказва достъп до общи части, включително тоалетни, съблекални и съблекални, които съответстват на половата идентичност на това лице“. Така ще останат отделни стаи за жени и мъже, но ще се променят понятията кой е мъж и кой жена. На някои места съответно ще има разделяне на работните места за мъже и за жени, например за служители по сигурността на транспорта, правещи личен обиск. Но дори тогава, ако мъжът нарича себе си жена, той ще може да обискира жени. Законът ще разшири значително административните функции на държавата. За днешните демократи Законът за гражданските права е твърде тесен. Законът за равенството ще диктува условия на „всяко заведение“, което предоставя стоки, услуги или програми, включително молове, онлайн търговци на дребно, доставчици на услуги, салони, банки, бензиностанции, хранителни банки, сервизни центрове, домове за възрастни хора, сиропиталища, туристически агенции, погребални услуги, здравеопазване, одит и правни услуги“, както и на всички онези организации, които получават федерално финансиране. Тоест това е всичко и всички организации и всички хора, работещи в тях. Това включва и религиозните институции.

 

Съгласно Закона за равенството религиозните училища, центровете за осиновяване и други благотворителни организации ще бъдат подложени на федерални санкции, ако отстояват традиционното учението на биологията и Библията, съвременната генетика и Книга Битие по въпросите за секса и брака. Всички те ще бъдат изложени на риск, защото Законът за равенството взема сегашните закони за расово равенство и постоянно добавя силно идеологизирани постановки за пола и джендъра. Но в повечето закони за расизма няма мерки, които да защитават религиозните свободи, за разлика, да речем от раздел IX от „Закона за гражданските религиозни свободи“, където е предоставена важна защита на религиозните училища. Това е възмутително, но Законът за равенството не е подчинен на изискванията на Закона за възстановяване на религията. Така папа Франциск, като глава на Католическата църква, ще бъде смятан за нещо като сегрегационист, но в сферата на религията.

 

По-нататък става още по-лошо. Лекарите, както вярващите, така и атеистите, сега ще нарушават законите за гражданските права, ако тяхната експертна преценка покаже, че процедурите за смяна на пола са погрешни. Ако правите ампутация на гърдата от рак, тогава ще трябва да го направите и за тийнейджърка, която се определя като момче. Всичко в името на равенството. И никой не знае как по закон да се избегне „дискриминацията“ в случай на „небинарна“ полова самоидентификация на пациента. Искате ли още нещо? Според Закона отказът на аборт се смята за „дискриминация при бременност“. Сега ще изпратят на сметището всички федерални, щатски и местни мерки за защита от „абортен екстремизъм“. Действително небесата се рушат. Това няма да го чуете в медийните коментари на новия закон, но то е така. Ако по някакво чудо всички републиканци в Сената се обединят и убедят един-единствен демократ (Джо Манчин?) да се присъедини към тях, този път Законът за равенството може да бъде спрян. Но рано или късно той ще бъде приет. И цифрите от анкетата на "Галъп" обясняват защо.

 

 

Или вяра, или работа

 

Приближаваме се към времето, което описах в книгата си “Бенедиктинската опция - стратегия за християните в постхристиянска нация” («The Benedict Option - A Strategy for Christians in a Post-Christian Nation»), когато всички вярващи християни и онези, които не са съгласни с новата идеология, ще трябва да вземат решение дали могат да вършат работата си… Ако сте чели тази книга, вероятно ще си спомните онзи неназован лекар, който каза, че ще откаже децата си от медицинска кариера, тъй като със сигурност ще дойде денят, в който те ще трябва да действат против съвестта си, например да правят аборти или операции за смяна на пола, или да загубят работата си. Ако имате 400 хил. долара дълг, за да завършите медицинското си образование, вие сте в капан. Ако още не сте започнали да създавате групи за подкрепа, както постъпи свещеник Колакович, на когото посветих книгата си Live Not By Laes, трябва да знаете, че времето изтича. Законът за равенството няма да се отнесе към вас по-добре от куклусклановците, ако се придържате към традиционните учения, не само за хомосексуалността, а и за трансджендъризма. Този закон ще се отнася по същия начин и към радикалните феминистки, които отричат, че транссексуалните мъже и жени са истински жени.

 

Специалистът по етика от Южната баптиска църква (едно от най-мощните протестантски движения в Америка - бел. пр.), Андрю Уокър пише за Закона за равенството следното: „Проблемът на Закона за равенството не е основно във формулировката, а в дългосрочните последици, в още по-голямото отделяне на моралните идеи от християнския обществен ред. Според мен този закон е символ на отказа на Запада от вяра. Ние виждаме такъв отказ от вярата поне на две нива. Първо, ние го наблюдаваме в онези морални съждения, които стоят зад самия законопроект. Това е законопроект за естетика и емоция, а не за разум и принцип. Това ви кара да мислите, че американците мечтаят единствено за дискриминация. Лъжа е. На второ място, отричайки самата същност на женствеността, законът по своята логика противоречи на основни нагласи и постижения на прогресизма, какъвто е феминизмът. Само в светлината на водещата етика на днешния прогресизъм е възможно да се разбере защо Законът за равенството почти не среща съпротива по пътя си. Фактът, че той не е в състояние да се издигне над егоистичните фрази, като „изживей своята истина“ или „ти изграждаш себе си“ говори за неговата абсурдност от философска гледна точка. На страниците на Закона за равенството се извършва метафизична революция и тя се стреми да евангелизира Запада. Старият ред имаше етика на обективност и разум, имаше стабилен характер, авторитет и граници. В него органичните връзки и семейните отношения се смятаха за насочващи, нормативни и убедителни, а всичко което им противоречеше, се възприемаше като отклонение. Започналата революция има за цел да направи всички тези метафизични постулати не само погрешни, но и вредни. По този начин, според Закона за равенството, всичко, което не подкрепя експресивния индивидуализъм и безграничност или съществува с държавен указ, е потисничество и тирания. Наблюдаваме в реално време как на мястото на християнското обяснени на мирозданието идва абсолютно светско обяснение на Вселената. Законът за равенството е удар върху християнските концепции и вярвания. И неговите дългосрочни последствия ще бъдат ужасни и пагубни. Той е насочен към преструктуриране на основните принципи на семейния живот и биологичните връзки с пола, но не само това. Целта му е да насади напълно различни идеи за мястото на човека в света и за отношението му към този свят. Моралните вярвания се ръководят от нормативни ограничения, които ги дефинират и им дават посока. В идеалния случай, човешките идеи трябва да съответстват на понятията за добро, истина и красота. Да формираме морални ценности означава да се стремим към общи концепции, които се основават на обща оценка за света, която е задължителна и убедителна за всички граждани, които я споделят. Такива нормативни стандарти могат да бъдат намерени в християнската културна рамка. Тя създава метафизичен ред и изисква всички да го спазват. Тя дава обяснение за развитието и процъфтяването на човечеството, както и за общото благо. Законът за равенството, който Конгресът разглежда днес, отрича напълно подобен ред, като напълно отхвърля основните му определения. Ако християнският метафизичен ред защитава границите на творението и битието във формата, в която Бог ги е установил, в която те са залегнали  в нашето земно съществуване, тогава Законът за равенството рекламира метафизиката на сексуалната независимост и екстремалния индивидуализъм, като най-висше благо на обществото. Тази благословия е толкова „прекрасна“, че трябва да бъде законодателно закрепена и защитена от анализиране и публичност. Собственото „Аз“ е единствената отправна точка за всяко морално наставление, а установките на природните закони и божественото откровение, тук напълно са без значение. Те просто са обект на религиозно възхищение, но не и на всеобщо признание“. Ето така Андрю Уокър разобличава смисъла  на новото законодателство за „сексуалнотото равенство“ в САЩ.

 

„Сексът след краха на християнството“

 

Ще продължа да излагам мнението си. С риск да се повторя ще кажа, че това е много, много важен закон. Но ние не бихме стигнали до тази ситуация, при която този радикален законопроект почти е станал закон, ако не бяха предшестващите го огромни културни промени. Фактът, че в периода между моето поколение и поколението на моите деца броя на трансджендърите е нараснал с 800% е свидетелство за окончателната победа на революцията на нравите, която унищожи всички традиционни източници на собственото ни „Аз“. Преди осем години публикувах на страниците на The American Conservative моята най-популярна статия, озаглавена „Сексът след краха на християнството“. Ето някои цитати от нея: „Мащабът на поражението, което понесоха моралните традиционалисти, ще става все по-очевиден в зависимост от това колко бързо слиза от сцената възрастното поколение американци. Проучване след проучване показват, че младежите възприемат хомосексуализма като норма, а еднополовия брак като нещо напълно естествено. Разбира се, има и такива, които явно са против, но към тях се отнасят примерно по същия начин, както към привържениците на сегрегацията в края на 60-те години“. Всичко това е много по-важно, отколкото им се струва на повечето хора, независимо от позициите им по този въпрос. Причините за това, което става, не осъзнават даже най-запалените привърженици на еднополовите бракове. През 1993 г. The Nation определи борбата за правата на гейовете, като кулминация и крайъгълен камък на войната на културите. Ето един откъс от тази статия в The Nation: „В борбата за правата на гейовете се сляха всички тенденции на съвременната освободителна борба. Безспорно е, че в миналото предишните американски общности вече бяха преживели аналогични моменти, но това, което виждаме сега, е нещо много по-голямо. Днес сексуалната идентичност изпадна в криза и гейовете, като най-забележимия обект и субект на тази криза, бяха принудени да измислят цяла космология, за да се справят с нея. Никой не твърди, че промените ще протекат с лекота. Но е напълно възможно това малко, а в миналото презирано сексуално малцинство, навеки да промени Америка“.

 

Отказът от християнство и „безсмислието на космоса“

 

Авторите от The Nation бяха прави. И макар че тогава думата „космология“ може би се струваше на читателите излишно величествена, сега използването ѝ изглежда почти пророческо. Борбата за правата на „малкото и презряно сексуално малцинство“ не би могла да се увенчае с успех, ако се запази старата християнска космология. Успехът на тази борба беше обусловен от краха на християнската космология в умовете на хората на Запад. Нашата епоха се отличава от останалите епохи с отказа от културната рамка на християнството, без тя да бъде заменена с друга такава, способна до изпълнява обичайните за културата функции, т.е. да ограничава индивидуалистичните стремежи и творчески да ги пренасочва към постигане на общите цели. Ние фактически променихме смисъла на културата в обратна посока. По-рано религията ни учеше в какво сме длъжни да се ограничим, за да бъдем цивилизовани. А днес обществото ни повелява да търсим целта и смисъла в живота в освобождението си от понякога разумни забрани. Защо се получи така е дълга история, етапи от която бяха възникването на хуманизма, преходът към Просвещението, и накрая, тържеството на днешното състояние на нещата. Както пише философът Чарлз Тейлър в своята посветена на историята на религията и културата работа „A Secular Age“, „етиката на съвременността предполага смъртта на Бог и безсмислието на космоса“. Да бъдеш съвременен означава да вярваш в индивидуалните стремежи, като източник на смисъл и самоопределяне. Тейлър пише: „Постепенно Западът престана да смята, че християнството има каквото и да било отношение към цивилизацията. През ХХ век отхвърлянето на ограничаващите християнски ценности в сферата на сексуалността започна да се асоциира със здравето. Към 1960 г. демонстрирането на сексуалност започна да се възприема като здравословно и положително явление, като сексуалността трябваше да бъде колкото може по-мащабна. Сексуалното влечение стана неразделна част от личната идентичност. Тези тенденции доведоха до сексуалната революция, в духа на която се подразбираше, че истинската свобода не изисква сексуално въздържание (както налагаха преди това християнските възгледи за света), а демонстриране и утвърждаване на сексуалността. Именно така разбира свободата съвременният американец“.     

 

Отиват ли християните в катакомбите?

 

Ако все още вярвате, че ортодоксалното християнство, различно от фалшивия дидактико-терапевтичен деизъм, ще оцелее след всичко това, по-добре се уединете, окопайте се и започнете да живеете така както го описвам в „Бенедиктинската опция“. Сега трябва да подготвите себе си, семейството си и своето обкръжение за предстоящите гонения в САЩ, както направи католикът Колакович. Защо? Защото ще ни обявят за „вътрешни терористи“, тъй като не отговаряме на техните изискания и не се адаптираме. Ако смятате, че това е паникьорство, тогава кажете ми къде е чертата, която като преминем ще знаем, че гоненията вече са започнали?               

 

* Куиър (на английски: queer – необичаен, странен, чудат) е неологизъм в английския език, въведен като ЛГБТ термин в началото на 90-те на XX век. Вероятно началото на употребата се въвежда с появата на групата за права Queer Nation през 1990 г., последвана от масова упореба на queer от теоретици и говорители на ЛГБТ общността (бел. ред.)

 

Превод от английски: Никола Стефанов

    

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • ЗИП

  03 Март 2021 10:18ч.

  Съгласен съм с Андрей Райчев, че Америка за трети път за 100 години отива към "пуританска чистота" след сухия режим и Макарти. Нека все пак си припомним, че до 2003г година хомосексуализма беше криминално престъпление в доста щати. В Англия пък до 1967г даваха неколко години затвор ако не се подложиш на терапия. Така изгоре гения Алън Тюринг разбил кодовете на Енигма... Дори имаше цели банди специализирани в това да изнудват висши политици и хора от елита. Изгледайте класиката "Victim" ( 1961) с големия Дърк Богард.... Интересно е, че уж в доста консервативни ибщества, като Япония и Китай хомосексуалността никога не е била престъпление или забранявана....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До ЗИП

  03 Март 2021 11:00ч.

  Как хомосексуализмът няма да бъде забранен, при положение че ЛГБТ общността буквално саботира обществото? Хем живее на гърба на държавата, хем подкопава устоите ѝ с противоествествени идеологии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • легисти

  03 Март 2021 12:01ч.

  Не е въпросът да заменяме светско с християнско или обратното - нека не забравяме, че светското е резултат от великата несполука на класическата християнска теологична метафизика, която на всичкото отгоре си присвои политическата власт в западния свят. Но и светската просвещенска наука, барабар с идеологиите и антропологичния си индивидуализъм, се оказаха не по-малък провал, а днес виждаме перспективата на вече направо страшно, античовешко и противохуманно бъдеще с тази победила либерална секуларност. Връщане към старата християнска доктрина е безнадеждна и жалка работа, според мен християнството трябва да бъде преоткривано не чрез църквите, а чрез ученически духовен статус и херменевтика спрямо автентичните думи на Христа, апостолите, големите философи на античността и средновековието и ония смели титани на ренесансовата мисъл, на чийто живот църквата посегна, и от чието дело по-късната светска просвещенска общественост се възползва с разбирания, излезли сякаш изпод криво огледало. Човекът на бъдещето, за да оцелее и продължи като хуманен и разумен, трябва да бъде едновременно светски и духовен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куиъринг не е точната дума,

  03 Март 2021 12:10ч.

  става въпрос за дегенерация, израждане ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цикли на падение на империи и въздигане на нови

  03 Март 2021 12:39ч.

  Всъщност наблюдаваме нещо което циклично се случва в човешката история. Една доминиращ сила, навила си на масрафа, започва да се изражда и в резултат самоунищожава. Така е било в Римската империя, която е владеела античния свят. В момента наблюдаваме падението на съвременна империя. Залитането към диктатура на нерепродуктивни, извратени от биологична гледна точка групи индивиди над нормалността ще доведе до разпад на тази обществена конструкция. И както се е случвало в историята, на мястото на погиналото общество ще дойдат "варварите" които са запазили жизнени своите естествени природни сили и са в репродуктивна експанзия. Ще ни се наложи да преживеем и тези интересни исторически времена на упадък на самодоволния западен елит. За съжаление.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  03 Март 2021 14:07ч.

  Точно. Дали в "Клавдий" дали във "Велизарий" на Робърт Грейвз авторът пишеше как Октавиан се възмущава от това, че римляните "не създават семейства"....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  03 Март 2021 14:37ч.

  Коментаторите, както винаги, опитват да се изфръцкат колко много интелектуалистична терминология знаят - но грам не продумват как да се съпротивляваме на тези процеси. Светът страда най-много от сноби, които се смятат за умни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митето

  03 Март 2021 14:57ч.

  Една империя си отива в кръв,сополи и телесни мръсотии.И една сълза няма да пророня за нейната кончина.Дано,агонизирайки,да не зарази нормалните хора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Горд

  03 Март 2021 18:21ч.

  Горд съм с мойта дъщеря, която работи в силовите структури в Масачузетс с чин офицер, която осинови вече второ дете от Европа, но този път украинче, след първото преди 6 години, което беше русначе. Така с нейната съпруга Дебора, също капитан, имат вече две дечица от руски произход, които щастливи под сините небеса на Месачузитс, където те се развиват волно и макар че не могат да станат президенти един ден, все пак ги готвят за университет от Бръшняната Лига, където е завършила и Мегант Маркелт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кои са сбърканяците?

  03 Март 2021 19:56ч.

  Не съм ги чел тия тезиси, НО превъртях надолу и видях, че пак става дума за "християнството". Това, дето наглите "християни" не спират да ни го натрапват като нещо правилно, с което трябва да се съобразяваме. Тия дето не са чували за "който е безгрешен да хвърли първия камък", "не съди, за да не бъдеш съден", и тия дето не чакат деня на Страшния съд, когато този, който гледа, ще съди. Т.е., и тогава няма да съдите вие, и преди това няма да съдите вие, и се освободете от изкушението да си мислите, че вие знаете кое е правилно и погрешно, и кое как трябва да бъде. Благодарим на редакцията, че ни сервира поредната шитня, която съди хората за това, че са такива каквито са, и ги обявява за виновни, затова че не са "християни" според погрешното тълкуване на това учение! То ви стана традиция, бе!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  03 Март 2021 20:32ч.

  По-скоро брашнян чувал.Тупаш тупаш и от него изкача Йейл!!! :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отказвам да съм клонинг на Марешки, Трифонов и Борисов

  03 Март 2021 21:39ч.

  Колко много клонинги на Марешки са писали тук, не е истина... Не са прочели статията, но имат мнение. И това мнение се налага безпардонно, с уличен език, пълен с цинизми и простащина. Очевидно Слаф и Боко са си свършили брилянтно работата и окончателното опростачване на българите вече е във финална фаза.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  04 Март 2021 9:49ч.

  Всъщност единствено православвото християнството дава и може да даде отпор на тази развала...католиците и протестантите в момента са в навряни в ъгъла от войнстващи педери и лизбийки и всякви там душевно болни

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Констатация

  04 Март 2021 10:36ч.

  Първо в Америка, после и в други страни...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  04 Март 2021 10:37ч.

  Споко, не сте само вие - Германия създава "ХРИСЛЯМСКИ" храм /каквото и да означава това/ в който ще се изповядва единната световна религия :DDD Първо, траверсите и педалите са твърде малко за да могат да командват парада и второ, като се премахнат лудите, които днес управляват света, всичко бързо ще приключи. Аномалията никога не е била норма в природата - няма и да бъде! ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Станимира Хаджимитова

  04 Март 2021 10:54ч.

  Като видях неправилния превод още в началото - спрях да чета. Не се превежда трансджендър, а транссексуален! Употребата на "джендър" е манипулативна в случая: на едни места правилно се употребява секс, на други, било от незнание или по-скоро - нарочно, неправилно се използва джендър. За съжаление, английският език позволява тази злоупотреба, използвана широко у нас - джендър е пол, но когато говорим за сексуална ориентация на български това не трябва да се превежда с "джендър".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Не се превежда трансджендър, а транссексуален!"

  04 Март 2021 11:35ч.

  Голем праз как се превежда педерастията, която ако се вярва на написаното е с размерите на пандемия в САЩ. Единият пък бил горд от девиацията на детето си.... Пази, Боже!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Станимира Хаджимитова

  04 Март 2021 12:04ч.

  Там е работата, че е "голям праз" преводът! Защото се изкористи значението на "джендър" в международната лексика по политиките за равнопоставеност на жените и мъжете и организациите, които работим по тези политики и имаме терминът в имената си, бяхме заклеймени! Това беше и още Е, голяма манипулация. В нашия случай джендър означава, че разглеждаме социалните роли на жените и мъжете, които дадено общество им е отредило и взаимоотношенията между тях, които нека не забравяме - са властови! Интересуваме се, например, кой взима решенията; кой участва в изработването на общественото благо и кой го разпределя ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Звън®

  04 Март 2021 13:36ч.

  Ето какво ни пише нашата читателка Гвендолин Каранзахариеваа: "Дипломирах се като магистър по "Транссоциално насилие и онтогенеза на сексуална ориентация" в НБУ. Най-полезното нещо, което научих там, бе как да правя вълнуващ секс с дръжката на вратата. Две години без успех си търсех работа. Отслабнах с 9 килограма и престанах да използвам червило и грим. Така бе до деня, в който не попаднах на книгата “Бенедиктинската опция или изкуството да се поддържа вибратора". Развълнуваме повече дори от Кантовите постулати за безсмъртието на душата, свободата на волята и съществуването на Бога. Три пъти препрочетох книгата на Род Дреер. Тя ми вдъхна кураж отново да се явя на интервю за работа. Приеха ме веднага. Започнах да работя като инспектор по домашно насилие над жени и храни към Агенцията по осалатяване и осаламяване на зеленчуци и меса. През първите два месеца получавах заплата от 1900 лв. После два месец работех от дома си и започнаха да ми плащат 2700 лв. В следващите три месеца намалих работното си време до 2 часа на ден с три почивни дни в седмицата. Заплатата ми нарасна на 4000 лв на месец. После реших да рискувам и спрях да работя. Какво бе учудването ми, когато разбрах, че работодателят ми е утроил заплатата! Сега получавам по 12000 лв., за които не се налага да се трудя дори и микросекунда. Не можех да повярвам колко е лесно се печелят пари, докато не го изпробвах. За съжаление потенциалът не е безкраен - вече не знам какво да сторя за да ми повишат заплатата. Моля, помогнете ми!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • абв

  04 Март 2021 13:37ч.

  Християнството няма да отмре. То само се обръща на 180 градуса, защото Бог става четириединен, вместо триединен Бог. Такова обръщане е станало по времето на Иисус Христос, когато от двуединен Бог - Бог Яхве и Святия Дух, се минава към триединен Бог - Бог Яхве (Бог Отец), Святия Дух и Иисус Христос. Когато броя на лицата на Бог се промени от четен брой лица, на нечетен брой лица, отношенията се обръщат на 180 градуса. Сега от триединен Бог се преминава към четириединен - Бог Отец(Бог Яхве), Святия Дух, Иисус Христос и Бог Слово. Или се обявява за четвърто лице на Бог - Бог Слово. А тук на земята дойде пак Святия Дух, за да се реши проблема с развитието на църквата и религията. Така, както беше ортодоксалното православно канонично християнство и трите християнски деноминации, нямаше развитие. Появи се исляма, социализма, комунизма, демократичния социализъм, които претендираха, че са по добри от каноничното християнство, и че създават по правилни и по производителни общества. Започнаха световни войни. Започна се реформиране на каноничното християнство създадено от Светите Отци и поява на протестантството. Но все пак всичко се правеше от човеци. Затова дойде Святия Дух и той създава Божие царство на Земята, както и християнство на Светата Четворица. Това е пак християнство, но още е необходимо да се създадат ритуали, нови традиции, обичаи, музика, култура, изкуства, етика, естетика и т.н. има много неща, които са създадени от хората, и които са от новото християнство, новата цивилизация. Но няма място за гей бракове, хомосексуализъм за друг вид семейство. Майката и бащата са свещени, децата са най висша ценност, и любовта между мъжа и жената е основата на всичко. Досега имаше семейство от мъж и жена, деца, но нямаше тази любов между мъжа и жената. А тази любов е основа на всичко. Тя е основа и на домакинствата. Но семейството не е най малката икономическа единица и това, което свързва мъжа и жената, не е съвместната работа, както при християнството на Светата Троица, а любовта, както е при новото християнство. Затова аз мисля, че при хомосексуални мъжки гей двойки и лезбийски женски двойки няма любов, а само някакъв хомосексуален секс. А от този секс няма плод, не се раждат деца. Затова не може да има такива еднополови мъжки и женски двойки, и те да отглеждат деца. А нормалното семейство при това ново християнство с четириединен Бог се състои от баща и майка, като полюси, поле между полюсите - любовта и нов зародиш - децата и то много деца. Затова трябва да има и женска света четворица, която с мъжката света четворица да е семейна Света Четворица и семейно християнство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Всъщност единствено православвото християнството дава и може да даде отпор на тази развала..."

  04 Март 2021 13:43ч.

  Не е то единствено, но да се надяваме, че ще даде! Стига да не го възседне цру-икуменисткият дявол, защото имаме лош прецедент с признаването на разколническа украинска църква, както и намеса на Баце в работите на патриаршията с препредаване на съобщения от уредниците на парите със скрита заплаха от налагане на санкции, ако не слушкат каквото казват цру-транскорпоративистите. Щото нали знаете, докато клеймите и гоните Ванга, яко (макар и все още невидимо) са ви възседнали пичовете от Vanguard. В това е цялата нелепост на ситуацията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Артаксеркс

  04 Март 2021 14:12ч.

  В началото на 80-те Рейгън нарече СССР империя на злото, доживяхме да видим как САЩ се превръщат в "Империя на Сатаната" и това е по-лошо... Но, както се казва " всеки по реда си"...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на 04.03.2021 в 10:54

  04 Март 2021 17:31ч.

  Голям смях. Обществата, в които работите по "...международната лексика по политиките за равнопоставеност на жените и мъжете…" благодарение на вашата "работа" затъват в демографска криза. Не знам как се нарича тя-кризата на международната ви лексика, но резултатът от вашата "работа" е, че там където пръскате метастази народът не се размножава. Няма социални роли на жените и мъжете. Има Божествено предопределени и Природно обусловени роли и те са прости и ясни дори за паразитите работещи по социалните роли, а имено жените са майки и стожери на рода, а мъжете са закрилници на семейството и традициите. Да, така наречените от вас социални роли са властови, защото без една жена да има власт в семейството си и да властва над поколението си и съпруга си, не може да има възпитание и възпроизводство, а властта в семейството изисква ежедневен труд, жертви и непрекъснато присъствие сред децата основно на майката, както и на бащата. Общественото благо е нацията да се съгражда от големи семейства с женски майки и мъжки бащи, а не от неспособни да властват над мъжете си и децата си самотни и парясани, обикновено поради горделивост жени, на които сте определили в социалният си експеримент ролята на майки-героини, а на децата им да бъдат белязани до живот от факта, че са раснали в непълноценни семейства без бащи. Постоянното внушение и промиване на мозъци, че жената трябва е да е независима от мъжа /странно, но в социалната ви гавра липсва мантрата за независимост на мъжа от съпругата си - сексизъм ли прозира в това/ си обезмисля институцииите семейство род, които винаги са били темел за здравата детска психика и в защита на жени майки. Жените повярвали на тази безбожната мантра за независимост от рода и традициите биват превръщани в робини и най-важното в клиентки на така наречените боркини за социално равенство. Пази, Господи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  04 Март 2021 17:48ч.

  Първо, християните трябва да си припомнят, че "съдът започва от Божието домочадие", защото Бог не е като протестърите, които обвиняват другите в греховете, които те самите вършат. Той е най-взискателен към Своите, но от известно време по света се проповядва християнство, което по-скоро прилича на консуматорското мислене на света, Бог да ни даде и да ни угоди, а не ние да бъдем подобни Нему преди всичко останало и на цената на жертви от наша страна. Ако християните, които са милиони по света, бяха истински живи, нищо от това не би се случило. Ако не бяха ставали част от тялото на блудницата, флиртуващи със светските власти, докато се самоуспокояват, че уж го правят за добро, ако не нагаждаха словото към времената, ако бдяха на пост още при първите знаци. Тия, които са половинчати, ще са най-зле, защото искат на двама господари да служат, с единия крак в света, с другия си мислят, че са в Царството. Но нито имат сили да реализират Царството и да надделеят над враговете си, нито да се съпротивят на света, те са които съучастват в измислянето на някаква нова религия "по средата", работещи в услуга на всякакви режими и светски сили. Колкото до неолибералите, които си позволяват да говорят хулително и клеветнически за християните, ще им напомня, че Христос и истинските Му последователи са единствената общност някога, която не очаква ЦЕЛИЯ свят да възприеме техните ценности. Те са единствените, които могат и са готови да живеят като малко стадо посред вълци, те са единствените, които не искат да увеличават своя брой отвъд числото на избраните, защото не им трябва куха бройка и масовост. Християните отстояват само своето място под слънцето и правото да възпитават децата си, да говорят истината (за което са и пратени, да бъдат солта на земята, която да консервира земята и тя да не гние), но не и да натрапват истината по репресивен път. Проблемът с тях е основно, че останалите не се чувстват добре в тяхното присъствие, чувстват се изобличени, както фарисеите пламваха от гняв, при изобличението на Сина. Затова неолибералите наблягат на това как се чувстват, на отхвърлянето и т.н. По тоя въпрос не мога да им помогна освен да им кажа, че всеки избор е и кръст, който си носиш, християните също носят своя. Нека и противниците им носят бремето на своя избор, не е задължително всички да те харесват и не може да затулите слънцето, макар и това да се опитват да направят днес. Мисълта ми е, че само и единствено християнските управления са гарантирали баланса в обществото, само и единствено те са оставяли правото всеки да върви по пътя си, без да го съдят и без да го насилват. Освен в отделни случаи, когато империи налагат своето фалшиво имперско християнство, което не е подчинено на Сина, а на императора. Същите сили, които днес измислят други идеологии, чрез които да насилват хората. Но християнското учение не съдържа и един ред, според който над човек да може да се приложи насилие, дори вербално. Защото не преследват хората, а демоните зад тях. Няма да намерите друга общност такава, понеже всички останали си въобразяват, че трябва да подчинят света на себе си и имат амбиции за световна хегемония. Дори най-обикновени вегани и разни други уж невинни млади хора проявяват това насилие, да искат да подчинят всичко на своята идея и да осъдят другия. Затова не е въпроса да оценявате учението на Христос, дали на вас ви харесва или не, изобщо не е нужно да го харесвате, Той не ви иска в Своето стадо, ако вие не искате да сте там, при това спазвайки правилата. Все пак нищо от това не се случва без Неговото позволение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • като обица на ухото за някои архиереи

  04 Март 2021 19:03ч.

  Хелеборус, много точно казано, поздравления!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • абв

  04 Март 2021 20:21ч.

  Кой е властта в семейството? Според досегашните разбирания за отношенията между мъжа и жената, жената трябваше с желязна ръка да управлява мъжа, тя да казва кога ще има секс, колко деца,а мъжът да я обича и тя да бъде шията, а той - мъжът - главата. Това означаваше жената да оценява всяко волево действие на мъжа, или да реагира със всякакви други средства освен втората сигнална система - думите. При втората сигнална система, реакцията се нарича оценка. Понякога , когато жената много прекали, мъжът си позволяваше да ступа жената, и тя малко млъкваше , но предпочиташе да я ступат, но да трие сол на главата на мъжа. А жената не се удря дори с цвете. Имаше даже такъв филм със същото име преди години. Най силното оръжие на жената е устата. Затова тя трябва да се укротява с приказки, а не със физическа сила. И да знаеш кога трябва да правиш волеви действия и кога да реагираш(оценяваш). А то е според броя на хората в компания - четен или нечетен. Но най добре е да се оставиш на автопилота си. Автопилотът се получава при възпитанието и отношенията ти с родителите ти. Както се държиш с тях, така ще се държиш с жена си и децата си. Това са много комплексни неща. Когато си само с жена си, или с мъжа си е лесно. Но много важно е в каква среда живееш, с какви хора се събираш. Дали с жена си и родителите и роднините си, дали с жена си и приятелите, или с жена си и други приятелски семейства. Ако не знаеш как да се държиш, кога да правиш волеви действия и кога да оценяваш, може много скоро жена ти да избяга с някой друг, или ти да тръгнеш с друга жена. А примерно в държавните предприятия, работата на мъжете началници беше да оценяват жените, уж как работят и да оценяват мъжете как работят. Но това са отношения при които началникът сваляше жените и елиминираше мъжете. И всеки един мъж се стремеше да бъде като началника. Имаше една приказка, "сичкото сиган - началник". А за всяка жена жена беше въпрос на чест да има някой ухажьор, който да е влюбен в нея, но ако бъдеше свалена, беше готова да се разведе с мъжа си. Много често сме виждали, когато отидехме на бригада на зеленчуковите градини на завода, да има леки коли спрени сред полето и мъжете се смееха, че някои хора правят секс в колите си. Някои жени нарочно се "самосваляха" на началника си, за да им увеличат заплатата. Една трета от семействата в България бяха разведени. А в ГДР три четвърти от семействата бяха разведени. Докато на запад имаше закони за сексуален тормоз. Така, че искам да кажа, че много е важно как се държиш с мъжете и жените в компанията или на работа, или където и да е. Особено с братя, сестри на жена си или на мъжа си и с родителите им. Сега хората не умеят да общуват и всеки и всяка искат да живеят отделно от родители, баби и дядовци. А преди е имало семейства, където са живяли три поколения. Както е описано например в "Гераците". Старите, тримата братя и жените, им и децата им. Това изисква много знания за хората в областта на отношенията. Християнството дава рецепти за семейството, чрез Апостол Павел, но и досега не мога да определя тези отношения, които дава Апостол Павел са за християнството на Светата Троица - каноничното християнство, или за новото християнство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  04 Март 2021 23:11ч.

  Твърде много засукани и отвлечени думи за прости неща. Става въпрос към връщане или преминаване към кастово общество. Използват се девиации в разитието на пола за насаждане на разделение на обществото. Използва се пандемия и привидна борба с нея за разделяне по ваксиционне признак - въвеждане на дискриминационни ваксиони паспорти. Има сепарация по използващите или неизпозващи т.н. социиални медии ( защо ли са наречени така, като е правилно да се нарекат антисоциални ) и т.н. .....И това е така, защото една секта от 60 години смята, че природните ресурси на Земята не могат да дадат достаъчно добър живот на прекалено много хора. Те са решили да заграбят хубавия свят за себе си, за сметката на другата голяма част, като я направят недееспособна и я натикат в ъгъла. Те вярват, че човечеството няма да има как да се сдобие с достаъчно енергия за колонизиране на други светове и експанзия на човешкия род. Това движение се появява, когато в края на 60 години на Студената война, се разбира, че в термоядрената война няма да има победител или победата, ще бъде с достъчно големи загуби и не си струва да се води такава. Преминава се към друга доктрина - световна психологична и биологична вокна - разрушаване на морала, вярата и физичко осакатвяне с изкуствено създадени болести. Кои са те? Следите водят към мизантропите от Давос. Те вече не са тайно общество, защото са набрали достъчно сила, власт, пари и собственост. Америка е Центъра, ЕС е опитното поле.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Адонай

  05 Март 2021 12:09ч.

  Знаем лечението гоморско..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо

  05 Март 2021 14:16ч.

  хората смятат, че е възможно да има само зло, че всеки мисли лошото на другия, а не доброто на другия. Причините са в досегашната лицемерна християнска канонична църква и създаването чрез нея на държави, и империи, които искат да владеят човеците и земите им. Но за да ги владеят, начина беше досега само със страх и страх за живота. Така се създават много държави, много империи, като в империята един народ - хегемон - има властта, а другите народи са подчинени. Тъй върви светът. Лъжа и робство в тази земя царува. Опитвам са да перифразирам Ботев. Това положение на злоба и омраза идва и от каноничното християнство, което става лицемерна държавна религия на Римската империя и после в други империи, като Британската,Френската, Руската, Германската и т.н. Даже исляма прави империи - халифати - като се опитва да каже, че ислямът трябва да владее целия свят. Идва и социализма, комунизма, които са за пролетарски империи - "Пролетарии от цял свят съединявайте се!", както и фашистка империя - трети райх. Сега идеите са за обединение на базата на икономиката, общ пазар, като ЕС, но тук вече имаме доброволен принцип. Или както искат либералите всичко да е чрез свободния пазар, чрез икономиката. Това е идеята за глобализма на базата на свободния пазар. И това е правилна идея. Но друга правилна идея е за обща църква в целия свят - с четириединен Бог и църква, и цивилизация. Но не на базата на силата и страха и на имперска държавна политика, а на доброволни образувания, като ЕС, като хем ще има национални държави с патриотизъм и родолюбие, които са центробежни сили, хем федерални обединения с общи пазари и обща валута, които са центростремителни сили за обединения свят. Това е динамична политика на центробежния регулатор, който в ЕС е европейската комисия и Съвета на Европа. На този принцип светът ще се обедини в СЕВЕР и ЮГ, които ще са в противоположни фази на макроикономическият си цикъл, за да няма икономически кризи. Ще има и световно правителство, има световна банка, има МВФонд, който е един вид финансово министерство, и всичко това, за да може макроикономическия цикъл на СЕВЕРА и ЮГА да е в противоположни фази. Тук ще се разчита и на силата и страха донякъде от държавите, но повече на доброто, любовта, човечността и т.н. на църквата и живия Бог. А всички хора са Богове, защото хората са обиталище на четириединния Бог, както и могат да мислят със 100% от възможностите на петте си мозъка и цялата си нервна система. Това ново общество в новата ера и новата епоха, в които навлезе светът след Ковид19, няма да се държи на страха от държавата, на злото, омразата и лошотията, а ще се държи от любовта, честността, справедливостта, добротата и т.н.показани от Бог и църквата. Ще се държи на разума на хората, на човещината. Гледам какво "Его" имат Лукашенко и Путин в Беларус и Руската федерация и как за една власт са готови кръв да леят и това е от старите концепции за държавата, която налага с огън и меч своята воля и се опира на страха и репресиите. Докато в свободния свят има доброта, човещина, която ще се развива все повече и постепенно човекът ще има в себе си повече добротата, отколкото злобата и омразата. И това генетически ще се създаде, чрез цивилизацията и Бог и църквата. А в икономическото общество с частна собственост човекът от маймуна ще се превръща в човек. Това е писано от Маркс и има нещо вярно, но все пак в основата са църквата и държавата. В човека е заложено и доброто и злото. Доброто е основа на цивилизацията, на съвместния живот, а злото се проявява в държавната йерархична система, особено в държавата и когато човекът създава семейство, където има някакъв естествен подбор. Но цивилизациите имат обичаи, традиции и начини за създаване на семейство, където се избягва естествения подбор и еволюцията, а има други начини за създаване на семейства. Така е било и в България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  05 Март 2021 18:08ч.

  Сто пъти повторена лъжа става истина. Какво да се чудим че се изпедерастяват. Любителите на историята веднага ще намерят аналози в древната история и последвалите след това тъмни векове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да! Да! Да!

  05 Март 2021 20:47ч.

  А ние сме други. С велика история, възвишени идеали, верни на православните ценности, историческите традиции и славянското братство. Извисяваме се над непълноценните нации описани в статията и гледаме на тях с презрението наследено от великите ни предци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Горд

  06 Март 2021 14:04ч.

  С какво си горд?Че дъщеря ти вместо да роди деца и да продължи родът ти,ще гледа чужди деца. Горд бил.Ти си изкукал щом с това се гордееш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Горд-ия

  06 Март 2021 16:59ч.

  Горд може да е този, който е съюзник на сатаната! Вие трябва да имате плачеща душа, за да избавите и дъщеря си от неговите лапи! И от всички коментари разбрах как сме склонни да видокоумстваме! А според духовните старци на Православието е много просто - всичко, което пречи на безсмъртната душа и я отклонява от вечността с Бога да не ни занимава!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Капитан Кук

  08 Март 2021 15:34ч.

  Напротив, Дреер описва как да се съпротивляваме в книгите си "Бенедиктинската опция" и "Не живейте чрез лъжи". Има ги в Интернет на английски, дано един ден и на български.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Америка загнива

  09 Март 2021 3:53ч.

  Русия се възвисява. Спасиба галяма за подбора на статиите тук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  10 Март 2021 9:41ч.

  и твоят акъл се изпарява.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дреалист

  10 Март 2021 17:48ч.

  Хелиборус и АТВ, а бе вий..., четете ли си един на друг чаршафите? Щото аз не успявам и при добро желание. Мисля, че ако не можеш да изложиш една теза за 5-10 изречения, значи не знаеш какво искаш да кажеш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи